La revolusjonen fortsette, Drillo

BUDAPEST (VG Nett) En etter en viser unggutta at de er klare når får muligheten til å vise det.

Av: Stein-Erik Stormoen, sportsjournalist VG Nett

Det norske U21-laget som nylig kvalifiserte seg til EM som et av bare åtte lag, er proppfullt med spennende typer – med gode ballferdigheter. Drillo har ikke for vane å dele ut landskamper til hvem som helst, så de som får sjansen er spillere han har tro på.

Og gledelig er det å registrere at unggutta er klare og griper den med begge hendene når de får den. Markus Henriksen har vært det og etablert seg på midtbanen. Det samme har Magnus Wolff Eikrem og Håvard Nordtveit gjort.

Joshua King har fått noen innhopp, skapt sjanser, forårsaket straffe og scoret etter en enkeltmannsprestasjon. Tarik Elyounoussi har vært god. Ruben Yttergård Jenssen det samme.

Vegar Eggen Hedenstad har masse offensive kvaliteter, som dødballfoten og evnen til å sette opp medspillere, som han gjorde med Håvard Nielsen i andre omgang. Ved siden av ham finnes det null tvil om at Vegard Forren bør og må spille sammen med Brede Hangeland.

Og jaggu var det ikke bare kosebuksa til Ungarn-keeper Gabor Kiraly som hindret innbytter Anders Ågnes Konradsen scoring mot slutten også.

Her setter Håvard Nielsen inn sitt første landslagsmål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Her setter Håvard Nielsen inn sitt første landslagsmål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Og så har vi selvfølgelig Håvard Nielsen, som med flyt fort kunne puttet flere enn det målet han brukte litt over halvtimen i debuten på å sette inn. Bevegelsen var en målscorer verdig, da han kom seg foran spissen etter at Daniel Braaten – som er blitt en av Norges viktigste spillere – brukte kjempekreftene sine i forarbeidet.

Godt var det også å se at Nielsen løp rett bort til en knelende Braaten og ga ham en klem som takk. Det taler sitt klare språk det også.

Disse gutta vil som Brede Hangeland har påpekt etter hvert også endre Norges spillestil, selv om det viktigste naturligvis fortsatt vil være den defensive organiseringen i møte med de beste lagene.

Dette er nye Norge, ikke Brasil. Men det gir flere strenger å spille på, spesielt mot svakere motstand.

Konklusjonen blir: Flere av de som har vært etablert på landslaget de siste årene er ute. Slik unggutta spiller når de får sjansen, bør det være en humpete vei tilbake.

Det er nemlig flere å ta av.

Og når vi også får gleden av å se Moa, Norges kanskje største fotballstjerne, bruke kun to minutter på å score og på den måten følge opp inntrykket av at målformen er på vei tilbake etter to scoringer i Bundesliga søndag, kan man forhåpentlig bytte ut boblejakke med tangatruse i Rio-VM – for dem som eventuelt måtte ønske akkurat det.

Så får vi bare misunne svenskene fantastiske Zlatan. Kanskje kommer det en norsk versjon snart. Hva tror du?

@VGNettStormoen