Helt konge, King!

Av Sindre Øgar, sportsjournalist i VG Nett

LARNAKA (VG Nett) Drillo hadde bare dødballene sine. Så kom Joshua King (20) på banen. Da ble det helt konge å være norsk på Kypros.

For syvende kamp på rad tok Norges motstander ledelsen. Det er en egenskap Drillos menn må riste av seg hvis de vil til Brasil sommeren 2014 – med mindre de har tenkt å ta det som en badeferie.

Norge var uheldig ved baklengsmålet. Da ballen gikk via John Arne Riise, ble keeper Rune Almenning Jarstein tatt litt på senga. Han klarte ikke å produsere nok kraft i verken beina eller fingertuppene. Ballen dalte inn.

Men det var ikke tilfeldig at Kypros fikk en scoring. De hadde allerede sendt Jarstein ut i full strekk flere ganger.

Og hva med Norge?

– Vi scoret som vi pleier, på en dødball og en retur, sa fotballrealisten Drillo til meg denne uken da han mimret om en kamp på 90-tallet.

Det ble sånn denne gangen også.

Vegard Forrens dødballkapasitet virker å være enorm. Men det var Brede Hangeland som scoret igjen. Som mot Sveits. De to midtstoppernes dødballkraft kan bli Drillos lykkepille i mangel på spisser som scorer.

Eller?

Da Joshua King kom på banen viste han at det går an å være spiss på Norge – og score mål. Samtidig. Først skaffet han straffesparket. Så gjorde han alt selv. Det var kronen på verket for King.

Drillo sa før han reiste fra Oslo at han ville være ganske fornøyd med to poeng. Han fikk fire.  Og nå har Norge syv poeng. Drillo mener det er nok til at Norge har grepet på gruppen.

For Norge har både hatt Sveits og Island på bortebane – og skal følgelig ha dem på hjemmebane neste gang. Og på Ullevaal vinner vi alt, ifølge landslagssjefen.

Foto: Scanpix