«Solskjær, hva er stillingen?»

FIKK DET TØFT: I likhet med alle andre som har prøvd seg denne sesongen, måtte Ole Gunnar Solskjær forlate Etihad uten poeng. Foto: PA

FIKK DET TØFT: I likhet med alle andre som har prøvd seg denne sesongen, måtte Ole Gunnar Solskjær forlate Etihad uten poeng. Foto: PA

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær så Cardiff utligne på Etihad Stadium uten å vise noen form for glede. Sannsynligvis fordi han skjønte at det aldri kunne holde.

Av Jon Martin Henriksen, sportsjournalist i VG – på Etihad Stadium

For mens Craig Noone, lagkameratene og bortefansen feiret som gale, sto Solskjær fullstendig rolig på sidelinjen. Han hverken smilte eller strakk armene i været.

I stedet satte han seg ned ved siden av assistent Mark Dempsey etter å ha puttet en tyggegummi i munnen.

Og bare fire minutter etter Noones utligning, satte Jesus Navas inn 2-1. Som på alle mulige måter var uunngåelig.

For Cardiff hadde ryggen mot veggen fra første spark på ballen i Manchester. Solskjær hadde så vidt rukket å sette seg ned på Formel 1-setet på Etihad Stadium før hans disipler var i kjempetrøbbel.

Vertene burde ha fått straffe imot allerede etter et halvminutt, men de hadde den nødvendige flaksen og marginene med seg i kampens første avgjørende situasjon.

Men det kunne ikke holde, for City kjørte over waliserne på heftig vis. Skuddene og sjansene kom fra alle mulige vinkler og posisjoner.

Og hjemmesupporterne likte godt at en gammel Manchester United-helt slet på Eastlands. 40-åringen fikk pipekonsert og rop som «f**k off Solskjaer». Uten at han så ut til å bli nevneverdig preget av det.

Nordmannen forsøkte ved noen anledninger å piske spillerne høyere opp i banen, men det hjalp ikke. Rett og slett fordi Manchester City var mange hakk bedre i absolutt alt. Cardiff ble presset så langt tilbake at de nesten rygget inn i egne supportere bak målet til David Marshall.

Det var lenge noe helt annet etter pause. Cardiff klarte å få Citys stjernegalleri ut av rytmen, og de kom til noen farligheter. De hadde en perioder hvor de var nærmere 2-2 enn hjemmelaget var en ny fulltreffer. Det må gi optimisme og tro på å berge plassen i Premier League.

Men da Manuel Pellegrinis mannskap satte opp turboen i noen øyeblikk, hamret de inn to nye baller bak Marshall. Og da måtte det gå med Cardiff som med de aller fleste som har kommet på besøk til Citys lekegrind.

Det gledet de lyseblå supporterne, som kunne synge «Solskjaer, what’s the score?».

I god Solskjær-stil scoret hans lag på overtid, men da var det altfor sent.

Trøsten får være at klubber som Tottenham, Arsenal og Manchester United forlot denne arenaen med styggere sifre.