Må trosse egne prinsipper

 

HELSVART: Ole Gunnar Solskjær hadde en tung dag på jobben mot Hull. Foto: PA

HELSVART: Ole Gunnar Solskjær hadde en tung dag på jobben mot Hull. Foto: PA

Ole Gunnar Solskjær vil dyrke sin egen stil i Cardiff, men det er ideer som trolig må kastes på dør for at håpet om å berge plassen skal leve.

Av Jon Martin Henriksen, sportsjournalist i VG

For selv om det er positivt at Solskjær vil at Cardiff skal stå for en mer ballbesittende og offensiv spillestil, gir ikke det klubben nok poeng i Premier League – i hvert fall ikke for øyeblikket.

Prestasjonen og resultatet mot Hull var ikke annet enn urovekkende og alarmerende.

Og for at han skal få muligheten til å dyrke sin filosofi og skape sitt eget lag på lengre sikt, må han trolig nå bare se bort fra å spille som han egentlig ønsker.

For en gangs skyld i karrieren bør han se bort fra egne prinsipper. Han må i all hovedsak få sine disipler til å takle, løpe, ofre seg og ødelegge for motstanderne.

Det andre må vente. Per dags dato er ikke dette Cardiff-laget godt nok til å spille ut noen i Premier League.

Kall det gjerne primitivt, men det er sannsynligvis den eneste oppskriften for at Cardiff skal vise seg fortjent til å få spille i Liverpool og Manchester – og ikke Bolton og Huddersfield – når neste sesong sparkes i gang.

Det handler om at han må få egne spillere til å blø. Forsvarsspillet mot Hull var tidvis under enhver kritikk.

Det var hverken helhjertet nok i duellspillet eller markeringen, og det er urovekkende signaler for Solskjær.

Og samtidig som at Cardiff ønsket å spille ut gjestene, var Steve Bruce’ gutter dødelig effektive og gjorde akkurat det de skulle.

For Bruce bryr seg fint lite om hvordan Hull spiller – så lenge de berger plassen. Det samme gjelder Sam Allardyce, Mark Hughes og Tony Pulis.

Nå må Solskjær følge etter.

5 tanker om “Må trosse egne prinsipper

 1. Dette er trist! Alt rakner rundt Solskjær. Og det veldig trist. Og også litt ovetaskende. Ble møtt med stor velvilje. Føler også med hjemmefansen.

 2. Denne bloggposten her var på nivå med forsvarspilet til Cardiff!

  En halv side med svada, uten noe tall eller noe fakta. Hva med å trekke sammenligninger fra den tiden Solskjær slet i Molde? Ingenting om valg av spillere som spiller.

  Håper og tror du kan bedre enn dette Jon Martin!

 3. Ole GS har ikke mulighet til å lage sin egen stil den første sesongen, for liten tid. Han må gjør som Steve Bruce. Demme opp bak, innsats og trøkk når de går fremover. Redd Ole GS kan bli for lett i denne sammenhengen. Noe annet dette enn å trene Molde i en av verdens dårligste ligaer.

 4. Ole Gunnar Solskjær har bommet bigtime med å innføre en rotasjonspolitikk samtidig som han prøver å innføre et nytt spillemønster. Det betyr at ingen av spillerne får satt eget spill eller relasjoner med medspillere. Han har riktig nok satset på Caulker, Medel og Campbell, men utover dette har det vært litt nytt hele tiden.

  Dessuten så har Eikrem totalt falt igennom. Han har ikke satt mer enn 2 taklinger siden han på nytt satte sine bein på de Britiske øyer. Så lenge han ikke sprer om seg med målgivende pasninger betyr det å ha Eikrem på banen at Cardiff i praksis er en spiller mindre på banen. Grunnen til at forsvaret er så bort i natta dårlig de siste kampene er at med Eikrem på midten har forsvaret fått marginalt med hjelp. Kroppsholdningen til Eikrem når han prøver å takle er nok til at fansen kan kommet til å snu ryggen til Solskjær og hele prosjektet hans.

  Jeg synes ikke at det var bedre med Bellamy på banen. Men det er helt klart behov for å sette en fast første 11er. Uten Mutch, må Solskjær ha en ekstra midtbanespiller, dvs kjøre 4-5-1 i steden for 4-4-2. De blir jo felt av elendig taklingsstyrke i midtbaneleddet hele tiden.

  Det finnes faktisk ikke en grunn til å tro at Solskjær klarer å snu dette. Og hovedgrunnen er han selv. Resultatene kommer garantert til å bli bara værre og værre fremover. For nå kommer spillerne til å miste selvtilliten i tillegg. Selvtillit har de faktisk hatt hittil, men nå tror jeg den går rett i dass akkurat som Cardiff.

 5. OGS må ikke vike fra sine prinsipper om å spille attraktiv angrepsfotball. Å gjøre noe anntet er dødfødt og feigt og jeg er derfor totalt uening i at å overleve er som nevnt ovenfor kjempe og blø. Etter spill og sjangser burde Cardiff vunnet kampen mot Hull. Målene var lettvinte og heldige men også basert på elendig markering. Dersom OGS får skikk på forsvarsspillet vil Cardiff overleve med stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *