Bildet som forhindrer skandaleprat

målfot2

Foto: Jostein Magnussen / offisielt målfoto.

byline-brenne2For et herlig drama. Men det hadde vært en skandale om IBU ikke hadde vist frem hvorfor de dømte Emil Hegle Svendsen først i mål da han vant VM-gullet.

(Dette innlegget, som bar tittelen «Vis oss det offisielle målfotoet – nå!» er blitt oppdatert etter at arrangøren endelig viste frem målbildet over)

På TV gikk spurtoppgjøret med Martin Fourcade på skiskytingens VM-jaktstart fort unna, og begge kastet seg over mål. Selvsagt var det vanskelig å se hvem som først hadde skotuppen over målstreken. Også i sakte film klarte i alle fall ikke jeg å se hvem som vant. Og da NRKs TV-bilde frøs var beinet til Svendsen utenfor kameravinkelen, mens produksjonsselskapets målfoto-bilde heller ikke ga tydelig svar.

Under ser du hva vi hadde å forholde oss til da Svendsen ble ropt opp som vinner på blomsterseremonien på stadion:

målfoto

Derfor ventet jeg – og basert på sosiale medier alle som har fulgt sendingen – spent på det offisielle målfotoet, selv om vi som nordmenn selvsagt var fornøyd med gull til Svendsen.

Da VGs reporter Jostein Magnussen i Nove Mesto først fikk nei til å se bildet, fordi juryen «ikke ønsket noen diskusjon rundt avgjørelsen», var vi på vei til å få en skandale. Den hadde ikke blitt mindre av at norske Anders Besseberg er president for det internasjonale skiskytterforbundet.

Men så, over en time etter målgang, kom bildet ut. Svendsen er foran. Visstnok 2,4 centimenter. I alle fall er det ingen tvil. Og selv om jeg i denne bloggen kritiserte jaktstartens regler tidligere i dag, har det ingenting med 27-åringen å gjøre. Han er en herlig konkurransemann som i tillegg byr på seg selv. Gratulerer med dagen, Emil!

@vgnettbrenne99