Det er helt umulig å tro at Bjørgen ikke tar gull

Det er nesten umulig å tro at Sports Illustrated kan få rett, når de spår null individuelle OL-gull til selveste Marit Bjørgen.

Av Camilla Vesteng, sportsjournalist i VG.

OL-KLARE: Petter Northug og Marit Bjørgen reiser til Russland og Sotsji mandag. Målet er gullmedaljer. Det tror ikke det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated noe på. Foto: NTB SCANPIX

OL-KLARE: Petter Northug og Marit Bjørgen reiser til Russland og Sotsji mandag. Målet er gullmedaljer. Det tror ikke det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated noe på. Foto: NTB SCANPIX

Det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated har 23 millioner lesere hver uke. I neste utgave kan alle millionene lese at Norge blir tippet frem som OLs beste nasjon i Sotsji. So far, so good. Men så skjer det, de spår null individuelle OL-gull til Bjørgen.

Det er faktisk ganske vanskelig å tenke tanken at Bjørgen kommer hjem fra Russland med bare stafettgullet rundt halsen. Hun har tatt elleve (!!!) gullmedaljer fordelt på de tre siste mesterskapene. Null gull til Bjørgen i Sotsji? Det er faktisk lettere å tro at hun tar alle seks gullene.

Da Sports Illustrated-journalistene satte seg ned for å tippe medaljene i de 98 øvelsene i OL, så tenkte de kanskje: I rettferdighets navn, nå har hun skidronningen fra Norge vunnet nok, nå fortjener noen andre å vinne! Justyna Kowalczyk for eksempel. Nå er det hennes tur. Hun tok kun ett OL-gull sist, hun fortjener gull. Og ikke bare ett, hun fortjener to.

Selv om Bjørgen fikk bank av Therese Johaug under NM på ski, så har Bjørgen overbevist i verdenscupen, hun vant minitouren i Kuusamo, hun vant både sprinten og distanserennet i Davos.

Men i følge det amerikanske sportsmagasinet er hun bare god nok for to individuelle sølv. De tipper lagsprintgull til Norge, men det er en øvelse Bjørgen har stått over i hvert eneste mesterskap siden VM-bronsen i Sapporo i 2007.

Den norske trøsten får være at Therese Johaug spås gull på tremila.

Jeg garanterer at Bjørgen blir helt utrøstelig dersom Sports Illustrated-tipset går inn. Det vil også være vanskelig å finne felles trøst med Northug som ikke tar ett eneste gull.

Men det er liksom bare helt umulig å tro på dette tipset. Det er jo ikke mulig at langrennsdronningen ikke tar ett eneste individuelt OL-gull. Eller?

Hva tror du?