Kan flamboyante Neymar bli Messis lekekamerat?

SUPERPARET: Neymar og Lionel Messi hilser før kampen i Lima natt til onsdag. Foto: Reuters

SUPERPARET: Neymar og Lionel Messi hilser før kampen i Lima natt til onsdag. Foto: Reuters

 

Av Sindre Øgar, sportsjournalist i VG Nett

(VG NETT) I natt spilte Neymar (21) og Lionel Messi (26) fotball på samme bane – for hvert sitt lag. Snart skal de spille sammen for Barcelona.

Bildet av de to sammen – begge med nummer ti på ryggen og med kapteinbind rundt bicepsen – før kampen mellom «Messis venner» og «Resten av verden» i Peru i natt får meg til å drømme om høsten.

Sommeren kan bare passere. Jeg vil ha mørke Champions League-kvelder.

Den ene fra Brasil, den andre fra Argentina. Den ene får lommepenger av Nike, den andre av Adidas.  Den ene flamboyant, den andre grå.

Begge er vant til å være best – og «fus» i alt. Nå må de dele broderlig. Hvordan skal det gå? Hvem skal ta frisparkene?

Det finnes i hvert fall ikke bedre lekekamerater i fotballverden – hvis de bestemmer seg for å leke.

Hvis Zlatan Ibrahimovic dilter etter Carlo Ancelotti til Real Madrid (som avisen Sport hevder) – og Cristiano Ronaldo blir boende i den spanske hovedstaden – kan det bli Messi/Neymar mot Ronaldo/Zlatan. Det blir i så fall så mye fotballmoro at det kan bli for mye.

Det er én ting som slår meg når jeg ser Neymar. Og det er at leken fortsatt betyr mye for ham når han spiller fotball. Tar vi godt nok vare på lekne spillere i Norge? Jeg tror ikke det holder å bygge kunstgressbaner for å få fotballferdigheter i verdensklasse. Det må være gøy også.

Selvfølgelig ble det holdt lekestue i Lima i natt. Både Messi og Neymar scoret to – sistnevnte med et skudd fra over 40 meter.  Det målet kan du ser her!

Og hvis du vil se Neymars «ydmykelse» av Diego Lugano, bør du se på dette. Da skjønner du kanskje at det bare er å glede seg.

Hvordan tror du samarbeidet mellom Messi og Neymar blir?