Drillo kunne tatt med enda flere

Av: Knut Espen Svegaarden, journalist VG

ULLEVAAL STADION (VG Nett) Drillo tok med seks spillere som holder U-landslagsalder til møtet med Ungarn 14. november i Budapest. Han kunne fint tatt med enda flere.

Strømsgodsets Anders Konradsen var nærmest. Drillo beskriver han som en kloning av Øyvind Leonhardsen, en av hans viktigste spillere i Drillos første tid som landslagssjef (1990-98). Konradsen har gjennombruddskraft fra midtbanen, med hurtige ben og dype løp. Han kommer garantert med i vintertroppen som skal til Afrika i januar.

Men formspilleren Jo Inge Berget hos Molde og U-landslaget kunne fint ha forsvart en plass i troppen mot Ungarn. Det samme kunne Håvard Nielsen, spiss i Red Bull Salzburg. Og selv om han ikke holder ungdomsalder, så ville det heller ikke vært feil om Drillo tatt med Molde-backen Knut Olav Rindarøy, en venstrebeint spiller med ekstrem fart og god balanse – og som har vært god i høst.

Likevel: dette er en landslagstropp der snittalderen på utespillerne nå er nede i 24, 7 år. Det er ekstremt lavt til å være en norsk A-tropp, som de siste årene heller har økt snittalderen enn det motsatte. Vegar Eggen Hedenstad fra U-21-troppen er inne, sammen med Valon Berisha, Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Joshua King. Alle disse seks spiller trolig U-EM i Israel i juni.

Ellers er Tore Reginiussen inne igjen som midtstopper, fortjent etter en god sesong for Rosenborg. Det blir verre for Kjetil Wæhler (36) å komme seg inn igjen, nå som Reginiussen har vist form igjen.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Det er ingen overraskelse at Drillo velger å gi nesten hele troppen, som imponerte mot Sveits og Kypros, ny tillit. Selv Daniel Braaten, som må stå over kvalik-kampen mot Albania i mars, er med. Fordi Drillo tenker FIFA-ranking og seier i Ungarn, og gjerne vil avslutte fotballåret på en positiv måte.

Alt i alt en sterk og spennende tropp fra Drillo denne gangen, selv om han kanskje kun valgt å ta med et par mann til fra det lovende og gode U-landslaget, siden den gjengen ikke skal spille kamp 14. november.

At Drillo ikke kan ta hensyn til serieinnspurten (kampen kommer før siste serierunde er spilt), er forståelig. En landslagssjef skal ta ut de beste spillerne.

Ferdig med det.