Kun én ting kunne fratatt Carlsen 1. plassen

Av Øyvind Brenne, sportssjef.

SJAKK MATT: Magnus Carlsen, her avbildet i forbindelse med at VG kårer ham til landets største idrettsstjerne. Foto: Sara Johannessen.

SJAKK MATT: Magnus Carlsen, her avbildet i forbindelse med at VG kårer ham til landets største idrettsstjerne. Foto: Sara Johannessen.

Med verdensmester Magnus Carlsen (23) på topp i VGs tradisjonelle julaften-kåring overrasker vi kun de som ikke synes sjakk og idrett hører hjemme i samme setning.

byline-brenne2Å vinne kandidatturneringen og dermed retten til VM-kamp, som verdensener Carlsen gjorde i London i mars, ville alene vært en strålende søknad til førsteplassen på listen over Norges 100 største idrettsstjerner i 2013. Nedsablingen av Viswanathan Anand i Chennai i november, hvor den regjerende mesteren aldri truet den vandrende sjakkcomputeren på andre siden av bordet, var tidenes prestasjon av en idrettsutøver med norsk pass.

Det eneste som kunne truet Carlsens posisjon på toppen i år, er følgelig definisjonen av sjakk som idrett. VG har for lengst vendt det andre kinnet til her, anerkjent sjakkens sportslige dimensjoner og historikk i hundreårsbarnet Magnus Carlsens tidsalder, og dermed varte jurymøtet om årets førsteplass i cirka to minutter.

Ikke nok med at han ble første vestlige verdensmester på 42 år: Carlsens ratingprestasjon er beviselig på et nivå høyere nivå enn noen tidligere har klart – i en konkurranse anslagsvis 600 millioner mennesker i de fleste verdenskroker bedriver på et eller annet nivå.

– Vi sees neste år, sa Zlatan Ibrahimovic da han mottok sin åttende svenske «guldbold» på rad tidligere i høst.

Verdens beste Carlsen kan fort bli Norges svar på svenskenes ubestridte superstjerne når idrettspriser skal deles ut fremover.

For hvis han fortsetter slik – Carlsen skal forsvare VM-tittelen om ett år, 23-åringens slagkraft virker ikke akkurat å være fallende og stadig flere nordmenn fascineres av prestasjonene – hva skal til for å utfordre posisjonen?

Utvilsomt noe helt ekstraordinært.

Men det er mulig.

Også fordi følelser er selve livsnerven i idretten. Mens et stortingsvalg jo må handle om eksakte stemmer og sperregrenser, kan sportskåringer la emosjonene spille med. I Argentina holdt ikke Lionel Messis fjorår, med spinnville 91 nettkjenninger, til mer enn en tredjeplass på listen over landets fremste utøvere Tildelingen av Gullballen som verdens beste spiller, og tidenes scoringsrekord i løpet av ett kalenderår – i den idretten flest bedriver – burde etter min mening kvalifisert til klodens beste utøver uansett sport i OL-året 2012.  Hørt om bokseren Sergio Martinez eller taekwondo-utøveren Sebastian Crismanich?

For de stemmeberettigede journalistene veide åpenbart sistnevntes OL-gull og bokserens WBC-tittel tyngre enn superstjernen fra Barcelona.

Kanskje var det fordi Messi ikke strålte like ellevilt for hjemlandet i sin sagnomsuste nummer ti-drakt. Kanskje var det på grunn av distansen flyttingen til Spania som 13-åring skaper mellom ham og landsmennene. Kanskje var det andre ting – men full anerkjennelse kan det neppe kalles, og da er vi ved litt av kjernen til Magnus Carlsens også folkelige gjennombrudd i år.

I motsetning til Messi i Argentina har Lommedalen-mannen skapt fullstendig sjakkfeber i Norge. Nå har de fleste nordmenn et forhold til sjakk som minner om det vi i årevis har merket rundt tradisjonelle grener som langrenn og skiskyting. Det er nesten ingen som lurer på hvor stor han er, og de fleste føler det er «vi» som vinner når Carlsen seirer.

Store prestasjoner som Aksel Lunds Svindals nærmest perfekte utforgull i Schladming og Tora Bergers skiskyttersesong ble derfor for små for å gå helt til topps denne gangen.

STJERNE: Suzann Pettersen..

STJERNE: Suzann Pettersen..

I et år uten OL på terminlisten endte Suzann Pettersen sterkest i diskusjonen om landets nest største stjerne. Den første Major-seieren siden 2007 og en kruttsterk 2. plass på verdensrankingen bærer bud om at 2014 kan bli året hun tar steget opp som kvinnegolfens ypperste spiller. Og da kan det bli vanskelig å unngå dronningen helt på toppen på VGs liste.

Der er det heldigvis flere som vil ha et ord med i laget. Marit Bjørgen kan for eksempel reise hjem fra Sotsji-OL med opptil seks gull rundt halsen. Petter Northugs lyst til å vise russerne ryggen er ikke direkte underkommunisert, og skulle Edvald Boasson Hagen finne på å tråkke seg inn i sammenlagtstriden i Tour de France vil selv Magnus den Gode fort måtte pakke sammen brikkene.

Men, som Carlsen selv sa til VG nylig, er ikke å tape noe han i det hele tatt vurderer som et mulig utfall når han setter seg ved sjakkbrettet.

Dermed er det bare å ønske god jul til rivaler på alle fronter.

Og et godt, nytt år.

Blir 2014 også Magnus Carlsens?

60 tanker om “Kun én ting kunne fratatt Carlsen 1. plassen

 1. All ære til Magnus Carlsen. Han fortjener alt han får.
  Jeg vil likevel stille spørsmålstegn til VG sitt sjakk-engasjement. Hadde de ment sjakk var en idrett om Carlsen ikke fantes? Hvor var de da Anand var regjerende mester? Det blir litt hult engasjement når alle rundt dem skjønner at det er Carlsen man vil hylle og ikke det han driver med. VG vil overraske stort når de går i bresjen for å få poker inn som idrett og kanskje til og med OL-gren. Tror ikke jeg skal holde pusten.
  Men igjen, Magnus Carlsen, gratulerer du er en ener (om enn vi er uenige i om at sjakk er idrett)

  • Hei, det er Carlsens suksess som har gjort diskusjonen aktuell, og det er hypotetisk hvordan det ville sett ut uten.
   Sikkert er det i alle fall at VG ville dekket hans fantastiske prestasjoner uansett hvor i avisen / på nettet stoffet ble plassert. Nå ble det på sporten – og der står det godt, synes jeg.

   Øyvind.

   • Nå har det seg slik Øyvind at du må endre definisjonen av hva idrett er for at sjakk skal kunne bli en idrett. Pr definisjon er sjakk en sport. Er også derfor vi kaller det sjakksporten. Case closed.

  • Her er du nok litt på jordet. Dette er kåringen av NORGES beste utøver i 2013, og da faller det seg ikke helt naturlig å trekke inn Anand 🙂

   God jul!

 2. Latterlig hele greia.Utrolig naive nordmenn som går på dette.2 personer som sitter ved ett bord og løfter høyre eller venstrarma si for å flytte på det kjempetunge som står på ett brett…foran dem.Det er det dem bruker til fysisk aktivitet.En utrolig prestason som virkelig krever sin mann…Dem brenner sikkert noen hjerneceller mens dem holder på.Er det mulig å kalle det for sport-idrett opp mot dem andre som kreves att du virkelig tar i ett tak for å få gjennomført sin aktivitet.
  Idrettspresident sa det som det er..sikkert ett morsomt spill,men thats it..Magnus Carlsen er sikkert en bra mann og alt det der,men media har skapt mere blest om han enn han og sjakken fortjener.Stikk fingern i jorda og kall en spade for en spade.

  • Er jeg idrettsutøver når jrg slenger meg ned i soffan og «trener» sjakk. Synes det er et hån mot f.eks. Bjørgen eller
   Tufte som må ut i all slags vær å jobbe og svette med smerte og tårer.

   • Tvert i mot, – de fleste toppidrettsutøvere anerkjenner Magnus Carlsens prestasjoner og stemmer på han. Det finnes mange som ikke kan spille sjakk, eller spiller det på et lavt nivå. Det blir da vanskelig å forestille seg de enorme mentale påkjenningene det innebærer å analysere mulighetene i en stilling så dypt som bare noen ytterst få mennesker i verden er i stand til å gjøre. Blir så pinlig å lese om at noen trener når de slenger seg i sofaen,- eller at ludo også er et spill. Herregud, hvis man vet absolutt NULL Om noe, – er det da så forbanna viktig å skrive noen ord om det???

  • Så hva er skyting? Er det idrett? De er hvertfall med i Norges Idrettsforbund.

   Bilkjøring, er det idrett?

   Seiling?

   Aking hvor man «kun» sitter på ræva?

   La oss kalle en spade for en spade å være enige om at din definisjon av idrett kanskje er noe snever?

   • Helt enig! Sjakk er ingen idrett eller sport om du vil. Det er som om bridge, poker, ludo, monopol eller andre brettspill er idrett. Man tenker ikke slik at når man spiller spar dame eller amerikaner så driver man med idrett. Så klart så må man trene til å bli god i sjakk, men i idrett så skal man være aktiv og ikke sitte å bar løfte armen. Fortsetter det sånn så er det sikkert ikke lenge før å game World of Warcraft, Call of Duty eller Fifa er idrett heller.

     • Blir ekstra pinlig når man vet at Magnus var internasjonal mester som 12-åring! Men litt morsomt innimellom at så mange skal mene så mye om noe de vet så lite om! 🙂

    • Det er beklageligvis litt synd at det er fremdeles tviholdt på visse syn som bygger på at et menneske kun kan prestere på et fysisk nivå. Det har jo seg slik at det er forskjellig grad av ferdigheter som presteres av forskjellig idrettsgrener. Noen idrett bygger kun på styrke, mens andre krever massiv konsentrasjon.

     Sjakk krever ikke bare å løfte hånda, men å tenke og planlegge, og ikke minst opprettholde et utrolig konsentrasjons-nivå. Du trekker også inn pc spill i debatten, og jeg vil jo da gjerne opplyse deg om at tidligere i år så fikk en League of Legends (et lag basert konkurranse spill på pc) spiller visa som profesjonell atlet i USA. US immigration har anerkjent spillere som dette som atleter, og eSport er en utrolig voksende gren som da ikke krever at man utfører det du regner som fysisk aktivitet, men nå skal det sies at de fleste profesjonelle dataspillere har et treningsprogram der fysisk aktivitet faktisk også prioriteres.

     Du legger også frem et ganske dårlig punkt der du drar inn kortspill og slikt, og du har helt rett at når jeg spiller kort så føler jeg ikke at jeg er en idrettsutøver. Men jeg føler heller ikke at jeg driver med idrett om jeg drar en dag på volleyballbanen med venner eller en tur på fotballbanen. Det er snakk om nivået det utøves på som gjør sjakk til en idrett i mine øyne, og også den voksende eSporten.

     «…i idrett så skal man være aktiv og ikke sitte å bar løfte armen.» Tusen takk for at du selv poengterer dette her, jeg vil sette strek under AKTIV, som er det som de aller fleste atleter jobber med å gjøre. Skal love deg at Magnus Carlsen ikke bare sitter der om dagen og slapper av og ikke opprettholder sitt talent. Han har sikkert også et fysisk treningsprogram som han følger slik at han er klar i hodet og i god mental tilstand når han skal konkurrere.

     Her synes jeg det ihvertfall kunne vært spennende med ordentlig debatt for det er jo tydelig at vi har forskjellig synspunktet på hvordan idrett burde defineres. Det er jo ikke første gang at definisjonen av et ord har gjennomgått en forandring 🙂

     • Tusen Takk Joachim! Holder nesten på å gi opp folk, – så kommer det et innlegg fra noen med litt mer vett og kunnskaper.

    • Eller sport om du vil? En ting er hva man vil en annen ting er hva man kan. og siden sjakk er definert som sport, så hjelper det ikke hva du mener. Sjakk er sport.

 3. Flott av VG å anerkjenne sjakk som idrett! Forvaringen av dette er også dyp og forklarende. Anerkjennelsen av styrkeløft som idrett ligger tydeligvis mye lenger inne. Carl Yngvar Christensens verdensrekord i knebøy på 475 kg og 2. Plass i VM burde vært mer enn nok for en plass på lista. Å sette Simen Agdestein på lista og ikke nevnte Christensen er kun patetisk!! Lista over store norske prestasjoner i Styrkeløft i år er forresten lang. Les dere opp VG!!!

  • Jeg er enig i at Christiansens prestasjoner gjør ham verdig en diskusjon om plass på listen – vi får følge ekstra med på ham neste år.

   Øyvind.

 4. Nå er det ingen tvil om at Carlsen er det største norske navnet i år, det han har fått til er utrolig, vinne VM tittelen og startet et sjakk hysteri i hele Norge. Nå er jeg en av dem som mener sjakk slettes ikke er en idrett, men det er jo helt greit at det publiseres under sport på VG, er vel ingen andre kategorier det hadde passet bedre inn i. At Carlsen vinner årets mann er nok mer passende enn at han vinner årets idrettsuttøver. Dersom sjakk nå skal være en sport så har vi flere norske uttøvere som fortjener bedre dekning. Jeg vil nok si at «idretter» som poker og diverse «grener» innenfor eSport er nærmere idrett enn det sjakk er, noe av det er jo faktisk veldig avanserte former for sjakk, som jeg er sikker på hadde gitt selveste Carlsen en real hodepine. Årets mann er i mine øyne Carlsen, men årets idrettsuttøver synes jeg skulle gått til til Tutta eller Mats Zuccarello, selv om jeg har lite kunnskap om golf, og enda mindre om hockey.

  • Endelig en fornuftig kommentar.Sant som du sier.Personlig mener jeg ulandslagets prestason i fotball må være åtets prestasjon,men det må kanskje være en enkeltperson???

   • U-landslagets prestasjon var stor ja, var morro å følge med på dem, tror det kommer mange spennenden navn derifra i årene fremover. Men ja, er vel enkeltpersoner, stusset litt over at håndballjentene var på lista. «Årets idrettsperson er….. Nordmenn!» går liksom ikke,

 5. Dette er en interessant debatt.Idretten sorterer jo under «det utvidede kulturbegrepet» så selv om vi plasserte sjakken i «kultur» så var det en del av samme familie. Nå er det blitt nærmest et folkekrav at Magnus Carlsen skal få en tittel på Hamar, noe nominasjonskomiteen åpenbart har latt seg presse av. Spørs om det ikke er på tide å opprette en ny kategori som dekker litt bredere. Den kan feks. kalles «andre aktiviteter» for å få med alt annet som det også kåres verdensmestere i. Her kan man få med feks. Strongman,Kinasjakk,Ludo,Poker,Fjellklatring,Cliffdiving, Quiz,Hanggliding for å nevne noen. En annen mulighet er selvfølgelig å begrense gallaen på Hamar til å omfatt såkalte «Olympiske øvelser». Jeg tror nok Magnus får sin pris – denne gangen.

 6. Ganske hårreisende å plassere Hangeland på 31 plass når Heidi Weng lukter på topp 10. Kaptein for et lag i premier league i verdens største idrett er hakket bedre enn å aldri vunnet medalje i langrenn. Zuccarello burde også vært langt høyere opp.

 7. Heisann !

  Hvis Kristoff vinner Flandern eller Hushovd vinner Roubaix neste år, så er de sammenlignbart med masters seier i golf. Et sykkelmonument er en fantastisk prestasjon , og med Sjakk feberen som var i november så rekna en på at fleire hundremillioner spiller sjakk , men tenk på hvor mange så sykler ? Sykkel er større enn mange tror i Norge!

  Håper dere tenker over sykkel og resultatene som forhåpentligvis kommer neste år !

  Hilsen Sykkelentusiast

 8. Hadde tenkt å være grei og kalle sjakk idrett.
  Men, kke pokker heller: sjakk er ikke idrett.
  For å vinne OL i idrett må en ha ekstem spenst, hurtighet, styrke eller kondisjon.
  Sjakkspillere må reise seg fra stolen for ikke å stivne.
  Men at sjakk-tittelen henger høyere enn noen idretts-tittel det kan stemme.

 9. Fantastiske prestasjoner av Magnus over mange år som topper seg med denne suverne VM seier. Gratulerer Magnus med en fortjent 1 plass også i VGs kåring. Vi gleder oss til et gjensyn med Magnus og sjakkstjernene på norsk jord under Norway Chess i juni.

 10. Eneste grunnen til at vg definerer sjakk som idrett, er nok å få folk il å bli engasjerte og få klikk på vg. Pr def er det ingen idrett. Fyysisk andtrengelse er detikke, da er vel kokke vm nærmere en idrett. Men god jul!

 11. All ære til Carlsen, men sjakk er ikke en sport. Punktum.
  jeg synes det er rart at Mats Zuccarello ikke er lengere opp på listen, etter min mening er det «tutta» og Zucca som burde stått på de to øverste trinnene. Også overrasker det at Tiril Kristensen ikke er plassert høyere opp!

 12. Nok en hype. Hvor ble det at curlinginteressen? Bob, bob, bob – ikke sant? Sjakk er aldri og vil aldri bli en sport. Det betyr jo ikke at bragden ikke er fantastisk, det betyr bare at det ikke er en sport. Men i Norge elsker vi våre helter, så dersom vi skulle vinne MGP på ny, så kan det vel tenkes at også det skulle bli en sport. De er nå i det minste svette når dem går av scena..

 13. Sport er et mer omfattende begrep enn idrett.Forskjellen ligger i at idrett legger størst vekt på utøveren selv, egeninnsatsen og kontroll på egen kropp, som for eksempel friidrett, skiidrett, skøyteidrett, boksing, tennis, håndball og fotball.
  Sport derimot har gjerne et hjelpemiddel, redskap, fremkomstmiddel, eller dyr som en grunnleggende forutsetning. Eksempler er seilsport, motorsport og hestesport.

  Er det ikke så enkelt å kalle sjakk og poker for sport, altså grener det går sport i med hjelpemidler? og ikke blande inn idrett her..
  Kanskje på tide vi begynner å skille mellom sport og idrett?
  For folk kan ikke seriøst mene at sjakk/poker skal kalles idrett?
  Hva sjek når Magnus blir slått ned fra tronen? Da bryr ikke VG eller noen andre aviser seg om Sjakk lengre, det kommer knapt til å være noen skriverier om den nye verdensmesteren etter Carsel.
  Som det er sagt over her, vi ønsker ikke sjakk inn i idrett verden for annet en å kunne hylle denne Carlsen, dette er ikke for sporten sjakk selv..

 14. VG har tatt et valg om sjakk er idrett eller ikke. Sikkert ikke alle som er enig i det, selv ikke i VG`s sportsredaksjon. Blitt veldig hausing av Magnus sin prestasjon, som selvsagt er stor. 600 millioner spillere sies det. De aller fleste på hobbybasis antar jeg. Stort i India, men hvor stort i resten av verden? Intelektuell idrett foreslo Tom A. Schanke. Kanskje ikke så dumt?

 15. Hvorfor alle disse merkelige setningsoppbyggningene?

  «Blir 2014 også Magnus Carlsens?» – Blir også 2014 Magnus Carlsens (år)?

  «..er ikke å tape noe han i det hele tatt vurderer..» – ..er det å tape noe han ikke vurderer i det hele tatt..

  Og så videre. Dette gjelder ikke bare deg, men veldig mange som skriver. Og ja, jeg vet at dette er en blogg, og uansett bryter det ikke med skriveregler. Jeg lurer simpelthen bare hvorfor man kaster rundt på subjektet, verbalet og objektet.

   • Ok, det er selvsagt forståelig – spesielt siden dette er en blogg som vel kan og bør ha en mer muntlig klang over seg. Og som nevnt var det ikke ment som kritikk, men nysgjerrighet fra min side.

    Det er verre (i den grad en kan tillate seg å irritere av slike ting) når slike setninger blir trykt i aviser og bøker, uten at jeg skal komme med noen eksempler.

 16. Per definisjon er ikke sjakk idrett fordi det ikke tilfredsstiller kravet om fysisk aktivitet. Men det kan gå under det vi kaller sport, for da forsvinner kravet til fysisk aktivitet (feks bilsport). En av tingene som virkelig skiller sjakken fra andre ikke-fysiske aktiviteter som feks poker, er at det ikke finnes snev av tilfeldigheter i spillet. Det gjør at sjakken krever mer evne fremfor flaks. Og nivået til Carlsen krever en så stor forståelse av spillet at mannen i gata ikke har snev av sjanse til å skjønne det. God jul!

 17. Smålighet, nepotisme og selvsentrerte navlebesueri preger kjærnen av idrettsnorge som prøver å bortforklare at de ikke ha selv en halv balle stor nok i pungen til å erkjenne storhet som overskygger det meste. Takk til det norske folk som ikke mangler evnen til å sette stor pris på utholdenhet, mental styrke og konsentrasjon om kanskje kun gjenfinnes hos våre skiskyttere.

 18. Umulig å vurdere prestasjoner mot hverandre. Da blir det synsingen som avgjør. Bemerkelsesverdig er det faktum at VG sponser/samarbeider med de både Carlsen og Pettersen. Da blir det hele en form for produktplassering, når VG har store oppslag om sine utøvere og setter disse på toppen av sin liste.

  • Ferdig diskutert… Sikker? Poker kan da gjerne være idrett, det er basert på ferdigheter og er forbundet med seriøse konkurranser. Blande inn ordet «ekstrem» gjør at du fremstår som en 9-åring som syns det er gøy å skrive i kommentatorfelt.

 19. Jeg blir matt av å lese mange av disse kommentarene over her ang definisjonen av sjakk. Såklart vil det alltid være en diskusjon om sjakk er en idrett eller ei, men kun blant mennesker som ikke vet bedre. For å kunne nærme seg et høyt nivå i sjakk så krever det en utrolig mental styrke som igjen henger sammen med den fysiske styrken, ergo man må være i god fysisk form for å kunne ha en mental styrke på dette nivået feks Magnus Carlsen besitter. Fordommer skapes av uvitenhet, noen som går igjen i kommentarfeltet her. Helt rett konklusjon VG i denne kåringen. God Jul!

 20. Respekterer at noen mener sjakk er idrett,selvom jeg ikke deler det synet. Magnus Carlsens prestasjon er uansett enorm og fortjener oppmerksomhet. Det som derimot er utrolig for meg,samt gjør denne kåringen til en av de mest useriøse jeg har sett,er at det finnes folk på denne listen,som ikke har prestert noe som helst i løpet av 2013! Har ikke greie på vektløfting,men når noen tar gull og setter verdensrekorder,så bør de med på lista i stedet for en selvgod sunnmøring som var så uønska i klubben sin at de ville gi ham bort! Her virker det som dere har valgt noen navn hver over noen øl og til slutt råka opp for muligheter, og derfor slengt med noen som har vært med før.

  Ellers ønsker jeg alle en god jul og et godt nytt år:)

 21. Få vekk Agdestein! Et hån mot feks alpint jentene. En helt meningsløs liste. Hva med paralympics deltakere? Burde hatt med et par stykker på listen.
  Skjerpings!

 22. Som vurderingsgrunnlag for Henrik Ingebrigtsen 29. plass skriver VG «klarte ikke å kvalifisere seg til 1500 finalen» Hvilken finale er det VG skriver om ?. Den største 1500 meter finalen i 2013 var VM finalen hvor Ingebrigtsen ble nr. 8, altså kvalifisert. Videre skriver VG «Ellers ble året en nedtur» Å senke den norske rekorden fra 3,35,43 til meget respektable 3,33,95 er det nedtur.
  Sløvt. Ta dere sammen.

 23. Utrolig mange fine, objektive og frisinnete meninger her.
  Jeg synes sjakken bør heve seg over idretten, siden det tross alt er snakk om en «hjerne-sport». Hjernen har jo en kapasitet som overgår alt som har med vanlig idrett å gjøre.
  Gratulerer så mye til Magnus Carlsen, med tidenes prestasjon, uansett sjanger 🙂

 24. Seriøst Øyvind, hva slags liste er dette? Hvilke definisjoner bruker dere, mest populær, mest i media, best prestasjon?

  Det er hvertfall ikke sistnevnte. Ta for eksmpel Henrik Ingebrigtsen. Han løp på 3.33 på 1500m i år, det er ny norsk rekord og en helt vanvittig prestasjon. Dere skriver utrolig negativt om hans prestasjoner:

  «Klarte ikke å kvalifisere seg til 1500 m-finalen, og slang seg i stedet med på 5000 meter i U23-EM. Knuste konkurrentene på oppløpet og tok gull. Ellers ble året en nedtur.»

  1. Han kvalifiserte seg ikke fordi han falt, uten det uhellet hadde han vunnet 1500m finalen lett. Ingen tvil om det.

  2. Han knuste et par utrolig gode løpere med perser på 5000m som tilsvarer bedre prestasjoner enn hva 90% av det norske idrettsutøvere presterer.

  I VM kom han til finalen, og presterte helt etter evne der. Det er en utrolig stor prestasjon å komme til en VM finale på 1500m. Dere nevner ikke engang det, ei heller norgesrekorden og kaller året en «nedtur». Det viser vanvittig mangel på kunnskap. Friidrett er på et helt annet nivå enn de fleste av idrettene som blir representert i kåringen. Langrenn er for eksempel en miniputtidrett hvor det er mye lettere å hevde seg i toppen. Spesielt på damesiden hvor det knapt er nivå uten om Norge, de norske damene dominerer totalt i en idrett med svært liten konkurranse hvor kun Norge har dette som en idrett hele landet seriøst satser på. Samme kan sies om Brækhus, kvinnelig boksing eksisterer knapt.

  Så har du Jays, 10.07 på 100m og en VM finale på 200m. Det er som med Henrik helt vanvittig, og langt bedre enn de fleste forran på listen. Både Jays og Henrik skulle helt objektivt sett vært topp 10 etter slike prestasjoner.

  Her er et par av de verste tilfellene forran dem:
  Brækhus, Bardal, Fotballjentene, Lunde, Jacobsen, Weng, Rønning, Curlinggutta, Løke, Lund Pedersen,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *