Christian Berge blir landslagssjef til slutt

HAR SIN PRIS: President Karl-Arne Johannessen og generalsekretær Erik Langerud ønsker å fortsette med Christian Berge som landslagssjef. Men må betale for å få ham ut av kontrakten med Elverum. (Foto: NTB SCANPIX)

HAR SIN PRIS: President Karl-Arne Johannessen og generalsekretær Erik Langerud ønsker å fortsette med Christian Berge som landslagssjef. Men må betale for å få ham ut av kontrakten med Elverum. (Foto: NTB SCANPIX)

Norges Håndballforbund har brukt altfor lang tid. Derfor krever Elverum veldig mye penger. Men til slutt blir Christian Berge landslagssjef.

Jostein Overvik, sportsreporter VG

Det er fire og en halv måned siden Robert Hedin måtte trekke seg. Omtrent hele Håndball-Norge har siden den gang vært klare på at Berge burde bli hans etterfølger på både kort og lang sikt.

Jostein Overvik

Jostein Overvik

Det tok bare ti dager før Håndballforbundet ansatte Elverum-treneren som vikar frem til sommeren. Det fremstår som uforståelig at NHF har brukt fire måneder på å bestemme seg for at han også er mannen for årene som kommer.

Det er lett å kjøpe argumentet om at forbundet trenger å tenke seg grundig om. Ansettelsen er særdeles viktig. Men utvalget som var satt på saken besto av tre svært kompetente personer som er vant til å jobbe under alle former for press: Tom Tvedt, Else-Marthe Sørlie Lybekk og Erik Langerud.

Selvsagt kunne denne trioen ha kommet med sin innstilling i løpet av mars og april – og ikke til St. Hans. Det hadde ventelig løst den floken som nå er oppstått.
Både Elverum og Berge har gjennom intervjuer i VG bedt forbundet om å få opp farten.

Gjennom seks år har Berge bokstavelig talt vært gull for klubben. De har vunnet sitt første serie- og cupgull med ham og har i vinter skrevet kontrakt med Berge for tre nye år.
Jeg er ikke overrasket over at Elverum nå har tatt konsekvensen av hva daglig leder Jostein Borkhus tidligere har fremhevet: Alt har sin pris. Særlig hvis klubben må vente til midt på sommeren med å få avklart om Berge forsvinner eller ikke.

Det har nå skjedd.

Ifølge TV 2 krever Elverum rundt to millioner kroner. NHF er naturligvis ikke i nærheten av å tilby noe sånt. Dermed er forhandlingene brutt.
Jeg kan aldri tenke meg noe annet enn at de kommer i gang igjen. Både håndballforbundet, spillerne og landslagets støtteapparat vil ha Christian Berge. Og motsatt.

Dermed blir det nok slik til slutt. Når viljen er så sterk tvinger alltid en løsning seg frem.
Men gratis blir det ikke for Norges Håndballforbund.