Ronaldo kan ha sutret seg bort fra Gullballen

VERDENS BESTE? Cristiano Ronaldo på Friends Arena i går. Foto: AFP

VERDENS BESTE? Cristiano Ronaldo på Friends Arena i går. Foto: AFP

Av Sindre Øgar, sportsjournalist i VG

STOCKHOLM (VG) Et mulig paradoks i fotballåret 2013: Cristiano Ronaldos enorme vinnervilje gjør at han ikke vinner Gullballen.

– Jeg skal like å se trynet på Ronaldo hvis Messi får Gullballen, sa min journalistkollega under frokosten på Rica Hotel Kungsgatan i novembertrivelige Stockholm i morges.

Sindre Øgar, journalist i VG

Sindre Øgar, journalist i VG

Ronaldo har et kroppsspråk som ikke er særlig sympatisk. Han er en sutrekopp. Derfor er det mange som ikke liker ham.

Og som ikke vil innse hvor god han faktisk er.

Sutringen kommer når Ronaldo ikke får viljen sin. Når han ikke får frispark. Når en medspiller slår en pasning i et rom Ronaldo ikke befinner seg i. Sutringen er på en eller måte styrt av Ronaldos enorme ønske om å lykkes. Om å vinne. Om å være best.

Sett på denne måten kan vinnerviljen hans i ytterste konsekvens gjøre at han ikke vinner Gullballen i år. Selv om han skulle fortjene den.

FIFA Ballon d’Or, eller Gullballen som vi sier i Norge, deles ut etter stemmer fra landslagssjefer, landslagskapteiner og journalister. Mennesker som styres av både følelser og fornuft.

Cristiano Ronaldo er kanskje den beste fotballspilleren, men han er ikke den beste politikeren. Han spiller den mest effektive fotballen, men han er ingen vinner i fotballvalgkampen.

På 12.35-flyet fra Arlanda til Gardermoen skrev jeg følgende i dag:

Jeg undres over én ting. Allerede i midten november hadde Per-Mathias Høgmo og Brede Hangeland avgitt sine stemmer. Er ikke det litt i tidligste laget? Bør man ikke vente lengst mulig før man oppsummerer året?

Da jeg landet så jeg at tidsfristen har blitt endret fra 15. til 29. november.

Høgmo valgte Zlatan, og begrunnet det med bedre prestasjoner enn Ronaldo på landslaget.

I går satt jeg på pressetribunen på herlige Friends Arena og fulgte med på begge to (for en magisk opplevelse!).

Showet som ble levert var kanskje ikke overraskende. Likevel, det var vanskelig å fordøye det man hadde sett. Ronaldo ble nesten for god utover i kampen.

Jeg er mest imponert over at han har så god kontroll i avslutningsøyeblikkene – uansett om han kommer i fart, har folk i ryggen, er på vei bort fra mål eller møter på utfordringer som får andre til å skjelve.

I 2013 har han 66 mål på 55 kamper for klubb- og landslag. Ingen er i nærheten av det. For landslaget: 10 mål på 9 kamper.

Jeg sier ikke at Ronaldo skal ha Gullballen, men det blir vanskelig å komme utenom han. Spørsmålet man må stille seg er: Finnes det noen som er bedre enn ham?

Tror du Ronaldo straffes på grunn av faktene på banen? Og hvem mener du fortjener å vinne Gullballen?

55 tanker om “Ronaldo kan ha sutret seg bort fra Gullballen

 1. Valget står om den beste fotball spilleren, ikke den beste fotball ambassadøren. Da er valget veldig enkelt – Ronaldo !

   • Du må da være helt blåst i hodet ditt som kan komme og si offentlig at Ribery er en bedre spiller enn Ronaldo, denne gutten har scoret 19 hattricker siden 2009.. Og ikke nok med det, men om du slår på tven din og ser en Real-Madrid kamp, kan du se Ronaldo gjør 80% på egen hånd..

    Og jeg må få lov til og avslutte med en tilbake melding til deg Sindre.. Som bruker ett argument som sutrekopp, da må jeg få lov og spørre. Har du sett en kamp med Barcelona, der Messi ikke sutrer ? OK, kanskje mot Levante i åpningen av sessongen.. Men han har nok sutret like mye som Ronaldo.. Så jeg ville nok ikke brukt akkurat detta argumentet..

 2. En profesjonell landslagstrener, kaptein og journalist bør klare å skille mellom spillernes oppførsel og deres prestasjoner på banen. Ronaldo har bevist i flere år at han kan spille på høyt nivå over lengre tid. Synd viss spontan sutring på banen skal ødelegge hans sjanser til å vinne, for ser en vekk fra Messi kan både Zlatan og Ribery også til tider vise samme type oppførsel.

  • Og med prestasjoner på banen blir det også nevnt oppførsel, har man ikke det så er det en dårlig prestasjon på banen enkelt og greit.

 3. Problemet i Norge er at folk mener at det kun er tre fotballspillere i særklasse, Ronald, Messi og Zlatan. Før har det bare vært de to første, men nå i det siste så har Zlatan blitt tatt med siden han har scoret mer enn før. Men mål er den mest overvurderte faktoren i fotball. Å score i La Liga kan heller ikke sammenlignes med de andre store ligaene, siden nivået i Spania blant de nest beste er nokså dårlig og det er lite fokus på forsvarsspill. Det blir lettere å score 50 mål, når man vinner 7-3 enn når man vinner 2-1. Men hvor var Zlatan, Messi og Ronaldo i de store CL-kampene i vår? Det er ingen tvil om at de nevnte er i særklasse, men det er det flere andre som er, f.eks Ribery, Lewandowski, Vidal etc.

  • «Men hvor var Zlatan, Messi og Ronaldo i de store CL-kampene i vår?»
   Ronaldo scora 12 mål i forrige sesongs Cl, hvorav 6 i sluttspillet (2 i åttendedels-, 3 i kvart- og 1 semi-finale).
   Hva i all verden er det du forventer?

   • Manchester United klarte å score ett mål mot Real Sociedad over 2 kamper. Helgen etter vant Real Madrid 5-1 mot samme lag. Både Atletico Madrid, Athletic Bilbao og Malaga har hevdet seg i Europa de siste årene. Førstenevnte slo Real Madrid 1 – 0 på Santiago Bernabeu tidligere i høst. Begynner å bli lei av bunnløse argumenter om hvor dårlig den spanske liga er i forhold til England, Italia og Tyskland.

  • Ronaldo 3 mål, hvis jeg husker rett, over 4 kamper mot Dortmund. Scoret i begge kampene mot United og Galatasaray. Scoret også mot City og Ajax i gruppespillet. Scoret mot Barcelona nesten hver eneste kamp i fjor. Scoret 5 mål over to kamper i det som er to av årets viktigste kamper for landslaget. Hvor er han i de store kampene? Foran mål, og scorer!

 4. Hvordan kan en som nesten var» slått i hjel minutte før» løpe fra alle – det er dette som gjør Ronaldo ikke er elsket av alle

  • I går fikk sutrekuken en liten kakk i foten, løp 15 meter for så å falle. Hvordan er det mulig å gi pris til en slik spiller. Han når ikke Messi til anklene engang…

  • Ronaldo er en fantastisk talent spiller! Ingen kan måle seg med han. Messi er en utrolig flink spiller men, han mangler taktikken, Skudd, Frispark talentet og flere Prestasjoner! Ronaldo er Ronaldo!!!

 5. Er det ikke på tide at FIFA klargjør kriteriene for utdeling av Ballon d’Or? Er det den mestscorende spilleren som skal vinne den? Mestvinnende? «Beste» spiller, hva det måtte bety? Teller spillerens oppførsel på banen? Teller spillerens oppførsel utenfor banen?

  Og hvorfor teller kun 10 av årets måneder med? Og hvorfor er sommerferien med i disse ti månedene, men ikke 2 måneder med viktige landskamper og Champions League-kamper? Skal de to siste månedene i fjor telle med i årets kåring?

  Og hvordan kan FIFA plutselig bestemme seg for å flytte på avstemningsfristen? Virker lite profesjonelt.

  Pluss på med Blatters lite gjennomtenkte uttalelser om Messi og Ronaldo, så er farsen komplett…

  • Jeg mener årets fotballspiller bør bli vurdert av hvordan han presterer ute på banen. Alle har sine laster, og at Ronaldo er litt gretten burde ikke gå over fotballkunsten hans. Dessuten legger så mange vekt på hva Ronaldo har gjort osv istede for å tenke på hvordan han faktisk presterer for laget sitt. Ronaldo gir alltid 110% for laget sitt og målene viser et nokså godt resultat. Dessuten har Ronaldo allerede vist sine prestasjoner i PL.
   Jeg sier ikke at Ronaldo skal vinne Gullballen, men vil vel egentlig si det er han som har hatt de tøffeste utfordringene, tenk på hvor mye mer Ronaldo må takle enn f.eks Messi..

   Ronaldo bør vinne Gullballen i år.

   • «Dessuten har Ronaldo allerede vist sine prestasjoner i PL.»
    Hva har det med saken å gjøre? Verken Zlatan eller Ribery som blir nevnt ovenfor her har spillt i PL heller, og ingen sier noe om deres nivå.
    Jeg kan nevne i fleng spillere som går for å være blant tidenes beste som aldri var i PL: Maradona, Pelé, Ronaldo, Ronaldinho, Cruyff, Maldini, Beckenbauer, Zidane og sånn kan en holde på lenge. Så det blir for dumt at det at en spiller ikke har spillt i PL skal kunne avskrive deg for om du har hatt en god nok karriere. Ellers skal det forøvrig nevnes at jeg (til tross for at jeg er Barca fan) også syntes at Ronaldo hadde fortjent gullballen i år.

 6. Helt enit med Borren. Vi kan ikke vurdere verdens beste fotballspiller kun etter antall scorede mål. Det burde være litt mer nyansert. I realiteten burde vi skilt mellom de ulike rollene på banen. For enkelthetens skyld, kunne det blitt delt ut tre kategorierer for beste spiller: Keeper, forsvarsspiller og angrepsspiller. Midtbanespillere vil kunne havne i begge de sistnevnte avhengig av kvaliteter. F.eks. vil Xavi og Iniesta kunne karakteriserers som angrepsspillere, og Busquets som forsvarsspiller. Alternativt beste defensive spiller, og beste offensive spiller. Ronaldo er muligens beste offensivespiller akkurat nå, regnet i hvor avgjørende han er for lagene han spiller på. Men han havner naturligvis langt bak en frisk Messi. Det kan vel ingen oppegående personer debattere.

 7. Ser at i en tidligere kommentar argumenteres det for at det er lettere å score mål i la liga en i de beste/ jevneste ligaene. Greit nok, jeg kan være enig! Men se ronaldo, han har scoret i et rekordmange oppgjør på rad mot barcelona, utvilsomt et av verdens beste lag. I tillegg ble han toppscorer i cl i fjor, blant annet avgjørende mot man united. Så langt i år er han på nytt toppscorer i cl, selv om gruppen har vist seg å være litt enkel. Men husk at han i tillegg til alle målene i 2013 har 16 assists, ikke dårlig med tanke på at benzema, spisskollega i Madrid, ikke har vært i toppslag.. Ronaldo har i år vært desidert best!

 8. Ronaldo var ikke engang då god i denne kampen som han kan være. Han fikk 4 mål mot et dårlig fosvar. Hadde Portugal spilt sånn ville zlatan ha scot 5-6. Ribery har vært den beste spillere, men fodi han er en midtbane spiller så er han plutselig ikke den beste.

  • Og hadde Zidane spilt ville utfallet vært annerledes. Poenget er at man ikke kan basere seg på »hadde». Man må basere seg på hva som skjedde.

   Det ser kanskje lett ut det Ronaldo gjorde, men tro meg. Det er IKKE tilfellet. Utrolig vanskelig og utrolig innsats av han.

 9. Ronaldo Greier å vinne Gullaballen om han vill, på landslaget, og på klubblaget viser han at han er best, det er bra at de møtte Sverige, for da kunne CR7 vise hva han er god for!

 10. Vel, dersom du så kampen Portugal – Sverige, så var det ikke Ronaldo som sutra, men han ble heller lettere irritert på en viss svenske som prøvde å sutre/filme seg til et rødt kort på Ronaldo.

  Sutrete eller ikke, Ronaldo er jaggu meg en fantastisk fotballspiller.
  Det hele står om Zlatan eller Ronaldo i mine øyne, Messi har vært «dau» siste halvåret.

 11. Sverige er en latterlig fotball nasjon, kan ikke si at jeg er imponert over at Ronaldo scorte 3 mål mot dem. Det var en større prestasjon at Zlatan scorte 2 mål mot Portugal. I tillegg har Zlatan vist at han er best i år. Ergo Zlatan fortjener Gullballen.

  • så sykt enig med deg daniel! Zlatan har hatt en fantastisk sesong med noen utrolige prestasjoner for PSG og hvertfall landslaget, 4-4 mot tyskland, 4-2 mot england … zlatan fortjener gullballen syns jeg!

 12. I og med at landslagssjefer og landslagskapteiner avgir stemme, og ikke klubbtrenere og klubbkapteiner, bør vel Ballon D’or defineres som «beste landslagspiller»?

  Hvorfor skal sportsjournalister ha noe å si? Hvilke kvalifikasjoner må man ha for å bli sportsjournalist?

  Hvorfor er det kun Tjærnås som avgir stemme for sportsjournalister i Norge?
  Er han valgt til dette? Av hvem? Er ha representativ? Tar han hensyn til andre norske sportsjournalisters meninger?

  Hvis sutring skal ha innvirkning på resultatet, bør vel prisen omdefineres til «beste fotballambassadør»? Klarer ikke de som får avgi stemmene å være profesjonelle? Hvis de ikke klarer å være profesjonelle, er de vel amatører?

  Burde ikke det som kalles den viktigste individuelle prisen i fotball avgjøres av fansen?

 13. en fotball spiller er en kriger ute på banen,det nytter ikke å være snill på banen når det er så mye som står på spill.Og det har ronaldo skjønt,så hvis han ikke vinner gullballen bare pg.a sin arogansen,så er det bare for at de store toppene er misunnelig på hans fantastiske ferdigheter og vinnervilje.

 14. Synes det er utrolig trist om Ronaldo ikke får gullballen denne gangen heller. Han presterer på et høyt nivå hele tiden, og er i mine øyne uten tvil best akkurat nå. Frykter at Blatters uttalelser, sammen med noen av Ronaldos FÅ sutrete øyeblikk, skal ødelegge for ham. Og om han skal miste gullballen, skal det så skje for en Zlatan som egentlig har de samme «dårlige» sidene?

  • Helt enig! Hver gang Ronaldo viser tegn til «sutring» eller havner i krangler på banen, blir han alltid erklært som en drittsekk. Men når Zlatan viser de samme tendensene får han heltestatus.
   Meget synd hvis dette skal ødelegge for Ronaldo, når han uten tvil fortjener gullballen!

 15. @Daniel

  Feil. Det er i seg selv en enorm prestasjon å score hat-trick mot Sverige. De er store og sterke, men hurtigheten og løpene til Ronaldo er som kjent for vanskelig å takle for verdensklasse stoppere.

  Mange som har scort mot Portugal og kun en kamp skal ikke tas til betraktning ved en eventuell kåring, ergo er du ute å kjører.

 16. Ronaldo er verdens beste fotballspiller, akuratt nå er ingen i nærheten. Han er en maskin som er blitt umulig å stoppe, zlatan er en fantastisk fotball spiller men han er ikke like god som ronaldo enkelt å greit. Messi han er ikke i nærheten av der han har vært de siste sesongene å nå langt langt unna ronaldo, ribery hvertfall langt unna, ja han vant cl, ligaen å cupen i Tyskland, mn man blir ikke verden beste av den grunn. …….!!!!!!!!!!!

 17. Hadde Italia, Spania eller Tyskland stått på andre sude, hadde han ikke overbevist like mye. Zlatan putter 2 mot Portugals komplette lag, men Ronaldo spillte mot Zlatan og 10 middelmådige svensker. Zlatan bør vinne…..

 18. Kriteriene for Ballon d’Or kan vel skisseres på følgende måte:

  – Ekstraordinære prestasjoner i avgjørende kampøyeblikk
  – Høyt og stabilt prestasjonsnivå
  – Bidrag for Fair Play

  Ronaldo, gjennom sin vinnervilje, blir veldig usympatisk på banen, kanskje spesielt i veldig viktige kamper. At han besitter ekstreme kvaliteter er hevet over enhver tvil, han vet det og han vet at motstandere vet det. Å være så usympatisk og drive med sutring gjør at han ikke fremstår som en god bidragsyter for Fair Play, uansett hvor god han er og hva han gjør utenfor banen. Suarez er for eksempel også en stor spiller, men hans usympatiske væremåte på banen gjør at han ikke er aktuell for å bli PLs beste spiller. Det er ikke nok for de beste å spillerne å bare ha ekstreme ferdigheter, de må også være fremhevere av Fair Play. Dette gjenspeiles også av de som stemmer, motstandere og betraktere. Sjansene for at Ronaldo vinner i år er veldig store, men hovedsaklig fordi Messi har hatt et trøblete år og ingen andre besitter kvaliteter som disse to har. Vinner ikke Ronaldo er kun hans vesen og væremåte på banen som er skyld i det, ikke at noen andre har vært eksepsjonelt bedre. Det vil være Ronaldos egen skyld om han ikke vinner.

  • Hvis Ronaldo ikke vinner i år viser det hvor useriøs denne prisen er. De fleste vil nok si han er så usympatisk etc etc og derfor er nok dette grunnen til at han vinner.

   Feil. Ballon d’or har blitt som i Eurovision. Alt går etter kontakter, bekjentskap og egen interesse. Hvorfor skulle Thiago Silva stemme på Messi foran både Zlatan (lagkamerat) og Ronaldo (imponert til det ekstreme)? Mistenker han var på smiskingstokt der mtp. En eventuell overgang til Barcelona.

   Hvis det er sånn som du sier (hans vesen og væremåte på banen), hvordan kunne Messi vinne de forrige årene? Sparking alt man makter på uskyldige tribunesittere vil nok få alle normale mennesker til å fordømme. Dytting, sutring og arrogante holdninger vil det samme.

   Anerkjente sportsjournalister og bloggere mener alle Ronaldo fortjener (les theguardian).

 19. Messi er best, slik er det bare. Men nå som messi har hatt et trøblete år med skader så er det ronaldo som har vært best. Det skal sies at å sammenligne messi og ronaldo er veldig vanskelig, de er i mine øyne de to beste spillerne verden har sett.
  Avstanden ned til zlatan, ribery, iniesta, aguero, suarez og resten av topp ti i verden er rett og slett for stor til at noen av de kan taes med i diskusjonen.

  Nå skal det nevnes at jeg som liverpoolsupporter ikke liker CR. Men han har rett og slett vært verdens beste fotballspiller fra 01.jan 2013 til i dag og i mine øyne fortjener han gullballen mer enn messi pr i dag.

  In rodgers we trust!

 20. Ronaldos problem er at i Ronaldos verden eksisterer bare Ronaldo.
  Han har aldri lært, og kommer trolig aldri til å lære at fotball er en lagidrett.
  Der blir han milevis overgått av både Zlatan og Messi, dog Zlatan hadde noen av de samme trekkene tidligere er han blitt mye mer lagspiller de siste årene.
  Fotball er både prestasjoner og image, man skal selge et produkt, folk skal gidde å se på.
  Da ser man på LAGspillere som Messi, ikke store egoer som Ronaldo.

  Når Ronaldo har verdensklassespillere rundt seg hele tiden, og klager på dem hele tiden fordi di ikke alltid spiller for ham blir fyren både patetisk og irriterende (i alle fall for oss som ikke er RM eller MU-fans).
  Både Messi og etter hvert Zlatan er fantstiske å se på for oss nøytrale, Ronaldo er bare kvalm.

  • Hmh. Bare Ronaldo eksisterer i hans verden, ja. Kan du forklare følgende fakta som regelrett løser opp din påstand i fillebiter?

   Hvis kun Ronaldo eksisterer i »Ronaldo’s verden»

   -Hvorfor har han donert millioner til veldedighet?
   -Hvorfor ble han ambassadør i “Save the children”
   -Hvorfor bygde han et museum om sin egen karriere som vil øke turistinntekter og arbeidsplasser i hjemmebyen sin?
   -Hvorfor sender han brev til politiet i Miami for å hjelpe en supporter som kan få livet sitt ødelagt?
   -Hvorfor tar han imot fans som »invaderer» fotballbanen med åpne armer og ber sikkerhetsvakter roe ned?
   -Hvorfor kaster han drakten sin til folk han uten vilje har truffet på tribuen etter ett skudd (I stor kontrast til hva Messi gjorde etter han sparket alt han maktet ballen på en tilfeldig på tribunen).

   Kan fortsette sånn veldig lenge, men poenget står: HVA MENER DU MED AT HAN BARE TENKER PÅ SEG SELV/KUN HAN EKSISTERER?

   Kan med GOD trygghet si han har bidratt så utrolig mye mer med å forbedre livene til mennesker som sliter enn en hjernevaska som sitter bak skjermen trygt her i Norge. Direkte respektløst å holde på slik mot en person som har bidratt så utrolig mye.

   Alle lagkamerater forteller oss om en ydmyk og utrolig snill spiller. Skal vi tro de som omgås med han til daglig eller Marca, AS og andre aviser? Han har i tillegg MANGE assists, så ego er han absolutt ikke. Hvor er det du egentlig vil hen? Unødvendig å angripe andre, kun fordi du har blitt hjernevasket av media til å tro slikt tull. Vær alltid kritisk, ellers lar du det gå utover uskyldige slik som du akkurat gjorde.

   En siste ting: Du er IKKE nøytral! Håper du lærer av dette.

  • @Sverre.
   Å si at Ronaldo ikke har lært at fotball er en lagidrett er bare tull. Om du følger nøye med på en RM eller Portugal kamp så vil du kunne se at pasningspillet til Ronaldo som regel gjør at han får de store målsjangsene, å si noe annet er in fact feil. Før Özil gikk til Arsenal kunne du også se et enormt samarbeid mellom Marcelo, Ronaldo, Özil og Benzema. Når de virkelig gikk in for det, var det ingen tvil om at det ble mål.

   Sutring eller ei, Ronaldo fortjener Gullballen. Ingen tvil.

 21. Jeg trodde sportsjournalister og trenere og FIFA-topper for den sakens skyld klarte å se forskjell på sutring og genuint engasjement? Tydeligvis ikke.

 22. Helt enig med Sverre og Nick, du fremhever deg selv til expert. Jeg har bodd i Spania i 23 år, er medlem av Real Madrid, har snakket med Ronaldo etc. Først av alt, min samtale med han var meget hyggelig og uten nykker, så her møtte jeg den positive Ronaldo. Problemet hans er uten tvil hans væremåte, på banen og utenfor. Han er desverre ikke i nærheten av Messi når det gjelder måten å være på. Hvis Messi blir taklet , men kan fortsette så gjør han det, men Ronaldo er en skuespiller med en gang. Messi er en mye bedre lagspiller, som riktignok dett e året har slitt med skader. Zlatan var også meget usympatisk, men har forandret seg ganske meget og viser både en mye mere sympatisk side av seg i tillegg til at han har hatt en fantastisk sesong. Jeg kunne dratt fram utrolg mange eksempler på disse tre spillerne, men lar det ære med dette . Personlig så har jeg Messi, Zlatan, og Ronaldo som mine tre favoritter i denne rekkefølgen. Iniesta og Xavi burde ikke være på denne listen i hele tatt, og spiller jo knapt en hel kamp enda de er i form og uten skader. Da har vi flere både i England, tyskland etc som er av bedre kvalitet.
  Beklager, men dette er bare min mening, utifra jeg ser hver helg her i Spania, og jeg ser en god del.

 23. Det finnes ikke tvil om at Ronaldo fortjener gullballen denne gangen. Denne «sutringen» som alle snakker om er noe man kan se på de fleste fotballspillere, når de foreksempel blir litt oppgitt over en dommeravgjørelse eller ikke får ballen når de er ledige og har rom på banen. Selvfølgelig blir denne «sutringen» mye mer tydelig på ronaldo på grunn av at han har et rykte for å være egosentrert og sutrete. For JA, i sin tidligere karriere hadde han faktisk disse tendensene, men dette har bedret seg betraktelig. De som ikke har lagt merke til det har ikke noe de skulla sagt i denne diskusjonen.
  MEN istede for å snakke om ronaldos oppførsel på banen, er det heller relevant å se på prestasjonene. 3 ganger på rad parkerte han det svenske forsvaret for å deretter plassere ballen iskaldt i mål, to av gangene med feilfoten. Jeg trenger ikke si mer…

 24. Kåringen burde bli foretatt på nyåret, ikke i november. At det er landslagskapteiner og -sjefer som stemmer gjør sitt til at flere stemmer blir hørt i og med at alle land blir spurt. Alternativet måtte vært å ha med kapteiner og trenere i f.eks alle toppserieklubber i alle land (noe annet ville vært urettferdig). Dette hadde vært bedre, men spørs hvor realistisk det er. Ellers enig i at kriteriene burde vært klarere.

  Messi har både spilt litt under pari til Messi å være, og han har stått over en del kamper i år. Det er likevel stor sjanse for at han vinner fordi folk stemmer på ham av vane og fordi han er en bra fyr – og fordi mange stemmer blir fordelt mellom Ronaldo og Zlatan.

 25. Det blir så utrolig teit å si «Får ikke Ronaldo prisen i år så er det noe feil».
  Zlatan er mye mer for PSG enn Ronaldo er for Real Madrid, Zlatan er mye mer for Sverige enn Ronaldo er for Portugal. Zlatan har levert som bare det, både for klubb og landslag. Han har lagt fra seg den usympatiske personligheten som vi har kjent han som i alle år, han hjelper opp motspillere etter scoring, han trøster unggutter som gjør feil, han har vist seg som en lederskikkelse og en spiss i særeklasse. Jeg vil si at både Ronaldo og Zlatan fortjener denne prisen i år, det er ingen selvfølge at Ronaldo skal vinne den.

 26. Flaut aa lese! Ronaldo sutrer, ok. Men det gjör ogsaa spillerne paa alle de andre lagene paa dette nivaaet.

  Tall for 2013:
  Zlatan + Ribery: 64 maal
  Ronaldo: 66 maal.

  Det ikke noen tvil om at Ronaldo er best og fortjener gullballen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *