Slik blir du narret av håndballjentene

RETT PÅ MÅL: Heidi Løke kom tilbake med tre kjappe scoringer før pause. Her briljerer dagens burdsdagsbarn (31) med venstrearmen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

RETT PÅ MÅL: Heidi Løke kom tilbake med tre kjappe scoringer før pause. Her briljerer dagens burdsdagsbarn (31) med venstrearmen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

ZRENJANIN (VG)  Det skjer i mesterskap etter mesterskap. Norge starter med noen irriterende svake kamper. Ekspertene uffer seg. Og så kommer plutselig fremgangen. Det skjedde i kveld. 26-21 over Angola var ikke perfekt. Ting må bli bedre. Men fremgang var klar. Hvorfor har det ikke kommet før?

Jostein Overvik

Jostein Overvik

Er de nervøse? Dårlig forberedt? Sliter med motivasjonen? Trenger tid til å spille seg inn i VM? Fire ganger nei.

Norge har trent tungt. Først nå slipper de opp. Planen er å skape en kraftig formtopp når VM avgjøres i neste uke. Du så det kanskje selv i kveld. Beina gikk litt fortere mot Angola. Hodene var litt klarere.Taklingene traff oftere. Kontringsmålene kom enklere.

Tirsdag kjørte jentene styrketrening med maks belastning foran oppgjøret mot Paraguay. Du kan prøve en slik økt selv. Tipper du kjenner den litt utover ettermiddagen. Jentene merket det i hvert fall i beina underveis, så det ut som.

Men Thorir Hergeirsson er er soleklar på at det må til. For sluttresultatet av VM er det revnende likegyldig hvor mye man slår dårlige nasjoner. Norge har blodtrent helt siden 25. november. Også foran oppkjøringskampene i Drammen pepret de på med tunge økter før kampene. De har holdt trykket helt til nå både med styrke, løping og lange håndballpass.

Under Brasil-VM for to år siden slet spillerne tungt i åpningstapet mot Tyskland, men moste på videre med trening. De fire utslagskampene ble vunnet med et snitt på åtte mål. Inkludert 32-24 over Frankrike i VM-finalen. Helt fantastisk.

Det var full klaff og fullstendig eufori, og  seerrekord med 1,6 millioner finaleseere på TV 2. En helt kokos idrettsprestasjon. Norge hadde jo omtrent dobbelt så mye krefter som motstanderne når VM-gullet skulle avgjøres.

En slik utløsning er vond å gjenta. I London-OL kom det også til slutt, men der spilte nerver, forventningspress og småskader Norge flere puss enn de satte pris på. Kanskje trente de for hardt gjennom sommeren. Heller ikke fjorårets EM var fulltreff bare noen måneder etter OL-triumfen.

Men her i Serbia virker det som om Norge har full kontroll på formutviklingen. Nå venter Polen i morgen og Tsjekkia i en forventet åttendelsfinale mandag.  Innimellom der ligger også to treningsdager. De blir litt roligere. Formen skal finpusses til cupspillet.

For TV-seere, eksperter og journalister er det fort gjort å bli narret av Norges svake prestasjoner mot Paraguay og Argentina.

For motstanderne er det fort gjort å bli narret av Norges sterke prestasjoner mot slutten VM.

Hva tror du?

15 tanker om “Slik blir du narret av håndballjentene

 1. «En helt kokos idrettsprestasjon».

  Tja.

  Nivået på damehåndballen er vel såpass lavt i herrehåndballen, at jeg synes det blir merkelig å uttale noe slikt. Hvorfor hører man så sjelden om herrene? Jeg spør som en nysgjerrig tilskuer uten veldig peiling på håndball – men jeg så kveldens kamp mot Angola og på meg, en ufaglært, virket det som om det var utrolig mange tekniske feil av begge lag, mye enkle feilpasninger (spesielt fra Angola). Dette har vært en gjenganger hittil i mesterskapet, og sier i alle fall noe om bunnivået – synes nå jeg – men all ære til håndballjentene som leverer hver gang, imponerende.

  Hvordan er damehåndball, og håndball generelt, målt i størrelse på verdensbasis sammenlignet med f.eks. basketball, tennis, langrenn og skiskyting?

 2. Nivået på VM i håndball for Damer er latterlig svakt! De blir jo hauset opp som om dette er toppidrett. Tv2 bruker en hel tv-kveld på kamper som ikke er spennende i det hele tatt.
  Spillere blir fremstilt som VERDENSSTJERNER….Flaut å se på.

  • Kunne ikke vært mer enig. Det er faktisk 4,4 millioner som IKKE ser på. For Guds skyld TV2, ikke bruk hele desember på å vise noe som er hauset opp av media til å være noe det absolutt ikke er.

  • Um, det er jo toppidrett… for kvinner, og hva er denne aggressiviteten fra?
   Flaut å se på? ikke se på da væll xD
   Tv2 bruker tv til hva de vill ta det opp med dæm om du vill ha annet stoff, eller skifte kanal.
   Spillere blir fremstilt som verdensstjerner… De er jo relativt de verdens beste håndball spillere? er de ikke regjerende verdensmestere?
   Kom med noe konstruktivt hvis du vil bli tatt seriøst…

  • I verdens sammenheng er håndball en liten idrett, men i Europa er faktisk sporten ganske stor. En av de større. Og selvfølgelig er det toppidrett de norske kvinnene bedriver. De trener svært mye. Her har du mye å sette deg inn i. Jeg har inntrykk av at du mulig sammenligner kvinne og herrehåndball. Det er som i de alle fysiske kampsporter stor forskjell på nivået hos kvinner og menn. Det vil det alltid være. For min del er det nettopp det faktum at det blir mer spill (grunnet noe mindre fysiske forutsetninger) som gjør at jeg foretrekker å se på kvinnehåndball fremfor herrehåndball. Det samme gjelder i tennis. De norske håndballjentene er god underholdning. Det er mye show rundt kampene, spenning er det utvilsomt og jeg syns nivået er bra.

 3. Ole Nordgård nå må du slutte…håndball jentene våre har vunnet
  Gull etter Gull dette har du ikke greie på, det skjønner jeg.
  Det går i et rasende Tempo i en hel time,det gjøres mange
  personlige feil,men å påstå at dette ikke er topp idrett er tull.
  Jentene våre er en av favorittene og det er ikke umulig,
  at dem tar gullet denne gang og -:)

 4. «En helt kokos idrettsprestasjon. » Slike vulgarismer trekker ned seriøsiteten hos skribenten. For øvrig er jeg helt på linje med alle som evner å se at damehåndball er en svært liten idrett (langt mindre enn herrehåndballen), og nivået er ikke særlig imponerende (heller ikke i forhold til herrehåndballen). Skulle ønske det var annerledes, hadde vært morsommere da, men slik er det. Dessverre.

 5. Blir provosert av en surmaget person. Håndballjentene er muligens de beste frontfigurene vi har i Norge.
  Meget dyktige veltrente ung damer totalt frie for nykker. Altid blide og med en god humor. Mulig de får noe dårlig matshing i starten, men de andre skal lære og trenger slike mesterskap for å komme opp.
  La oss aplaudere jentene og være stolte av dem, og Ole NORDGÅRD, det finnes en avknapp på tven din.

 6. I mangel av ordentlige gode rollemodeller for jenter så synes jeg at håndballjentene våre skal få all den oppmerksomhet og TV tid som sporten og TV2 klarer å få til. Gutter har tatt til fotballen og andre sporter igjennom all tid men hva har jentene i lengre tid hatt å strekke seg etter? Skjønnhetsidealer eksportert av musikk og film industrien? Nå som vi faktisk har et håndballlag som hevder seg på toppen i verden så synes jeg absolutt at vi skal være litt stolte av det.

 7. Ser folk her presterer å si at kvinnehåndball ikke er en toppidrett. Da lurer jeg på hva du definerer som toppidrett? Det er iallefall klart og tydelig at man ikke har satt seg inn i håndballen. Selv om det nødvendigvis ikke er en stor idrett på verdensbasis, er de norske jentene regjerende verdensmestre OG olympiske mestre. Hvorfor da påstå at det de driver med ikke er toppidrett? Jeg driver selv med håndball, har enda ikke gått ut av VGS og trener likevel opptill 10 ganger i uken. Da kan du tenke deg hvor mye trening de norske landslagsjentene legger ned i løpet av ei uke. Jeg syns vi skal applaudere prestasjonene og la TV2 sende kampene, for seertallene er høye. Og tilslutt: til dere som mener dette ikke er toppidrett, sett dere foran skjermen, og begynn å følg med. Lite er mer spennende enn en bra og jevn håndballkamp. Gi det nå iallefall en sjanse før de pessimistiske, upatriotiske og nedlatende kommentarene blir slengt rundt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *