Det er helt umulig å tro at Bjørgen ikke tar gull

Det er nesten umulig å tro at Sports Illustrated kan få rett, når de spår null individuelle OL-gull til selveste Marit Bjørgen.

Av Camilla Vesteng, sportsjournalist i VG.

OL-KLARE: Petter Northug og Marit Bjørgen reiser til Russland og Sotsji mandag. Målet er gullmedaljer. Det tror ikke det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated noe på. Foto: NTB SCANPIX

OL-KLARE: Petter Northug og Marit Bjørgen reiser til Russland og Sotsji mandag. Målet er gullmedaljer. Det tror ikke det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated noe på. Foto: NTB SCANPIX

Det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated har 23 millioner lesere hver uke. I neste utgave kan alle millionene lese at Norge blir tippet frem som OLs beste nasjon i Sotsji. So far, so good. Men så skjer det, de spår null individuelle OL-gull til Bjørgen.

Det er faktisk ganske vanskelig å tenke tanken at Bjørgen kommer hjem fra Russland med bare stafettgullet rundt halsen. Hun har tatt elleve (!!!) gullmedaljer fordelt på de tre siste mesterskapene. Null gull til Bjørgen i Sotsji? Det er faktisk lettere å tro at hun tar alle seks gullene.

Da Sports Illustrated-journalistene satte seg ned for å tippe medaljene i de 98 øvelsene i OL, så tenkte de kanskje: I rettferdighets navn, nå har hun skidronningen fra Norge vunnet nok, nå fortjener noen andre å vinne! Justyna Kowalczyk for eksempel. Nå er det hennes tur. Hun tok kun ett OL-gull sist, hun fortjener gull. Og ikke bare ett, hun fortjener to.

Selv om Bjørgen fikk bank av Therese Johaug under NM på ski, så har Bjørgen overbevist i verdenscupen, hun vant minitouren i Kuusamo, hun vant både sprinten og distanserennet i Davos.

Men i følge det amerikanske sportsmagasinet er hun bare god nok for to individuelle sølv. De tipper lagsprintgull til Norge, men det er en øvelse Bjørgen har stått over i hvert eneste mesterskap siden VM-bronsen i Sapporo i 2007.

Den norske trøsten får være at Therese Johaug spås gull på tremila.

Jeg garanterer at Bjørgen blir helt utrøstelig dersom Sports Illustrated-tipset går inn. Det vil også være vanskelig å finne felles trøst med Northug som ikke tar ett eneste gull.

Men det er liksom bare helt umulig å tro på dette tipset. Det er jo ikke mulig at langrennsdronningen ikke tar ett eneste individuelt OL-gull. Eller?

Hva tror du?

8 tanker om “Det er helt umulig å tro at Bjørgen ikke tar gull

  1. Damelangrenn…who gives the flying fuck…er jo morsommere å se gresset gror. Dieseldoris, Johaug, Bjørgen…really dont care

    • Hei Terje! Mulig jeg tar feil, men jeg gjetter at nettopp du er en av dem som kommer til å se alle langrennsøvelsene for damer på tv! 🙂 Men det er en ærlig sak ikke å bry seg om damelangrenn. Og om du skulle svikte dem, så har de nok av fans i Norge. Under OL i Vancouver så 1,7 millioner nordmenn 15 kilometeren for damer og 1,68 millioner så tremila. Med eller uten damelangrenn: Hygg deg med OL!

    • Jeg vet ikke hva din diagnose er, men det å gå inn å lese om ting man ikke interesserer seg for, og i tillegg føle seg tvunget til å skrive kommentar om emnet, det grenser opp mot selvskading. Har du andre tvangstanker?

  2. Åpenbart at herr Wold bryr seg. Hvorfor skulle han ellers ha lest denne bloggen, og attpåtil ha en mening om det…

  3. Det kan godt være Herr Wold bryr seg om langrenn, poenget hans er vel snarere at langrenn er en høyst marginal idrett som svært få utenom Norge bryr seg om. Sports Illustrated har åpenbart ikke sett seg tjent med å ha en eneste journalist som dekker sporten – det sier vel litt om utbredelsen til vår nasjonalsport. Personlig er jeg veldig interessert i langrenn, men innser at jeg er en av veldig få dersom jeg løfter blikket ut over Norges grenser. Selv om vi liker å tro det motsatte, er det svært få som overhodet vet hvem Bjørgen, Northug og Johaug er utenfor Norge

  4. Jeg bryr meg veldig om langrenn. Alltid vært fan siden Odvar Brås, Ove Aunli, Jan Lindvalls dager og glansdagene på 90-tallet. Og som jeg sa. Når Petter går, er det det eneste programmet på NRK jeg skikkelig MÅ ha med meg. Og jeg vet jeg ikke er sær, de fleste jeg snakker med er enig. Vi virkelig driter i hvordan det går med Norge, så lenge Petter gjør det bra. Men klart, Martin begynner å fortjene respekt. Noe annet er det for gråte Bjørgen og Johaug. Kan seriøst ikke skjønne at det er spennende når det ikke finnes konkurranse. Er jo bare Diseldoris jo. Jeg kommer kun til å se på viss jeg tilfeldigvis skal se TV. Men når Petter går, ja da får jobb, kone, barn, hund og hus spille 2 fiolin.
    Politisk korrekthet, etikk og moral er viktige begreper det, men når det er OL, må man få lov til å kalle en spade for en spade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *