Grusomt, United – takk, Olympiakos

(Olympiakos – Manchester United 2-0) Idet returkampene i 8-delsfinalene i Champions League var iferd med å se ut som en formalitet nesten alle sammen, dukket Olympiakos opp og sørget i hvert fall for at det blir stor spenning i minst et av oppgjørene.

Av Trond Johannessen

Olympiakos reiser til Old Trafford med en 2-0-ledelse etter sin største triumf gjennom tidene, mens Manchester Uniteds motgang ikke vil ta slutt. United leverte en elendig kamp, idéløst fremover, vimsete bakover, uten aggressivitet og David Moyes’ lag ble i lange perioder drevet fra skanse til skanse.

Og dette er altså et Olympiakos som solgte sin toppscorer og store stjerne Konstantinos Mitroglou til Fulham i januar. Der kommer han ikke med. I tillegg er den argentinske veteranen Javier Saviola skadet.

GRESK FEST: Ellevill Olympiakos-jubel etter 2-0-scoringen til Joel Campbell. Foto: AP

GRESK FEST: Ellevill Olympiakos-jubel etter 2-0-scoringen til Joel Campbell. Foto: AP

Olympiakos angrep som ventet med voldsom intensitet fra start, men lenge så det ut som det ble med intensiteten. For United hadde brukbar defensiv kontroll, og så ut til å styre inn 0-0 til pause. Men da syv minutter gjensto av første omgang sprakk det. Giannis Maniatis skudd så ikke veldig farlig ut, men argentinske Alejandro Dominguez styrte ballen vakkert i mål, og United har nå fått så mange «slike» mot seg denne sesongen at det ikke lenger kan kalles tilfeldig. Som Gary Lineker meldte på Twitter: Man får slike «styringer» mot seg hvis man ikke forsvarer seg med kraft og tyngde.

Rio Ferdinand og Nemanja Vidic var svært ukomfortable i midtforsvaret, men det er på midtbanen at United har det store problemet. Det var forholdsvis symptomatisk at Joel Campbell lurte landslagsmannen Michael Carrick, han som skal styre Uniteds spill, med en ydmykende tunnel, før han skrudde ballen rundt Rio Ferdinand og forbi David de Gea. 21 år gamle Campbell, fra Costa Rica, er på lån fra Arsenal.

Trond Johannessen

Trond Johannessen

Det mest skremmende for Manchester United er ikke at det endte 2-0, det er en ledelse det er mulig å hente opp på hjemmebane. Problemet er at Michael Olaitan var nær ved å feie inn 3-0, samtidig som Wayne Rooney og United kun skapte én stor sjanse. Den fikk Robin van Persie ni minutter før slutt, og den var enorm, men nederlenderen blåste ballen over med høyrebeinet.

Typisk det også selvsagt.

Men neppe tilfeldig.

——————————-

I de øvrige fem 8-delsfinalene ser det mer eller mindre over ut:

Paris St.-Germain er videre allerede, etter 4-0-seier i Leverkusen i forrige uke.  Det samme er så godt som Borussia Dortmund, etter gårsdagens 4-2-seier over Zenit i St. Petersburg.

Det er også helt umulig å se for seg at Bayern Münchens kvartfinaleplass ryker, etter 2-0 over Arsenal i London.  Det ser også ganske greit ut for Barcelona etter 2-0 borte over Manchester City, men spanjolene er veldig sårbare på dødballer og skal passe seg litt. Får City et tidlig mål har Barcelona potensiale til å få litt skjelven.

Atlético Madrid vant 1-0 over Milan på San Siro, dog uten å imponere noe særlig. Atlético fortsatte med 0-3-tap for Osasuna i serien, og har tapt fire av de fem siste i Spania. Her har Milan definitivt fortsatt en mulighet.