Det lukter trippel av denne gjengen

(Schalke 04 – Real Madrid 1-6) Tre poeng foran i ligaen, klare for cupfinale mot Barcelona – og allerede videre til kvartfinalen i Champions League.

Av Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball

Kan det ende med trippelseier for Real Madrid denne våren?

Ja, selvsagt kan det det.

OVERKJØRSEL: Fra venstre Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale koste seg i Gelsenkirchen i går. Foto: AP

SUPERTRIO: Fra venstre Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale koste seg i Gelsenkirchen. De scoret to mål hver. Foto: AP

Siden 1-2 mot Barcelona på Camp Nou i slutten av oktober er Real uten tap på 27 kamper. Det var for øvrig også etter det tapet Xabi Alonso kom tilbake etter skade og stabiliserte midtbanen. Neppe tilfeldig.

Real Madrid ser akkurat nå mye råere ut enn «Barca», og da særlig fremover på banen. Eller hva sies om 78 mål på de 27 siste kampene? Det er cirka tre mål i snitt. 23 av kampene har gitt seier, og bare 17 mål er sluppet inn.

Real Madrid er dessuten mye mer enn Cristiano Ronaldo, det viste de på nytt mot totalt sjanseløse Schalke 04: Lille Luka Modric styrer på midten og har sin beste sesong i karrieren. Han kan minne om «Myggen» (på et høyere nivå), han sprer pasninger med inn- og utsiden, han er en ballvinner og han er ikke veldig målfarlig, akkurat som Myggen var…

Men det er andre som kan score mål, som Gareth Bale. Waliseren med den  fryktinngydende fysikken og de enorme klyvene har greid å omstille seg til å være like farlig på høyresiden. I Gelsenkirchen satte han inn to og var nest sist da Ronaldo endelig lyktes foran mål og øket ledelsen til 0-3. I sluttminuttene avsluttet også Ronaldo målfesten, etter pasning fra spissen Karim Benzema. Mange mener Benzema er akkurat klassen under det som bør forventes i den rollen i denne storklubben. Men franskmannen maler på, scoret også to – og har 20 mål og 11 målgivende på 35 kamper. Det lar seg jo høre.

Trond Johannessen

Trond Johannessen

I midtforsvaret ser Pepé og Sergio Ramos stødigere ut enn på lenge, ikke minst har begge lagt fra seg de aller verste unotene. Og helt bakerst står Spanias landslagskeeper Iker Casillas, som altså bare får spille cupkamper, fordi Diego Lopez foretrekkes i serien. Casillas trengte bare å gjøre én skikkelig inngripen,  men den var viktig nok. Julian Draxler fikk en utrolig sjanse fra tre-fire meter, på stillingen 0-1. Redningen var selvsagt litt heldig, men den var ikke tilfeldig – ingen i verden er bedre enn Casillas på streken.

På benken satt årets vidunderbarn Jesé – og ved siden av ham vinnerskallen Carlo Ancelotti, han som vant den gjeveste europacupen to ganger som spiller med Milan, og gjentok bedriften to ganger som trener med samme klubb. Han har også vunnet ligaen i Italia med Milan, i England med Chelsea og i Frankrike med Paris St. Germain.

Nå kan han vinne serien i sitt fjerde land.

Det vil kle gentlemannen Carlo Ancelotti usedvanlig godt.

————-

SCHALKE 04 ble latterliggjort og ydmyket, og særlig ble midtstopper Felipe Santana hånet. Trøsten var de fantastiske supporterne som sang og sang kampen igjennom, og Klaas-Jan Huntelaars 1-6-scoring på overtid, på hel volley, fra over 16 meter – kveldens vakreste.

NÅR TO AV Tysklands beste lag til sammen taper 1-10, på hjemmebane, i 8-delsfinalen i Champions League, er det grunn til å lure på om noe er iferd med å skje i europeisk fotball. Er dette begynnelsen på et klasseskille? Paris St.-Germain vant 4-0 i Leverkusen i forrige uke, Real Madrid lekte med Schalke. Forskjellen på rik og fattig minsker ikke i den internasjonale fotballen.