Snart er han geni. Eller idiot.

19607546-jpgcardiff--53

USIKKER SKJEBNE: Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Stoke lørdag. Foto: Pa Photos

 

Av Ole Kristian Strøm, sportsjournalist

CARDIFF (VG) (Cardiff-Stoke 1-1) Det ble ikke noe påskemirakel fra Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

1-1 mot Stoke betyr at det må gjøres undere også etter påske. Alt skal avgjøres i to bortekamper mot Sunderland og Newcastle, for deretter venter en ekstrem vrien hjemmekamp mot Chelsea.

Fotball er enkelt. Fotball er brutalt. Fotball er resultater.

Derfor vipper Ole Gunnar Solskjær for tiden på en knivsegg om å bli erklært som geni eller idiot.

Klarer Cardiff å redde plassen, kommer han til å hylles som et geni som fotballmanager.

Rykker de ned etter bare én sesong oppe, vil Solskjær få en vesentlig del av skylden og få et minus på CV-en – selv om han utvilsomt jobber med en av Premier Leagues svakeste spillerstaller.

Selvfølgelig ligger sannheten et sted midt imellom. Solskjær har gjort mye bra i sine snart fire måneder i Cardiff. Han har også gjort noen feil. Men ingen av delene betyr så mye den dagen regnskap skal settes opp: slutt-tabellen i Premier League 2013/14.

Heldigvis for Solskjær tapte Fulham i dag for Tottenham, og Norwich får det vanskelig mot Liverpool i morgen.

Uansett må Cardiff stole på seg selv i ligaavslutningen. Og Cardiff-spillerne må stole på Solskjær.

Mye tyder på at han har lykkes med å få dem til å tro på prosjektet sitt. Han trenger spillere som er lojale og følger opplegget. Kanskje har lekkasje-saken bidratt til å knytte spillerne, Solskjær og resten av klubben nærmere hverandre. En ansatt skal ha blitt sparket, og Solskjær har understreket at han trenger absolutt lojalitet. Det ser det ut til at han har fått.

Ekstra bra for Cardiff-manageren er det at det var hans «egen» Mats Møller Dæhli, gutten som Solskjær har fulgt med siden han var 14 år og som han i januar hentet over fra Molde, som skapte det meste for Cardiff i 1.omgang denne lørdagen. Den mest «unorske» spilleren på hele Cardiff-laget var norske Dæhli. Publikum reiste seg og klappet ærbødig 19-åringen av banen ti minutter før slutt.

Keeper David Marshall ble deretter en påskens redningsmann for Solskjær på slutten.

For første gang stilte Cardiff-manageren med det samme mannskapet i to kamper på rad. Det er et godt tegn. Han bør i stor grad rendyrke denne gjengen i ligaavslutningen.

Så får vi se om de gjør ham til geni. Eller idiot.