Ble Inter snytt for straffesparkkonkurranse?

Knut Arne Hansen

Knut Arne Hansen

Av: Knut Arne Hansen, journalist i VG Nett-sporten

Man kan si hva man vil om at fotballkamper skal avgjøres på straffesparkkonkurranse, men spenningsnivået når et klimaks når alt skal gjøres fra krittmerket etter 120 minutter fotball.

Jeg mener vi ble snytt for prikken over i-en etter en fantastisk fotballkamp på Stadio Giuseppe Meazza i kveld.

Etter at Tottenham storspilte hjemme på White Hart Lane mot et tafatt Inter-lag, var rollene snudd i Milano i kveld. Andre Villas-Boas’ menn var kun skygger av laget vi har sett de siste ukene, og ga fra seg hele tremålsforspranget de hadde med seg fra London.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger, og Tottenham fikk ny glød. Det ga belønning da Emmanuel Adebayor satte inn 3-1 etter 96 minutter.

Ti minutter før slutt slo Inter igjen tilbake, da Ricky Álvarez satte inn Inters fjerde for kvelden. Da dommeren blåste av kampen var ikke jubelen å se hos Tottenham-spillerne, selv om de hadde tatt seg videre i Europa League på bortemålsregelen.

Inter jubler for sin første scoring i oppgjøret mot Tottenham. Foto: Reuters

Inter jubler for sin første scoring i oppgjøret mot Tottenham. Foto: Reuters

Men var det rettferdig? Inter klarte ikke score på 90 minutter på bortebane – det klarte heller ikke Tottenham. Villas-Boas’ menn scoret ikke i Italia før de fikk nye 30 minutter. Inter fikk også 30 minutter ekstra hjemmebanefordel, men er det riktig at Adebayors scoring skal telle som to?

Bortemålsregelen er et kapittel for seg selv, som man kan si mye om, men burde ikke målene i ekstraomgangene være like mye verdt – borte som hjemme?