Det lukter trippel av denne gjengen

(Schalke 04 – Real Madrid 1-6) Tre poeng foran i ligaen, klare for cupfinale mot Barcelona – og allerede videre til kvartfinalen i Champions League.

Av Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball

Kan det ende med trippelseier for Real Madrid denne våren?

Ja, selvsagt kan det det.

OVERKJØRSEL: Fra venstre Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale koste seg i Gelsenkirchen i går. Foto: AP

SUPERTRIO: Fra venstre Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale koste seg i Gelsenkirchen. De scoret to mål hver. Foto: AP

Siden 1-2 mot Barcelona på Camp Nou i slutten av oktober er Real uten tap på 27 kamper. Det var for øvrig også etter det tapet Xabi Alonso kom tilbake etter skade og stabiliserte midtbanen. Neppe tilfeldig.

Real Madrid ser akkurat nå mye råere ut enn «Barca», og da særlig fremover på banen. Eller hva sies om 78 mål på de 27 siste kampene? Det er cirka tre mål i snitt. 23 av kampene har gitt seier, og bare 17 mål er sluppet inn.

Real Madrid er dessuten mye mer enn Cristiano Ronaldo, det viste de på nytt mot totalt sjanseløse Schalke 04: Lille Luka Modric styrer på midten og har sin beste sesong i karrieren. Han kan minne om «Myggen» (på et høyere nivå), han sprer pasninger med inn- og utsiden, han er en ballvinner og han er ikke veldig målfarlig, akkurat som Myggen var…

Men det er andre som kan score mål, som Gareth Bale. Waliseren med den  fryktinngydende fysikken og de enorme klyvene har greid å omstille seg til å være like farlig på høyresiden. I Gelsenkirchen satte han inn to og var nest sist da Ronaldo endelig lyktes foran mål og øket ledelsen til 0-3. I sluttminuttene avsluttet også Ronaldo målfesten, etter pasning fra spissen Karim Benzema. Mange mener Benzema er akkurat klassen under det som bør forventes i den rollen i denne storklubben. Men franskmannen maler på, scoret også to – og har 20 mål og 11 målgivende på 35 kamper. Det lar seg jo høre.

Trond Johannessen

Trond Johannessen

I midtforsvaret ser Pepé og Sergio Ramos stødigere ut enn på lenge, ikke minst har begge lagt fra seg de aller verste unotene. Og helt bakerst står Spanias landslagskeeper Iker Casillas, som altså bare får spille cupkamper, fordi Diego Lopez foretrekkes i serien. Casillas trengte bare å gjøre én skikkelig inngripen,  men den var viktig nok. Julian Draxler fikk en utrolig sjanse fra tre-fire meter, på stillingen 0-1. Redningen var selvsagt litt heldig, men den var ikke tilfeldig – ingen i verden er bedre enn Casillas på streken.

På benken satt årets vidunderbarn Jesé – og ved siden av ham vinnerskallen Carlo Ancelotti, han som vant den gjeveste europacupen to ganger som spiller med Milan, og gjentok bedriften to ganger som trener med samme klubb. Han har også vunnet ligaen i Italia med Milan, i England med Chelsea og i Frankrike med Paris St. Germain.

Nå kan han vinne serien i sitt fjerde land.

Det vil kle gentlemannen Carlo Ancelotti usedvanlig godt.

————-

SCHALKE 04 ble latterliggjort og ydmyket, og særlig ble midtstopper Felipe Santana hånet. Trøsten var de fantastiske supporterne som sang og sang kampen igjennom, og Klaas-Jan Huntelaars 1-6-scoring på overtid, på hel volley, fra over 16 meter – kveldens vakreste.

NÅR TO AV Tysklands beste lag til sammen taper 1-10, på hjemmebane, i 8-delsfinalen i Champions League, er det grunn til å lure på om noe er iferd med å skje i europeisk fotball. Er dette begynnelsen på et klasseskille? Paris St.-Germain vant 4-0 i Leverkusen i forrige uke, Real Madrid lekte med Schalke. Forskjellen på rik og fattig minsker ikke i den internasjonale fotballen.

 

18 tanker om “Det lukter trippel av denne gjengen

 1. Luka modric ikke målfarlig? Herregud det kreves ingenting å være sports journalist nå til dags. Luka modric har vel strengt tatt målteft. Spesielt utenfor 16 meter.

  • Det er det vel strengt tatt bare antall mål som kan gi svaret på… Han har spilt 37 kamper i 13/14, 34 av dem for Real, tre for Kroatia. I de kampene har hans lag scoret 103 mål. Modric har scoret to av dem. Real er av de lagene i Europa som scorer mest. I de kampene Modric har spilt har de scoret 98 mål. Modric har stått bak ett mot København og ett mot Getafe. Jeg vil vel mene at det er mulig å konkludere med at han ikke er veldig målfarlig. For øvrig er dette tallene hans fra de tre foregående sesongene: 65 kamper/4 mål, 48 kamper/5 mål, 54 kamper/5 mål.

  • Modric målfarlig? Har ikke sett mye av han du som kan påstå noe slikt. Han er en av de minst målfarlige spillerene jeg noen gang har sett…og ja, jeg har sett 100+ kamper av han…

 2. Nei, nei og atter nei..Real har ikke sjans mot Barcelona. De blir nok en gang avkledd av Barca. Real vinner ingenting i år, Barcelona tar LaLiga, CL og Copa Del Rey. Real er gode mot «middelmodige» lag men de blir for små mot Bayern og Barcelona. Modric, Bale, Benzema og Di Maria flopper ofte når det virkelig gjelder. Bayern møter Barcelona i finalen!!

  • Er dette så forutsigbart som at du er en Barcelona-supporter? Eller liker du bare utrolig dårlig at andre har ulike meninger enn deg? Apropos avkledd, til tross for få tap denne sesongen har Pique og Barca-forsvaret prestert helt utrolig dårlig. Men det har vel ikke du lagt merke til, siden du har vært opptatt med å kikke inn i glasskulen din.

   • Thomas, man trenger ikke å være Barca supporter for å se at Barca er det beste laget i verden. Greit de tapte mot Bayern ifjor, men et «average» Barca grise banker Real gang på gang. Jeg respekterer andres meninger men lag som Schalke og Bayer Leverkusen har ikke noe å gjøre i CL. Det er flaut og ydmykende å se et lag bli avkledd 1-6 på hjemmebane. Men for all del, prøv å hold denne siden oppdatert frem til sommer, så kan vi se hvem som har rett.

    • Så du påstår at du ikke er Barcelona supporter? Om det er tilfellet, så tror jeg deg faktisk. Det er tydelig for meg at du ikke har fulgt med på prestasjonene til Barcelona denne sesongen, og de har slett ikke «grisebanket» Real Madrid siden før Pep Guardiola pakket kofferten og dro til ostesnitzelens hjemland. Det å holde denne siden oppdatert, høres ut som en god idé 🙂

     • Kanskje ikke «grisebanket» i de siste møtene men Real blir avkledd. Oppfordere bloggeren av denne bloggen til å holde denne siden oppdatert frem til 23.Mars…da får vi se.

  • Greit,da vet vi det.Da tar jeg ut 6000 kr fra konto`n min å setter inn på oddsen så fort som mulig.Godt jeg har deg Hansa.

   • whatever…hvis du bare har 6lapper å rutte med så anbefaler jeg deg å spare dem. Du kan da ikke bruke opp hele stipendet ditt.

    • Verdens beste lag taper 3-1 til Real Sociodad. Per dags dato er Real Madrid blant topp to i verden sammen med Bayern. Modric og Bale har ikke floppet på 27 kamper. Kan ihvertfall innrømme at Benzema ikke har prestert bra nok for en klubb som Real Madrid i begynnelsen av denne sesongen, men han har skjerpet seg litt. Middelmådige lag sa du? Juventus, Galatasaray og Atletico Madrid er vel bunnlag etter din mening da?

     • JA, Juve og Gala er average lag. Juve er muligens best i Italia men Italiensk liga er ikke det samme som det var for 5-6år siden. Galatasaray er ikke best i Tyrkia engang. Modric, Bale, Di Maria og Benzema flopper muligens ikke mot average lag i LaLiga og lag fra Nederland og Kroatsia, men bare vent å se, Barca rundspiller dem og Modric og co vil være usynlige. Den eneste som presterer dag inn og dag ut i Real er Ronaldo, og han kan dessverre ikke vinne alene mot Barca. Som sagt, jeg oppfordrer bloggeren å holde liv i denne bloggen frem til 22.mars, da kan vi se hvem som floppet og hvem som ikke floppet.

 3. Barca er langt unna form,det blir høyst sannsynlig en finale mellom verdens to beste lag Bayern og real.som real vinner.hala Madrid!!

  • Beste lagene??? Real scorer kanskje mye mål men de er ikke best. De har bare et Copa Del Rey trofe og 1 Laliga de siste 3årene. Barca har 1CL, 2LaLiga og 1 Copa Del Rey..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *