Liverpools enorme forvandling

CARDIFF (VG) På denne tiden for to år siden ble Liverpool harselert med av Aston Villa-fansen på Anfield. Nå tuller ingen med dem.

MÅLMASKINER: Liverpool satte inn seks mål mot Cardiff i går og kjemper om gullet i Premier League.

MÅLMASKINER: Liverpool satte inn seks mål mot Cardiff i går og kjemper om gullet i Premier League.

Av Jon Martin Henriksen i Wales

«How shit must you be. We’re leading away”. På Anfield var det stille som i graven.

Sangen fra Villa-fansen var mest av alt ironisk mot eget lag, men samtidig en brutal påminnelse om hvor dårlig situasjonen for rødtrøyene var. Budskapet runget utover det slitne området av Beatles-byen.

1-1-kampen fra 2011/2012-sesongen bør aldri gis ut på DVD, men jeg klarer ikke å glemme oppgjøret når jeg ser Liverpool spille i dag. Fra min plass på pressetribunen opplevde jeg en følelse av resignasjon.

VG-journalist Jon Martin Henriksen så Cardiff mot Liverpool i går.

Det var et Liverpool som fremstod som et fotballag som hvem som helst kunne slå. Ingen så ut til å være nevneverdig redde for å komme til Anfield.  De vant bare 6 av 19 hjemmekamper og endte på åttendeplass.

Uken i forveien så jeg Liverpool bli ydmyket av Newcastle på St.James’ Park. Kenny Dalglish virket fortvilet der han sto i sin gråfargede treningsdress – og det med god grunn.

Everton og David Moyes havnet foran Liverpool på tabellen i fjor, men man kunne samtidig se konturene av hva Brendan Rodgers ville innføre. Det kostet en hel del å sparke Kenny Dalglish, men klubbens nåværende manager bygger noe som legenden neppe kunne bygge. Nå fremstår de som et fotballag med en tydelig plan og filosofi.

Tempoet i de offensive spillerne og samhandlingen fremover på banen er av ypperste klasse. De har kanskje den raskeste angrepsrekka i Europa, og det er få det er mer underholdende å se spille fotball for øyeblikket.

Forvandlingen på under to år har vært formidabel.

Rodgers har bragt inn noe Liverpool som klubb har manglet over tid. I starten var det i overkant mye tåkeprat og floskler, men nå fremstår han som en manager som er rustet for en tittelkamp. Han brukte mange ord på å snakke bort mine spørsmål om mulighetene for å ta gull, men han utstråler en sjelden selvtillit og tro på det han driver med.  Han virker så trygg at han fort er sjef for de kommende ligamesterne.

Da jeg lørdag spurte ham om Liverpools muligheter for å vinne tittelen, begynte han umiddelbart å snakke lenge om neste hjemmekamp. Han holder masken og snakker bedre for seg enn del fleste, men det er klart at Brendan Rodgers øyner Liverpools første tittel siden 1990.

Noe annet vil være løgn.

25 tanker om “Liverpools enorme forvandling

   • Liverpool har igjen både Chelsea og Manchester City og vinner neppe begge disse. I tillegg er Chelsea ferdig med sine argeste konkurrenter og har få vanskelig kamper igjen å spille. Husk at Chelsea også har 4 poengs ledelse på laget fra Merseyside, dog med en kamp mer spilt. Blir Mourinho som tar Premier League-trofeet i år.

    Vargas

    • Du sier Chelsea ikke har igjen noen av sine argeste konkurrenter… vel.. du mener at Liverpool ikke er en av de argeste konkurrentene?

    • Vinner vi hengekampen, som er mot Sunderland.. så er vi bare 1 poeng bak.. og så kommer Chelsea til Anfield.. husk det 😉

    • Liverpool trenger ikke noe hjelp fra andre lag for å komme over Chelsea¨på tabellen. Bare å vinne resta av kampene, så mot Chelsea kan Pool avgjøre selv. Angående City er LFC avhengig av at de mister poeng, for å komme foran på tabellen, og ingenting hadde varmet hjertet mer om poenghjelpen kom i fra M.Utd.

    • Ja, Liverpool har igjen Chealsea og City,og de kan selvfølgelig tape begge to, men de forrige oppgjørene tidligere i år ble tapt 2-1 på personlige feil i forsvaret, og å si at de neppe vinner begge blir helt feil.

     Ser man på form og statistikk i 2014 er det ingen som kan måle seg med Liverpool, de har som sagt i artikkelen den raskeste og mest effektive angrepsrekken i Europa, og slik jeg ser det er de favoritter til å vinne mot Chelsea og City.

     Selvfølgelig kan de tape, de er ikke noe overlegne favoritter, men jeg er faktisk mer nervøs for kampene som mot Cardiff og lavere rangerte lag, mot storlag hjemme på Anfield er de skjerpet og har en stor mulighet til å vinne. Jeg tror de slår Chelsea og spiller uavgjort mot City.

    • Jeg tror City har størst sjanse i å vinne Premier League siden de har 2 kamper mindre enn Liverpool og 3 mindre en Chelsea

    • Så Liverpool har igjen sin argeste konkurent om seriegullet, nemlig Chelsea, men Chelsea har ikke igjen noen av sine argeste konkurenter. Da vinner Liverpool den kampen på walk-over da?

    • Lykke til med det vargas12 men regnestykket er enkelt: Vinner Liverpool resten av sine kamper så havner de foran Chelsea på tabellen, det samme gjelder for City. Og bare fortsett med å hause opp Mourinho, jeg synes slettes ikke han har vært helt heldig med alt han har gjort de siste sesongene. Etter min mening så er både Rodgers og Pellegrini vel så gode managere som ham.

  • BR var bare assistent til Mourinho. Bortsett fra det lærte han ingenting av Mourinho og det ser vi i spillestilen til de to. BR har vært i spania og lært alt der og det er derifra han henter inspirasjonen sin. Du kan lese alt om BR på nettet og hvordan han lærte seg alt om å være manager og det har nesten ingenting med Mourinho å gjøre.

  • Chelsea har per say ikke noe de skulle ha sagt de om Liverpool vinner samtlige av sine gjenstående kamper sånn sett, da havner de bak oss uansett…

   Man City har igjen meget tunge bortekamper mot Man Utd, Arsenal, Everton og selvsagt oss.. (ETT poengtap der så er alt i våre egne hender, utrolig nok)

   Jeg tror det nesten blir en ren seriefinale hjemme mot Chelsea og det kommer til å stå mellom oss og Londonerne.

  • Akkurat nå er Man City tittelfavoritter, når det gjelder Chelsea er det opp til Liverpool selv å havne foran dei.

  • Vinner Liverpool resten av kampene, så kommer vi foran Chelsea.. Det eneste laget vi ikke har kontroll på selv er Man City… Det er nok at de spiller en uavgjort.

  • Men hår nå her Liverpool er kanskje ikkje gode nokk for gull denna sesongen men dei har jo i allefal ikkje like bred spillestall som Mourinho men viss lfc klarer topp 4 og havner i CL så kanskje det vill lokken noen fleirer gode spiller og da kan dei utfordre både Chelsea og city

  • Vel vargas12, etter min mening er det mest sannsynlig at City vinner ligaen. Og ja; Rodgers var reservelagstrener under Mourinho i Chelsea men det er vel fint lite som minner om Chelsea når man ser Liverpools spillestil så dette med mentor er vel sterkt overdrevet.

 1. Vinner Liverpool sine hjemme kamper mot Tottenham,Man:C og Chelsea så tror jeg de kan klare det for Chelsea har også gått på noen blemmer å jeg tror de kan gjøre det igjen å jeg tror Rogers er like god manager til den mentale biten med å få spillerene til å tro på det de gjør på banen.

 2. Kanskje folk glemmer fort men Liverpool gjorde også en kjempe sesong i 2008-09 og fikk sølv 4 poeng bak Man U. Så det er bare 5 år siden Liverpool sist kjempet om gull.

 3. Klart at slik det ser ut nå så kan Liverpool vinne ligaen. Ingen tvil om det det, men det er også helt klart at Chelsea ikke ble mindre favoritt etter deres nedsabling av Arsenal. Det som taler i favør Chelsea er at de er potte tett i forsvar.

  Det som taler i Liverpool sin favør er at de scorer 3-4-5-6 mål i nesten alle kampene nå. City og Chelsea skal virkelig få slite i sine Anfield-besøk. Liverpool er nemlig bedre i forsvar mot de beste laga.

  YNWA

  • Du har et poeng der Dag, Liverpools forsvar virker veldig mye mer skjerpa mot lag plassert høyt oppe på tabellen enn de hurra-meg-rundt-kampene på bortebane mot lag i nedrykssonen

 4. Selvsagt kan Liverpool vinne, men ikke glem at City har 2/3 hengekamper i forhold til Liverpool og Chelsea…. Med seier i alle tre hengekamper har City 3 poeng mer enn Chelsea…

 5. Alt for tidlig å si noe om hvor gullet havner. Ser man på kampene som allerede er spilt, har alle de fire øverste avgitt poeng mot antatt mye svakere motstand, og det tror jeg kan komme til å skje i de kampene som er igjen.
  Tror også mye av grunnen til at mange mener Mourinho blir tungen på vektskålen for CFC er det faktum at mannen har vært med på dette før, mange ganger, og vunnet.
  Er Chelseamann, men ser på City som knapp favoritt av den enkle grunn at Pellegrini rår over det mest komplette mannskapet i PL. Unnlater han å bruke Demichelis (Citys merkeligste kjøp) så vinner City mange av sine resterende.
  Første hinder for City er vel Arsenal, der Arsenal trenger å vinne for å henge med og City ikke tåler poengtapet. Også spent på å se om United kan rote det til for de blå.

  Konklusjon: Det er latterlig mange herrrrrrlige fotballgodbiter igjen, og snart begynner TL også. 😀

  • Det her tror jeg kommer til å forbli en fantastisk fight til siste sparket er foretatt på» lærkula.Er innbitt LFC supporter men elsker også spenning til»The last kick»er avgjort. YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *