Flere grunner til å tro på mer Zucca-jubel

ENDELIG SCORING: Zucca feirer mål nummer en i årets NHL. Scoringen kom mot Detroit. Mot Islanders noterte "Hobbiten" seg for en målgivende. Foto:  Leon Halip/Getty Images/AFP

ENDELIG SCORING: Zucca feirer mål nummer en i årets NHL. Scoringen kom mot Detroit. Mot Islanders noterte «Hobbiten» seg for en målgivende. Foto: Leon Halip/Getty Images/AFP

av Stein-Erik Stormoen, sportsjournalist i VG.

OSLO 20110805: Stein Erik Stormoen - journalist. FOTO: ESPEN BRAATA/VGMats Zuccarello (26) ser ut til å ha funnet tilbake til seg selv etter vrakingen. I natt fulgte han opp sitt første mål med sin første målgivende og herlig spill i New York Rangers 3-2-seier borte mot byrival Islanders.

Om det skyldtes savnet av sin trofaste følgesvenn, kompisen Glenn Jensen (Sam) som tidligere har vært med både til Russland og Manhattan, men som nå er tilbake i Vålerenga, vites ikke. Men «The Norwegian Hobbit» spilte, for å dra sammenligningen til Ringenes Herre-filmene helt ut, som om han hadde tatt på seg den onde ringen og blitt usynlig i starten av sesongen. I hvert fall var han det i målprotokollen.

Etter sju kamper uten målpoeng ble han ofret av trener Alan Vigneault, en avgjørelse han ærlig begrunnet med for svake prestasjoner.

Kamp nummer åtte, tapet mot Philadelphia Flyers, måtte han derfor se fra tribunen. Men allerede ved neste mulighet ble han hentet inn igjen, og var tilbake i tredjerekka mot Detroit Red Wings.

Oppgjøret begynte imidlertid ulykkelig for nordmannens del. 26-åringen mistet pucken på vei framover, Red Wings kontret og satte inn 1-0. Men der han kanskje ville blitt straffet med benken av det gamle trenerregimet, fikk han i stedet muligheten til å rette opp feilen.

 Og så satt den endelig. Etter et skudd fulgte han opp foran mål, kastet seg frem og satte inn sin første scoring for sesongen til 2-2 og sikret forlengning.

Der vant Rangers etter scoring av Derick Brassard, som i likhet med Zuccarello og Benoit Pouliot satte inn sitt første mål etter seriestarten.

Natt till tirsdag kunne laget endelig avslutte den lange rekken med bortekamper mens mektige Madison Square Garden ble ferdig oppusset. Da de entret hjemmeisen for første gang var han blant Rangers’ bedre offensive spillere i 0-2-tapet for Montreal Canadiens.

Men ikke engang Frodo hadde klart å kaste ringen ned i Mount Dooms flammer uten hjelp av både dverger, alver og trollmenn. Natt til onsdag fikk også Zuccarello nyte godt av mer tillit og bedre lekekamerater i andrerekka, sammen med Derek Stepan og meget positive Chris Kreider.

Umiddelbart ga trioen tegn til kjemi og sjanser ble skapt. «Gøy å se Zucca spille nå.

DET LØSNER: Ryan McDonagh feirer scoring i powerplay mot New York Islanders. Zuccarello hadde assist på scoringen. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

DET LØSNER: Ryan McDonagh feirer scoring i powerplay mot New York Islanders. Zuccarello hadde assist på scoringen. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

Selvtilliten og speeden i bena er tilbake», skrev landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen på Twitter etter den første perioden.

I de tre kampene etter vrakingen har det vært stadig flere tegn til at troen på seg selv, pasningene, roen og overblikket er på vei tilbake. Når Zuccarello er i det humøret han var i natt, passer han godt sammen med Stepan og kvikke Kreider.

De var på isen da Rangers både tok ledelsen 1-0 (Kreiders første i år) og utlignet til 2-2 (McDonaghs første i PP) i overtall.

Zuccarello har tidligere blitt brukt både ved blålinjen og foran mål i overtall, men nå hadde han rollen som kler ham best og var med på å bygge opp spillet som ga ham hans første målgivende for sesongen (2-2).

Det så langt skrantende overtallsspillet så plutselig atskillig bedre ut og dette var også andre gang på tre kamper at Rangers kom tilbake og snudde til seier.

I overkant av 18 minutter på isen, om lag ett av dem i undertall (første gang) etter Dominic Moores skade, beviser at 26-åringen gjorde veldig mye riktig i New York-duellen mot Islanders.

Verdt å nevne er det selvfølgelig også at svenske Carl Hagelin var tilbake fra skade med godt spill og målgivende på Pouliots matchvinnermål, førstekeeper Henrik Lundqvist var tilbake for fullt etter skade sist og andrekeeper Cam Talbot var god igjen i natt. Det er altså flere punkter som gjør at ting begynner å se lysere ut for Rangers og Zucca.

Men, to målpoeng på ti kamper skremmer få, så produksjonen er nødt til å fortsette. For i bakhånd har Vigneault kaptein Ryan Callahan og Rick Nash på skadelisten.

Det blir svært spennende å se hvilke rokeringer som blir gjort når de etter hvert er tilbake. Inntil videre er det imidlertid lov å være optimistisk på vegne av vår eneste representant i verdens beste hockeyliga.