Guardiola til journalist: – Se meg i øynene!

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Bayern München 1-1) Da Bayern München-trener Pep Guardiola for andre gang bemerket at det er vanskelig å spille mot et lag som ligger med åtte-ni mann inne i egen 16-meter, fikk han spørsmål fra The Guardians journalist Jamie Jackson:

Av Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball

DUELLEN FORTSETTER: David Moyes (til venstre) og Pep Guardiola viste mye følelser på Old Trafford. Foto: AP

DUELLEN FORTSETTER: David Moyes (til venstre) og Pep Guardiola viste mye følelser på Old Trafford. Foto: AP

– Mener du at Uniteds taktikk var negativ?

   – Nei, jeg har ikke sagt det.

  – Det høres litt sånn ut?

   – Jeg har ikke sagt det.

   Jackson så tydeligvis litt bort fra Bayerns spanske trener, for plutselig ga Guardiola klar beskjed: – Se meg inn i øynene når jeg snakker til deg.

    Det er ikke riktig å kalle stemningen amper, men Guardiola var helt tydelig opptatt av at journalisten skulle få med seg at han IKKE hadde omtalt Uniteds taktikk som negativ.

    Før kampen kunne man føle det på hele stemningen på Old Trafford. Fra fansen på utsiden, til presserommet, til en avventende (u)ro på tribunene. Det var nok egentlig ingen, iallfall de færreste, som trodde at dette kunne gå bra for hjemmelaget. Bayern, finalist tre av de fire siste sesongene, ville være for gode.

   Men Manchester United åpnet friskt, og det er ikke alle dommere som hadde blåst høyt spark da Danny Welbeck lurte Javi Martinez og banket ballen i mål. Men det tok ikke mange minuttene før det var orden i rekkene, og kampen ble som forventet: Tyskerne tok ballen. Og beholdt den. Det ble nesten for mye av det gode, i en lang periode i 1. omgang var de nesten for overlegne, for United ble liggende så langt bak at det knapt var rom å finne.

   Så da ble det en ny «holde-ballen-i-laget»-fest for Bayern, uten at det ble veldig mye ut av det fremover på banen. Thomas Müller hadde en ålreit sjanse, Arjen Robben et bra skudd og Nemanja Vidic dukket opp i siste liten foran Müller etter herlig forspill av David Alaba.

     Men når man er så suveren kan det være lett å miste litt konsentrasjon, og det var kanskje det som skjedde da Jerome Boateng skled og gikk overende og Danny Welbeck fikk omgangens overlegent største mulighet, helt fri med Manuel Neuer.  Neuer viste hvorfor han regnes som verdens beste keeper. Keeperen ble stående på beina og vant duellen. Wayne Rooney var ikke veldig imponert over besluttsomheten til lagkompisen. Han løp rett mot Welbeck og sendte avgårde noen friske meldinger.

    Men United hadde fått litt tro på at det var mulig å ryste sin mektige motstander. Etter pause fikk også Shinji Kagawa sjansen, og han var i hvert fall ikke redd: I Borussia Dortmund møtte han Bayern fire ganger og det endte med fire seire. United har aldri fått det maksimale ut av japaneren, men Kagawa viste igjen at han liker seg med ballen i beina – og han skaffet corneren som endte med at det tok fullstendig av på Old Trafford: Inn fra Rooney, kaptein Nemanja Vidic viste sin råskap i luften og presset inn ledermålet. For en heading, for en scoring – og for en respons fra Old Trafford.

   Ville vi få se en ny episk «european night»?

  Det ble ikke helt slik. Bayern mistet grepet i noen minutter, men var raskt i gang med balltrillingen igjen. Og det var ikke akkurat ufortjent da Rafinha slo inn, innbytter Mario Mandzukic nikket ned til en fremadstormende Bastian Schweinsteiger som hamret inn 1-1.

    

Fotballjournalist i VG, Trond Johannessen

Trond Johannessen

Manchester United skal ha all mulig ros. 1-1 mot Bayern er sterkt, særlig med tanke på alle problemene laget har vært igjennom. Old Trafford applauderte ut sine menn, som la ned en heroisk innsats. Manchester United har æren i behold, og er fortsatt med i kampen om en semifinaleplass. Manager David Moyes åpnet da også sin pressekonferanse med at han var «veldig stolt av laget sitt».

    Moyes slår fast at hans lag kommer til «å kjempe jevnt» med Bayern i returkampen neste uke også. Og ikke glem at Bayern har fått litt skjelven mot engelske lag før (Arsenal vant på Allianz for et år siden, City vant der i desember).

 Men følelsen er fortsatt at tyskerne er for gode.

   

    

 

37 tanker om “Guardiola til journalist: – Se meg i øynene!

 1. Bayern hadde ikke mange store sjanser, og det å ha ballen mye er ikke ensbetydende med å fortjene en scoring. United ble fratatt et mål som aldri skulle vært annullert, Martinez dukker langt ned og det burde aldri vært blåst.

 2. Var nesten for gode? Ja de hadde ballen mest, men det var ikke all verden de klarte å skape framfor mål. Og man kan eie ballen og tape fotballkamper. Det har Barca erfart flerer ganger. Hvem husker vel ikke når de tapte mot Celtic under fjorårets CL? United hadde bra med sjanser i 1.omgang og burde ha ledet. Hadde Bayern overkjørt United med mange målsjanser, så hadde jeg støttet deg på at de overlegne, men jeg er ikke SÅ impoert av Byern etter det de presterte i dag. Det skal sies at det skal spilles en returkamp og at jeg holder Bayern som favoritter.

 3. Hei og hå, det er da meget bra prestasjon mot Bayern dette?????? Men klart på Allianse Arena blir det tøft! Men United bør jo , sett sesongen under ett, være meget fornøyd med et poeng!
  Hadde ikke overrasket noen om Bayern hadde vunnet både 2 og 3-0 borte, med det mannskapet de stiller!

 4. Hahahaha for overlegne? å trille ball betyr ikke at du er overlegen.. United hadde fortjent en 3-1 seier, og hadde de klart største sjangsene..

 5. Må si jeg er litt uenig i det du skriver her. Greit nok at Bayern hadde overlegent mest ball, men de skapte ikke mye. United forsvarte seg godt, og hadde noen gode kontringer. Welbeck burde scoret på den ene sjansen sin. (Sistnevnte kunne også fått godkjent scoringen sin). Egentlig er det litt skuffende at hjemmelaget ikke vant. Ja, selv om Bayern dominerte.

 6. Hva i alle dager er det du prøver på med en slik overskrift?? De aller aller fleste andre som så kampen, inkl eksperter er enige om at United gjorde en god kamp her?!? Spiller mot verdens desidert beste lag, Slapp til få store sjanser, skapte selv store sjanser (de største). Sier ikke at United var bedre enn Bayern, Bayern er vannvittig bra, men man få opp øynene litt og få til en mer nyansert og bedre kommentar enn det her!

 7. Manchester United har absolutt en sjanse mot Bayern München i returkampen på Allianz Arena. Nå som Martinez (ble brukt som stopper, men er obligatorisk sentral defensiv) og Schweinsteiger er ute i returoppgjøret har ikke Bayern råskap på midtbanen. Tysk fotball var et «maskineri,» men nå har fotballen fått fler som er lett på tær. Bayern hadde en blanding av dette, derfor fungerte det utrolig bra sentralt i banen for dem. Nå blir det helt sikker 4-3-3 formasjon med Thiago-Kroos-Lahm, og de er ikke like rå som Schweini og Javi. Offensivt har de Ribery og robben som er gode med ball, men når Müller bommer på gode muligheter blir det vanskelig. Mandzukic er grei med ball, og litt over middels avslutninger. Hans styrke er i lufta, men der har Manchester United Vidic og Ferdinand som forsvarte seg bra, helt til at Fellaini er litt slapp i markeringene. Defensivt har Bayern Boateng, Dante, Rafinha, Alaba, Badstuber ( holder kanskje ikke helt nivå) og Contento. Alaba, Dante og Boateng er i en egen klasse, men de beste gjør også feil. (F.eks. Welbeck sjansen i dag. Riktignok spilte ikke Dante.) United må score i returoppgjøret. En Nani og Kagawa i form sliter de fleste lag med. Så IKKE si at United ikke har en sjans, de «beste» har sine svakheter!

  • Råskapen er nok fortsatt der skal du se… Med robben, shaqiri,gøtze,kroos og ribery på midtbanen i returoppgjøret blir det nok som tippet 6-1 totalt til Bayern. Pep stilte med et prøveprosjekt i første kamp og vil nok ikke gjøre dette i neste 🙂 Dante kommer inn etter karantene også

   • Bayern stilte med et prøveprosjekt? Du har kommet for å kommentere imot United, du. For fotball har du ikke peiling på. Det var stort sett det laget som avgjorde Bundesliga!

 8. Nesten FOR overlegne?

  Hva handler EGENTLIG fotball om?
  Possession og skudd fra 20 meter eller det å skape de største sjansene og score mål?
  Etter Barca-epoken virker det som at alt fokus på «hvordan fotball skal spilles» handler om hvem som klarer å sende flest pasninger.
  Kampen i dag kan oppsummeres relativt greit på denne måten; Bayern hadde ballen mest, men United forsvarte seg godt og hadde de største største sjansene. Ergo, United var nærmest seieren..

