Bare bom for Ronaldo

MADRID (VG) (Espanyol – Real Madrid 0-1) Det var ikke mye som fungerte for Gullballen-favoritten Cristiano Ronaldo denne småkjølige kvelden i Barcelona.

FRUSTRERT: Cristiano Ronaldo hadde elleve avslutninger mot Espanyol. Til portugiseren store frustrasjon fant ingen av dem veien forbi Kiko Casilla. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

FRUSTRERT: Cristiano Ronaldo hadde elleve avslutninger mot Espanyol. Til portugiseren store frustrasjon fant ingen av dem veien forbi Kiko Casilla. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Av Trond Johannessen, VGs journalist på internasjonal fotball

Han har nok et berettiget håp om at det blir hyggeligere under Ballon d’Or-festen i Zürich mandag.

Ikke engang det faktum at landsmannen Pepe nikket hjem tre meget viktige Real Madrid-poeng så ut til å glede Ronaldo nevneverdig. Etter 0-0-kampen mellom Atlético Madrid og Barcelona lørdag kveld er Real nå bare tre poeng bak de to topplagene, med halve sesongen igjen. Det er med andre ord helt åpent.

De siste ti minuttene hadde Ronaldo to kjempesjanser; først tråklet han seg gjennom og var helt alene, innenfor 16-meteren. Kiki Casillas redning var strålende, men avslutningen ikke av vanlig Ronaldo-klasse. Og like før slutt greide han å skyte utenfor et mål som nesten var helt åpent.

Trond Johannessen, VGs journalist på internasjonal fotball.

Trond Johannessen

Alles øyne var, som vanlig i og for seg, rettet mot Ronaldo, dog litt ekstra denne kvelden. Men både han og Real Madrid klønet uvanlig mye i åpningen, og relativt svake Espanyol burde og skulle laget enda mer trøbbel for Real. Hvordan i all verden kunne Christian Stuani unngå å gi hjemmelaget ledelsen i det fjerde minutt? Helt fritt fikk han muligheten med hodet, fra kort hold, men urugayaneren styrte ballen utenfor.

Espanyol holdt koken en halvtimes tid. Torje var hissig langs høyrekanten, og den råsterke colombianske 20-åringen Jhon Córdoba skapte store problemer for stopperkjempene Ramos og Pepe. Fra min posisjon så det ut som Córdoba ble tatt av Pepe, på vei igjennom, etter 18 minutter. Men det er ikke TV-skjermer på pressetribunen på lekre og moderne Cornellà-El Prat, så noen bastant konklusjon våger jeg meg ikke ut på.

VGTV: Se høydepunkter fra kampen

Tre minutter senere var det som vanlig applaus hos Espanyol-fansen. Det er fire og et halvt år siden Espanyol-helten Dani Jarque døde etter et hjerteinfarkt, men fortsatt hylles spiller nummer 21 i det 21. minutt.

Cristiano Ronaldo fikk lite til langs venstrekanten før pause, og han misbrukte også en stor sjanse da han ble fremspilt av Karim Benzema før pause. Senere hadde han et par ålreie skudd, det siste på frispark, begge reddet på spektakulært (dog ikke imponerende) vis av Espanyol-keeper Casilla.

Men følelsen det siste kvarteret var at dette var iferd med å bli Real Madrids kamp. Gjestene begynte å skape mer og mer, og ti minutter etter pause kom den avgjørende scoringen. Etter det hadde gjestene stort sett kontroll på hendelsene, men Cristiano Ronaldo hadde altså ikke kontroll på avslutningene, for en sjelden gangs skyld.