Det holder nå, Fagermo

TAPERMO? Dag-Eilev Fagermo på vei til å hente tapermedaljen sin på Ullevaal. Foto: Bjørn S. Delebekk.

TAPERMO? Dag-Eilev Fagermo på vei til å hente tapermedaljen sin på Ullevaal.
Foto: Bjørn S. Delebekk.

Dag-Eilev Fagermo (47) har fått lov til å ironisere og lange ut mot Molde gjennom hele sesongen, uten at noen i Molde har tatt han offentlig for alle uttalelsene. Da må han tåle at en enkeltperson – denne gangen Molde-spilleren Tommy Høiland – sparker litt tilbake.

Av Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist VG

Problemet er at det gjorde ikke Fagermo. I stedet er han barnslig, svarer Høiland med hersketeknikk, ironisering over at han mener spilleren er mindre intelligent, og tar debatten inn i sandkassa i barnehagen i stedet for å heve seg over ordet «Tapermo» fra Høiland. I stedet burde han strukket armene i været, smilt av svaret – og heller innrømme at han fortjente en liten en på haka etter alt han har sagt om Molde.

Fordi Fagermo hadde stått igjen med mye mer respekt hvis han hadde sett stort på dette, etter alt han har liret av seg om Molde gjennom sesongen. Det er greit at det er takhøyde, vi i media elsker jo trenere og spillere som legger opp til debatter med gode sitater, men da må det gå begge veier.

Tommy Høiland, eller noen i Molde, må få lov å ironisere litt tilbake. Uansett hvor dumt og barnslig meldingen fra Høiland var.

Og det burde Fagermo akseptert og innsett, selv om nederlaget på Ullevaal søndag ikke var enkelt å svelge.

I stedet går han – etter min mening – rett i fella på Høilands twittermelding om «Tapermo», kjører på med «ikke den skarpeste kniven i skuffen. Han er vel ikke i skuffen en gang,» som svar på hvorfor Tommy Høiland skriver noe sånt, og så kommer den belærende hersketeknikken i neste setning:

«Ta litt utdanning, så blir det bedre!»

Den er unødvendig, fra en voksen mann til en spiller i 20-årene.

Og det er heller ikke direkte smart å «mobbe» folk du mener er mindre intelligent.

szde185dTor Ole Skullerud (bildet) har holdt inne mye i debattene med Fagermo gjennom sesongen. Han har latt være å svare på det meste av skutset Fagermo har kommet med om Molde, om penger, hvor enkelt det er å være trener der, hvor få lokale spillere de har – blant annet.

Men i dag mente Skullerud det var nok. Når Fagermo går til angrep på en av spillerne hans, da ville Skullerud inn i krigen. Han måtte til slutt si fra hvor lite fornøyd han er med det Fagermo spyr ut.

VGs Knut Espen Svegaarden.

VGs Knut Espen Svegaarden.

Og folk lytter til vinnere.

Tapere er det færre som hører på.

Uansett.