Må trosse egne prinsipper

 

HELSVART: Ole Gunnar Solskjær hadde en tung dag på jobben mot Hull. Foto: PA

HELSVART: Ole Gunnar Solskjær hadde en tung dag på jobben mot Hull. Foto: PA

Ole Gunnar Solskjær vil dyrke sin egen stil i Cardiff, men det er ideer som trolig må kastes på dør for at håpet om å berge plassen skal leve.

Av Jon Martin Henriksen, sportsjournalist i VG

For selv om det er positivt at Solskjær vil at Cardiff skal stå for en mer ballbesittende og offensiv spillestil, gir ikke det klubben nok poeng i Premier League – i hvert fall ikke for øyeblikket.

Prestasjonen og resultatet mot Hull var ikke annet enn urovekkende og alarmerende.

Og for at han skal få muligheten til å dyrke sin filosofi og skape sitt eget lag på lengre sikt, må han trolig nå bare se bort fra å spille som han egentlig ønsker.

For en gangs skyld i karrieren bør han se bort fra egne prinsipper. Han må i all hovedsak få sine disipler til å takle, løpe, ofre seg og ødelegge for motstanderne.

Det andre må vente. Per dags dato er ikke dette Cardiff-laget godt nok til å spille ut noen i Premier League.

Kall det gjerne primitivt, men det er sannsynligvis den eneste oppskriften for at Cardiff skal vise seg fortjent til å få spille i Liverpool og Manchester – og ikke Bolton og Huddersfield – når neste sesong sparkes i gang.

Det handler om at han må få egne spillere til å blø. Forsvarsspillet mot Hull var tidvis under enhver kritikk.

Det var hverken helhjertet nok i duellspillet eller markeringen, og det er urovekkende signaler for Solskjær.

Og samtidig som at Cardiff ønsket å spille ut gjestene, var Steve Bruce’ gutter dødelig effektive og gjorde akkurat det de skulle.

For Bruce bryr seg fint lite om hvordan Hull spiller – så lenge de berger plassen. Det samme gjelder Sam Allardyce, Mark Hughes og Tony Pulis.

Nå må Solskjær følge etter.