Her er de verste januar-kjøpene

Flere managere kvier seg for å bruke de store pengene i januar. Men noen har gjort det – siden «vinduet» ble åpnet for 11 år siden. Her er de 10 verste i engelsk fotball, etter min mening.

Av Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist VG

daa94be5c0fc4d999657-3131. Andy Carroll – 35 millioner pund, fra Newcastle til Liverpool i 2011.

22 år gammel, og etter én god sesong i Newcastle, slettet Liverpool sin egen overgangsrekord og sikret seg «Big Andy» Carroll. Etter seks mål på 44 ligakamper over halvannen sesong, ble Carroll lånt ut til West Ham. 15 av de 35 millionene fikk Liverpool igjen da overgangen ble gjort permanent. Luis Suarez kom samme dag som Carroll. Han kostet 12 millioner pund mindre…

bs23172-jpgk-benhavn-6972. Fernando Torres – 50 millioner pund, fra Liverpool til Chelsea i 2011.

Torres var en såkalt målmaskin da Chelsea sprengte de fleste grenser for en overgang, og sikret seg Torres fra konkurrenten Liverpool. Det svekket Liverpool, men styrket slett ikke Chelsea. Torres scoret 65 mål på 102 ligakamper for Liverpool. I Chelsea har han nå 19 mål på 108 ligakamper. Det forteller det meste om Torres, som aldri har levd opp til verken prislapp eller Liverpool-form.

3. Savio Nsereko – 9 millioner pund, fra Brescia til West Ham i 2009.

Den ugandisk-fødte tyskeren var bare 19 år da West Ham-manager Gianfranco Zola la mange pundsedler på bordet, og kjøpte Nsereko fra italienske Brescia. For London-klubben ble det en dyr og dårlig affære, med en angriper som verken fikset byen eller fotballen. Han startet bare én ligakamp, og en halv sesong senere ble han sendt tilbake til Italia – til Fiorentina denne gangen.

4. Jean-Alain Boumsong – 8 millioner pund, fra Rangers til Newcastle I 2005.

Etter en halv sesong i Skottland, ble den franske stopperen Boumsong kjøpt av Newcastle for å være lederen i forsvaret. Det skjedde aldri. På den halvannen sesong Boumsong spilte i Newcastle, tok laget et halvt poeng mer pr kamp uten franskmannen enn de gjorde da han spilte. Uforståelig nok ville Juventus ha Boumsong, men heller ikke der var han noen suksess.

5. Jose Antonio Reyes – 10.5 millioner pund, fra Sevilla til Arsenal i 2004.

Arsene Wenger så Reyes så mange ganger live, at han følte seg sikker på at spanjolen var verd pengene. Men talentet til tross; det ble en av Wengers dårligste investeringer. Bare glimtvis så vi hva Reyes sto for, men Wengers tålmodighet forsvant i juli 2007, da han ble solgt til Atletico Madrid. En spennende spiller som dessverre aldri ble noen stor, kun en dyr, helt i Arsenal.

6. Wayne Bridge – 12 millioner pund, fra Chelsea til Manchester City i 2009.

Mark Hughes styrket forsvaret sitt med den ekstremt venstrebente Bridge. Men kun 42 ligakamper på fire og et halvt år, forteller om et dyrt og delvis unødvendig kjøp. Bridge frøs fast på benk eller tribune, før han til slutt ble gitt bort gratis til Reading. En solid spiller, men slett ikke verd investeringen. Pengene satt altfor løst i lomma på Mark Hughes den vinteren.

7. Alan Hutton – 9 millioner pund, fra Rangers til Tottenham i 2008.

Nok en spiller som hadde imponert i den svake, skotske ligaen. Hutton er en middelmådig forsvarsspiller, ikke verd det store utlegget i det hele tatt. Tre og et halvt år, og kun 51 ligakamper senere, fikk Aston Villa overta Hutton – gratis. Siden er det blitt utlånsavtaler, med Nottingham Forest og Mallorca. Ni millioner pund for denne spilleren forteller mye om galskapen i engelsk fotball.

8. Scott Parker – 10 millioner pund, fra Charlton til Chelsea i 2004.

Dette var en massiv sum, i 2004, og Chelsea tapte store penger på dette kjøpet. For Parker spilte seg aldri inn på et stjernespekket lag – og bare 15 ligakamper og halvannen sesong senere, ble han solgt til Newcastle der han fikk i gang igjen karrieren. Det tapte Chelsea 3,5 millioner pund på. Parker er nå i sin femte London-klubb. Bare Clive Allen har flere (seks).

9. Fernando Morientes – 6,3 millioner pund, fra Real Madrid til Liverpool i 2005.

Morientes var storscorer i Spania, og på lån i Monaco, spilte han finale i Champions League i 2004. Liverpool betalte godt for han i 2005, uten å få stort mer enn sporadiske glimt av storhet tilbake. Åtte mål på 41 ligakamper over halvannet år var nok for Liverpool, som skippet han videre til Valencia for under halvparten av det de ga i sin tid. Skuffende.

10. Wilson Palacios – 12 millioner pund, fra Wigan til Tottenham i 2009.

Mannen fra Honduras kom for store penger og med et rykte som en meget god midtbanespiller, men også her var halvannen sesong med begrenset spilletid nok. Tottenham tapte en tredjedel av det Palacios kostet, og midtbanespilleren dro til Stoke. Han kom aldri helt inn i det hos Tottenham, og ble en dyr og unødvendig investering. Som mange andre av Spurs-kjøpene i januar har vært.

sx9f5d33

75 tanker om “Her er de verste januar-kjøpene

 1. Å ha med Reyes i denne kategorien er helt uforståelig for meg. Han har dessverre ikke blitt den toppspilleren han hadde potensiale for å bli. Arsenal kan takke Neville for at Reyes sin karriere hos de ble ødelagt. Maken til slakting av en spiller må man vel til Keanes nedsparking av Alf Inge Håland for å finne. Men Reyes har hatt stor innflytelse i sin karriere og vært del av bragder få fotballspillere får oppleve! Derfor synes jeg det er direkte kunnskapsløst og latterlig å ha han med på en slik kåring. Men, så er vel han «Wenger alibiet» i denne kåringen da… «The date is February 15th 2004. We’re 55 minutes into the FA Cup 5th round and Arsenal are trailing Chelsea 1-0 at Highbury. Six minutes later, we are wining 2-1 with two goals from a young man in his early twenties. Robin Van Persie? Thierry Henry? The goalscorer was a 21 year old Spaniard who had just arrived from Sevilla three weeks earlier, Jose Antonio Reyes.» «Unfortunately Reyes never reached the level of the strikers mentioned above but he did manage to play an important role in the rest of the 03/04 season to help us go the league season unbeaten. In the start of the next season Reyes went on a great scoring run of scoring in his first six games, however in his following 39 games he only managed to add a further 6 goals.» «In two and a half years with Arsenal, Reyes played in an unbeaten league team, an FA Cup final and a Champions League final.» http://arsenewengersmagic.com/2013/02/where-is-he-now-jose-antonio-reyes/

  • iGooner: Det har du selvsagt lov til å mene, og i motsetning til det du gjør (kaller det kunnskapsløst og latterlig) så skal jeg ikke gjøre det samme. Det som alltid overrrasker meg i slike diskusjoner, er at folk så lett tyr til å kalle hverandre for ting. Du kan gjerne være uenig, men hvorfor bruke slike ord? Jeg har fulgt engelsk fotball tettere enn de fleste siden 70-tallet og har en viss peiling, uansett hva du måtte mene. At jeg tok med Reyes skyldes pris, forventinger og hva det ble ut av det. Jeg synes ikke det var all verden, ut fra hvor mange ganger Wenger så han. Alle spillere er vurdert på samme måten. Selvsagt. Og det finnes ingen fasit på hva som er et dårlig kjøp. Den beste jobben Wenger har gjort med Arsenal, er å endre hele klubbens image, fra Boring til Scoring Arsenal.

   • Hei! Beklager ordbruken, det var ubetenksomt av meg. Og det har du full rett i at var lite gjennomtenkt av meg og lite gjennomtenkt. Jeg tok dessverre med meg for mye av temperaturen fra en annen fotballdiskusjon hit. Det jeg mente med kunnskapsløst, gik ikke på deg som person, men den behandlingen Reyes fikk som spiller i for mange kamper, spesielt mot Man U i den 50 kampen som ubeseiret. Der har tilogmed Neville gått ut og sagt i ettertid, at endel av taktikken til Man U, var å ta Reyes så hardt, at han ikke fikk til noe. Det klarte de dessverre med hjelp av dommeren. Det kunnskapsløse gikk ikke på deg som person, men at dette faktum burde vært veklagt i en slik kåring. Ellers mener jeg fortsatt at Reyes ikke har noe å gjøre i en slik kåring. Men, det er bare min mening. Igjen, beklager ordbruken, den var i overkant og unødvendig og jeg legger meg flat for din tilbakemelding.

    • iGooner: Selvsagt helt i orden. Blir bare litt oppgitt over at det ikke går an å ha en diskusjon om fotball uten å bli personlig indignert, begge veier. Meninger er fint – uansett. Jeg hadde stor tro på Reyes, og synes han er en flott spiller. Men det er vel bare Francis Jeffers Wenger har bommet kraftigere på – i forhold til pris og hva de fikk ut av det? Mvh Svea

     • Det er jeg enig i. Jeffers var en bommert og kanskje Wengers største bomkjøp, som du sier. Ellers skuffet også Richard Wright stort. Kjøpssummen var oppgitt til 6 mill. Pund, men jeg tror bare den totalt ble på ca. 2 mill pga en klausul Wenger hadde. Utrolig nok hever vel Wright fortsatt lønn hos Man City. Heldigvis for oss Arsenal-fans, så har vi blitt skånet for de store bommertene i overgangsmarkedet under Wenger. Dette samt Wengers evne til å finne de riktige unge talentene, har klart å holde oss i toppen i England, under særs økonomisk tøffe tider med ny stadion og finanskrise. Takk for hyggelig drøs, selvom inngangen min her var værre enn bomkjøpene til Wenger!

     • iGooner: Tre av mine beste venner er Gunners, jeg har en kopp hjemme fra FA-cupfinalen 1979, kjøpt i ei lita sjappe på Highbury sommeren 1979. Har alltid fulgt Arsenal med interesse. Og selv om jeg ler godt av Wenger-parodien på The Special One på BBC 3, så har jeg den dypeste respekt for mannen. Igjen: En som endrer et helt slagord for en klubb, han har gjort det meste riktig. Anelka var kanskje hans beste kjøp, hvis du ser hva han ga, hva Arsenal fikk igjen sportslig på den korte tiden han var der – og hva han ble solgt for. Jeg var på Wembley og så Charity Shield i 1998. Sjelden har jeg sett noen herje så fælt som det Anelka gjorde med Jaap Stam den dagen. Mvh Svea

     • Tja.. Richard Wright var vel ikke heller en suksess i forhold til forventningene… Kaba Diawara, Christopher Wreh og Igor Stepanovs er ett par andre.

      Davor Suker er nok likevel den som har skuffet mest iht forventninger, men hverken dem eller Jeffers er januar signeringer.

      Imidlertid enig med iGunner i at Reyes sitt bidrag til Arsenal er undervurdert. Hadde ikke gått ubeseiret gjennom 03/04 uten ham. Det er dog antakeligvis kulturforskjellen og miljøet i klubben (han ble frøset ut av Henry som så på ham som en konkurrent til spissplassen) som gjorde at han til slutt forlot klubben.

     • Arshavin ville jeg forresten heller plassert på en slik liste. Var januar signering, hadde stjerne status før han kom og var i tillegg rekord signering. Infridde aldri etter den lovende starten på Anfield og endte opp med å gå vederlagsfritt fra klubben.

     • Hei Gunner2: Russeren var på en større liste over spillere jeg vurderte. Der var det 20 mann. Mvh Svea

     • Synes ikke kommentaren til iGooner var av det fryktelige slaget, han sier ikke at forfatter er kunnskapsløs eller latterlig men mener at plasseringen av Reyes er det.

      For min del synes jeg listen var ok men med tydelige mangler hvor er Alfonso Alves, James Beattie, Chris Samba (til QPR) og flere mindre kjente spillere som kostet skjorten. Når det gjelder Reyes har jeg fått med meg at flere har nevnt han i lignende kåringer men for meg var han aldri noen flopp. Etter 2 sesonger var han riktig nok ikke god nok men aldri noen direkte flopp, han bidro nok til å slippe det.

     • Hei. Hvis jeg får kaste meg inn i den interessante delen av diskusjonen, så må jeg si at jeg heller ikke ser at Reyes passer inn her. Han kom til et topp-topp lag og var tidvis veldig god for the Invincibles, og spilte FA-cup og CL-finale. Jeg er enig i at han var noe ujevn og at det var enda større forventninger knyttet til ham. Synes f.eks Arshavin eller Jeffers hadde passet bedre inn som Wenger-alibi. Til tross for en bra start for Arshavin (og en vanvittig Liverpool kamp), så kom han som en stor stjerne og kostet £15M. Benni McCarthy derimot er klassisk, god i Blackburn, solgt til West Ham for over £2M, fikk kun 11 kamper, ble overvektig og scoret aldri. Holtby er en veldig stor nedtur ift forventningene.

     • Jeg må si at jeg er helt enig med iGooner. Reyes var ikke et veldig bra kjøp, men på 5 plass over tidenes dårligste januarkjøp?? vel..

      Men nå er jo denne «analysen» ren subjektiv, og mangler en god del substans. Hvorfor er ikke lønninger og bonuser tatt med?
      For og i det hele tatt sammenligne kost-nytte må du ta med total nytteverdi og totale kostnader, altså:
      (total nytteverdi * antallkamper spilt * antall år) – ((kjøpspris) + (lønn * antall år))

      Skal jeg gi deg et eksempel på dårlig kjøp? Sebastian Squillaci var et dårlig kjøp. Han Spilte veldig, veldig få kamper, og de kampene han spilte var han totalt udugelig. Han hadde en ukelønn på nesten 60 000 pund. Det blir 60 000 * 52 = 3 120 000 pund per år. Ansatt i Arsenal i 3 år. Det blir da: 9 360 000 pund, som er nesten kjøpsprisen til Reyes. (jeg husker ikke hva kjøpsprisen til Squillaci var). Sammenlignet dette med Reyes (som faktisk spilte fotballkamper), så vil jeg si at Squillaci var et mye mye dårligere kjøp. Nå var ikke Squillaci et januarkjøp, men jeg er sikker på at det finnes januarkjøp som er ekstremt mye dårligere enn Reyes hvis du inkluderer lønn og faktiske kostnader, mot faktisk nytte (antall kamper spilt etc.. )

      Derfor synes jeg det er litt kunnskapsløst (hvis jeg får lov til å si det uten at noen blir fornærmet og såret) når man sammenligner pris vs nytte og utelukker spesielt lønnskostnader, men også antall kamper spilt etc..
      Listen blir jo egentlig meningsløs uten dette.. 🙂

     • Hei Oh Yeah: Det vil aldri bli laget en liste der alle er enige om rekkefølgen. Det er umulig. I tillegg blir det vrient å ta med, og sammenligne, spillere som ikke er kjøpt i januar. Det er også vanskelig å bruke mer tid i forkant på en enkelt jobb enn jeg har gjort her. Jeg tror ikke folket skjønner helt hvordan jobben vår er. Jeg har prøvd å gjøre dette så grundig jeg kan. At det kan gjøres på flere måter, at folk er uenig i plasseringer og spillere, er helt naturlig. Og bra. Mvh Svea – den kunnskapsløse…;-)

     • Takk for støtten. Det var ikke så vondt ment av meg i mitt første tilsvar her til Svea, som det kanskje kunne virke som. Men jeg har beklaget og er enig med Svea i at det er viktig å prøve å holde en god tone i debattene! Dette så ikke ordebruken overskygger innholdet og så blir det ofte destruktivt, når man bare sitter på hver sin tue å spyr ut eder og galle. Ellers veldig mange gode innspill i denne tråden her, flere spillere jeg som livslang Gooner helst vil glemme. Men det å ville glemme spillere, er nok kanskje enda mer gjeldene for mange av våre konkurrenter i PL. Spesielt når man ser på hvilke kostnader de har påført klubben i overgangssum og lønninger…

     • Må bare si at jeg er imponert over både svea sin tilbakemelding men også hvordan igooner legger seg flat. Har gang på gang irritert meg over drittslenging og opphisset ordbruk i slike forum, men har aldri opplevd at noen har fått beskjed på en så hyggelig og saklig måte, og ikke minst hvordan vedkommende tar til seg kritikken og beklager!! Kudos til dere begge! Veldig god netikette! Håper flere ser det og gjør det samme. Er greit å tenke på at dersom det hadde vært på kanten å si til noen face to face er det på kanten å si det på nettet også!! 🙂 Btw: go gunners!!

   • Når man skal summere opp Wengers innsats i Arsenal, så er det nok noe mer enn boring til scoring, som må nevnes. For resten litt rart dette med «boring Arsenal», siden klubben under George Grahams to ligatriumfer, var det laget som scoret mest. Men at de av og til spilte kjedelig fotball er det noe sannhet i. Mens United og Chelsea aldri ble kritisert for sin kynisme under Jose og Ferguson.
    Wenger har endret hele klubben, vært særdeles delaktig i at det har blitt lagt et solid fundament for fremtiden ved å få bygget et moderne stadion. Samtidig som klubben har spilt attraktiv fotball og vært med og kjempet i CL hver eneste sesong. Dette har Wenger fått til, uten å ha en sugar-daddy i ryggen og samtidig har han kjempet mot sponseklubber som Chelsea og City + United som alltid har hatt mye mer penger og bruke enn Arsenal. Hadde Wenger hatt like mye penger tilgjengelig som Ferguson hadde i sin tid i United, hvor mange flere trofeer hadde Arsenal vunnet? Hvis Wenger samtidig hadde vært mer kynisk i sin spillestil, hvor mange flere trofeer hadde Arsenal vunnet? Det er dessverre nok av kjedelige fotball kamper, og Danny Blanchflower sa det veldig treffende,
    «The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom.»

 2. Å si at Liverpool kom svekket ut av salget av Torres er vel i beste fall en sannhet med kraftige modifikasjoner. Torres var allerede på en nedadgående formtid den siste tiden i Liverpool, og når pengene de fikk for han gikk til å hente Suarez (og Carroll riktignok) så er det vel de som vil påstå at Liverpool tjente på det salget, både sportslig og økonomisk.

 3. Er helt enig med at Torres var et bomkjøp, men ikke helt enig med begrunnelsen. Hovedgrunnen for at det var et dårlig et dårlig kjøp var fordi at de brukte 50 mill på en spiller med en synkende formkurve! Torres var faktisk ikke SÅ god lenger, for min del var jeg glad for å få 50 mill for han, men det var kjipt at han gikk til en PL klubb. Er dessverre også helt enig med Carroll også!

 4. utrolig flaut for skribenten at dette er en blåkopi av en engelsk liste som har figurert på twitter og andre steder lenge. plagiat!!!

  • Per: Plagiat? Seriøst, jeg har ikke lest/sett en eneste liste over noe før jeg skrev dette her. Det eneste jeg har gjort, er å gå gjennom samtalige kjøp klubbene i Premier League har gjort i januar siden 2003. Det er gjort på en grundig måte, det tok meg faktisk flere timer å skaffe full oversikt her. Tror du virkelig det gjøres så enkelt som å kopiere hva andre har gjort? Mvh Svea

  • Hei Ove. Hvis du ser på utgangspunktet, overganger utført i januar, så blir det vanskelig å ta med svære feikjøp som Rebrov, Shevchenko og Bentley. Alle tre ble kjøpt på sommeren. Mvh Svea

 5. For meg burde Torres stå øverst på listen. 19 ligamål på tre sesonger er rett og slett helt utrolig å tenke på når man vet at han kostet 50 mill pund. LFC fikk i hvert fall igjen 20 av de 35 mill pund de betalte. Og ikke minst stå tjener torres 1.7 mill i uken mens Carroll hadde ca det halve. Det vil si at 19 ligamål har kostet Chelsea 50 mill pund + 3 sesonger med lønn 27 mill pund = 77 mill pund.

  • Hei Sigurd. Vet ikke hva det spørsmålet har med bloggen å gjøre, men jeg kan godt svare på det her: Allen har vært i sju London-klubber, men kun spilt for seks av dem. Var i Arsenal, stilte til fotografering i drakt og spilte treningskamper, men ble solgt videre før han fikk en eneste, obligatorisk kamp. Spilt for: QPR, Crystal Palace, Tottenham, Chelsea, Millwall, West Ham.

 6. Flott initiativ og enig med det meste her. Synes også som andre at det hadde vært topp med tilsvarende for de beste 10 kjøpene.

  Det jeg stiller meg undrende til er Palacios. Ser at prisen tydeligvis har spilt en rolle her, men hva er vel 12 millioner pund når mannen startet 29 PL-kamper den sesongen Spurs kvalifiserte seg til CL – der det er vesentlig større summer involvert? Dermed sier det seg selv at argumentet med begrenset spilletid også faller i grus.

  Dessverre for Palacios klarte han ikke å levere på samme nivå som den første 1 1/2 sesongen – i tillegg kom Sandro inn. Vi vet jo hva Sandro står for, så dermed ble veien ut rimelig kort.

  Synes du seriøst burde revurdere denne 10. plassen – for den ødelegger en ellers god liste.

  • Hei Frode. Takk for god tilbakemelding. Jeg var veldig i tvil om Palacios. Det var mange kandidater, men jeg synes summen er ganske hinsides for en spiller jeg mener er ganske middelmådig. Arshavin kunne fint vært på lista, uten at det hadde gjort noe. Men må ta et valg der og da, og som med de fleste lister så ser du ting i ettertid som du kanskje burde gjort annerledes. Ingen fasit – uansett. Mvh Svea

 7. Er enig at Tottenham har gjort mange feilkjøp, men synes det er svært underlig å plassere Palacios på denne listen.

  Etter en litt varierende første vårsesong var han sentral på laget som kvaifiserte seg til CL i 09/10. Spilte nesten alle seriekamper. Året etter var han ikke like god i ligaen, men storspilte i CL og hjalp Spurs til en kvarftinale. Totalt 86 kamper på to og en halv sesong.

  Riktig å selge han synes jeg, men en ganske god investering totalt sett.

 8. Syns det var en bra liste, hvor det var en glede for Liverpool å bli kvitt Torres. Han var allerede utgått på dato i LFC, så et ordentlig godt salg for dem. Kanskje Carroll var et verre kjøp for Liverpool enn Torres var for Chelsea – kanskje ikke 🙂
  Observerer også at blant kommentarene, så er det forsøk på å «ta» journalisten for eventuelle feil, formuleringer, isteden for å glede seg over at en faktisk får en interessant liste som her. Om journalisten skriver tre millioner tusen korrekte ord, blir det ofte fokusert på den ene setningen eller meningen som en ikke er enig i, isteden for å skryte og gi kudos. That´s life.

 9. Hei! Jeg synes at Reyes på denne listen bare blir for dumt.. Han var jo faktiskt et meget godt kjøp! Han ga Arsenal det de trengte i den periden, ikke bare målene men han var en vingtype som gjorde mye annet bra på banen, og var en «wenger type» som spiller. I motsetning til mange andre «bomkjøp» var han dessuten fast på laget og fikk med seg to ligagull og to FA cupgull. At han forlot var fordi han var «homesick», ellers er det mulig at han fortsatt hadde vært i AFC. Real Madrids president hadde i 2006 han og Cesc som de spillerne han lovet fansen som skulle signeres, det ville vært rart om verdens største klubb(?) ville signere en slik «flopp»? Og rent økonomisk, AFC signerte han for 10,5m og solgte han til Atletico for 12m kan jo umulig sies å være et bomkjøp??

  Det er mulig at han ikke helt ble den nye Messi, men han gjorde jobben sin bra i Arsenal og var svært ettertraktet når han dro. Han floppet muligens det året på lån i Real Madrid(selv om han avgjorde la liga med to mål i siste kamp mot Mallorca) Men i Arsenal var han LANGT fra et bomkjøp, snarere tvert imot!

   • Fyren var bare 20 år, og som med alle unge spillere så kommer det jo selvfølgelig store forventninger. Reyes leverte bra i de kampene han spillte for Arsenal og ble solgt tilbake med fortjeneste. Det er jo fakta. Å skulle sette han som nr. 5 av de værste januarkjøpene blir helt merkelig.
    I forhold til kriterier om forventninger? Hvordan er det i det hele tatt relevant i forhold til det som skjer på fotballbanen?

 10. Allan Hutton gikk ikke gratis til Villa, vi ga ca 4 mill pund for han..Trener ikke med A-laget lenger å hever ca 30.000 pund i uka..

 11. Wilson Palacios var strålende for Tottenham frem til hans bror ble drept og han gikk gjennom en personlig tragedie – etter dette var han aldri det samme.

  Noe dårlig kjøp var det ikke og summen var helt i samsvar med hans evner på banen.

 12. Jeg er en av de som liker å følge med på ulike sportsblogger og som opplever Knut Espen Svegaarden som en kunnskapsrik «mentor» på engelsk fotball. Når det er sagt: Hyggen ved å lese bloggene er jo nettopp ulike synspunkter. Det gir ofte, både aha-opplevelser og innsikt. MEN samtidig er det fryktelig slitsomt å forholde seg til den pågående latterliggjøringen av andre som mener det motsatte av deg selv. Unødvendig. Vi er alle, på hver vår måte, en del av den store fotballfamilien og burde følgelig være tilhenger av «Fair play» også i kommentarfeltet. Bottom line, du som skriver kan enten være med å gjøre spillet mer interessant eller du kan sabotere det.

  Kanskje en ide at KES på VG-sporten fester et rødt kort på kommentarer som går på person og ikke på sak/tema. Det kunne være læring i det!

  • Tor: Han var med i vurderingen, og ble kun reddet av at QPR fikk igjen nøyaktig samme summen et halvt år senere. Mvh Svea

 13. Det Morientes kjöpet husker jeg godt.
  Når han ble kjöpt gikk jeg i taket å tenkte at her kommer redningen som kan före oss som nr1 i england igjen.
  Men han var jo langt ifra den han var tidligere.
  Han som en gang var en av de mest naturlige avslutterene i verden, og en förste touch uten sidestykke, så nå ut som om han spillte ftball med protese til bein.
  Hadde også enorme forventninger til Big Andy.
  Han syntes jeg mere synd på, jeg tror rett å slett at den kneskaden han kom til liverpool med satte han 3 hakk bak nivået han var på, og kom seg aldri igjen.
  West ham kjöpte han fra oss, og har värt skadet så å si siden.
  Stort potensial rett i havet.
  Håper for hans skyld at han putter mål igjen når han er tilbake i Big Sams förste 11er, for fotballen de spiller er skreddersydd hans egenskaper.

  YNWA

  • Arlind: Les nøye, det står 19 mål på 108 LIGAkamper i saken. Jeg bruker selvsagt ikke Wikipedia. Altfor ofte feil der.

   • Stemmer det, nei ble sjokka da jeg leste 19 mål fordi jeg mener han har scoret fler siden harn var chelseas toppscorer ifjor

  • Arlind: Ser du leter etter feil, men for andre gang tar du selv feil i forsøket på å ta meg på feil. Reyes var på lån i Real Madrid, men han ble solgt/free transfer til Atletico Madrid. Mvh Svea

 14. Har ikke peiling på engelsk fotball eller overganger, men det slår meg når jeg leser dette at det er fotballspillerne som for tyn for å ikke å ha levd opp til prislappen.. For meg virker det helt baklengs.. Det er jo trenerne som driter seg ut. Fotball er en lagsport. De er jo de som ikke evner å få ut det som bor i disse spillerne. Det er ikke spilleren sine egenskaper som endrer seg når han bytter klubb, det er forutsetningene rundt. Laget, trenere, støtteapparat, evt. liga. Det er jo manageren sitt ansvar å kjøpe spillere som passer inn i laget. Derfor er det veldig spennende å se hva Solskjær kan få til.. Det virker på meg som han er mer opptatt av å bygge et lag enn å kjøpe seg til suksess..

  • Sjur: Jeg er forsåvidt enig i det, men denne gangen dreide det seg om spillere som er blitt kjøpt i januar, som kostet mye og som ikke levde opp til forventingene. Det trenger ikke være spillerens feil, gjerne heller manageren, men dette blir for komplekst hvis du skal ta med absolutt alt i hver sak/rangering/liste. Du må velge. Mvh Svea.

 15. Hei!
  Slike diskusjoner er artige å følge med på. Og selvfølgelig er ikke alle enige. Dere snakker om mennesker som ikke lykkes, og det kan være mange grunner til dette. Bare det å ikke trives kan jo ødelegge både karriere og helse for enkelte. Og det er vel ingen storklubber som ikke har store bomkjøp. Men jeg kaster meg på, og sier at Arshavin skuffet stort etter storspillet i turneringa like før overgangen. Men navnet passet inn!

 16. Synes det blir litt mangel på grundighet dersom Carroll-kjøpet ikke blir sett i sammenheng med Torres-kjøpet. Som eier Henry sa etter kjøpene:
  «The fee for Torres was dependent on what Newcastle asked for Carroll. The negotiation for us was simply the difference in prices paid by Chelsea and to Newcastle. Those prices could have been £35m [from Chelsea for Torres] and £20m [to Newcastle for Carroll], 40 and 25 or 50 and 35. It was ultimately up to Newcastle how much this was all going to cost.»
  Hvis Roman Abramovich var fornøyd med å betale opp til £ 50M for Torres, var Liverpool derfor fornøyd med å betale opp til £ 35M for Carroll. Så lenge de fikk til å bytte Torres / Babel mot Carroll og Suarez, som var helt greit. Derfor var det Chelsea som var ansvarlig for å betale Andy Carrolls honorar, ikke Liverpool. Skylden for en latterlig avgift bør falle på skuldrene til pengesløsende chelsea.
  http://www.espn.co.uk/football/sport/story/72124.html

 17. Bra liste, enig i det meste.
  Men synes første og andre plassen skulle vært byttet om.
  Fernando Torres har vært en skygge av seg selv etter han forlot Anfield, siste tiden i Liverpool også da han streiket seg bort. Han spilte uten motivasjon, og var dårlig for «laget» Liverpool FC. Selge Torres i den tilstanden både psykisk men også fysisk – skadeutsatt for £50M var ett ran.

  Liverpool hadde hentet Suarez allerede, men med Torres salget, måtte de handle raskt for og ha spiss også i Europa ligaen, der kunne ikke Suarez delta. Carroll så ut som en kommende supermann, og det og bytte Torres av det kaliberet han var da med Carroll og få femten millioner pund i fortjeneste var ingen dum handel i utgangspunktet.
  Suarez har jo overgått Torres prestasjonsmessig etter min mening, nå gjør han det også i form av mål.

  Carroll ble ingen suksess, og med Rodgers inn ble det også ny spillestil. Den passet ikke Carroll og Brendan ville selge spissen sin. først ble han lånt ut og det ga LFC £2M, og etterpå ble han solgt for £15M. Synes tross alt klubben fikk igjen mye for en begrenset spiller. Selvsagt burde han ikke vært kjøpt….

  Hva med Torres? Hvor mye kan Chelsea få tilbake for ham? tror nok tapet blir større der

 18. Som nevnt av Arsenal fansen er jeg enig i at Reyes burde ha blitt byttet med Arshavin.
  Arshavin var en umiddelbar suksess, som etterhvert ble dårligere og dårligere.
  Grusomme minner fra hans herjinger på Anfield. Kunne de bare holdt han borte fra PL..

 19. Andy Carroll var vel ikke så dårlig i Liverpool, han sendte dem jo nesten til FAcup-finalen(dommeren valgte å underkjenne målet mot chelsea), problemet var vel heller at Rodgers måte å spille fotball på, gjorde at han ikke passet inn!

  mvh Bård

 20. Her mangler det en spiller på topp 5 iallefall.
  Winston Bogarde sin karriere i Chelsea må sies å være den dårligste sett med sportslige øyne? Hentet fra Barcelona av manager Vialli som ble erstattet av Ranieri noen uker senere, så fikk han beskjed om å finne seg en ny klubb igjen. Han hadde en høy lønn og nektet selvsagt. Bogarde ble ut kontrakttiden for å få pengene sine, fant heller aldri en ny klubb etter at kontrakten gikk ut og la opp i 2005. Totalt spilte han 9 kamper ( fleste innhopp fra benken) for Chelsea på 4 årskontrakten.

 21. Overrasket over at ikke du har med Sjevtsjenko mtp. prislapp og forventninger da han kom til Chelski i 2006…? Forklaring?

 22. Skjønner ikke hvordan du kan kalle Torres et bomkjøp. Han spiller fortsatt i Chelsea, og kan i år skyte de til ligagull. Kan ikke forstå han som bomkjøp selvom han brukte litt tid på å komme i gang…

 23. Espen: Du skal vel se at Moyes klarer å få inn ett 200milioners kjøp på slutten av vinduet i år på denne lista 🙂

  • Forøvrig kreditt til Svea som svarer opp innspill og imponerer med kunnskap her.
   Ingen enkel jobb å sette opp en slik liste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *