Grusomt, United – takk, Olympiakos

(Olympiakos – Manchester United 2-0) Idet returkampene i 8-delsfinalene i Champions League var iferd med å se ut som en formalitet nesten alle sammen, dukket Olympiakos opp og sørget i hvert fall for at det blir stor spenning i minst et av oppgjørene.

Av Trond Johannessen

Olympiakos reiser til Old Trafford med en 2-0-ledelse etter sin største triumf gjennom tidene, mens Manchester Uniteds motgang ikke vil ta slutt. United leverte en elendig kamp, idéløst fremover, vimsete bakover, uten aggressivitet og David Moyes’ lag ble i lange perioder drevet fra skanse til skanse.

Og dette er altså et Olympiakos som solgte sin toppscorer og store stjerne Konstantinos Mitroglou til Fulham i januar. Der kommer han ikke med. I tillegg er den argentinske veteranen Javier Saviola skadet.

GRESK FEST: Ellevill Olympiakos-jubel etter 2-0-scoringen til Joel Campbell. Foto: AP

GRESK FEST: Ellevill Olympiakos-jubel etter 2-0-scoringen til Joel Campbell. Foto: AP

Olympiakos angrep som ventet med voldsom intensitet fra start, men lenge så det ut som det ble med intensiteten. For United hadde brukbar defensiv kontroll, og så ut til å styre inn 0-0 til pause. Men da syv minutter gjensto av første omgang sprakk det. Giannis Maniatis skudd så ikke veldig farlig ut, men argentinske Alejandro Dominguez styrte ballen vakkert i mål, og United har nå fått så mange «slike» mot seg denne sesongen at det ikke lenger kan kalles tilfeldig. Som Gary Lineker meldte på Twitter: Man får slike «styringer» mot seg hvis man ikke forsvarer seg med kraft og tyngde.

Rio Ferdinand og Nemanja Vidic var svært ukomfortable i midtforsvaret, men det er på midtbanen at United har det store problemet. Det var forholdsvis symptomatisk at Joel Campbell lurte landslagsmannen Michael Carrick, han som skal styre Uniteds spill, med en ydmykende tunnel, før han skrudde ballen rundt Rio Ferdinand og forbi David de Gea. 21 år gamle Campbell, fra Costa Rica, er på lån fra Arsenal.

Trond Johannessen

Trond Johannessen

Det mest skremmende for Manchester United er ikke at det endte 2-0, det er en ledelse det er mulig å hente opp på hjemmebane. Problemet er at Michael Olaitan var nær ved å feie inn 3-0, samtidig som Wayne Rooney og United kun skapte én stor sjanse. Den fikk Robin van Persie ni minutter før slutt, og den var enorm, men nederlenderen blåste ballen over med høyrebeinet.

Typisk det også selvsagt.

Men neppe tilfeldig.

——————————-

I de øvrige fem 8-delsfinalene ser det mer eller mindre over ut:

Paris St.-Germain er videre allerede, etter 4-0-seier i Leverkusen i forrige uke.  Det samme er så godt som Borussia Dortmund, etter gårsdagens 4-2-seier over Zenit i St. Petersburg.

Det er også helt umulig å se for seg at Bayern Münchens kvartfinaleplass ryker, etter 2-0 over Arsenal i London.  Det ser også ganske greit ut for Barcelona etter 2-0 borte over Manchester City, men spanjolene er veldig sårbare på dødballer og skal passe seg litt. Får City et tidlig mål har Barcelona potensiale til å få litt skjelven.

Atlético Madrid vant 1-0 over Milan på San Siro, dog uten å imponere noe særlig. Atlético fortsatte med 0-3-tap for Osasuna i serien, og har tapt fire av de fem siste i Spania. Her har Milan definitivt fortsatt en mulighet.

 

 

17 tanker om “Grusomt, United – takk, Olympiakos

 1. Vi trenger en ny manager. En som er taktisk smart og en som er i stand til å motivere spillerne. En som ønsker sterkt å vinne. Det er ikke David Moyes, langt ifra. Det er også så mange nye spillere som må ut. Vidic ønsker å bli ferdig i United så fort som mulig ser det ut til, Ferdinand er for gammel og treig. Cleverley er rett og slett drit dårlig og det samme er Smalling. Helt utrolig hvor dårlig man kan bli. Smalling trodde vel han løp på en ishockeybane. Young er en rævva ving og Januzaj bør lett få overta den posisjonen FAST. Ikke spar på han fordi han er ung. Carrick må ut, han var fantastisk forrige sesong, men en snegle er raskere enn han og han bruker for mange støttepasninger – Han prøver ALDRI å skape noe offensivt. Valencia var vår beste spiller for 2 sesonger siden, men nå er han lei. Lei av å spille for United. Han må også ut. Fletcher er for gammel og kommer ikke tilbake der han var, ut med han. Welbeck kommer aldri til å bli en stjerne, men han kan være på benken for min del, samme med Chicharito.

  Jeg kan ikke beskrive hvor jævlig dårlig David Moyes faktisk er. Null plan i spillet sitt, og ALTFOR defensiv. Defensiv mot Olympiakos? Seriøst? Han spiller ikke moderne fotball, og ikke gi meg det tullet om at han må få tid. Han har hatt 7 måneder, hvorfor kan han ikke gjøre gode valg? Han er ikke taktisk smart nok heller.

  Mitt ønske er at han henter Luke Shaw, Hummels, Toni Kroos og Pogba eller Gundogan. Så sparker vi han og får inn en trener (hvilken som helst) som har en ideologi om moderne, kreativ og gøy fotball.

  4-2-3-1 formasjon:

  David de Gea i mål, Rafael som høyreback, med Hummels og Jones som midtstoppere og Luke Shaw som venstreback. Så har vi Toni Kroos og Pogba/Gundogan foran de. Januzaj som venstreving, Rooney i midten bak spissen og Mata som høyreback med Van Persie på topp.

  En drøm. Urealistisk, men en kan alltids drømme.

  • Hei, det er jo alltid lett å skylde på manageren. Enklest også. Men jeg synes også at han fremstår ganske fantasiløs akkurat nå. Og det er liten tvil om at United trenger nye spillere, selv om du neppe kan regne med hele rekka du ramser opp… Nå blir jo snart spørsmålet om United er en attraktiv klubb å gå til.

 2. «Det er også helt umulig å se for seg at Bayern Münchens kvartfinaleplass ryker, etter 2-0 over Arsenal i London».

  Arsenal vant jo 2-0 mot Bayern på bortebane i fjor. I FJOR.
  Hvis det er helt umulig å se for seg i år, hva er forandret? Arsenal er et bedre lag i år og Bayern var jo like suverene for et år siden om ikke enda bedre. Jeg vet ikke om de ikke ledet den tyske ligaen med like mange poeng, men laget i seg selv er jo stort sett det samme. En ny trener og en litt mer ballbesittende spillestil. Hvorfor kan ikke det samme skje i år?

  Hva er begrunnelsen for ditt synspunkt?

  Mvh RVG

  • Jeg tror fjorårstapet er en av de viktigste grunnene til at det ikke skjer igjen. Den kampen var jo (burde vært) så godt som avgjort, og Bayern tok nok litt lett på det (som mot City i desember). Det var en vekker, derfor vil det neppe gjenta seg. Men du har i at Bayern var like suverene, rent tallmessig, foran møtet i fjor, og Arsenal er jo et sterkere lag i år. Og det er selvsagt ikke umulig for Arsenal å klare dette (selv om jeg altså synes det er umulig å se for seg…).

   • Jeg kan umulig se for meg at Arsenal klarer å slå Bayern. Ut fra det jeg har sett av Arsenal i år virker det for meg som at de sliter med å slå gode lag. De ble fullstendig ydmyket av Liverpool, og i «returkampen» burde virkelig Liverpool vunnet, men et sjansesløseri av en annen verden reddet jo Arsenal der.

   • Bayern er mye bedre i år enn de var på samme tid ifjor.
    Bredere spillerstall, færre ute med skade.
    Det er ikke mange klubber som kan tillate seg å la spillere som Kroos sitte på benken flere seriekamper etterhverandre.
    Sist seriekamp vant de 4-0 borte mot Hannover, med en ballbesittelse på 71%. Robben og Kroos ikke byttet inn før etter 60 min.
    Målforskjell i Bundesliga etter 22 kamper 61:9 , 20 seire 2 uavgjort.

    Grunnen til at jeg tviler sterkt på at de taper engang til for Arsenal på hjemmebane er rett og slett at de som Lahm sa etter første kamp ikke kommer til å gjøre den samme tabben 2 ganger.
    Dessuten er det knallhard konkuranse om plassene på laget, så ingen spillere kan tillate seg å senke nivået noen få prosent.

    Klarer ikke helt å se hvem som skulle ta fra de nok en CL seier.
    Hilsen Dortmund fan

 3. United har for mange spillere som tror det går an å vinne på gamle meritter. Sånt er dumt. Man er nødt til å bli aggressive og være årvåkne for å vinne kamper.

 4. David Moyes, for en fantastisk mann. I ett håndgrep har han gjort Everton dårligere (han fikk faktisk det beste ut av det laget av en eller annen grunn på tross av at jeg mener han altid har manglet moderne fotball forståelse) og gjort ManU dårligere (han får definitivt ikke det beste ut av det laget, det skal også sies at det var utrolig av Alex å vinne med den troppen ifjor, for gamle for trege). Årets navn for meg, begge klubbene jeg elsker å hate er blitt dårligere.

  Hilsen Liverpool fan! (De fleste må da være enige at vi fortjener en liten opptur etter de siste sesongenes rsultater, selv ManU fan jeg kjenner er enige at det ikke er noe gøy uten Liverpool med i teten).

 5. Helt utrolig hvor lite tålmodige ManU-supporterne er. Det finnes bare en Sir Alex og å forvente at ManU skulle kjempe om pokaler i år har nok vært litt optimistisk. La Moyes få tid til bygge ferdig sitt nye ManU så skal dere se at det blir bra – kast ham nå og dere fremstår bare som en gjeng utålmodige unger som ikke får det dere står og peker på til enhver tid. Tja, det siste gjør dere jo egentlig allerede.

 6. Jeg ser faktisk flere likheter mellom United og RBK for tiden, tro det eller ei, to lag som jeg har fulgt ganske tett de siste årene. Gode på papiret begge to. På sitt beste har begge lag ballen mye og scorer kanskje ett og to mål. Det er typisk med tversoverpasninger langs backrekken, involvering av egen keeper og mange innlegg foran motstanderens mål. I angrep ender det ofte med innlegg fra kant. Problemet er at denne spillestilen på sitt beste er tam, forutsigbar og lite effektiv. Motstanderen svarer ofte med å legge seg kompakt i forsvar, header ut innlegg og gis anledning til å kontre ved individuelle feil, som ofte skjer. Det blir en spillestill på motstanderens premisser og inviterer selv de dårligste lagene inn i kamper. På sitt verste kan denne måten spille på, når lite fungerer, være fryktelig å se på, som i går… United er ikke til å kjenne igjen. Det kan virke som om filosofien er å skape trygghet ved å holde ballen i laget, men da forsvinner også mye av magien!

 7. DETTE ER LIKE RART SOM DA LIVERPOOL MISTET SIN MANAGER I OVER 20 ÅR, BOB PAISLEY PÅ SLUTTEN AV 80 TALLET. DET ER SNART 30 ÅR SIDEN, OG FØRST NÅ ER LIVERPOOL MED Å KJEMPE OM SERIEMESTERSKAPET I ENGLAND. KANSKJE SIR ALEX HADDE MER Å SI FOR UNITED ENN DE VILLE TRO.

 8. Latterlig å påstå dette er Olympiakos største triumf. Har du snakket med gamle fans? Lest historien? Spør du folk på gata vil alle si at 3-0 seieren mot Galatasaray i 2003 er det største i en enkeltkamp! Du kjenner til historien mellom Hellas og Tyrkia? Den går tilbake til tiden da våre forfedre knapt hadde bosatt seg her på bjerget! I en større sammenheng? Prestasjonen det var å vinne en relativt sterk gruppe i 1998 der Porto og Ajax føk på hue og rævva ut etter gruppespillet! Nei kompis, les historien før du kommer med påstander som «historisk» seier, laget har tross alt vært i kvartfinalen før…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *