Ingen har vært i nærheten av Schumacher

Han kjørte tusener på tusener av runder på formel 1-baner rundt om i hele verden – og den eneste virkelige skaden han pådro seg var et beinbrudd.

Av Ole Kristian Strøm, sportsjournalist i VG.

Michael Schumacher jubler for seier på Monza-banen i september 2006. Foto: Alberto Pellaschiar, AP

Michael Schumacher jubler for seier på Monza-banen i september 2006. Foto: Alberto Pellaschiar, AP

Michael Schumacher bremset senere inn i svingene enn noen andre, og på det meste var bilene hans oppe i mer enn 350 km/t på langsidene.

Nå ligger han på sykehuset i Grenoble og kjemper for livet etter et fall i skibakken i Meribel, der han kjøpte seg et feriested da han og kona Corinna fikk lyst til å ha noe litt nærmere enn Trysil, der de år etter år hadde feiret nyttår i luksushytta.

Motorsportsinteresserte over hele verden ber nå om at det skal gå bra med tyskeren. Selv om han kanskje var for mye perfeksjonist til å bli elsket av alle, så vet alle som kan formel 1 å verdsette Schumachers resultater. For de er det ingen som har vært i nærheten av til nå.

Han ble syv ganger verdensmester – flere ganger enn noen andre i historien. Først to titler for Benetton midt på 1990-tallet, så gikk han til Ferrari-teamet, som lenge hadde slitt med å vise gammel storhet. Ingen kunne fortelle ingeniørene bedre hva de måtte gjøre for at bilen skulle gå fortere enn Michael Schumacher. I likhet med for eksempel Petter Solberg kunne han ikke bare kjøre fort, men også gi de tilbakemeldingene som var nødvendig for å kunne utvikle bilen – noe som er et evig jag i formel 1 og annen motorsport. Resultatet var fem strake VM-titler fra 2000.

Med sine 91 Grand Prix-seirer i karrieren er han den desidert mestvinnende. Alain Prost på 2. plass har 51. 155 ganger på seierspallen er også suverent best i formel 1-historien.

MØTTES I ØSTERRIKE: VGs Ole Kristian Strøm møtte Michael Schumacher ved Spielberg i 2001. Foto: Antti Puskala

MØTTES I ØSTERRIKE: VGs Ole Kristian Strøm møtte Michael Schumacher ved Spielberg i 2001. Foto: Antti Puskala

Hvem som er den største formel 1-fører gjennom tidene vil alltid diskuteres, men i æraen mellom Ayrton Senna/Alain Prost og den moderne tiden med Fernando Alonso, Lewis Hamilton og Sebastian Vettel, var det i hvert fall en lang periode der Schumacher dominerte. Senna døde på formel 1-banen, og vi gikk derfor glipp av de store duellene mellom han og Schumacher.

Jeg har møtt tyskeren et par ganger og må si at han gjorde et veldig sympatisk inntrykk. Han er annerledes enn Senna, som jeg også rakk å møte, jeg vil si mer profesjonell, ikke så ettertenksom som Senna, men minst like hyggelig og interessert. Ikke minst interessert i å høre hvordan det går med hans favorittfotballag i Norge, Nybergsund. Hva han mener om at Ståle Solbakken ble trener i hans kjære Köln, aner jeg dessverre ikke. I går var Köln-gutten Lukas Podolski en av de som var raskest ute med å ønske Schumacher god bedring.

Det gjør også jeg. God bedring til en av formel 1-historiens aller største.

13 tanker om “Ingen har vært i nærheten av Schumacher

 1. «Motorsportsinteresserte over hele verden ber nå om at det skal gå bra med tyskeren.»

  Be er noe man gjør om man tror på noe som ikke finnes, altså en gud, jeg derimot HÅPER at det går bra med han, slik jeg gjør men alle mennesker i alle dårlige situasjoner.

 2. Jeg takker Gud for Michael Schumacher fordi han ikke bare var en ener på Formel 1 strekningene, men også formidlet gode verdier som menneske. Bild Zeitung hadde en gang en hel forside med 12 positive egenskaper som gjorde Schumi til en vinner. Jeg ber til Gud at han nå skal vinne sin viktigste kamp i sitt livs løp.

 3. En absolutt imponerende karriere. Men hadde Ayrton Senna levd like lenge, hadde karrierebilde hans sett betydelig anerledes ut – det er eg overbevist om. Ayrtons død i 1991 drepte min interesse for formel 1, for det var ingen andre utfordrere til Micheal.
  God bedring til mennesket Micheal Schumaker!

  • Bare for ordens skyld, Senna døde ikke i 1991, derimot forulykket han 1. mai 1994 på Imolabanen. Det drepte også langt på vei min interesse for Formel 1 sporten. Og ja, jeg er 100% enig med deg at Schumacher´s karrierre kanskje ikke ville vært like suksessfylt med Senna som motstander i like god bil. Senna´s tragedie var at han byttet fra Mclaren til det langt dårligere Williams teamet som «kun» hadde Ford Cosworth motorer. Disse var underlegne Bennetton som Schumi kjørte for i 1994.
   Uansett er Schumachers karrierre i Formel 1 utrolig og en hel bilsportsverden håper han vil klare seg gjennom dette.

 4. Jeg ber om at Michael skal gå bra etter fallet . Jeg har selv hytte i Trysil og har truffet Michael på matbutikken i sentrum av Trysil. Han gav meg godt inntrykk : sympatisk, hyggelig og omgjengelig fyr – selv han er verdenskjent for Formel 1. Håper han blir bra og kommer seg på bedringsvei. tenker på han og hans familie , god jul og godt nyttår .

  Mvh Hilde Eliseussen

 5. Ønsker Schumacher god bedring. Jeg har fulgt formel 1 i hele 90 tallet. Han er en av de beste. Men prost og ikke minst Senna er de beste. Schumacher var jo kongen av team ordre. Glemer aldri løpet Østerrike, der Barrichelo ledet hele løpet og plutselig var det team ordre.
  Et annet bra Schumacher øyeblikk var jo Jerez 97.

 6. Ønsker alt det beste for Michael Schumacher, men siden dette ikke er en nekrolog må vi av respekt for sporten holde oss til fakta. Overskriften blir helt feil. Sebastian Vettel ligger godt an til å sette karrièren til Schumi i skyggen når det gjelder F1. Han har til nå over 20 rekorder i Formel 1; og mannen er bare 26.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *