Fra heltemodig til håpløst

CARDIFF (VG) (Cardiff-Liverpool 3-6) I én omgang fikk Cardiff-fansen besøke himmeriket. Etter pause var det bekmørkt.

Av Jon Martin Henriksen i Wales

Queens ihjelspilte låt «We are the Champions» dundret over høyttalerne før avspark i Cardiff.

Kanskje fordi klubben er helt avhengige av å dra frem noen mesterlige prestasjoner for å berge plassen i Premier League. Eller kanskje fordi det er den blivende mesteren som gjestet byen.

Liverpool-fansen tror i hvert fall det nå. For da Luis Suarez satte inn lagets fjerde i Wales med sine egne fans som nærmeste tilskuere, runget «we’re gonna win the league».

Men bortelaget slet med å håndtere Solskjærs menn i store deler av første omgang. Liverpool var ikke forberedt på at rødtrøyene skulle gå rett i strupen på dem. Godt hjulpet av et fullstendig ellevilt hjemmepublikum, ble de manet fremover på banen. Lydnivået økte enda noen hakk da Steven Gerrard fikk gult kort allerede etter to minutter. Stemningen da Jordon Mutch satte inn 1-0, har jeg knapt hørt maken til tidligere.

Problemet var – til tross for femmannsforsvaret – at Liverpool skar gjennom Cardiff på første forsøk. Luis Suarez har scoret flere mål alene enn hva Solskjærs lag har gjort totalt. Det sier veldig mye om uruguayanerens klasse, men også en god del om dumpekandidatens utfordringer.

Og det som lenge så ut til å bli en god opplevelse i jakten på fornyet kontrakt, ble i stedet en stygg ripe i lakken.  For etter pause var det akkurat som at et nytt – og betraktelig svakere lag – gikk ut på gressmatten. Forsvarsspillet i annen omgang var under enhver kritikk.

UTSLÅTT: Daniel Sturridge jubler etter å ha satt in 5-2 for Liverpool. Bak fortviler Cardiff-spillerne David Marshall (til venstre) og Cala. Foto: David Davies, Pa Photos

UTSLÅTT: Daniel Sturridge jubler etter å ha satt in 5-2 for Liverpool. Bak fortviler Cardiff-spillerne David Marshall (til venstre) og Cala. Foto: David Davies, Pa Photos

Solskjær var lenge aktiv på sidelinjen. Mens Brendan Rodgers noterte flittig på arket han holdt i hendene, dirigerte og gestikulerte nordmannen hyppig. I tillegg slang han noen gloser i retning Daniel Sturridge, fordi han mente at Liverpools stjernespiss falt for lett.

I takt med at solen forsvant bak skyene i den walisiske hovedstaden, ga Cardiff-spillerne tilsynelatende opp.

Og da blir du et enkelt bytte for et Liverpool som er på gulljakt.