Zlatan var helt sjef – Sverige ble knust av en maskin

 

FOR EN MANN: Cristiano Ronaldo jubler for scoring på Friends Arena. Foto: AFP

FOR EN MANN: Cristiano Ronaldo jubler for scoring på Friends Arena. Foto: AFP

Av Sindre Øgar, sportsjounalist i VG

FRIENDS ARENA (VG) Zlatan Ibrahimovic (32) er sterk som en svensk bjørn og serverer Sebastian Larsson (28) en fantastisk målsjanse. I neste minutt scorer Cristiano Ronaldo (28).

Sindre Øgar, journalist i VG

Sindre Øgar, journalist i VG

Det var tre fantastiske prestasjoner, og én dårlig. Forarbeidet til Zlatan. Avslutningen til Larsson. Moutinhos pasning. Og Ronaldos skudd. Jeg vet ikke nøyaktig hvor lang tid det tok, men alt skjedde i løpet av et knapt minutt.

Minuttet knuste Sveriges VM-drøm. I rundt 20 minutter.

For så var det Zlatan sin tur. Først gjorde han smågutt av Bruno Alves i en luftduell, utlignet med hodet og freste opp i ansiktet på Pepe. Så klinket han et frispark i hjørnet. 2-1 og Sverige trengte bare ett til for å gå hele veien til Brasil.

Da ble det ellevilt på Friends Arena. Den svenske landslagsarenaen har fått kritikk for dårlig akustikk. Jeg skjønner ikke hvorfor akkurat nå.

Det var bare å jage 3-1-scoringen. Pøse på fremover. Heia Sverige! Aftonbladets forside «Vi ber dig, Zlatan…FRÄLS OSS igjen!» begynte å gi mening. Flere på Friends trodde nok at de kunne gå på vannet til Brasil på dette tidspunktet.

Men: De hadde glemt at Portugal har en maskin.

I løpet av to minutter scoret Cristiano Ronaldo to fabelaktige mål. Sverige 2. Portugal 3. Zlatan 2. Ronaldo 3. Det var kanskje akkurat som ventet, fordi Ronaldo var livsfarlig hele den siste timen på Friends Arena, men likevel trodde jeg ikke helt det jeg så.

Ronaldo har nå 66 mål på 55 kamper for klubb- og landslag i kalenderåret 2013.

Det er en så massiv statistikk at den er vanskelig å fatte. For Portugal har han ti mål på ni kamper dette året. Derfor skal han til VM. Derfor skal Portugal til VM. Og derfor blir Zlatan hjemme.

Dessverre for alle oss som elsker ham.

.