Her er noe United kan trøste seg med

Sola skinte på Manchester United-manager David Moyes i halvannet døgn, etter 3-0-seieren over Olympiakos. Så begynte det å styrtregne igjen…

Av Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball

Bayern München var den verste motstanderen United kunne få i Champions League-kvartfinalen. Men Moyes får prøve å lete etter noen små, små ting å glede seg over:

JEVNE MØTER: Manchester United og Bayern München har møtt hverandre ni ganger siden høsten 1998. Fem kamper har endt uavgjort, Bayern har vunnet tre, United to - ingen av lagene har vunnet med mer enn ett mål. Her Wayne Rooney og Bastian Schweinsteiger på Old Trafford i kvartfinalen i 2010. United vant 3-2, Bayern gikk videre på bortemål. Foto: REUTERS

JEVNE MØTER: Manchester United og Bayern München har møtt hverandre ni ganger siden høsten 1998. Fem kamper har endt uavgjort, Bayern har vunnet tre, United to – ingen av lagene har vunnet med mer enn ett mål. Her Wayne Rooney og Bastian Schweinsteiger på Old Trafford i kvartfinalen i 2010. United vant 3-2, Bayern gikk videre på bortemål. Foto: REUTERS

Den første lille trøsten hans kan være at Bayern faktisk har vist flere svakhetstegn mot engelsk motstand de siste årene: Manchester City vant 2-0 i gruppespillet i 2011, Chelsea slo dem i finalen i 2012 (etter straffer), Arsenal vant på Allianz Arena i mars i fjor, Manchester City vant samme sted for tre måneder siden – og Arsenal greide uavgjort på Allianz Arena for noen uker siden. Problemet er at, bortsett fra finalen, har ingen av tapene hatt noen betydning for Bayern. Men Bayern pleier jo å vinne slike kamper også.

Den andre lille trøsten: Går dette bra, da kan alt skje. De fleste tenkte vel at United kanskje, kanskje kunne klare en semifinaleplass dersom laget var heldig med trekningen. Men så ville det være stopp. De forutsetningene kan skrinlegges nå. Med seier her vil United plutselig være blant favorittene til å vinne hele turneringen. Et lag som slår ut Bayern München har ingen sperrer. Det eneste som har greid det de siste fem sesongene er Inter i 8-delsfinalen i 2011 (på bortemål, etter en sen scoring av Goran Pandev).

Bayern München har vært i tre finaler de fire siste årene (riktig nok bare vunnet én av dem), og laget har 50 kamper på rad uten tap i Bundesliga. Så den tredje lille trøsten får være at det omtrent aldri har vært forventet mindre av et Manchester United-lag i Europa. Skuldrene kan slippes helt ned. Wayne Rooney får gjøre som mot Olympiakos, dra med seg resten av gjengen med sin løpskraft og glød. Bayern liker seg dårligst når det begynner å smelle litt, og her må nok United bruke den fysiske kraften de er i besittelse av.

Men det holder neppe. Det spørs faktisk om noen av United-spillerne hadde kommet med på Bayern München, bortsett fra Robin van Persie på sitt beste.

Trond Johannessen

Trond Johannessen

Bayern-trener Pep Guardiola har gitt Manchester United rundjuling før; med Barcelona i finalene i 2009 og 2011. Sjelden har United, som vant serien begge disse årene, blitt så utspilt. Nå kommer Guardiola med et lag som ser minst like sterkt ut som det han hadde i Barca, mens United fremstår veldig mye svakere, selv om laget ikke er veldig forskjellig fra det som gikk til finalen i 2011. Åtte av spillerne fra start-11’eren den gangen er fortsatt med (og det er kanskje det som er litt av problemet)

Jeg mener det er 75-25 i Bayerns favør i en prosentvurdering foran denne kvartfinalen. (Men den vurderingen ble gjort før meldingen om Robin van Persies skade kom i går kveld…)

De tre øvrige møtene ble også noen lekkerbiskener, selvsagt, noe annet var ikke mulig.

BARCELONA – ATLETICO MADRID

Begge er med i kampen om ligagullet. De har møtt hverandre tre ganger denne sesongen, to Supercup-finaler (0-0 og 1-1) og i serien på Vicente Calderon (0-0). Atlético er utrolig vanskelig å bryte ned, og det ligger an til jevne oppgjør igjen. Men Barcelona er favoritt, særlig fordi Lionel Messi, som var ute med skade i to måneder, igjen oser av overskudd og er tilbake på sitt aller beste. Prosentvurdering: 60-40

REAL MADRID – BORUSSIA DORTMUND

Et snaut år etter semifinaletapet for Dortmund kan Cristiano Ronaldo få sin revansj. Og det er noen åpenbare forskjeller fra møtene i fjor; Real har fått ny trener, byttet ut over halve laget og Robert Lewandowski har karantene i den første kampen. Lewandowski scoret alle fire da Borussia slo Real 4-1 i den første semifinalen (Real vant 2-0 hjemme), og polakken vil være et stort savn. Dessuten er Dortmund satt tilbake spillemessig av mange skader. Et meget formsterkt Real er klar favoritt.  Prosentvurdering: 70-30

PARIS SAINT-GERMAIN – CHELSEA

Her vil oppkjøringen handle om José Mourinhos møte med sin gamle kompis, Zlatan Ibrahimovic. Ingen kan det mentale spillet bedre enn Mourinho. Det er bare å vente på den første meldingen han sender avgårde. Men Zlatan bryr seg neppe om hva gamletreneren fra Inter skulle si i forkant. Svensken ser ut til å bli bedre og bedre, han er ikke redd for noen i denne fotballverden, heller ikke John Terry – og han mangler bare Champions League-suksess for at karrieren skal være komplett. Dette er den av de fire kvartfinalene som ser klart mest åpen ut. Hardtsatsende PSG har imponert til nå, men er ennå ikke testet skikkelig. Nå er det eksamen. Et kynisk Chelsea har fordel av å avslutte hjemme, og jeg tror dette blir akkurat litt for tøft for PSG (men er slett ikke sikker…). Prosentvurdering: 45-55