Liverpools enorme forvandling

CARDIFF (VG) På denne tiden for to år siden ble Liverpool harselert med av Aston Villa-fansen på Anfield. Nå tuller ingen med dem.

MÅLMASKINER: Liverpool satte inn seks mål mot Cardiff i går og kjemper om gullet i Premier League.

MÅLMASKINER: Liverpool satte inn seks mål mot Cardiff i går og kjemper om gullet i Premier League.

Av Jon Martin Henriksen i Wales

«How shit must you be. We’re leading away”. På Anfield var det stille som i graven.

Sangen fra Villa-fansen var mest av alt ironisk mot eget lag, men samtidig en brutal påminnelse om hvor dårlig situasjonen for rødtrøyene var. Budskapet runget utover det slitne området av Beatles-byen.

1-1-kampen fra 2011/2012-sesongen bør aldri gis ut på DVD, men jeg klarer ikke å glemme oppgjøret når jeg ser Liverpool spille i dag. Fra min plass på pressetribunen opplevde jeg en følelse av resignasjon.

VG-journalist Jon Martin Henriksen så Cardiff mot Liverpool i går.

Det var et Liverpool som fremstod som et fotballag som hvem som helst kunne slå. Ingen så ut til å være nevneverdig redde for å komme til Anfield.  De vant bare 6 av 19 hjemmekamper og endte på åttendeplass.

Uken i forveien så jeg Liverpool bli ydmyket av Newcastle på St.James’ Park. Kenny Dalglish virket fortvilet der han sto i sin gråfargede treningsdress – og det med god grunn.

Everton og David Moyes havnet foran Liverpool på tabellen i fjor, men man kunne samtidig se konturene av hva Brendan Rodgers ville innføre. Det kostet en hel del å sparke Kenny Dalglish, men klubbens nåværende manager bygger noe som legenden neppe kunne bygge. Nå fremstår de som et fotballag med en tydelig plan og filosofi.

Tempoet i de offensive spillerne og samhandlingen fremover på banen er av ypperste klasse. De har kanskje den raskeste angrepsrekka i Europa, og det er få det er mer underholdende å se spille fotball for øyeblikket.

Forvandlingen på under to år har vært formidabel.

Rodgers har bragt inn noe Liverpool som klubb har manglet over tid. I starten var det i overkant mye tåkeprat og floskler, men nå fremstår han som en manager som er rustet for en tittelkamp. Han brukte mange ord på å snakke bort mine spørsmål om mulighetene for å ta gull, men han utstråler en sjelden selvtillit og tro på det han driver med.  Han virker så trygg at han fort er sjef for de kommende ligamesterne.

Da jeg lørdag spurte ham om Liverpools muligheter for å vinne tittelen, begynte han umiddelbart å snakke lenge om neste hjemmekamp. Han holder masken og snakker bedre for seg enn del fleste, men det er klart at Brendan Rodgers øyner Liverpools første tittel siden 1990.

Noe annet vil være løgn.