Solskjær fikk trampeklapp

19239142-jpgcardiff--527LIVERPOOL (VG) (Everton-Cardiff 2-1) Som sistemann ruslet Ole Gunnar Solskjær av Goodison Park-gresset etter den brutale avslutningen i Liverpool.

Han gikk så nær Cardiff-supporterne som det var mulig å gå. Han applauderte dem og takket for støtten, men han ble møtt med trampeklapp fra de tilreisende fra Wales. I forkant slo han av en prat med tidligere Manchester United-kollega Tim Howard midt på banen.

Solskjær taklet tapet som en gentleman, men samtidig var det umulig å skjule fortvilelsen. Tre minutter på overtid glapp det første bortepoenget på åtte kamper.

Cardiff-spillerne holdt seg til hodet i fortvilelse. I bortesksjonen ble det stille for første gang i kampen. Og etter ikke å ha laget noe annet enn høylytte sukk i nesten 90 minutter, eksploderte plutselig Goodison Park etter Seamus Colemans sleivspark.

Spørsmålet er nå hvordan Solskjærs menn håndterer denne gedigne nedturen. For det så var i ferd med å bli en veldig imponerende bortepoeng, ble i stedet et slag i fleisen som fort kan bli tyngre å svelge enn stortapene de tidligere har blitt påført.

Kampplanen med tre midtstoppere fungerte tilnærmet perfekt.

Taktikken er trolig den eneste riktige for at Solskjærs menn skal ta poeng på bortebane. Med en forsvarsrekke som veldig ofte har vaklet og slått store sprekker, fremstår de nå betraktelig mer solide defensivt – selv om Everton skapte mer enn nok av sjanser til å avgjøre betraktelig tidligere.

Cardiffs tilnærming til kampen frustrerte Everton-spillerne, manager Roberto Martinez og ikke minst supporterne.  Da Cala utlignet og jublet foran sine egne, lagde Cardiff-fansen et kollektivt brøl som trolig ville ha overdøvet en Beatles-konsert i denne byen.

Ole Gunnar Solskjær feiret behersket med å klappe rolig, mens managerkollega Roberto Martinez tittet tomt ut i luften.

Everton-fansen gjorde ikke stort annet enn å sende ut kollektive sukk, og lagets spillere hadde store problemer med å finne ideer i andre omgang – både før og etter at Cala satte inn 1-1. Blåtrøyene lot seg frustrere av Cardiffs kampplan.

For at 41-åringen skal være sjef for et Premier League-lag når neste sesong sparkes i gang, er han avhengig av at spillerne er like troende til hans budskap som her på Goodison. De må være like aggressive og hardtkjempende, og David Marshall er nødt til å opptre like «umenneskelig» mellom stengene.