City ble for feige

    (Barcelona – Manchester City 2-1, 4-1 sammenlagt) Jeg sier ikke at Manchester City burde slått ut Barcelona, men jeg synes at de kunne prøvd litt bedre.

 Av Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball

  LEKEN LIONEL: Lionel Messi løfter inn 1-0-målet med utsiden av venstrebeinet. Foto: AFP

LEKEN LIONEL: Lionel Messi løfter inn 1-0-målet med utsiden av venstrebeinet. Foto: AFP

Det er nok én ting Manchester City virkelig angrer på nå: Hvorfor gikk ikke laget i strupen på Barcelona på hjemmebane?

     Det var ikke på Camp Nou at City ble slått ut av Champions League. Å hente opp 0-2 i en bortekamp mot Barcelona er ikke umulig, men svært lite sannsynlig. Det var hjemme på Etihad det gikk galt. Det er lett å si i ettertid selvsagt, men følelsen er likevel at Manchester City ble for feige i inngangen til dette dobbeltmøtet. Respekten ble for stor, og Barcelona fikk lov til å trille inn en 2-0-seier i Manchester.

    

Trond Johannessen

Trond Johannessen

Barcelona er ikke i toppform, nå har laget tapt tre av de seks siste seriekampene, noe lignende har ikke skjedd siden 2008. Manchester City hadde alle muligheter til å true spanjolene, særlig med sin dødballstyrke, der Barcelona har sin svakhet. Men da måtte City nødvendigvis skape cornere eller frispark i farlige posisjoner. Det skjedde knapt på Etihad, og Barcelona fikk en drømmereise mot 2-0 for tre uker siden. Og kanskje var det som et resultat av at Barca fikk kose seg at Martin Demichelis kom på etterskudd mot Lionel Messi og ble utvist.

     Vesle Valladolid slo Barcelona i helgen. Valladolid angrep med to spisser. Burde ikke Manchester City gjort noe lignende? Tendensene var der i begynnelsen av 2. omgang. Da var Barcelona ute og kjøre ved flere anledninger, særlig da Edin Dzeko knuste vesle Jordi Alba i luften og presset frem en suveren redning av Victor Valdés. Og selvsagt kom den ubetydelige 1-1-utligningen til Vincent Kompany like før slutt etter corner.

    Men all hyllest til Barcelona, som har løftet seg fra en liten hjemlig krise og levert noen av sesongens beste kamper mot Manchester City. I går var Lionel Messi helt fantasisk. Han begynte med å løpe opp og dytte bort landsmannen Sergio Aguero, han skulle hatt straffe da Joleon Lescott kom for sent i en duell innenfor 16-meteren og ikke minst; Messis ballbehandling var av aller beste merke, og det sier som kjent ikke lite. Barcelona var også uheldige da Jordi Alba feilaktig ble avblåst for offside og Neymars 1-0-scoring ble annulert.

      Manchester City reiste seg utover i omgangen, og bød på omgangens vakreste angrep da Yaya Touré løftet til den alltid like elegante David Silva, som hælsparket tilbake til Samir Nasri. Skuddet ble imidlertid for enkelt for Victor Valdés.

      I 2. omgang avslørte Messi nok en gang Manchester Citys betydelige midtstopperproblem da han snappet opp en feilpasning fra Lescott, før han lekte seg forbi samme mann og bredsidet ballen i stolpen. Et kvarter senere gikk det for fort for Lescott igjen, han fikk ikke stokket beina, Messi kom alene med Joe Hart og med en latterlig vakker utsidedytt sendte argentineren Barcelona i ledelsen. Da var det over.