På tide å ta gullballen fra Messi?

2013-10-26t181121z-7-253

NOMINERT: Neymar holder rundt Lionel Messi etter El Clasico-seieren over Real Madrid på Camp Nou 26. oktober. Foto: Reuters.

 

Av Sindre Øgar, sportsjournalist VG

Lionel Messi (26) ble kåret til verdens beste i 2009, 2010, 2011 og 2012. Kan noen endelig dytte «Leo» ned fra tronen i 2013?Sindre Øgar

Seks Bayern München-spillere, Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic er blant dem som utfordrer Messi om FIFA Ballon d’Or og statusen som verdens beste fotballspiller.

Ronaldo ble kåret til «FIFA World Player of the Year» i 2008. Samme år fikk han også Ballon d’Or. Året etter fikk Messi begge prisene. I 2010 ble de to prisene slått sammen til «FIFA Ballon d’Or», og Messi har stukket av med alt siden.

Bortsett fra i 2010, da det var relativt jevnt mellom Messi, Andres Iniesta og Xavi, har Messi vunnet med soleklar margin. Det har vært udiskutabelt.

Selv om Ronaldo har scoret, scoret, scoret og scoret.

For Messi har scoret mer. Og han har gjort det på en annen måte. Han har vært så god at det har vært vanskelig å forestille seg at han ikke skal bli kåret til verdens beste. Bare alderdom, grå hår og skader kunne hindre ham.

Hva nå?

Det finnes argumenter som taler imot Messi.

* Argentineren har slitt med flere småskader det siste halvåret. Der var noe av grunnen til at han ble en parentes da Bayern München høvlet over Barcelona med 7-0 sammenlagt i Champions League-semifinalen i vår.

* Messi stoppet på enorme 46 ligamål i 2012/13-sesongen, men han hadde en dalende effektivitet etter nyttår. På 17 kamper før nyttår scoret han hele 26 mål (snitt på 1,53). På 15 kamper i vårsesongen puttet han 20 mål (snitt på 1,33).

* Denne sesongen har Messi åtte mål på åtte kamper. Snittet går med andre ord nedover for en litt skadeplaget Messi – og i El Clasico var han uvanlig blek.

* Cristiano Ronaldo har, individuelt sett, knekt Champions League-koden enda bedre enn Messi. Ronaldo, som ble CL-toppscorer med 12 mål forrige sesong, har syv mål på tre kamper nå. Messi har fire på to.

Hvem kan så utfordre Messi?

Ronaldo, så klart.

Zlatan Ibrahimovic, kanskje.

Franck Ribery, muligens.

Men jeg har vanskelig for å se at det kan bli noen andre enn Messi. Det er i hvert fall ingen grunn til å skifte bare for forandringens skyld.

Hvem mener du er verdens beste fotballspiller?

 

De nominerte er….

Premier League (5):

Eden Hazard (Chelsea), Mesut Özil (Arsenal), Luis Suarez (Liverpool), Robin van Persie (Manchester United), Yaya Touré (Manchester City)

Primera Division (6):

Gareth Bale (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi (Barcelona)

Ligue 1 (4):

Edinson Cavani (PSG), Radamel Falcao (Monaco), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Thiago Silva (PSG)

Bundesliga (7):

Phillipp Lahm (Bayern München), Robert Lewandowski (Dortmund), Thomas Müller (Bayern München), Manuel Neuer (Bayern München), Franck Ribery (Bayern München), Arjen Robben (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

 Serie A (1):

Andrea Pirlo (Juventus)

 

 

23 tanker om “På tide å ta gullballen fra Messi?

 1. Personlig synes og håper jeg at Ronaldo eller Ibrahimovic får Ballon d’Or denne gangen. Synes Messi er en fantastisk spiller, men han mangler flere egenskaper som Ronaldo og Ibrahimovic har. spensten, styrken og teknikken ved flere situasjoner. Opplevd at Messi ved flere annledninger bare løper vekk fra forsvarerne, ikke at det er noe galt. Jeg synes noen andre burde få prisen, ettersom Messi ikke har prestert så bra i det siste, holder med Ronaldo eller Ibrahimovic på denne.

  • Den som greier å si at Messi «mangler teknikken» burde virkelig ikke uttale seg om fotball. At han ikke tar fire unødvendige overstegsfinter for å passere motstanderen er ikke det samme som å «bare løpe fra motstanderen». Det er vel ingen som har en annelse peiling på fotball som at Messi ikke har en enestående teknikk. Den eneste som er på samme nivå er lagkammerat Andres Iniesta. Det du kanskje mener er at Zlatan, og tydeligvis også Ronaldo, er mer «flashy» enn Messi. Men når det kommer til ren og skjær ballkontroll; medtak, mottak, føring av ball i høyt tempo og retningsforandringer, der er Messi i en egen klasse. Zlatan er fantastisk med ball han også, mens Ronaldo etter min mening er et lite stykke bak på akkurat dette området.

 2. Det er soleklart at Ribery skal ha gullballen, og eneste grunnen til at man vil foreslå noen andre, er fordi man ikke har sett Bayern München kamper i år.

 3. Cristiano Ronaldo eller Ribery selvfølgelig. Messi kunne holdt følge, men grunnet skader spilte han dårlig i de kampene det virkelig gjaldt (Bayern) hvorav det var en skuffelse og kan umulig vinne i år.

  C.R7 har stor imponert, både i CL og i vanlige sammenhenger, samme med Ribery.

  Dog litt skummelt med den korrupte Blatter ved roret.

 4. Zlatan og Ronaldo er gode. men favoritten er Messi så håper Messi/La Pulga Får gullballen. og Messi har gjort det ganske bra da! 🙂

 5. Den som greier å si at Messi «mangler teknikken» burde virkelig ikke uttale seg om fotball. At han ikke tar fire unødvendige overstegsfinter for å passere motstanderen er ikke det samme som å «bare løpe fra motstanderen». Det er vel ingen som har en annelse peiling på fotball som at Messi ikke har en enestående teknikk. Den eneste som er på samme nivå er lagkammerat Andres Iniesta. Det du kanskje mener er at Zlatan, og tydeligvis også Ronaldo, er mer «flashy» enn Messi. Men når det kommer til ren og skjær ballkontroll; medtak, mottak, føring av ball i høyt tempo og retningsforandringer, der er Messi i en egen klasse. Zlatan er fantastisk med ball han også, mens Ronaldo etter min mening er et lite stykke bak på akkurat dette området.

 6. Idioti om han får Gullballen igjen. INGEN på Barca burde vært med i diskusjonen engang etter de ble utklasset så til de grader av Bayern Munchen. Spilleren bør være derfra. Sier Ribery fordi over det jevne har han vært fantastisk for Bayern. Kanskje Robben som en outsider pga. han har jobbet utrolig hardt for laget sitt samt avgjorde det største øyeblikket i Europeisk fotball i finalen mot Dortmund. Håper på Robben/Ribery og Zlatan + Ronaldo. som andre og tredjeplass. Hadde ikke vært feil med bare Bayern spillere på pallen heller. Desidert beste laget i Europa, med ganske grei margin. Håper endelig de som avgjør dette huskar grunnlaget for hva man skal stemme: Hvem har hatt de beste sportslige prestasjonene dette året. Kan ikke da sette seg ned å stemme Messi. For selv om han har vært god så mener jeg at det er spillere som er vesentlig bedre enn ham det siste året. (Mener også at han ikke er den beste i verden sett kun på det siste året heller).

 7. Franck Ribery kan absolutt IKKE vinne Gullballen. En så offensiv og kreativ spiller, som spiller på det klart beste laget i Tyskland, kan ikke score 10 mål i ligaen, ja han har 15 assist eller no, men sammenlignet med Messi og Ronaldo som scorer nærmere 40 mål pr sesong, bare i ligaen og har 10+ assist er ikke Ribery i nærheten av å kunne utfordre dem. Ballon d`OR
  tilhører verdens beste spiller – som er Messi, med Cristiano Ronaldo og Andres Iniesta som nærmeste utfordrere.

 8. Cristiano ronaldo fortjener gullballen! Ronaldo har levd i skyggen av messi i 4 år. Kritikerene har slaktet ronaldo fordi han bruker tid på kroppen sin, Derfor blir han kalt arrogant og egosentrisk. Ronaldo Zlatan og Messi er de 3. Men den som stikker seg hardest ut er Cristiano Ronaldo. Cristiano ronaldo har fantastiske ballferdigheiter, skyter hardt, springer fort og sist og ikke minst hopper høgre en de aller fleste! Det du kan kalle en komplettspiller! GOALMACHINE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *