Leganger trengs i superduellen mot Lunde

Fire Champions League-vinnere samlet i dødens gruppe. Larvik trenger Cecilie Leganger (38) i superduellen med Katrine Lunde (33).

MESTERMØTE: Katrine Lunde Haraldsen mot Cecilie Leganger var en fantastisk duell i Champions League-finalen sist vår. Nå møtes de igjen i hovedrunden ø- om Leganger blir kvitt fotskaden. Foto: NTB SCANPIX

MESTERMØTE: Katrine Lunde Haraldsen mot Cecilie Leganger var en fantastisk duell i Champions League-finalen sist vår. Nå møtes de igjen i hovedrunden – om Leganger blir kvitt fotskaden. Foto: NTB SCANPIX

Jostein Overvik, sportsreporter VG

Veterankeeperen er alltid glimrende når Larvik møter hennes gamle klubb Krim på bortebane i Ljubljana. Men ingen kan garantere at Leganger er tilbake da Champions League drar i gang igjen der første helgen i februar.

Leganger har gjennom sine tre tidligere Larvik-sesonger ofte utgjort hele forskjellen. Det har ført til tre semifinaler, to finaler og en tittel i verdens gjeveste klubbturnering.

Hun ble spådd minst 18 uker ute da akillessenen nesten ble revet av 6. oktober. I begynnelsen av februar har det gått 17 uker og ingen vet foreløpig om Leganger er med.

Like i det blå virker Tonje Larsens deltagelse. Kapteinen og forsvarssjefen sliter med sitt evige kneproblem. Dermed mangler Larvik for øyeblikket sine to defensive ankerfester.

Men har klart seg brukbart uten begge denne høsten. Alma Hasanic og Lene Rantala har vært bra i mål, men sist søndag sprakk det mot Vardar Skopje. Larvik skulle selvsagt ha vunnet med 29 scorede mål.

Men slapp inn 31 på hjemmebane.

Det lukter ikke Champions-semifinale av slikt. Med seier mot den makedonske storheten ville motstanderne i hovedrunden ha blitt overkommelige FC Midtjylland, Sävehof og Thüringer. Ingen av dem har noen gang vært i nærheten av å vinne Champions League.

Nå heter motstanderne i stedet Györ (CL-vinner 2013), Buducnost (CL-vinner 2012) og Krim (CL-vinner 2003 og 2001).

Forskjellen er voldsom og Larvik kan utelukkende takke seg selv etter å ha misset den hjemme i Vestfold. Vardar-tapet kan fort koste dem den første sesongen uten semifinale i mesterligaen siden 2009.

– Knallsterk gruppe, mener Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Enormt sterk gruppe,beskriver Györ-president Ernö Kelecsenyi.

– Bare Kiel og Barcelona mangler, fleiper Buducnosts president, Predrag Boskovic, med henvisning til herrehåndballen.

– En historisk gruppe med fire tidligere vinnere, oppsummerer Goran Dujic, presidenten til Krim.

Kall det gjerne dødens gruppe. Larvik har de tre siste sesongene slått alle de tre motstanderne i Champions League. Det var med Leganger i buret.

Det gjør det ikke bedre at Larvik både starter og avslutter med tøffe bortekamper. Den aller siste – og potensielt avgjørende kampen – går i Györ. Utfordringen blir massiv.

Katrine Lunde var lysende da Györ slo Larvik i fire strake kamper frem mot Champions League-tittelen sist vår.

Da hjalp det selv ikke med Cecilie Leganger i motsatt mål.

PS! Larvik møter onsdag kveld Byåsen på bortebane i NM-semifinalen. Tertnes-Oppsal spiller den andre. Cupfinale i Oslo Spektrum 30. desember.