Drillo-magien er tilbake!

Av Sindre Øgar, sportsjournalist i VG Nett

BERN (VG Nett) Landslagssjef Egil Olsen (70) klarte på en eller annen måte å få spillerne til å tro på seg selv igjen. Det så ut som han bare manglet Drillo-magien på Stade de Suisse, men så dukket Brede Hangeland opp.

– Uflaks, sa Drillo etter at Island scoret på to av sine tre målsjanser på Laugardalsvöllur tidligere i høst.

– Jeg mener dette bare handler om uflaks. Vanligvis scorer jo alle lag på en av hver tredje eller fjerde sjanse. All erfaring viser at dette jevner seg ut over tid, sa han etter at flere av Norges motstandere viste seg meget effektive.

Så skjedde det noe mot Slovenia. Riise scoret seiersmålet flere minutter på overtid.

– Når du får scoring på overtid, så kan man si at det er litt flaks. Men alt i alt vinner vi fortjent, sa Drillo etter den kampen.

Han sa også:

– Hjerteflimmeren kom ikke tilbake, det betyr at den aldri kommer tilbake.

Det kan ikke ha vært langt unna på intime, festlige Stade de Suisse. Det ble en ny dramatisk kamp der de norske spillerne fortjener mye ros.

Spillere som Daniel Braaten og Alexander Søderlund hadde tydeligvis bestemt seg. De skulle vinne duellene. Og da det norske laget hadde bestemt seg for det, så var de det sveitsiske laget fysisk overlegent i flere deler av spillet. Spesielt ved dødballer.

Vegard Forren spilte bare sin landskamp nummer tre. Det så mer ut som kamp nummer hundre. På et par norske cornere steg Forren til værs med besluttsomhet og presisjon. Han ble så vidt hindret scoring.

Og da sveitserne ventet på et tredje Forren-forsøk, kom den korte varianten til John Arne Riise. Han er som kjent ikke redd for å skyte, men denne gangen gikk skuddet så vidt utenfor.

Sveitserne ble mer og mer frustrerte – og da trenerstorheten Ottmar Hitzfeld reiste seg fra benken, i sin sorte frakk, et par benkerader foran oss, så han mer enn en smule bekymret ut der han sto.

Han ble stående lenge. Med armene i kors, eller i lommene. For Norge viste mer enn Braatens brøytebil-egenskaper. Det var også små glimt av strålende kombinasjonsspill, der Norge trillet ballen gjennom den sveitiske midtbanen. Spillere som Tarik Elyounoussi og Ruben Yttergård Jensen bidro der.

Sveits hadde også noen store sjanser, blant annet en heading i stolpen fra Tranquillo Barnetta.

Da innbytter Gavranovic ga Sveits 1-0 med ti minutter igjen å spille, så det ut som om Drillo kun manglet magien. Men magien kom med Brede Hangeland – og dermed lever VM-håpet.

Og tenk hvis Tarik Elyounoussi hadde scoret, istedenfor å skyte i stolpen i sluttminuttene.