  • Hei, det er litt det jeg prøvde (muligens på en klønete måte) å få frem, at «Guardiola-fotballen» kan bli for balltrillende. Og når United da forsvarte seg så så godt hjalp det ikke å være «overlegne» (et litt upresist ord). Og det var jo litt det Guardiola klaget på etter kampen også, at United ble liggende i egen boks med åtte-ni mann. Da hjelper det ikke så mye å være overlegne i banespillet.

 9. Bayern were good, but it was United that had the most chances. If only Welbeck had scored when he was alone with Neuer, then i actually think United would have won it.

  I think Bayern believed that United could not score against them…they were clearly shaken by the Vidic goal

 10. Håper vi begge er enig at United var nærmere 3-1 enn Bayern 1-2. Det er ikke vesentlig med ballinnehav så lenge den trilles i ufarlig sone. Ja de hadde sjanser, men ingen store 100% sjanser slik United hadde 2stk av uten om målene (ene ble annullert). Et fair resultat og med Schweinsteiger, Martinez og Alcantara ute i neste kamp er det fordel United – selvsagt er Bayern storfavoritter men dette er fortsatt helt åpent. Rafael tilbake til neste kamp og United får mer fart i det bakre leddet (forhåpentligvis) uten Fellaini fra start også. Han fremstod som en ribba kylling mellom tiki-taka fotballen til Bayern.

  • Hei. DET er jeg ikke enig med deg i… Men United kunne fort ha vunnet. Og er enig i at ballinnehav ikke forteller den fulle sannheten. Ballinnehavet ble faktisk et problem for Bayern i perioder, fordi laget hadde ballen så mye at det bare ble trilling, mot et lag som forsvarte seg godt og ble liggende veldig tettpakket og lavt. Var det jeg prøvde å få frem. Da blir det ikke så mye sjanser av det. Derfor antydet jeg at det ble et problem for Bayern at de tidvis ble for «overlegne» (provoserende ord) i banespillet. Men det er jo også på denne måten Bayern forsvarer seg. Det er det jo litt lett å glemme. For øvrig helt enig i at Fellaini ikke holder nivået. Mvh Trond J

 11. ..er ikke slutte å irritere meg over slike kommentarer. Guardiolas menn har alltid elsket å trille ball. Hit og dit. Hit. Og . Dit. Ja der var de overlegne, i possession altså. Og, hvem var i så måte overrasket? Ser man derimot på sjansestatistikken, så var den jevn, med et overtak til United. I 2 omgang scoret BM på sin ene. I første burde absolutt Welbeck scoret alene med keeper. I tillegg burde dommeren gitt ham målet han heller valgte å annulere.
  BM var på ingen måte overlegne idag, tvert imot kunne United meget vel vunnet.

  • Hei. Det er jo litt det du er inne på jeg mener. Ballinnehavet ble/blir faktisk et problem for Bayern i perioder, fordi laget hadde ballen så mye at det bare ble trilling, mot et lag som forsvarte seg godt og ble liggende veldig tettpakket og lavt. Da blir det ikke så mye sjanser av det. Derfor antydet jeg at det ble et problem for Bayern at de tidvis ble for «overlegne» (provoserende ord) i banespillet. Samtidig er altså dette også en viktig del av hvordan Bayern forsvarer seg. Det er det jo litt lett å glemme. Mvh Trond J

  • manU hadde flere og bedre sjanser enn bayern, det er alle enige.
   bayern har bedre utgangspunkt hjemme, martinez ute er bare bra.
   dante er mye kjappere og bedre enn martinez i midt forsvaret.

   lahm kan gå ned igjen til posisjonen hans, da er bayern mer farlig på hver kant mener jeg, fyller opp med overlapper på kanter og bevegelser i midt og kant.

   shaqiri er ikke dårlig, han er like god som schweinsteiger, og han er like god med begge ben og hurtig. er på nivå med cazorla mener jeg, men bedre i forsvar.
   götze fikk lite spilletid den kampen, han er også farlig.

 12. Syns det er en merkelig oppsumering …

  Bayern er gode til å holde på ball.. De er gode til å storme dommerene hver gang de har mulighet…
  Veldig likt barcelona under pep ! Kjedelig å se på…

  Tror de fleste united supportere føler de kunne vunnet denne kampen.

 13. Så vi samme kamp? Peppen tror at passninger og ballbesittelse er oppskriften på fotball. Du også…. Han dreper den! United skulle ha vunnet 2-1. 3-1 med RVP. God Natt

 14. For en fatal gjeng med amatører, gjør narr av en spillestil som overgår alle andre med hensyn til resultater, og hyller italiensk kontringsfotball. Hvor er de italienske lagene i champions league? Hvor er de spanske lagene med sin tiki-taka? De er i kvartfinale.
  Tror dere virkelig United ligger bakpå uten å få tak i ballen frivillig?
  Må le av dere.

  • Hei. Ser at det var litt reaksjoner på den overskriften (var hele tiden meningen å oppdatere, som det sto nederst). Ordet «overlegne» ble sikkert litt provoserende, DET kan jo tolkes litt. Men handlet altså om at dette ballinnehavet faktisk ble et problem for Bayern i perioder, fordi laget hadde ballen så mye at det bare ble trilling, mot et lag som forsvarte seg godt og ble liggende veldig lavt. Jeg synes United gjorde en god kamp utifra sine forutsetninger, og jeg synes det var helt fantastisk å høre Old Traffords respons da Vidic scoret.

 15. Det dere mener er da forelskelse at plate var bedre enn chelsea forrige helg? Vanskelig å skåre mot lag som ligger så ekstremt lavt. Var ikke mange som likte at chelsea slo Bayern på denne måten men nå som det er united som Gjør det så er det plutselig kjempebra og alle klager på de som sier imot. Er en del hyklere hvis du ser det på den måten.

 16. Helt enig i artikkel. ManU lå i forsvar hele tiden og da er det selvfølgelig vanskelig å vinne. Hvis man har planer om å vinne CL må man i det minste angripe når man spiller på hjemmebane.

 17. Man.united kunne ha vunnet, men de må kvitte seg med Wolback og Fellaini. Disse 2 har ingenting å gjøre på Old Traford! Disse må vekk. inn med chicharito fra start og Fletcher i stedet for disse.

 18. «United skal ha all mulig ros» WTF.. Dette laget vant PL i fjor og så skal de få all mulig ros for å ligge med 10 mann på egen sekstenmeter gjennom HELE kampen. På hjemmebane…

 19. «for overlegen» er jeg enig..men bayer hadde jo ikke noe annet valg. når hjemmelaget spiller på kontring, kan du ikke forvente noe annet enn 80/20 % ball for bayern. 1:1 i Manchester var fortjent siden manu forsvarte seg eksellent. det var perfekt utført defensiv-fotball.
  eneste problem er at det var et annulert mål??? hvem sier at ikke verdensbeste keeper hadde hatt ballen, hvis dommeren ikke hadde blåst???
  Neuer reagerte ikke en gang, siden dommeren blåste av. Det er ikke et annullert mål, når halve forsvaret slutte å spille og spisse gjør det ikke. ballen gikk en halv meter forbi keeperen og han rørte seg ikke en gang…i tillegg var skuttet ikke en gang hard. «KUNNE» vært 3:1???? da har du like mye fotballkunnskap som en amøbe, helt seriøst. det var ikke noe playstasjon-kamp.

 20. Etter forventet braknederlag mot Guardiola`s menn i Munche ,
  gjenstår kunn 2 spørsmål=

  1:Hvem av topptrenere er villig til å trene ett lag,
  som ikke skal delta i cl før tidligst 2016.

  2.BIELSA

 21. Hvis United vinner Champions league med denne taktikken er det bare å erklære fotballen for død som sport. Verste jeg har sett av et hjemmelag i turneringen noensinne.

 22. Vel Vel nå er jo nordmenn ikke de man skal spørre akkurat når det gjelde United for alle holder jo med bare det laget. Jeg er selv en sterk bayern fan og vært det i godt over 20 år siden Klinsman og Matheus herjet med laget. Skal dere vite noe så er ingen fans glad for at Guardiola leder laget ihvertfall ikke jeg for Bayern har ikke behov for en som Guardiola. Og bare så det er sagt så er ikke bayern gode fordi Guardiola er kommet ditt. Bayern har vært i 3 finaler på 4 år…det sier litt om hva slags kaliber vi snakker om.
  Når det gjelder kampen må jeg si det var uavgjort det riktige resultatet. United var overraskende bra, dette tror jeg var for de fleste med tanke på hva slags form laget har vært den siste tiden. De som påstår at han spissen til United skulle hatt det målet må folk åpne øyne og se at laget inkl Neuer slapp opp med en gang det var høy spark eller ville han hatt begge hendene på ballen med en gang. Uansett la oss ikke fange detaljer og ta de som avgjørelser på en kamp. Retur matchen som avgjør hvem som går videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *