Spiller for spiller er Arsenal best

BEST: Aaron Ramsey, Arsenal.

BEST: Aaron Ramsey, Arsenal.

Arsenal mot Chelsea, på lille julaften klokken 21. Det betyr nok trøbbel for mange familier, som gjerne skal se helt andre ting på TV enn engelsk fotball kvelden før kvelden….må Hovmesteren vike for hovmesterne denne gangen?

Av Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist VG

Dette kan – uansett – bli en klassiker det kan være viktig å få med seg for de mange som er opptatt av engelsk fotball i Norge. Laget som vinner er Londons beste lag før juleprogrammet starter. Vinner Arsenal, går de til topps på tabellen etter 17 runder. Vinner Chelsea, legger de seg foran Arsenal, men bak serieleder Liverpool.

sx9f5d33Hvem er best, på papiret, i forkant? Jeg har prøvd å sette spillerne opp mot hverandre, på en skala fra 1-10, etter det jeg har sett denne sesongen. Begge lag har jeg sett mellom 10 og 15 ganger, så grunnlaget bør være der.

Arsenal har imponert veldig denne høsten, spesielt i den første delen av sesongen. På et vis virker det fortsatt som Chelsea ikke er helt igang, selv om de ligger rett bak toppen.

Begge lag spiller en variant av 4-2-3-1. Jeg har satt opp to lagoppstillinger jeg mener er realistiske før kveldens kamp. I følge rapportene er Laurent Koscielny skadet og Jack Wilshere suspendert. Og det svekker selvsagt Arsenal – noe. Men stallen til Arsene Wenger er bedre enn på mange år.

 VG LIVE: Følg kampen direkte her fra kl. 21

Keeper:

Wojciech Szczęsny mot Petr Cech

Polakken hos Arsenal har løftet spillet sitt igjen denne sesongen, og fremstår mye tryggere enn på samme tid i fjor. Cech har vært jevn, uten å være spektakulær og matchvinner i stor grad.

Arsenal-Chelsea 7-7

Høyreback:

Bacary Sagna mot Branislav Ivanovic

En skadefri Sagna har vært en klar styrke for Arsenal, der en delvis svak Jenkinson spilte mange kamper forrige sesong. Ivanovic har vært Chelseas, og kanskje Premier Leagues, beste høyreback så langt denne sesongen. Solid.

Arsenal-Chelsea 7-8

Høyre midtstopper:

Per Mertesacker mot Gary Cahill

Jeg er ingen stor fan av tyskeren, som utgangspunkt, men han har i høst overbevist meg om at han hører hjemme på dette laget. Passer bedre sammen med den hurtige Koscielny enn den mer pasningssterke Vermaelen. Cahill har, overraskende for meg, spilt mer enn David Luiz. Uten at han har imponert veldig.

Arsenal-Chelsea 7-6

Venstre midtstopper:

Thomas Vermaelen mot John Terry

Belgiske Vermaelen var strålende i starten på sin Arsenal-karriere, men har mistet både plassen og selvtilliten det siste året. Nå må han erstatte Koscielny, noe som ikke blir enkelt. Terry har spilt seg opp, etter en blandet åpning på sesongen. Men nivået er ikke så høyt som for to-tre år siden.

Arsenal-Chelsea 5-7

Venstreback:

Kieran Gibbs mot César Azpilicueta

Gibbs har stort sett beholdt plassen denne høsten og gjort sine saker brukbart. Fortsatt svinger prestasjonene litt for mye. For tiden virker det som Mourinho satser på spanske Azpilicueta i stedet for rutinerte Ashley Cole på denne plassen, uten at høyrebente Azpilicueta har overbevist veldig på venstrebacken så langt.

Arsenal-Chelsea 6-5

Defensiv midtbane:

Mikel Arteta mot Ramires

To veldig forskjellige spillere. Arteta er en mer naturlig «holder» enn Ramires, som ideelt sett passer noe høyere på banen. Men brasilianeren er god uansett hvor han spiller, og har tatt denne rollen helt ypperlig. Arteta er ikke bankers på laget, må jobbe hardt for å holde seg inne når alle er tilgjengelige.

Arsenal-Chelsea 7-8

Defensiv midtbane:

Mathieu Flamini mot Frank Lampard jr.

Flamini, som Arteta, må kjempe for å være på Arsenals midtbane hvis alle er skadefrie. Men franskmannen har gjort en del gode kamper siden han kom tilbake fra Milan i sommer og er absolutt ikke et svakt punkt. Lampard er… Lampard. Du vet hva du får, selv i en alder av 35. Har hatt bedre sesonger, men holder fortsatt bra nivå. Og scorer fortsatt.

Arsenal-Chelsea 6-7

Offensiv midtbane:

Mesut Özil mot Willian

Tyske Özil er akkurat så god som mange håpet han skulle være, leker med ballen og topper assist-statistikken for Premier League. Hele Arsenals løftet seg med Özils ankomst og gode spill. Willian kom omtrent likt, men har ikke imponert like mye. Han har vært mye opp og ned, og juryen er fortsatt usikker på han.

Arsenal-Chelsea 9-6

Offensiv midtbane:

Aaron Ramsey mot Juan Mata

Ramsey har vært Premier Leagues beste spiller i høst, i konkurranse med Liverpools Luis Suarez. Scorer mål, strør pasninger, og jobber. Mange tvilte på om Ramsey noen gang ville bli så god som potensialet sa for noen år siden, men nå er de fleste overbevist. Mata har spilt seg inn igjen i Mourinhos lag, etter å ha vært satt ut i mange kamper i starten av sesongen. Var glimrende i Chelsea under Benitez i 2012/13. Playmaker.

Arsenal-Chelsea 9-7

Offensiv midtbane:

Santi Cazorla mot Eden Hazard

Cazorla sliter med det mange andre av de gode og jevne midtbanespillerne i Arsenal gjør: Overbevise manageren om at akkurat HAN skal spille mye. Cazorla har kommet inn og endret kamper, og er en viktig spiller. Hazard har vært Chelseas beste spiller denne sesongen, og er utrolig vanskelig å få tak på, med teknikk, fart, finter og to gode føtter.

Arsenal-Chelsea 7-8

Spiss:

Olivier Giroud mot Fernando Torres

Giroud så ut som en flopp forrige sesong, men franskmannen har vært meget god denne høsten, både som lagspiller og som målscorer. Har kanskje overbevist Wenger om at han ikke trenger en ny spiss? Torres jobber hardt og scorer et og annet mål, uten at jeg synes han er i nærheten av nivået fra tiden i Liverpool. Touchen er fortsatt ikke god nok til å være en toppspiss på et av de bedre lagene i Europa.

Arsenal-Chelsea 7-6

Totalt: Arsenal-Chelsea 77-75

Enig/Uenig? Si din mening her.

26 tanker om “Spiller for spiller er Arsenal best

  • Det er lov å mene det. Uten at du nødvendigvis har mer rett enn meg. Jeg har likestilt dem, og det står jeg for når jeg ser på hele høstsesongen.

 1. Enig i det meste her, men Ramsey har nok et lite stykke opp til Suarez. Ramsey har levert bedre enn noensinne, men Suarez har vært kanskje den beste spilleren i verden det første halvåret i PL..

  • Ja, jeg følger ganske godt med på levebrødet, som du kaller det. Er det ikke lov å se feil på en oppstilling over hvorfor spillere ikke er med? Det er rettet nå, og du har selvsagt rett i at han er suspendert. Går det bra med levebrødet ditt? Svea

 2. Jeg vil si Chelsea er bedre spiller for spiller, men Arsenal er et langt bedre lag for øyeblikket og manageren får til mer enn hva Mourinho gjør med sine spillere. For øvrig måtte jeg le litt over at Ramsay faktisk kan konkurrere med Suarez som beste spiller hittil…

  • Fram til for et par uker siden var det ingen som snakket om andre enn Ramsey som høstens spiller. Enig i at Suarez har vært best den siste tiden, men jeg prøver å se hele høstsesongen i ett, og da mener jeg det er ganske jevnt. Svea.

 3. Arteta ikke bankers på et skadefritt arsenal lag? Han er den viktigste spilleren til arsenal i mine øyner, ja viktigere enn øzil og ramsey. De kampene arsenal ikke har vunnet i år er stort sett de arteta ikke har spillt i.

  • Arteta er IKKE bankers. Wenger kan like godt starte med Flamini og Ramsey som de defensive på midten. Arteta spilte ikke mot City, og var ikke god i kampen mot Napoli hvor Arsenal tapte. Så kommentaren din stemmer ikke.

  • Enig, her har Svea bommet. De 1-2 kampene i høst hvor Arteta ikke har spilt bra har heller ikke Arsenal fungert. Offensivt er det flere som bidrar med det samme, dog med noe varierende kvalitet. Der er det ingen krise om Øzil eller Ramsey ikke presterer bra en kamp eller to, men hvis Arteta/Flamini ikke er gode, da er det nærmest vondt å se på Arsenal uten ball. Arsenals viktigste spiller, sammen med Koscielny imo. Resten av listen er jeg relativt enig i.

 4. Ramsey har vært bedre enn Suarez? Det kan du virkelig ikke mene, det er sjeldent en spiller er så overlegent best som det Suarez har vært denne sesongen. Og Özil er en fantastisk spiller, men han har ikke vist seg fra sin aller beste side. Den første halve sesongen hans fortjener ikke 9 av 10.

 5. «Ramsey har vært Premier Leagues beste spiller i høst, i konkurranse med Liverpools Luis Suarez» I konkuranse?? Synst Suarez har vært i en klasse for seg….

 6. Flamini -Arsenals svakeste ledd! Fikk litt for god karakter, selv om jeg liker at du vurderer Arsenal som et totalt sett bedre lag enn Chelsea.

  • I utgangspunktet enig i at det er vel så imponerende at en midtbanespiller scorer 12 som en spiss scorer 19. Nå har Ramsey riktignok «bare» scoret 8 mål i årets PL, og står med en assist mer enn Suarez (6 mot 5). Så må man jo ikke glemme at Suarez sto over 5(!!) kamper i starten.

   Mål og assist er viktig, og der er jo Suarez overlegen. Men også prestasjoner ellers må telle sterkt med når man skal kåre beste spiller, og all respekt for Ramsey som har prestert ekstraordinært – Suarez er i en egen liga der, sammen med Aguero. Rooney også, men han har vist det for sjelden i år. Ingen kan vise til den teknikken og forståelsen Suarez har om dagen, han er i en form hvor han scorer fra hvor som helst, med hvilken kroppsdel som helst. Ramsey når ikke opp til knærne i prestasjoner og teknikk, selv om han har levert solid (men ikke dominerende) på midtbanen og hyppige mål og assists. Foruten Hull-kampen, og det at han sto over 5 kamper, så har jo Suarez eid hver kamp han har spilt.

   Alle har sine meninger, og jeg er jo langt ifra objektiv, men jeg kan ærlig talt ikke se annet enn at det er smått spektakulært å kunne si de har vært jevngode.

 7. Kunne vært interessant å se på benken til begge lag. Etter min mening har Chelsea en sterkere benk, noe som også burde telle i en slik sammenligning.

  Utover det, mye jeg er enig i bortsett fra azpi som etter min mening har vært god offensivt og defensivt. Terry STARTET dessuten godt, men har spilt mer ruskete i det siste.

  Heia Chelsea!

 8. Hvordan kan en såkalt ekspert påstå at Ivanovic har vært den beste høyrebacken i år. Coleman har hvert i en annen liga. Ingen over, ingen ved siden.

 9. «Jeg har likestilt dem, og det står jeg for når jeg ser på hele høstsesongen»
  Suarez står med 19 mål og 5 assists på 12 kamper, Ramsey har 8 mål og 6 assist på 16 kamper. Suarez har vært verdens beste spiller denne høsten i konkurranse med Ronaldo. Å hevde at Ramsey er på samme nivå er direkte feil, noe en fotballjournalist burde vite. Jeg tror du prøver å være kontroversiell istedenfor objektiv og rasjonell.

 10. Sett bort i fra de 5 første kampene i år, så har Suarez vært Ramsey overlegen, sett under ett. Sier vel mer om Suarez egentlig, da Ramsey har hatt en alldeles strålende start på sesongen.

 11. Noen gode vurderinger, og noen mindre gode vurderinger. Å nevne Ivanovic som en kandidat til årets beste høyreback er i beste fall et hån mot Zabaleta. Suarez har gått utenpå Ramsey siden den dagen han returnerte fra suspensjon. Gi Hazard 8 og samtidig gi Özil 9 er feil. Flamini har vært både bedre og viktigere enn 6.

  Ellers skal du ha kred for å være aktiv i kommentarfeltet ditt, svare de som er uenig og stå for dine valg. Flere journalister skulle gjort det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *