Derfor er det krise i United

 

Applausen fra et samlet Old Trafford, inkludert spillerne, var enorm. Det var 12. mai – og Alex Ferguson hadde gitt denne klare beskjeden: «Stand by your new manager.»

Av Trond Johannessen, VGs journalist på internasjonal fotball.

FORTVILELSE: David Moyes og de andre på United-benken hadde det ikke særlig lystig i går. Foto: PA PHOTOS

Selvsagt skulle alle gjøre som Ferguson ba om, det skulle bare mangle. «Jeg vil minne dere på at når vi hadde dårlige tider her støttet klubben meg. Styret sto bak meg, støtteapparatet sto bak meg og spillerne sto bak meg. Nå er det deres jobb å støtte den nye manageren,» meldte den avtroppende mannen, klubbens største personlighet gjennom tidene. Han hadde tross alt utpekt David Moyes som sin etterfølger.

Fergusons ord henger fortsatt igjen over Old Trafford, men ni måneder senere blir det stadig verre å forholde seg til dem.
Alle regnet med at Manchester United-maskinen skulle fortsette som de siste 20 årene, med andre ord kjøre over de fleste motstanderne, i hvert fall være med i toppen i ligaen. Siste gang United var utenfor «topp 3» var i 1990/91! Hverken spillere eller supportere var vant til noe annet enn å vinne, og da gjør det selvsagt ekstra vondt når verdens kanskje mest populære klubb ender som en aldri så liten farse; ute av begge cupene, langt bak i ligaen og 0-2-tap for, i denne sammenhengen, vesle Olympiakos.

Ingenting henger sammen på banen – og ingen tar grep utenfor. Slik fremstår det fra utsiden.

BA OM STØTTE: Alex Ferguson oppfordret alle til å stå bak David Moyes, også i dårlige tider, i forbindelse med avskjedskampen mot Swansea 12. mai. Foto: GETTY IMAGES

BA OM STØTTE: Alex Ferguson oppfordret alle til å stå bak David Moyes, også i dårlige tider, i forbindelse med avskjedskampen mot Swansea 12. mai. Foto: GETTY IMAGES

Det ydmykende 0-2-nederlaget i Pireus var fortvilende nok, dog ikke verre enn at det kan snus på hodet hjemme på Old Trafford om tre uker. Det er et mye større problem at det er mer som må snus på hodet, for David Moyes har åpenbart mistet kontrollen over situasjonen. Hører spillerne på ham? Har han «mistet garderoben»? Mer og mer tyder på det. Kanskje har de aldri gitt ham en skikkelig sjanse?

Rio Ferdinand har lenge vært tolket som om han gir små stikk til Moyes, kapteinen Nemanja Vidic er på vei til Italia og etter gårsdagens tap sa Robin van Persie til nederlandsk TV at lagkameratene ofte er i veien. «Jeg er nødt til å endre taktikken min for, dessverre, er de(andre) ofte i mitt område.»
Kanskje gjorde David Moyes feil helt fra starten av: Han begynte sin United-tid med å fjerne de som faktisk hadde styrt på treningsfeltet: Sjefstrener René Meulensteen og delvis den assisterende manageren Mike Phelan. Meulensteen var den som trente A-laget de siste årene og som opprettholdt prinsippene i spillestilen. Han kunne fortsatt, men da i en degradert posisjon. Det var aldri aktuelt, Moyes ville isteden selv styre på feltet og endevendte alt; inn med Steve Round, Phil Neville og Jimmy Lumsden fra Everton. Neppe noen drømmeåpning.

Klubbledelsen stusser nok også litt på de to store kjøpene, som fremstår litt halvdesperate, særlig det første. På siste transferdag i september ble Marouane Fellaini hentet inn fra Moyes’ gamleklubb Everton for rundt 275 millioner kroner. Et United som hadde bygd sin suksess og filosofi på «pass and move»- fotball, der ballen må gå fort. Hvordan skulle den mer statiske Fellaini passe inn der?  Han har vært plaget av skader, men har på ingen måte imponert i de kampene han har fått sjansen.

Så i januar kom Juan Mata, en fantastisk ballbegavelse, men heller ikke en såkalt «United-spiller», mye «pass», men ikke så mye «move». José Mourinho og Chelsea hadde ikke bruk for Mata, men United betalte 370 millioner kroner. Moyes har brukt 650 millioner kroner på to spillere som egentlig ikke passer inn i klubbens mangeårige spillestil, uten at man egentlig ser noen særlig tegn til den stilen Moyes vil forme sitt United med. Hmm…

I tillegg må man regne med at det ikke blir noen Champions League-deltagelse neste år. Der ryker 300-400 millioner kroner, pluss publikumsinntekter, pluss kommersielle innteker, pluss at det kan bli verre å hente store stjerner, som vil være med i Champions League. Manchester United er en enorm butikk som tåler et dårlig år, men samtidig er klubben tynget av gjeld, så ingen må tro at det økonomiske aspektet er uinteressant, særlig ikke når eierne er beinharde amerikanske businessmenn.

Det er alltid enkelt å gi treneren skylden når det går dårlig, og også i Manchester Uniteds tilfelle er det mer kompleks enn som så. Ferguson etterlot seg definitivt en spillerstall som trengte umiddelbare utskiftninger. Men det er altså stort sett den samme stallen som cruiset inn ligagullet, 11 poeng foran toer Manchester City, i forrige sesong.

Trond Johannessen

Trond Johannessen

Alle sympatiserte med David Moyes da han overtok etter Ferguson. Jobben var i utgangspunktet umulig, og derfor er han også blitt møtt med enorm forståelse i motgangen, selv om United er 15 poeng etter serieleder Chelsea og  11 poeng etter Liverpool på den forjettede fjerdeplassen.
Moyes har seksårskontrakt, han skal åpenbart få både tid og penger, men det er flere og flere som mener at Moyes har sittet lenge nok. Men Fergusons anbefaling av og totale støtte gjør at United er i en slags «catch 22»-situasjon akkurat nå; det blir galt uansett hva man gjør. Ferguson går i gangene, han er direktør og ambassadør. Det vil være et enormt nederlag hvis støtten han ba om 12. mai skulle forsvinne allerede nå.

Akkurat nå ser ikke David Moyes ut som om han er mannen som kan snu den miserable situasjonen. Etter at et tamt, idéløst og trist United hadde tapt for Olympiakos fremsto treneren like tam, idéløs og trist etterpå. Kan han ikke sprute av litt offensivitet og glød?

Han ser slagen ut, rett og slett.

Hva er dine tanker om Moyes’ fremtid?

61 tanker om “Derfor er det krise i United

 1. Hvis United bestemmer seg for å sparke Moyes, må de se etter en person som tørr å si det han mener uansett om han snakker med en etablert stjerne eller et ungt talent. For meg virker det som om Moyes ikke har «baller nok» til å ta tak i de feilene som er i United om dagen. Det virker ikke som om han klarer å motivere spillerne til å gi alt. Personlig håper jeg at det blir Roy Keane eller aller helst Neil Lennon som tar over hvis Moyes må gå. Keane tørr å si akkurat hva han mener og får respekt fra de rundt seg. Ulempen er at han ikke har så mye erfaring som manager. Neil Lennon har vist gjennom flere gode sesonger i Celtic at han er en god trener, men først og fremst en strålende motivator som vet hva han må gjøre for å ting til å skje. Seieren over Barca i CL 12/13 viste oss det.

 2. Moyes har gjort mange feil innledningsvis, den største var å fjerne det eksisterende trenerapparatet. Disse sto for kontinuitet og kompetanse, samt at spillerne kjente dem ut og inn. I stedet for å verdsette den kompetansen kastet han dem på dør. En annen ting er at han er en «gråsteinsmanager», som er vant til å jobbe med begrensede ressurser og få mye ut av lite. At han ikke besitter kompetanse som er nødvendig i en storklubb viser kjøpene hans. Fellaini er et bomkjøp som overhodet ikke passer inn i klubbens spillestil. Samtidig er han selv like grå som John Major var i Spitting image i sin tid. Mulig han får tid nok til å bygge et nytt lag grunnet prestisjen og posisjonen til SAF, men at garderoben pt. er tapt er det liten tvil om. Tiden vil vise, men kampen i går var bare trist. Om ikke annet så viser det at selv toppspillere er mennesker som trenger en god manager og trygghet for å blomstre. Personlig har jeg ingen tro på fyren, han skuffet stort innledningsvis ved å vrake folk som kjente klubben ut og inn. Men for all del, han må gjerne bevise at jeg tar feil. Raskt.

 3. Først og fremst har denne klubben gjort en svært dårlig jobb i forhold til å gjøre overgangen til ny manager nogenlunde grei. Den eneveldige Ferguson hadde opparbeidet seg en enorm erfaring og autoritet. Moyes har erfaring, men autoritet i denne spillergruppa har han aldri klart å opparbeide seg.

  Så ser jeg at mange mener at han gjorde en stor feil da Moyes skiftet ut trenere og ass manager. Dette måtte han selvsagt gjøre. Hvordan skulle han ellers klart å tilrive seg autoriteten?

  Slik jeg ser det tror jeg at nettopp ass manager burde tatt over. Ferguson skulle selvsagt slutta helt i klubben. Kan ikke ha en slik sterk personlighet gående i gangene når en annen skal bli den nye sjefen.

  Ferguson var jo også en skikkelig ufyselig drittsekk. Han sa det som passet han og han opptrådte også svært kynisk og hensynsløst. Denne oppførselen skulle selvsagt tjene til å tjene klubben, noe den også gjorde. Til og med dommerne var redd denne mannen. De visste at dersom de hadde dømt mot Manu og dette viste seg å være feil, så ville det alltid bli mye bråk. Alle som var uenig med Ferguson fikk «betale» for det.

  Moyes har ikke denne posisjonen. Dommerne er ikke redd han. Det er ikke de gamle stjernene i Manu heller. Det er heller ikke lett å motivere disse stjernene som har vunnet alt allerede. Moyes hadde en mulighet og det var å få en super god start. Det fikk han ikke, og uten en slik super god start så hadde han aldri en sjanse.

  • Vennligst ikke kall Ferguson en drittsekk. Mannen er min venn, og er en meget hyggelig mann. Han klapper deg på skulderen og bygger deg opp. Skuffer du ham, er det selvfølgelig slik at han sier hva han mener. Det gjør vel du også det, eller…. uten å være drittsekk.

   • Ferguson var en kynisk drittsekk. Dette vet jo alle Manu-fans, men det ble akseptert fordi han hadde suksess. Det er like fullt slik at han kunne tillate seg å si det meste. Kan du huske hva han presterte å si etter at Suarez ikke tok Evra i hånda? Kynisk som han var sa han at det kunne bli opptøyer fordi han ikke tok Evra i hånda. Ferdinand som nektet å ta Suarez i hånda sa han ingenting om.

    Det han sa da kunne nettopp legitimert opptøyer. Hvor mange ganger har ikke Ferguson nektet å ta folk i hånda? Ferguson var en skikkelig egotripp som forlangte en standard hos andre, uten at han selv behøvde å følge den samme standarden selv.

    Beklager, men jeg har liten respekt for folk som han. Ja, han fikk etterhvert en eventyrlig suksess, men han hadde aldri kommet unna med det uten denne suksessen. Beklager at jeg sier det, men folk som tillater seg en slik heslig oppførsel, og har en slik maktposisjon som det Ferguson hadde, de har jeg ikke mye til overs for.

    • Helt alvorlig, du skal ha rett til din mening, men Suarez vs. Evra og vs. Ferdinand argumentet ditt er helt ubrukelig. Fins ikke en manager som ville gjort det annerledes. Ikke BR om situasjonen var snudd. Og at du har så liten respekt for Sir Alex forteller mer om deg. Du er utvilsomt ikke en United supporter, (siden du kaller oss Manu-fans), og det gjenspeiles i kommentaren din, sitter en fem øring på at er LFC supp. om noe.

     Blir litt varm i trøyen når jeg leser kommentarer fra personer som står helt uten evne til å være litt objektiv, saklig, at man uttaler seg uten evne til å ta av f. Eks. Liverpool drakten for å bidra med noe vett til diskusjonen.

     Folk med de uttalelsene du har her pleier som regel å være rivaliserende supportere, grønn og gul av misunnelse og sjalusi for Uniteds storhet i hele Premier Leagues 22 år gamle historie.

     Dersom det viser seg du er tilhenger av LFC, hva syns du selv om Suarez? En ufyselig, hensynsløs og kynisk drittsekk? (Dine ord om Ferguson, ikke mine om Suarez, jeg bare spør nysgjerrig). Hva tenker du om vår ydmykelse på søndag, og hva Daniel Sturridge gjorde? Jeg tror vi kunne sett på et mindre pinlig resultat om ikke Vidic hadde blitt utvist, men det blir rein spekulasjon, men uansett så regner jeg med at poenget mitt er klart og tydelig.

     Min mening er dessuten at dine uttalelser antyder at du har stor mangel på fotball kunnskap, men frykt ikke jeg har resepten klar. Se gjerne noen kamper av og til, ta litt fotball «tilskudd». Min anbefaling er 2-4t minst i uken, hver uke. I tillegg kan det være lurt å følge med andre enn bare sitt eget lag, da man utvider horisonten. Hvis det er vanskelig å finne tid, prøv å hold deg oppdatert gjerne med nettaviser o.l. Du burde merke bedring in no time, take care 😉

 4. Moyes sitter ut sesongen, uansett hvordan det går.
  Moyes overtok et lag som ikke har levert gode prestasjoner,men som fikk gode resultater uansett p.g.a sin tolvte mann.Dette har etter min mening pågått siden de mistet Carlos Queiroz som assistent, angrepsspillet har forfallt og vært preget av tilfeldigheter ikke planlegging og struktur.
  Om resultatene neste sesong blir like dårlige forventer jeg med at han får sparken før overgangsvinduet åpner i Jan.
  Innen den tid håper jeg at Solskjær har snudd båten for Cardiff og at han blir den riktige chosen one.

  *Kristian- Keane kommer ALDRI tilbake til united*

 5. Jeg er lei sytingen! Jeg har vært united supporter siden 1977, og magre år var hverdagen. Men følelsene for klubben handler ikke om titler. Alle titlene har ødelagt litt av sjarmen når vi i dag stort sett bare er medgangs supportere som hyler og skriker fordi det går bare rimelig bra. Det går ikke dårlig. Bare ikke helt topp. United har ikke spilt god fotball på iallfall 3-4 år. De har hatt stang inn ofte eller med andre ord flaks. I år har de uflaks. Det er uvant, men ikke merkelig. De spiller ikke dårligere enn i fjor faktisk. De scorer ikke på sjansene de scoret på i fjor. Jeg så alle kampene i fjor og alle til nå i år så jeg har grunnlag for å si dette. Vær så snill å hold opp med sytingen. United ble slått ut av gruppespillet av vesle Basel for bare et par tre sesonger siden, med SAF ved roret. De spilte elendig da og. Men de kom tilbake. For min del er det lite spennende å vinne serien hvert år. Kanskje hvert 3-4 år gir spenning. Jeg liker spenningen og håper og tror dette vil gå i bølger også i fremtiden. Opp og ned. Men slutt å syte, fordi det irriterer meg mer enn spillet og resultatene.

 6. Interessant artikkel, jeg tror dessverre ikke ledelsen på Old Trafford er klar til et skifte enda og husk på SAF var bare et mål unna fra å få sparken i sin tid.

  Det er selvmord å bruke Rio i så mange kampe i trekk, Vidic er for langsom og har tankerne sine i Italien.

  United har ikke en gang i denne sesong spilt med det perfekte stopper par og det koster mål. Jones og Rafa hadde vært gull vært i går kveld.

  Rvp blir brukt feil derfor mål tørke ok han har vær syk men enda,

  Bruk Januzai til han styrter om, han er fortiden Uniteds beste spiller og må brukes det han er verdt.

  Takk for oppmerksomhet og jeg vet at mine «gull korn» dessverre ikke kommer dit de var tiltenkt.

  Mvh Per L.

 7. Jeg føler meg 100% trygg på at United vil komme tilbake, med eller uten Moyes. Det er bare sånn det er med Manchester United og sånn har det vært siden München 1958. For min del må dette helst skje med Moyes ved roret, da jeg elsker tanken på å kunne motbevise kritikerne 😉 I tillegg liker jeg også å tro at SAF hadde HELT rett også denne gangen. Jeg skal inrømme at det å se store, mektige United fremstå som et bunnlag blottet for selvtillit og tro på egne ferdigheter, svir så uendelig mye for en supporter som er vant til så mye mer. Man får en følelse av at SAFs verk raser i grus. Jeg vil derimot også påpeke at jeg har vært ufattelig bortskjemt i alle mine år som Unitedsupporter. Jeg mener derfor at jeg og alle vi supportere kan og bør takle denne nedgangen uten å sette himmel og jord i bevegelse. Glem nå denne sesongen og la nå Moyes få en ny sjanse neste sesong. Da bør det imidlertid være tegn til bedring, ellers må han nok gå.

  • De som setter himmel og jord i bevegelse er media og medgangssupportere. Supportere som har kommet til under Uniteds storhetstid. Nå skal det sies at man faktisk må være litt opp i årene for å ha opplevd United slite, før nå. Selv vi som har rundet 30 og holdt med United siden barndommen har nesten utelukkende opplevd suksess. Man må jo tilbake til 80-tallet for å finne et ikke-dominerende United-lag! Poenget er, vi går ikke rundt og syter av den grunn. Ja, det er kjemeptrist å se laget slite slik de gjør. Men, dette var jo nærmest forventet. Og kanskje en av ulempene når en legende går av som manager etter nesten 3 tiår. Man går seg blind og fast i suksessen. Fergeson har såpass mye makt på Old Trafford og NEKTER å la United bli et lag dominert av managere som kommer og går like raskt som vinden skifter retning. Og det er det som skjer her. Hvorvidt Moyes er riktig mann for United vil tiden avgjøre. Men, fakta er at United kommer til å finne en manager som kommer til å bli værende i klubben i mange år. Det er det som gir stabilitet og forutsigbarhet. Om man må bruke ett par år på å innstille seg for å få 2 tiår med suksess, ja da er det definitivt verdt det!

   Dessuten er det mange rivaler som godter seg, og elsker å gni salt i såret, med det som foregår i Man Utd nå. De får bare holde på slik de gjør. Det er ikke uten grunn det heter; den som ler sist, ler best.

  • ikke bare moyes sin feil..det er sant mn…..det ser jo ut til at han ikke evner å få gutta til å prestere . hele laget virker lammet og de har kun rvp , rooney, vidic, mata , som virkelig klassespillere. de andre er bra, mn ikke gode nok , ikke i pl og slett ikke i cl…så jeg er litt enig med roy keane ..de må ha mange nye stjerner i stallen , hvis de vil være med de store…mn det spørs om united er attraktive nok nå da….dette vil ta tid…..

 8. Bør også nevnes at denne klubben er fylt til randen med medgangssupportere. Den typen supportere finner det veldig vanskelig å støtte laget sitt i motgang. Når så skjer at laget får motgang er ikke interessen der til å se kampene og støtte laget lenger. Medgangssupporterene er selvfølgelig for lengst igang med å gi David Moyes skylden alene for Uniteds forferdelige sesong.Argumentene er enkle, samme laget vant ligaen ifjor o.s.v. Mange av medgangssupporterne håper også nå United taper slik at de blir kvitt Moyes fortere. Derfor har jeg et spørsmål til alle medgangssupportere eller United supportere som dere kaller dere når united vinner ligaen. Hva om Moyes får sparken og dere får en ny trener, men det fortsetter og gå ræva?? Hva gjør dere da? Begynne å støtte laget igjen??? (Vet svaret)

  • United har hatt det høyeste tilskuersnittet i England fra tidenes morgen. Kan ikke beskylde de som gikk på Old Trafford på 70 og 80 tallet for å være medgangssupportere. Klart at vi har fått et lass med medgangs supportere de siste 20 årene. Men uten disse så er vi fremdeles den største og mest populære klubben på øyene. Vi klarer oss godt uten dem 🙂

  • Er du full eller? Vi vant ligaen 11 poeng foran city i fjor. Også presterer du å si at vi ikke har spilt noe dårligere fotball i år? Du må jo være blind hvis du ikke ser at dette bare er en liten dårlig periode.
   Moyes har mista garderoben, fansen og respekten. Uttaler i media at han ikke vet hva han skal gjøre. Fortsetter med samme startoppstilling som ikke har fungert helt siden seriestart. Fryser ut kagawa. Satt adnan ut av laget?! Han er jo kanskje den eneste spilleren som spiller med entusiasme om dagen. David moyes gjør så mange rare feil at jeg virkelig er blitt bekymret.

  • Manchester United hadde 10.000 tilskuere flere i snitt pr kamp det året de spilte i den gamle 2. divisjon på 70 tallet enn noe annet lag i England.

 9. Sir Alex siste ord er ikke noe vi united supportere tar lett på, men selv om vi både respekterer og nærmest forguder fyren, så er det vell ikke slik at ferguson aldri tar feil?

  Jeg etterlyser noe positivt, at moyes drar oss i riktig retning. Selvfølgelig må han få tid å sette laget, men jeg vil da vise til hvordan det har gått med andre klubber som har skiftet manager i år, som united gjerne sammenligner seg med. (Real Madrid, Chelsea, Bayern Munchen, City)

  Du tenker gjerne at det å overta etter Sir Alex er noe helt annet. Ja jeg er helt enig, men er det riktig at det har gått så dårlig p.g.a ferguson sin avgang, eller kan det også være fordi moyes ikke er riktig mann for jobben?

  Du nevner i innlegget her at eierne er beinharde amerikanske businessmenn! Skulle det stemme slik jeg ser det, vil evalueringen etter sesongen være enkel. Har de troen på at Moyes er den beste manageren tilgjengelig?

  Selv om jeg ser på Sir alex som en gud, så betyr jo ikke det at han gud. Og vis han da er menneskelig, kan han selvfølgelig ha ta tatt en feilvurdering slik som oss andre dødelige.
  Jeg håper vi venter til sesongen er over før vi starter hylekoret, i den ene eller andre retningen.

  • For noen sessonger siden sa Fergurrson at dette var han siste sessong. reusltattene uteble. Fergursson sa at han skulle bli og United var igjen tilbake på skinner. Helt sidend en gangharjeg sagt at tiden etter SAF ville bli tøff for United. Kanskje en sessong, kanskje to kanskje så mhye som 5 elle rmer. Dette har ingenting med Moyes å gjøre, men bekrefter det jeg sa før sessongen. Enten får UNited en knekk eller så var ikke SAF så dyktig som folk skal ha det til, Jeg trodde på det første og føler at sessongen så langt harbevist at jeg har rett. Moyes har en 6 års kontrakt, tar han ikke en «stor» tittel på de tre første sessongen bør han gå. Men han bør fredes frem til da. Hvis ikke må mano igjen begynne på nytt.

 10. Hvis United-fansen er utålmodig, så blottlegges deres triumferende vaner Ferguson har gitt dem. Man kan ikke forvente at Moys med sitt nye team i United umiddelbart skal gi dem resultater. Når man er i toppen, så er det de marginale detaljene som blir utslagsgivende. Moys og hans teams filosofi har vist seg å være et aldri så lite jordskjelv i Fergusons maskineri. Da er det fair play at Moys blir gitt en smule av den tålmodigheten Ferguson ble gitt for å bygge opp et triumferende lag.

 11. Enig i mye av det som blir kommentert over her og i selve artikkelen…

  Men Moyes har desverre vist at han ikke har en tydelig plan i spillestilen.

  Plutselig skal den offensive kraften komme fra kant og innlegg fra sidelinjen, men hvem er det som skal slå disse? Jo, det er backene…

  Backene har en utrolig stor rolle i Moyes sitt offensive spill, men når vi ikke har så gode backer, og løpene dessuten er halvhjertede blir det ikke nok slagkraft til å vinne noe som helst.

  Backene kommer halvveis opp, mottar ballen foran motstanders bakre 4`er, og må utfordre til cornerflagget som ikke lykkes ofte.

  Når United i tillegg sliter med skader på defensive spillere, og Ferdinand etc ikke lenger holder mål, er det nok bare å innse at det vil ta tid før United igjen blir en stormakt som herjer i årevis.

  Om, selvsagt… ikke det skulle komme nye talenter og perfekte nysigneringer på kort tid.

 12. Shinji Kagawa ble supersterne i Borussia Dortmund. En fantasisk spiller – hengende spiss/sentral, offensiv midtbanemann! En mann Ferguson svært gjerne ville ha. Så fornyingsprosessen i ManU hadde begynt. Men Moyes presterer å si offentlig at han ikke skjønner hva han skal bruke Kagawa til. Han får noen innhopp på kanten av og til. Klopp sier han blir kvalm av å se Kagawa bli misbrukt som kantspiller. Kan det tenkes at Moyes rett og slett er for dum?

 13. Det er så digg og se man u taper,det fryder meg!!
  Jeg liker ikke det laget,jeg hater det som pesten!!
  Håper jeg slipper og se dem i mesterligaen neste år,
  og de fortjener ikke og være der !!
  Håper de taper alt i år!!

  • Det er interessant å se Liverpool og Chelsea supportere kommentere. Dere har aldri noe konkret å si. Dere kommer ikke til for å diskutere. Det eneste dere kan er å godte dere over andre sin fiasko. Kanskje jeg er en av de få United-supportere der ute som gjør dette men, jeg takket alltid de av mine venner som holdte med andre lag, og som slo United, for en bra match. Det inkluderer Liverpool, Chelsea og andre storlag. United har dominert PL i 20 år fordi de var bedre enn alle andre lag. At du «hater» United så mye som du gjør viser egentlig din forståelse for hva fotball er. Når et lag, over 38 kamper er best, ja da er de bedre enn alle andre lag i den ligaen.

 14. At United ville få en nedtur i overgangen etter SAF kan ikke overraske mange. Det som imidlertid overrasker, er hvor gedigen denne nedturen er i ferd med å bli. Og det som bekymrer de som vil at United skal lykkes, er at utviklingen synes å gå helt feil vei. United spilte noen av sine bedre kamper etter at Moyes overtok, i høst. Siden har ethvert spor av struktur og filosofi, forsvunnet. Med mindre hele filosofien er tuftet på å sende ballen ut på kant, for så – etter hvert – å lempe den høyt inn foran mål, mot en enslig spiss innpakket mellom fire-fem to meter høye motspillere, i håp om at ballen ved et mirakel skal havne i mål..? Nevn ett taktisk trekk Moyes har foretatt før eller underveis i en kamp, som har imponert deg. Jeg kommer ikke på noen. Finnes de, kan jeg garantere at lista over uforståelige bytter og taktiske disposisjoner utraderer de positive momentene.

  Hadde man ant en utvikling i rett retning kunne man tenkt at greit, det kan ta litt tid, men United vil reise seg igjen. Men det er ikke noen tegn til utvikling i riktig retning å spore. Strukturene finnes ikke, og spillere som trodde de kunne utrette mirakler under Sir Alex og derfor gjorde nettopp det, ville under Moyes hatt trøbbel med å ta ferdighetsmerket på guttenivå. Spillere som var villige til å «dø» for klubb, manager og hverandre under SAF, synes ikke å vite at det er United de spiller for lenger. En manager som har sagt at han vil ha seks-syv nye spillere, og som har sagt at «alt vil bli mye verre før det blir bedre»; hvordan skal han få de han har til å spille for han?
  Han fikk Mata. Mata var vraket i Chelsea. Jeg tror ikke nødvendigvis det var Moyes karisma som fikk Mata til å gå til United – men utsikt til spilletid for en helt ok klubb. Og høyere lønn.
  Mange verdensklassespillere ringer og sier de vil til United. Sier Moyes. Fungerer det virkelig sånn? Ringer Gundogan, Reus og Vidal en manager og sier «sign me up»? Mulig. Men det høres underlig ut.

  Man kan – av og til med rette – skylde på at det er spillerne som ikke presterer. Men fotball på absolutt toppnivå er også en mental idrett. Det handler om motivasjon, selvtillit, kunnskap om oppgavene og ikke minst å ha en nærmest unaturlig tro på det man gjør. Dette er det manageren og hans støtteapparat må sørge for at spillerne innehar. Det var her SAF var et geni. Og det er her Moyes ikke holder mål. Han har en defensiv tilnærming og negativ utstråling som er smittende. United under SAF var ikke slått selv om man lå under 0-3 til pause. United under Moyes klapper sammen dersom man får ett mål mot. United under SAF la seg aldri bakpå etter å ha scoret først – man gikk for tre til. Scorer United først under Moyes, legger man seg bakpå og prøver forsvare seg til knepne seiere – ofte uten å lykkes. United under SAF – og før SAF – uttalte aldri at «vi skal prøve å gjøre det vanskelig for dem» foran møter med lag som West Brom og Stoke – på Old Trafford!

  Det tydeligste tegnet på at noe er (veldig) galt er imidlertid det som kommer fra spillerne. At kapteinen går ut i januar/februar og offentliggjør at han drar etter sesongslutt – i den tilstanden United befinner seg, er en skandale og et overtydelig tegn på at respekten for Moyes ikke finnes. En avklaring internt – overfor Moyes – ville vært greit. Men å si det utad, i dagens situasjon, er hårreisende. Kunne det skjedd under SAF, i en tilsvarende situasjon? Selvsagt. Men den spilleren hadde aldri spilt for United igjen. Og enda mindre fått båret kapteinsbindet.

  • Vi har nok forskjellig tolkning av fotball, for jeg føler jeg ofte sittet å irritert meg over at vi har lagt oss bakpå etter 1-0 under SAF de siste årene.
   Mener det var mye av grunnen til at city fikk mulighet til å slå oss på målforskjell.

 15. OLE GUNNAR SOLSKJÆR . offensiv , kjenner klubben , har stor respekt i laget , ung , sulten og det kan da ikke gå værre enn med moyes . han henger jo i en tynn tråd i cardiff uansett.

 16. «Alle regnet med at Manchester United-maskinen skulle fortsette som de siste 20 årene»
  Dette kunne ikkje ha vore meir feil!

  Dei aller fleste United-fans har frykta dagen SAF ga seg, og dei aller fleste motstandarane har gleda seg. Ingen trudde at vakumet skulle fyllast over natta og at United skulle fortsette som før. Rett nok var vakumet større en mange hadde trudd, men at SAF markerte slutten på ein epoke var ingen i tvil om.

 17. Veldig bra skrevet blogg, som setter navn på det som er problemet for MU pr i dag.Jeg ville nok vært tålmodig og gitt Moyes en sjanse på et par år. Se hvor vellykket det er for andre PL lag som skifter manager etter som vinden blåser! Han ble ansatt fordi han er en manager som er kreativ og skal ta laget nye steg videre. Hvis det skulle være status quo i utvikling, kunne de bare ansatt Meulensteen som ny manager. Er selv Liverpool fan, og vet hvordan det føles å kave rundt midt på tabellen. Håper dere kommer tilbake. Kampene mot dere er sesongens høydepunkt!

 18. Det tar tid å bygge et stjerne lag .!!! david fortjener et godt stykke ut i neste sessong . kanskje til og med halveis ut i 15/16 sessongen . men da bør det begynne å skje noe ..
  Det er en grunn til at SAF valgte han .

 19. Jeg personlig tokk det iallefall veldig tungt til brystet da han byttet ut nært hele støtteapparetet.

  Antageligvis det beste støtteapparat i verden, skal man dømme utifra at laget alltid har fungert som et kollektiv, å ikke et enkomlig resultat av enkelspillere med ekstreme ferdigheter (jada jeg husker vi hadde Ronaldo).

  Den følelsen har iallefall blitt mer og mer borte under Moyes. Forfallet har økt, gløden har blitt borte, viljen til angrepspill er fraværende og jeg ser ingen struktur eller plan, for å få ting til fungere.

  Topper vi det med, merkelige spillerkjøp som Fellanini som var både overpriset og holder et nivå som i bestefall kan regnes som stallfyll. Gjør det ikke saken bedre.

  Men det er lov å håpe å tro at Moyes finner ut av det, selv om jeg er redd en svak forstilling i retur oppgjøret mot Olympiakos er den siste spikern.

 20. Jeg synes dette er hysterisk morsomt å lese. De aller fleste med et par fungerende hjerneceller visste at dette kom til å gå omtrent som det har gjort. Personlig synes jeg det har gått over all forventning med United i år. Stallen er ikke urovekkende bra, trenern er ny og har sko på størrelse med et tankskip å fylle. Det kunne egentlig kun gå en vei, og det var nedover. Det går ikke an å kalle seg «ekspert på fotball» å ikke ha forutsett dette.

  Hvis United har litt is i magen og beholder Moyes, så kommer de til å dominere i 20 år til. Det er ikke umulig at de må tåle et par-tre sesonger til å bygge opp laget på en fornuftig måte og bli ordentlig kjent med sin nye manager.

  • Moyes er nødt til å bygge seg en dominerende og autoritær rolle. Han skal fremstå som en general på og av banen for spillere. Det skal ikke være noe som helst tvil i hans avgjørelser. Det som skremmer er at han virker som en slagen mann. Tenk deg en offiser på slagmarken som får panikk og roper til alle sine medsoldater om retrett og at man må springe for livet. Det er det som skjer her. Han er ikke i stand til å komme seg opp på beina igjen. Og så lenge den holdningen fortsetter er det vanskelig å se hvordan Moyes skal klare noe som helst denne sesongen.

  • De tjener millioner i måneden fordi de skal ha fotballforståelse,, og likevel trenger de tre sesonger på å bli kjent med Moyes? Lover ikke godt.

 21. Er enig med ramjet. Trodde selv Moyes var et godt valg istedet for Mourinho, men det har jo vist seg at han ikke har autoritet i spillergruppa. Etter ferguson trenger tydeligvis laget noen de ser opp til og som de kan levere varene for. Leverte de ikke varene i 1. omgang under ferguson, ble det elvert i 2. omgang etter den berømte hårføneren i pausen. Det var kjennetegnet på united i 2 tiår. Pr i dag finnes det ikke sammenligning go det viser at Moyes ikke er en vinnerskalle og har ikke klart å fått den autoriteten han trenger.

  \\t

 22. Vi som så og fulgte Moyes fra stadion så mer enn det tv-kameraene viste.
  Moyes vil ha all kontroll inkl treningene og derfor er det ingen igjen av støtteapparatet till SAF som oste av erfaring med den gruppa som vant PL i fjor.
  Det jeg skal frem til er at DM stod i sona frem til målet så satte han seg og ble sittende.
  Hadde han hatt kontroll og stolt på at gutta gjorde jobben ville han sittet frem til da og så reist seg opp og justert. Men neida.
  SAF er en fantastisk manager. Det betyr ikke at han er den rette til å velge sin etterfølger. Det krever andre egenskaper.
  Uten sammenligning forøvrig men; Se på Norge når Semb tok over Norge. Tragisk hele greiene og en helt lik parallell med det som nå skjer i United. Klubben i mitt hjerte siden 1979. Jeg begynte å heie på de da de tapte FA cup finalen mot Arsenal fordi den 2.omgangen var da noe av den beste angrepsfotballen jeg da hadde sett på lenge av et lag.
  DM er helt fortapt på pressekonferansen etter tapet i går. Jeg var ikke en motstander av DM men ble det da hele støtteapparatet ble degradert/sparket ut av OT. Nå må DM ut og styret har 1.5 uke på å avklare det og få på plass en midl manager.
  Og vekk
  Med alt av trenere også. Giggs og scholes tar over sammen med rene. Hent de andre også hvis de er ledige.

 23. United burde hente Jørgen Klopp! Han hadde vært en fabelaktig trener med stor personlighet! Han kan gi United gnisten, gjøre dem sultne igjen! United trenger å bli ristet, noen må vekke dem! De må være mye mer kreative, tørre mer en mot en. De burde spille mer ball, se etter rom på midtbanen istedenfor å legge in 70 innlegg på en kamp. De burde spille litt som Arsenal. Spille på en tuch, pasning og løp. Hent inn Coantrao, Gundogan, Reus og Hummels, det gjør vel susen.

 24. Sånn United har det nå, har vi Liverpool fans hatt det i over 20 år nå.
  Nå er det vi som har stang inn. Vinner kamper, selv om vi slipper inn 2-3 mål.
  Som et av innleggene over sa, så har vel ikke United spilt den beste fotballen de siste årene, men hatt en evne til å få noe ut av middels prestasjoner. Her har nok skotten med den røde portvinsnesen hatt noe å si. Ikke sikkert spillere ønsket å få en hårføner i skallen når de kom inn i garderoben!?
  At United vil komme tilbake, er det ingen tvil om.
  Og til dere som bruker ordet HAT om et annet lag eller dets supportere, så finn dere en annen liga å følg med på. I England heter det dislike. Hate is a very strong word to use…
  VOKS OPP

 25. Jeg trodde nok først at det ville bli tøft å erstatte SAF, men at det ikke ville gå så galt som det har gjort. Men tydligvis har vinnermentaliteten til Fergie vært av så stor betydning at han har greid seg med «middelmådige» spillere. Nå som det har komt inn en ny manager som må ta over en klubb som har vært ene og alene en manns i nesten 30 år så sier det seg selvsagt at det vil ta noe tid. Moyes har kanskje mistet litt garderoben, men han må steppe opp å vinne den tilbake. Jeg tror vi vil se en Vi kan ikke lynsje ham etter en sesong som virkelig går på trynet. Selv om han tok over en tropp som har vunnet det ene og andre de siste årene er det ikke dermed sagt at de er så forbaska gode alle sammen. Jeg sikter da til de bakerste seks. Til sommeren må det handles forsvarsspillere. Samtidig er jeg enig i at det var svært feil å la trenere som Meulensteen og Steele gå. Kanskje burde SAF også få prøve seg som en reserve ass.manager for en periode for å hjelpe Moyes til å få den respekten han burde få fra troppen.

 26. Hvis man ser på statistikken fra SAF sin tid i United, så kan man se at man ikke hadde de beste resultatene i starten. De lå på 9-11 plass først når SAF kom til klubben.

  Over til Moyes, så ja. Selvfølgelig skal han få tid til å bygge et lag, men det burde skjedd kjappere. Han gjør at hele laget kollapser. Mata er en klassespiller, og Fellaini føler jeg at han ikke har fått vist seg fram nok.. Han var god i Everton, men han trenger tid han også. Sjansen har han fått flere ganger, men den har han dessverre ikke tatt. Snart må Moyes komme med noen bedre resultater, eller så er det MOYES OUT, fra min del.

 27. David Moyes har gjort en elendig sesong. Det er de fleste enige om. Han taper og taper.
  Men så må man også huske på at da Alex Ferguson kom til Manchester United, gjorde han det ekstremt dårlig han også. Han brukte flere år på å komme skikkelig i gang. Ferguson var flere ganger nær på å bli sparket de første årene. Gi Moyes litt mer tid. Kanskje han gjør det bedre neste sesong?

 28. Det trekkes stadig frem at Sir Alex fikk tid på seg, og derfor må Moyes få tid på seg. Er enig i at man må ha en viss tålmodighet, og at det å sparke en manager før han hsr fått en reell mulighet, er tullete. Men; det er minst to vesentlige forskjeller på da SAF kom midt på 80-tallet og nå med Moyes, som man ikke kan overse:
  SAF overtok et lag som ikke hadde vunnet ligaen på nærmere 20 sesonger, og en klubb som ikke akkurat fremsto som noen storklubb selv etter datidens standard. Han startet en møysommelig oppbygging av klubben og laget. Moyes overtok et regjerende mesterlag og en av verdens største fotballklubber. Han har ikke behøvd bygge noe fra bunnen. Det er både positivt og negativt for han, ettersom det strengt talt bare kunne gå en vei. Men fallet har vært høyere og det har skjedd mye raskere og mer dramatisk enn jeg tror noen kunne tro.
  Det andre er at fotball i dag er en enorm business, der enorme summer står på spill. Forskjellen på å være med eller utenfor Champions League er enorm. Uten CL mister man inntekter, og uten CL mister man også tiltrekningen på de aller beste spillerne. Havner man på utsiden uten å komme inn igjen på første forsøk, kan effekten bli svært mye verre enn det mange synes å tro. Derfor er jeg ikke enig i at United tåler tre-fire år utenfor toppen. Og derfor kan heller ikke Moyes få all den tiden han rent menneskelig kanskje fortjener. Han må snu dette nå, og senest fra avspark neste sesong.

  Ps! Jeg har vært United-supporter siden 1976, så disse betraktningene er alt annet enn en effekt av at man aldri har opplevd annet enn suksess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *