Noe er riv ruskende galt med måten Drillos prøver å spille fotball på

SKUFFELSEN: Egil Olsen i gangene på Ullevaal etter gårsdagens tap mot Sveits. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

SKUFFELSEN: Egil Olsen i gangene på Ullevaal etter gårsdagens tap mot Sveits. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

ULLEVAAL STADION (VG) Hvis Norges Fotballforbund har en Drillo-erstatter klar, så kan de like godt la ham starte nå. For Norge kommer uansett aldri til VM i Brasil.

Av: Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist i VG

Da Håvard Nordtveit, etter 57 minutter, klinket en lang og høy ball mot Norges laveste spiller, Tarik Elyounoussi, var det bare beviset på hvor meningsløs denne kampen hadde vært for Norge.

For Norge ble tidvis rundspilt og utspilt, og var i realiteten sjanseløse mot laget som var rangert bak oss i kvalifiseringen, Sveits. Det endte 0-2, i en kamp Norge ikke skapte en eneste sjanse i 2. omgang, da de måtte score for å holde på håpet om VM.

Norge slapp til to totalt unødvendige frispark langt ute på banen, og det resulterte i to headinger fra dødballer, bak Rune Almenning Jarstein og i mål. Norge fikk smake sin egen medisin, og det skulle bare bli verre.

Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist i VG.

Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist i VG.

Det var trist, nærmest tragisk, å se på. Norge så ut som et lag som hadde møtt hverandre for første gang – i går. Sveits så ut som Brasil i forhold.

Og med dette tapet er det bare verdens mest syltynne teori som kan ta oss til nettopp Brasil.

Jeg tror ikke på mirakler. Og jeg tror ikke på at Drillo kan ta oss dit. Ikke etter det jeg så i går, det jeg så hjemme og borte mot Albania, og det jeg så i Island. På fem kamper mot disse tre nasjonene har Norge tatt to poeng.

Det er rett og slett altfor dårlig. Norge har ingenting i VM å gjøre.

Så NFF: Har dere erstatteren klar, noe jeg ikke tror dere har ennå, så la ham starte nå. Verre enn dette, kun tre seirer på åtte kvalikkamper i den enkleste puljen vi kunne tenke oss, kan det uansett ikke bli.

Men er det som jeg tror, at det fortsatt foregår en intern kamp i NFF om hvem som skal overta etter Drillo, så kan han like godt ta de to siste kampene også.

Å finne en vikar for to kamper er ikke noe poeng. Norge er ute av det. Det eneste poenget med å la en ny, fremtidig landslagssjef starte nå er å gi han enda bedre tid til å forvalte den generasjonen fotballspillere som Norge må lene seg på i årene som kommer.

Noe er riv ruskende galt med måten Drillos lag prøver å spille fotball på. Det gikk ok mot Kypros, mest fordi Kypros er dårlige. Men Drillo vil spille fotball på en bestemt måte, og på meg ser det ikke ut som spillerne vil det samme.

Poeng 1: Det er ikke noe galt i å slå langt. Men da må det være en plan rundt langballen. Det må være definerte oppgaver, fra hvem som skal slå den presis, hvem som er mottager, og hvem som skal starte løpene når ballen slås.

Jeg så ingen ting av dette på Ullevaal i går. I stedet så jeg stadig håpløse hodeballer mot Tarik Elyounoussi. Det var nesten vondt å se på.

Poeng 2: Når det skal presses, så må det skje kollektivt. I går var det stort sett én og én. Jeg så hvor oppgitt Stefan Johansen ble når han jaget ballen og nesten klarte det. Han så seg rundt: Ingen hjelp å få.

Poeng 3: Ledelsen fra benken var fraværende. Nå tenker jeg ikke på at Drillo ikke er ute og jager spillerne sine frem, for sånt gjør bare ikke han. Men når du trenger en scoring, hvorfor bytte en sentral midtbanespiller med en som er en kopi? Det er da du skal tenke offensivt, sette inn hodespilleren Frode Johnsen (det var vel derfor han var tatt ut?) og klinke ballen mot Odds 39 år gamle spiss.

Og da en back blir skadet, så må ikke han erstattes med en annen back. Da er det lov å legge om til tre bak, sette inn en Vegard Forren som kan slå mest presist av alle i den norske troppen.

Men ingenting av dette skjedde.

Så kampen ebbet ut med 0-2, og følelsen som sitter igjen er at Norge ikke visste hvordan de skulle angripe for å ta igjen ledelsen.

Det er trist.

Men dessverre sant.

143 tanker om “Noe er riv ruskende galt med måten Drillos prøver å spille fotball på

 1. Akkurat det samme om Drillo går eller blir. Fotball er og forblir en helt uinteressant og meningsløs aktivitet, selv om pressen åpenbart tror at ingenting annet er like viktig.

  • Hans Kjørven:
   Det er meg en gåte hvodan noen som synes at fotball er totalt uinteressant kan være så selvskadende at han gidder å gå inn og lese en blogg om fotball. Når vedkommende i tillegg gidder å legge inn en kommentar, er det tydelig at vi har å gjøre med et tilfelle for psykiatrien…

   Eneste alternativet jeg ser, er at du på en eller annen måte har blitt truet til disse masochisiske aktivitetene…

  • Herregud da mann, hvorfor poster du i dette fora?

   Du minner meg om han som ringte inn til et radioprogram i påsken, hvor de ønsket tips for å unngå kø på vei til eller fra ferie…vedkommende svarte at han var hjemme i påsken.

   Drillo må gå, og han bør gå langt.

  • For en totalt latterlig kommentar!
   Hvorfor har du i det hele tatt giddet å klikke deg inn på denne artikkelen for å kommentere noe så gjennomført dumt?

  • Misliker sterkt folk som deg. Fortell meg hvorfor du leser og kommenterer et innlegg om fotball får så å si at det er noe drit? Les og kommenter på det som fatter din interrese isteden for å surmule her. En liten tankevekker til deg min gode mann; Kanskje det blir skrevet mye om fotball fordi det interesserer mange?

 2. Enig med innlegget. Det du beskriver er jo også veldig likt det som skjer i se fleste tippeliga klubbene. Det meste er meningsløst, tafatt og innholdsløst.

  • Verdigheten i behold?? hehe…Slutt a! Gi Drillo fyken!!!! Spiller det noen rolle hva han HAR GJORT?? Burde du ikke heller tenke på hva han ikke klarer å gjøre!? Han funka i 94 med spillerne han hadde til rådighet da, menne….nå er vi i 2013 med par nye spillertyper på laget 😉

 3. Du sier noe her: Drillo vil spille fotball på en bestemt måte, og på meg ser det ikke ut som spillerne vil det samme. Den som har fulgt fotballandslaget har sett dette, men hva har vi sett? Jo i de tider når kreftene i media som ellers er samlet om å gjøre en innsats spiller det Norske landslaget topp fotball, men i tider når media kommer med sine negative innspill som såes i hode på forskjellige spillere – som står der og tror de er hele laget – da blir spillet direkte dårlig. Et eksempel er den spilleren som startet på benken mot Kypros og kom inn og laget mål. Mentalt er han på nivå med et barn, og når pressa begynner å rote i dette får vi resultater.

 4. Ærlig talt ..har ikke du/dere noe annet å komme med til en fotballverden om en av verdens beste landslagstrenere ??
  Gå av …to kamper igjen ..kan gå dette , men de har ikke noe der å gjøre ..gutta er en haug middelmådige reserver og noen lagspillere i ligaene i Europa…
  slutt å tru at du/dere er over eller ved siden av Egil når det gjelder fotball ..begynn med håndball guttær ..he he ..

  • Det er nok ingen som tviler på hans kunnskap, han er professoren vår. Det er Dust av NFF å dytte han ned i rollen da de ikke klarer å finne en ordentlig trener anno 2013. Når du ser på treningsfeltet og alle står å skravler mens han prøver å forklare noe, han klarer ikke å få TEAM-FEEL. Og når det er sagt så er det faktisk hans jobb/ansvar å få til som en god leder/coach. Han burde heller fått gå av som analytikeren bak Coach’en. Ikke som «for gammel» landslagstrener. Tipper det er et par Wimbledon som ikke mener han er så god heller… Au.

  • En av världens bästa tränare? Jag hoppas du skojar. I Sverige är Drillo ett skämt. Trodde inte det var sant att den gubben tränade ert landslag IGEN!!

 5. Norge har ingen ting hverken med EM eller VM!!!! Vi er gode på vinter leker og sport men fotball,langti fra dessverre………….håper at noen fotball fasishter forstår dette!!!!

 6. Syns at det er helt feil måte av jurnalisten og angripe Drillo på. Det som er saken er at vi i Norge ikke har gode nok fotballspillere… Som kan utføre god nok fotballspill uansett spillestil eller måten » treneren vil ha det på»»….Drillo har bevist at han kan før!!!!!! Den eneste i historien som har fått Norge til VM. 😉

  • Helt enig!!!
   Blir for dumt å skylde på Drillo, han er den med mest erfaring/fotballkunnskap her til lands men,det er ikke han som utfører hver pasning eller hvert valg spillerne til enhver tid gjør.
   Hvis vi ser på hvilket materiale Drillo har å jobbe med skal vi være fornøyd med å bli nr 2 i gruppa!
   Stå på Drillo:)

 7. Enig i artikkelen og går enda lenger. Jeg syns det er leit for norsk fotball. Drillo gjorde en flott jobb sist, men nå er det bare trist å se på. Hvorfor skal han være beskyttet?? Hvorfor skal en familie på 4 betale mange hundre kroner for slikt ? Hvorfor skal dette fortsette når all entusiasme og glede blir borte blant tilskuerne?? Spiller man for seg selv?? Dette er veldig dårlig! Ledelsen i Forbundet burde gjort noe for lenge siden??–eller er man for gode venner??

  • Dette handler ikke om Drillo eller et landslag, det handler om en svært lav fotballkultur, gutta på landslaget trener ikke der for å bli gode, de er der fordi de alt er gode, de beste! disse gutta er de beste Norge har å stille med, det er problemet. At du tar med 4 stk på Ullevaal å betaler flere hundre kr for å se en kamp de fleste visste Norge ville tape er din egen dumhet.

 8. Føler med Drillo! Joda vi kan si mye rart om hans stil og filosofi.
  Men faktumet er det at NFF har ansatt han vellvitende om hvem Drillo er og hva han står for! Her synest jeg NFF slipper unna og Drillo må ta hele støyten alene.
  En annen ting er spillere som gir 50%!

  Flytt fokuset der det hører hjemme!
  Spillere og NFF vil være der og Drillo forsvinner! nå gir vi alle de som er ubruklige mulighet til å hjemme seg bak en slagen trener.

 9. Coaching i verdensklasse av Drillo i går!
  Aldri sett en så hemningslammet trener på sidelinja før!! Bytter en back mot back 20 min før slutt og vi ligger undr 0-2. Hva med en spiss inn og kjøre 3 bak..????

 10. Tingen er det at man burde byttet ut mer enn bare Drillo, hele toppledelsen virker handlingslammet og uten ett spor av nytenkning. Få inn ny ledelse og ansett en erfaren utenlandsk trener så skal eg få troa på landslaget igjen….

 11. Slutt og skyld på trener, er ikke » kultur» i Norge å være god i fotball, som i vinter sport. Tror det sitter mest i hode… Tør/ vil ikke nok!

 12. Det viktigste er å ansette en trener med helt nye ideér. Drillo har klart å gjöre en så spennende og stor idrett totalt uinteressant, det er det mest alvorlige. Vi må vel ha spillere i Norge som kan skoleres til moderne fotball, med teknik och angrepsfotball som störste varemerke. Visse av kandidatene som nevnes har desverre en hel del av «drillo filosofien» i seg. Inn med nytt blod og nytenkende. Tror Ole Gunnar Solskjär skulle passe perfekt for Norge.

 13. Når skal den samlede frie presse og andre såkalte eksperter innse at det norske landslaget har en spillerstall som består av middlemådigheter. Hvordan kan man tro at disse middlemådighetene skal kunne konkurrere med fotballspillere fra andre land som spiller på et atskillig høyere nivå enn hva tilfelle er med våre spillere. Jeg vil se den treneren som er i stand til å skape et godt landslag med det materiellet som er til disposisjon for en norsk landslagssjef.

 14. For lettvint å skylde på trener. Den generelle kvaliteten på spillerne er altfor lav.
  Knallhard satsing på unge norske spillere som må få tid til utvikling og spilletid i den norske serien fremfor kjøp av middelmådige spillere fra utlandet vil føre til bedre kvalitet over tid.

 15. Førtse jeg skal innrømme er at jeg var forhindret til å se mesteparten av kampen i går mot Sveits. Men det er vel resultatene over tid vi må se på, men vi må nok også skule mot historien.

  Vi viste hva Norge gikk til når «drillo» ble ansatt, vi vet hvilken type fotball han står for, hvordan han ønsker at fotball skal spilles.
  i 2013 har vi ikke de samme typene som vi hadde i 1994, det betyr at vi heller ikke kunne forvente det samme som vi opplevde den gang. Under forrige «drillo»-epoke hadde vi enkeltspillere med ektremferdigheter på flanke/topp, samt at vi hadde noen til å binde laget sammen på midten og vi hadde etablerte forsvarsspillere på noen av de beste lagene i Europa. Når da menigmann ser for seg tilstander fra beste «drillo»tid med de spillerne Norge har i dag, og dømmer ut i fra de «håpene/ønskene» har vi bommet.
  Det vi kan kritisere er spillestilen til Norge med den stammen som i dag er tilgjengelig, men det også burde vi forutsett med «drillo». Egil Roger Olsen har gjennom to perioder med A-landslaget gitt oss menge gleder, vi har aldri vært verden mest underholdende lag, hvis vi ser bort i fra kamp mot San Marino…. Vi har fått resultater på tross av egenskaper hos enkeltspillere. Laget er satt sammen ift landslagstreneren sin overbevisning av spillesystem.
  Der har vi bommet denne gang, Egil Roger Olsen har ikke klart å fornye tankegangen nok med tanke på de egenskapene spillerne kan tilføre landslaget, han har stått litt for mye på egen filosofi og grunntanke. Men igjen, dette viste vi nok var det mest sansynlige, men både publikum (brorparten i hvert fall) og forbundet var fornøyde når han takke ja da en viss annen trakk seg.
  Så ut i fra dette har Egil Roger Olsen gitt oss i hht hva vi kunne forvente, med en annen ved «roret» kunne sikkert ting vært litt anderledes pga. annen filosofi, men hadde det vært bedre? Det vet vi ikke, ingen av oss har fasiten!

  Så min instendige mening er «Slutt å syt!» Vi viste hva vi gikk til, vi har fått akkurat det, vi kunne håpet/drømt om noe annet, men faktum er som det er.

  Jeg finner det smålig å skrike om at vi skal kaste treneren midt i en kvalifisering da det før den startet var lagt opp en i utgangspunktet kortsiktig løsning. Frem til VM, og eventuelt under VM om Norge kom dit.
  Spillerene får erfaring fra tøffe kamper uansett. De lærer at det svinger, og sant og si, vi har vel ikke verden beste stamme heller, har vi vel?
  Men det har begynt å komme noen nye spennende navn i A-stallen, og flere er på vei i U-23 / U-21, disse kan trygt få modne litt til før de blir «kastet ut til ulvene», faren er jo alltid at en «strålende» A-landskamp så havner de på benken i en «overbetalt bakgårdsklubb».

  Så min meninge er: Slutt å syt, la forbundet gjøre sin jobb og ta sin tid med å finne den beste treneren til å føre Norge videre med de spillerne som er på vei opp og frem.

 16. Veldig enig i innlegget! Det siste bytte Drillo gjorde med back for back var helt håpløst! Norge spilte med Nordtveit i ankerrollen. De kunne bare dyttet han ned og lagt om til 3 bak, så kunne de f.eks satt inn Johnsen og dunket på med langballer, det er trossalt den eneste taktikken drillo har hatt suksess med! Istedenfor blir det et totalt uforandret kampbilde, og Norge hadde aldri en reel sjans!

 17. Drillo burde aldri vært ansatt for sin 2. periode, men det holder ikke bare å fjerne ham. Det må røskes kraftig opp i hele NFF, få ut gubbeveldet der og få inn folk som evner å tenke progressivt og nyskapende.

  Mens Drillo og Nils Johan Semb er låst i spillesystemer (traktorsystemer) a la tidlig 90-tall har fotballen gått videre. De lagene og landene som gjør det bra nå er fylt av folk med teknikk, hurtighet og utholdenhet. Da nytter det ikke å mæle ballen langt på lykke og fromme med et svakt håp om at vår enslige spiss skal kunne gjøre noe selv – gjerne da mot minimum tre forsvarere.

  Og det er ikke bare på landslaget vi suger. Se på tippeligaen. Værre traktorliga enn vår skal du lete lenge etter. Hver gang vi prøver oss i europa blir det grisebank mot lag som er langt fra toppsjiktet. Sier seg selv at her må norsk fotball ta et realt oppgjør med seg selv og se hva som kan gjøres med filosofi, og få denne banket inn i fotballen helt fra spillerne er miniputter.

  En digresjon: Han som solgte tippeligaen til TV bør for øvrig kåres til tidenes beste selger. Å få milliarder inn på et så til de grader ræva produkt er intent mindre enn beundringsverdig. Mannen kan tydeligvis selge is på nordpolen.

  Så lenge de som sitter i NFF i dag fortsetter å ha de stillingene de har, kommer det ikke til å skje noen verdens ting. Her må nye koster med nye tanker inn. Ut med sirupen!

 18. Jeg synes at Drillo har lov å reagere på idioter, han er et menneske han som alle andre. Han var selvsagt skuffet og så får han en klyse av en journalist oppi trynet å blir neimen ikke kvitt han heller, det er lov å bli sint! Drillo skal sitte til kvalikken er ferdig, det er ikke hans feil at vi ikke har bedre spillere i Norge, ikke Alex Ferguson kunne gjort noe med dette laget, De som burde lynsjes er NFF, de er en udugelig kompisgjeng som river i filler hver eneste mulighet til forbedring i norsk fotball, tippeligaen er en av verdens aller svakeste eliteserier i fotball, start der!

 19. Få inn Solskjær, han har køddet litt denne sesongen, men tror han kan gjøre noe bedre. Kanskje sammen med Rekdal, selv om han er klin gærn! 😉

 20. Ang, årstall, se på Ferguson , hvor mange år har ikke han holdt på da?Blir for enkelt og skylde på trener bestandig …hadde det bare vert trener sitt ansvar, hadde det vel ikke vrt noen sak heller…. er da ikke roboter som løper ute på banen..

  • Men alex har vist til gode resultater…vi kan ikke leve på at drillo klarte å føre oss til en seier over brazil så derfor er han en god trener. Tror alle trenerne i tippeligaen kunne klart det samme med de samme spillerne tilrådighet. Drillo er en møkka dårlig trener!

 21. Nye, skikkelige koster!

  Alle har vel forlengst fattet at Drillo er utgått på en rekke datoer. Intet galt i det, men da er det jo lurt å finne noen som kjenner til moderne fotball og ikke minst hvordan man organiserer et lag, slik spillerne opptrådte i siste kamp hadde lite med dette å gjøre. Når de i tillegg mangler fullstendig tekniske ferdigheter, da må det gå galt.Få fatt i en trener fra Brasil, Argentina eller
  Spania som kan ruske opp i det trege fotballsynet her til lands. Og skift for all del ut ledelsen i Fotballforbundet. De er blitt gamle med Drillo og er like utdatert som ham. Nytt blod og nye krefter betyr ikke at det er nok å skifte briller og høreapparat!

  • enig.. bare prøv å spill med en trener som ikke er fra norge.. se om det gjør noe forskjell på spille til landslaget..fordi mange av spillerne spiller i ligaer uten for norge..så de er erfaren og vant til tempo etc.. Just get a foreign coach in goddamit

  • Det er ikke Drillo som er problemet, men derimot spillerne. De er livredde for å bli svette – da må de jo dusje etter kampen!
   Sett inn U21-laget, de blør for drakta!

 22. Det er vel heller spillerne som bør gå. Selv Drillo kan ikke lage gull av gråstein. Når man ikke greier å ta imot en pasning, hjelper ikke all verdens taktikker. En trøstesløs forestilling i går som spillerne må ta 99% ansvar for.

 23. Drillo forstår fotball, han var en flink trener før i tiden når fotball ikke var så utviklet som det er nå. I dag blir fotballspillere trent maksimum på alt, en touch, hode, langeballer, hastighet, teknikk, styrke osv… man kan ikke satse på at noe som funket for 10år siden skal funke nå, spillerne idag har tatt fotballen med to the next level. Vil man vinne så skal man komme med noe nytt, som ikke er brukt opp.

  #Hala Madrid!

 24. Når hoder ruller er det alltid Treneren som må gå….det er elleve andre tanter
  utpå der som ikke gjør jobben sin…kansje vi skal sette inn Damelandslaget
  i stedet for ??? Da er det håp om å komme til VM.
  Vi er ikke bedre sånn er det bare…vi har ikke noe i VM å gjøre -.)

 25. Er så forundret over at ingen nevner at vi starter med lavt press og 1 spiss ( utrolig dårlig taktikk ) , når vi må vinne en fotballkamp !!! En annen ting er at vi på tribunen er jo enda dauere en spillerene på banen , fra Start av !!!! jeg kødder ikke , NFF må ha dra i gang folk ( egne showfolk som på Tv ) i hver bidige seksjon på ullevål , får at vi skal få igang entusiasme og liv på tribunen ,, vi tapte jo den kampen også . Er artist og tar gjerne på meg den oppgaven !!! til Drillo vil jeg bare si Detta var bare en dritdårlig taktisk kamp av deg og dine ,,,, hva med Ola Bye ,, er han bare et mehe som ikke har noe å si , eller var han enig ?? uff bare forbanna etter kampen og er det ennå

 26. Det er ingen andre steder enn hos treneren ansvaret er. Fordi Drillo Semb har vært med fra starten av i utviklingen av de spillere som er på landslaget i dag. Så ja Drillo har skadet norsk fotball mer enn han har utrettet.

 27. kunne ikke vært mer enig i det som blir sagt her, drillo er for sta til å innse at den måten han vil at de skal spille på ikke lenger fungerer, et problem er jo at han setter folk i andre posisjoner enn de spiller til vanlig i klubbene sine og da blir det litt rotete, i tillegg så ble jeg også frustrert over byttene han gjorde i løpet av kampen, noe av det som plaget meg mest var at han faktisk alltid forandrer på lag uttaket mellom hver eneste kamp, noe som fører til at det blir ujevn flyt i laget å de som faktisk spiller bra sammen får ikke spille med hverandre, man så en helt annen mentalitet i Kypros kampen og at de faktisk hadde det gøy ute på banen, men i går så det ut som om de ikke ville spille i det hele tatt, allikevel er det mange som roper om at vi som vil ha vekk drillo å få endring i landslaget er uvitende og sier at drillo er det beste som har vært i norsk landslags fotball å ja det er sant men det var en gang på 90 tallet og er snart 20 år siden, som tidligere fotball spiller og trener syns jeg mye av det drillo gjør er bra men at han har en helt egen filosofi om hvordan fotball skal spilles og fortsetter med den han brukte på 90 tallet selv om det ikke virker lenger er ganske tragisk og gjør at jeg tviler på hans evner akkurat nå, han gjør grove feil og fortsetter med det selv om han ser at resultatene uteblir, en annen ting jeg har stusset veldig på er hvorfor ikke Gashi har fått mer tillit han er en av de beste i den svenske ligaen og har helte status i klubben han spiller for, og dersom dette fortsetter tror jeg vi kan få tilstander som ligner frankrikets lag i forrige VM i Sør Afrika…Drillo sa selv at han hadde 4 spisser tilgjengelig så hvorfor i helvete spille med 1 spiss på topp alene og ikke endre formasjon til 4-4-2 eller 4-3-3? hvis man ser på andre lag så ser man at de sjelden spiller med 1 spiss og det gir bedre resultater enn det drillo har fått til i det siste, og lange pasninger er fint så lenge man har noen høye spillere på topp ikke en spiss på 165 cm som Tarik, jeg spilte selv som høyre kant når jeg var aktiv å var langt i fra noen defensiv spiller, men en kamp måtte jeg spille i forsvar fordi han ene ble skadet og det tok ikke mer enn 10 minutter før treneren byttet meg tilbake til min vanlige plass fordi jeg ikke er en defensiv spiller, poenget mitt her er at avgjørelsen om å sette Hangeland lenger opp mot Sveits var en dum avgjørelse i stedenfor å sette inn enda en mer offensiv spiller..Drillo burde gå og slik er det bare han har gjort sitt og NFF burd få ut fingeren med å finne en erstatter så vi kanskje kan ha mulighet til å kvalifisere oss til neste EM eller VM

 28. Drillo bør ikke gå, det ville være galskap å bytte trener midt i en kvalifisering. Har mine tvil om Drillo gjorde sitt beste denne tirsdagen. Tror han var ganske grim pga valgresultatet, og pga Erna som satt ringside og ville speile seg i glansen ved en norsk seier. I stedet ble hun pinlig sittende og speile seg i den grå middelmådigheten som det norsket laget presterte, noe som også i grunnen gir et riktig speibilde av Erna.

 29. Drillo bør ikke gå, det ville være galskap å bytte trener midt i en kvalifisering. Har mine tvil om Drillo gjorde sitt beste denne tirsdagen. Tror han var ganske grim pga valgresultatet, og pga Erna som satt ringside og ville speile seg i glansen ved en norsk seier. I stedet ble hun pinlig sittende og speile seg i den grå middelmådigheten som det norsket laget presterte, noe som i grunnen også gir et riktig speibilde av Erna.

 30. Bruk de to siste kamper til å gi u21 og de beste u19 spillere erfaring før vi går i gang med EM kvalik. Det er ingen grund til at de gamle spillerne tar opp plasse. Slipp de unge frem og tenk fremover

 31. Jeg synes det er på tide å prøve noe ukonvensjonelt. Siden disse «erfarne» trenerne ikke klarer å få orden på landslaget, så synes jeg vi skal trekke inn den virkelige ekspertisen. Gjennom flere år har Frode Øverli (via figuren Pondus) brilljert med inngående kunnskap om fotball. Det kan umulig gjøre noe om han tar sjefsstolen de gjenværende kvalifiseringskampene – Gud forby – vi kunne jo vunnet en av dem…….. 🙂

 32. Det blir for enkelt å seie at Drillo har skyld i at Norge ikkje kvalifiserar seg til VM i Brasil. Norge har ikkje vore gode nok sidan Drillo gjekk av som trenar forrige periode. Fleire trenarar har fått prøve seg, utan hell. Norsk klubbfotball har tapt terreng i Europa, og spelarar er ikkje attraktive i utlandet. Norske spelarar er enkelt og greit ikkje gode nok. Vi må som vanlig heie på Sverige og Danmark….. og Brasil.

 33. Tusen takk «toppfotballsjef» semb, for at vi slipper tur til brasil.Du vet semb som en toppfotballsjef, (hva slags stilling er det?) Holdes du ansvarlig for denne fadesen som du kaller landslaget. At drillo gjør en for dårlig jobb som manager, kan jo ikke skylles drillos manglende evner. Hva har drillo og vise til på en cv? Landslaget, i en tidligere periode hvor han gjorde det bra, noe som skylles «formasjonen flo» Drillo klarte jo i Wimbeldonperioden vise hvor mindre god manager han er. Stakkar mann er 70 år, og ikke oppfattet at fotballen har forandret seg på 20 år.Hva med solbakken NÅ da? Nå som han er «favoritt» til landdlags jobben i Danmark, er norge bedre enn danmark? Og ikke trenger tjenestene til Solbakken? Er Solbakken en medgangsmanagersom ikke tør for hans eget omdømme ta over Norge? Alt i alt dette er ditt ansvar semb, som ansetter en alt for dårlig manager, til tross for drillo som MÅ være en veldig god venn av deg.Takk for alt semb, håper du har for denne ene gangen litt innsikt og går av med umiddelbar virkning..

 34. Toget er gått hva VM angår, det må vi realistisk sett innse. Jeg tviler også sterkt på om norske fotballelskere vil at dette laget og den tafatte spillestilen skal representere landet i et VM. Enhver trener med tilsvarende dårlige resultater og mangel på entusiastisk spill ville fått fyken. Av en eller annen grunn ser det ut som om pampene i fotballforbundet ikke har baller nok til si at nok er nok.
  Håpet er at Drillo selv har vett nok til å trekke seg og innse at fortsatt interesse og entusiasme for landslaget står og faller på endringer og nytenkning.

 35. Nils Johan Semb er mannen som må bort. Han er så drillofistikert og leter etter slike typer. Drillo forsvinner helt garantert og det burde NJS. Også gjøre. Inn med en erfaren og sulten utenlandsk trener. Bygg opp laget rundt U21 og vrak alt vrakgods fra drillotiden. Sett en strek og start på nytt.

 36. Det er nå Drillo bør byttes ut. Det er nettopp fordi Norge ikke kommer til VM at byttet må gjøres nå og ikke når kvalik kampene er ferdig. Ledelsen fra benken er helt fraværende. Spillerene gjør elementære feil. Espen Ruud lager 2 mål og leverer en elendig kamp. Jeg kunne fortsatt med hver enkelt spiller. Jeg forstår heller ikke hvorfor King og Braaten får så mye positiv omtale etter hver kamp. De skaper ingenting. Flinke med ball er de, men igjen så skaper det ingenting. Nei bytt ut all spillerene med yngre krefter og vær bevisst på at det vil bli noen tap for å bygge de opp. Start dette nå og ikke vent til vintersesongen og treningskamper i Østen eller Afrika.

 37. Artig å lese dette hylekoret. Akkurat som forrige gang Drillo trente landslaget. Alle ville ha mer spillende og ballbesittende landslag. Semb skulle gjøre Norge mer attraktivt og Hareide enda mer. Det gikk da rett i dass. Drillo er den eneste som faktisk har fått Norge til VM noensinne. Til og med Eggen har prøvd seg for lenge siden. Det gikk ikke bra det heller. Konklusjon: vi har ikke spillemateriell i Norge.

 38. Enig at Drillo burde gjort noen andre bytter underveis igår men det å legge skylden på Drillo blir feil. Kort fortalt har vi ikke gode nok spillere, stor forskjell å spille på OB i Danmark og Bayern i Tyskland. Tror vel ikke Høgmo hadde utrettet så mye mere under kampen igår, ei heller Solskjær. De av dere som mener vi spiller feil og bare lange baller, har dere glemt Hareide epoken da vi skulle spille gjennom midten-total fiasko………

 39. I feel so honored to be the first comment. All of my hard work and dedication has paid off. Getting the top comment has been a dream of mine for many years, and i would like to thank those who have helped me along the way. First and foremost i would like to thank god for giving me this opportunity. Next i would like to thank my parents. I want to thank my friend Josh Arcaro, for being really skinny and always there for me. I would also like to thank my pet tadpole for surviving against all odds for over a week. Next i would like to thank the squirrel that lives in my backyard for climbing trees because that gives me inspiration that i need to get through the day. This is a special moment in my life and i would like to thank any of my unmentioned friends and family that have helped me along the way. This moment will be a moment that i will never forget. I just remembered a few other people i would like to thank; facebook, the fish i caught in the third grade, my light in my room bc i wouldn’t be able to see the keyboard without it, the internet for letting me go on facebook, my house because without it i would be homeless, and last but not least i would like to thank all the people out there that actually took time out of their day to read this. I cannot stress how much of a big deal to me this is. I have been trying to be the first comment on a post for years, but that has not been possible until this amazing day. Hopefully my good luck will continue, but this is undoubtedly a rare occasion. If you asked me how i did this, i would say, you can achieve anything u set your mind on. To all the kids out there reading this, i would like to tell them to follow their dreams. Being the top comment is amazing, thank you everyone.

 40. Se til Danmark ! Ett lite land som så og si alltid er i mesterskap. Og ikke minst de bruker rendyrkede raske vinger som kan komme rundt på kanten og legge inn til en god avslutter. I tillegg har de ett basisspill som innehar possession fotball de gangene det trengs.

 41. No må alle i Norges land slutta tru dei er den som veit mest om fotball. Så fort lag gjer det dårlig enten det er klubb eller landslag, men spesielt landslaget, må trenaren gjennomgå og/eller gå. Som reaultat bruka me så mykje tid på å diskutera/finna riktig trenar at ein trenar ikkje får sjansen til å styrka eit lag i godt samspel. Kvifor vil ein dårlig kamp alltid avhenga av ein person? Og kvifor må ein kamp føra til avskjedighet? På grunn av media som veldig enkelt ser at ein kjær offentlig person som Drillo er lett å ta for å skape storm blant folk, ved å skape misnøye hos nokon. Og storm = gull i media….

 42. Saken er bare at problemet er større enn som det som fremkommer i denne kampen. Saken er at det var totalt feil å ansette Drillo for andre gang. Og dermed må ansvaret for hvordan det norske landslaget nå ser ut, deles med Semb. Det er et utpreget kameraderi i forbundet som er direkte til hinder for utviklingen av fotballen. Det er gjort mye bra på de yngre landslagene, men på A-nivå er den enkle sannhet at vi har blitt totalt akterutseilt. En ting er at resultatene ikke er noe bedre enn da folk slaktet Drillos forgjengere, at det heller ikke nå blir noe sluttspill. I tillegg er det senest i dag statistikk på at vi er blant de verste i Europa på å treffe en medspiller.

  Da skrikes det at vi ikke har gode nok spillere, men det er jo bare tull! Det var jo ikke bare Sveits som hadde spillere på europeisk toppnivå i går. Halve det norske laget spiller i Premier Leguae, Bundesliga, 2.Bundesliga eller Championship. Johansen har glitret i Tippeligaen.
  Ansvaret for at disse presumtivt gode spillerne fungerer sammen, ligger hos Drillo. Punktum. Og når samtlige av disse spillerne aldri presterer på landslaget, blir det enda tydligere.

  Styret i NFF burde nå rydde opp skikkelig, og det betyr at ihvertfall Semb bør pakke sakene sine sammen med Drillo, kanskje også flere i gangene på Ullevål.

 43. Damelandslaget spiller mer kreativ fotball enn herrelandslaget. Damene løper og er mye mer spillbare etter at de har sendt fra seg ballen. Når det kan ventes et innlegg foran mål fra Drillos menn,så er det ofte bare en medspiller på plass i nærheten av mål. Uforståelig og mange ganger flaut å se på at våre toppspillere ikke greier å «lukte» hvor det er sannsynlig at ballen vil komme. Altfor mange åpenbare feilvalg som spillerne gjør. Ville sannsynligvis tapt for et lag fra Tippeligaen.

 44. Det gjør ikke saken noe bedre at hele fottballedelsen i forbundet er Drillo-disipler. Nå gjelder det helt sikkert å finne en ny trener som kan føre Drillofotballen videre…. Stakkars oss og de som blir tatt ut på landslaget.
  Nå må de tenke nytt.

 45. Norsk fotball er jo generelt meget dårlig. Både individuelt og lagmagmessig. Like moro å se når norge en gang iblant vinner en kamp så tror de at de er verdensmestre..

  Nådagens taktikk er like nyttesløst så å sette erna solberg mot bolt på 200 meteren, og enda mer håpløst at folk ikke ser den taktikk burde blitt bytta for lengst!

 46. Drillo kan vel ikke for at de fleste spillerne vimsa rundt som vingeskutte ryper.
  Pasningspillet til terningkast 1 !! Det minnet om «to trekk og vekk med han».

 47. Drillo gjorde en god jobb sist men han kan kan jo ikke leve evig på det.Drillo ta din hat og gå og la andre slipe til.Det var direkte flaut og se vor dårlige Norge var på hjemme bane.
  Hva med og ta litt selv kritikk og ikke furte som en unge som er fratatt sukkertøyet sitt.

 48. Nok er nok og det gjelder også Drillo
  Gi Drillo «fyken» og det med en gang!
  Makan til forestilling på Ullevål igår.
  Hvis erstatter ikke er klar, kan vel By Rise ta me seg kæm som helst de 2 siste VM kvalik
  kampene.Verre enn igår blir det neppe,

 49. Det er utrolig å høre Drillo etter kampen, der han mener ikke noe kunne vært gjort annerledes.
  Det vitner jo bare på at mannen er totalt ute av fokus.
  All magi, hvis det noen gang har vært det, med Drillo er borte, det nytter ikke å spille på hjemmebane og ha en umotivert inngang til en av de viktigste kampene Norge skulle spille i år.
  At ledelsen i NFF skjermer Drillo er å stikke hode i sanden, men man kan vel ikke vente noe annet, da dette er gutteklubben «grei», og kompetanse nivået hos de fleste er på et meget lavt nivå.
  De eneste som har skjønt det er tilskuerne, for de møter ikke opp, og gir ingen lyd fra seg på tribunen, men sant nok, det er ikke mye å lage lyd for.
  Man har klart i NFF å ødelgge et godt merkenavn i løpet av 3 år, og det vil ta tid å gjennoprette det.

 50. Drillo er sjefen uansett resultatet igaar. Ikke glem at han fikk oss opp paa 2 plass paa fifarankingen og til flere sluttspill. Det er spillerene som suger ikke drillo! Godt Forsvarspill er vakkert aa see paa, harde taklinger og god defensiv struktur med kontringer. Sambafotball faar dem holde paa med i spania..

 51. Drillo skulle jo gå av for noen år siden pga Solbakken var klar fra nyttår det året. Men så ville ikke Solbakken ha jobben likevel. Siden har ikke nff fått tak i noen og de har fortsatt ingen navn på blokka så vidt meg bekjent. Man burde takke Drillo for at noen gidder å gjøre den utakknemlige jobben. La oss konsentrere oss om å finne en verdig erstatter. Lett å være profet i eget land

 52. Er vel ganske innlysende at vi trenger å begynne Helt på nytt, vi har ikke en eneste spiller som peker seg ut i verken innland eller utland!
  Drillo bør og må gå, rett og slett forferdelig å se landslaget spille…og det har det gjort helt siden Drillo tok over,fleste om ikke alle kampene vi har vunnet siden han tok over for andre gang har vi hatt så mye flaks at det virker som vi har blitt avhengig av det…vi må først og fremst lære oss å kunne sende og motta en pasning.
  Og når det kommer til kvaliken så er den «long gone», vi kommer nok ikke til noe EM eller VM i dette århundre..er jeg redd for 🙁

 53. Han går jo på bildet, og det er jo fint for dere som vil at han skal gå. Men hvor viktig er fotball blitt? Ungene gleder seg til barne-tv, og godteri og kos var klart til The Voice. Men istedet for å sende kampen senere, valgte de som vanlig å hive vekk The Voice, og gjør det samme med barne-tv når det er noen som skal sparke ball.

  Jeg er nokså sikker på at om et fly med 100 mennesker hadde styrtet i Oslo sentrum samtidig som Norge vant en landskamp, hadde kampen og intervjuene vært det første nyhetene hadde sendt.

 54. Problemet er jo at vi ikke har skikkelige fotballspillere. Null teknikk. At Frode Johnsenblir tatt ut sier jo sitt. Da blir det fotball deretter…

 55. drillo er og blir vår legende !! å legge all skylda på drillo blir for dumt ! litt er det vell kanskje . folk tror norge landslaget blir så mye bedre uten drillo ! why? vi har prøvd trenere som åge hareide og nils johan semb uten suksess . folk roper på ståle solbakken , fordi han kan gjøre det så bra ! LA oss se fakta i at solbakken gjorde det bra i kjøpenhavn fordi han også hadde bra spillere der , så ser vi når han tar over køln som er på lik linje med norge i mine øyne går ræva pluss laget han tok over i championship gikk i dass . nei la oss bare beholde den treneren vi har hatt mest suksess med og la han ihverfall gjøre vm ferdig . mine råd er å slutte å bruke tarik og joshue king, why ? joshue king spilte for u 18 i manu , ikke noe mer . ser virkelig ikke hva styrken hans er . fart ok , men hva annet ? tarik så og si helt den samme typen som king . skal vi kjøre en 4-5-1 formasjon så er det alltid fordel å han en spiss som er god til å beholde ball. som john carew i sine glans dager ! så må vi slutte å bruke så mye forskjellige spillere hele tiden. drillo må stole mer på seg selv og slutte høre på andre . la oss nå bare håpe vi vinner 2 siste kampene og be at albania taper en kamp og island taper en kamp 🙂

 56. Når det gjelder norsk fotball må vi begynne å tenke nytt, vi må se til å finne ut snart at angrep er det beste forsvar. Synes dere at det er morro å se på Barcelona spille ? Nei se på Bayern og Dortmund der er det full fart fremover hver eneste gang man vinner ballen. Se på lag dytte ball på tvers i 85 min er ikke underholdning men å se på spillere og lag utfordre andre lag med raske overganger og hurtighet er fremtidens fotball. Vi har ikke behov for verdens mest tekniske spillere men spillere med hurtighet og nese for å løpe.. Det landslaget viser mot Sveits viser hvor liten fotballkunnskap man sitter med i NFF og ikke minst DRILLO som tror vi kan slå hvem som helst med den spillestilen. Hent inn trener med et øye, angrepsfotball..
  Du vinner ikke en kamp med godt forsvar men med det beste angrepet som gjør at motstanderen må rygge hele tiden.

 57. Altså, enhver med LITT peiling på fotball skjønner at rangeringen hvor Norge ligger foran Sveits er en stor smule misvisende. Det er faktisk bare å se hvor spillerne i det sveitsiske landslaget spiller til vanlig. Norge har EN (1) PL-spiller, resten er innslag fra tippeligaen og benken fra Bundensliga, Championship og fra litt smådivisjoner rundt om i Europa. Hallo!

 58. Det er jo åpenbart at trener har innflytelse på hvordan et lag spiller fotball! Å si at Drillo ikke har noe med at det går dårlig blir bare for dumt. I hvert fall om man har sett u21 landslaget til Norge. Her ser man en helt annen spillestil der spillerne sentrer ball og virkelig SPILLER fotball! Ble helt forbløffet over hvor gode mange av de norske spillerne vi har i dette landet faktisk er om de får spille «normal» fotball uten å måtte slå langt på kommando etter 5 trekk..visst er det kultur for god fotball, de har bare ikke fått vist det frem!
  og til alle dere som sier at Norge ikke har noe i VM å gjøre, so What?! vi ønsker vel Norge til VM uansett?
  Ganske sikker på at tahiti var overlykkelige over å få spille prøve-VM (og VM senere? Det vet jeg ikke) uten at de har noe særlig der å gjøre..

 59. På tide å få inn en trener fra utlandet, nivået på fotball i norge er altfor lavt.. bare å få en mer erfaren (for ikke erfaring av å trene norsk fotball i norge) trener fra et land som har høyere nivå i fotball og mer tempo, vegspill kjappe passninger kontringer etc..mer tekninsk og strategisk..glem drill dødballer ..virker bare med flaks..kan ikke spille på flaks

 60. Det blir bare latterlig når VG-journalister uten fotballfaglige kunnskaper uttaler seg slik Svegaarden gjør her. Han mener kanskje han ville gjort en bedre jobb selv?
  Det er lett å kritisere, men når det kommer fra VG-journalister så faller kritikken på sin egen urimelighet.

 61. Hei, Problemmet med norsk fotball er både NFF og treneren,Drillo.! Nff har ikke evne og peiling å velge en trener som har erfaring!!! Med erfaring mener jeg ikke å sitte foran TV eller gå på kurs eller lese bok. Men å ha praktisk erfaring, ikke bare i norge men også i utlandet.!! Drillo har ingen av disse. Hvilke erfaringer har han som fotball trener både i norge og i utlandet??? Utenom at han har vært » landslag trener «. Han har ikke kunnskap om fotball internasjonalt.( ikke reager negativt nå, tenk først!.) I nesten alle sine interviewer snakker han om sannsynligheter ( hvis Island taper, hvis Makedonia vinner , hvis det blir uavgjort……..). Det er uforståelig at en » Landslagtrener » snakker om sannsynliheter i fotball,men ikke om hvordan sitt lag skal spille, eller hva slags taktikk han skal bruke!!!. Han må absolutt slutt. Det er en stor hjelp for » norsk fotball » i fremtiden.

 62. En annen viktig ting i Norge er at vi vil aldri få frem enere som kan være noen av de beste spillerne i verden hvis vi ikke har lov å dyrke enere. Vi er så dumme at vi skal ikke få lov å være individuellt god før vi er 14 år og oppover, herregud nå må vi våkne snart i Norge. Er så lei av at vi skal ta vare på alle innen fotball osv. Nei vi er og blir styrt av den pedagogiske biten i det landet her at vi ødelegger dem som vil bli gode..
  Har vi tenkt å sammenligne oss med store nasjoner så må vi dyrke frem enkelt spillere alla Zlatan og sørge for at vi har noen som kan utgjøre den store forskjellen. Har selv gitt meg som trener pga denne holdningen av at vi skal ha med alle stakkar, nei se dere i speilet og tenk nøye gjennom hvilke føringer dere legger i NFF.

 63. Drillo har gjort mye bra oppover åra men de siste åra nå så har det ikke gått så bra for Norge, kanskje han burde slippe til noen andre eller skifte totalt taktikk, enkelte ting vil aldri funke uansett hvor hardt man tror på det, selv om det har fungert tidligere. Og hvis Drillo skulle slutte så få inn Ronny Deila fra Godset. Outsource Deila litt:) Da hadde norge vært på topp av fifarankingen igjen innen to måneder

 64. Trur vi må stikke finger’n litt i jorda her og innse at 90-tallet er forbi.
  Norge er i 2013 ikke gode nok for noe sluttspill- uansett hvem som er landslagstrener.
  Norge Anno 2013 er jevngode med nasjoner som Albania, Island og Slovenia- og litt bedre enn Kypros. Dvs rundt 25-30 i Europa.
  Tillater å sette opp følgende sammenlikning av startoppstillninger mellom gårsdagens lag og laget som starta mot Marokko i VM 98:
  Jarstein (Viking) – Grodås (Tottenham)
  Ruud (Odense) – Eggen (Alaves)
  Bjørdal (Viking) – Johnsen (Manchester United)
  Hangeland (Fulham) – Berg (Manchester United)
  Høgli (Brugge) – Bjørnebye (Liverpool)
  Bråthen (Toulouse) – H Flo (Werder Bremen)
  Johansen (Strømsgodset) – Mykland (Panathinaikos)
  Nordtveit (Borussia M) – Rekdal (Hertha Berlin)
  Eikrem (Molde) – Leonhardsen (Liverpool)
  Elyounussi (Hoffenheim) – Solskjær (Manchester United)
  Pedersen (Barnsley) – T A Flo (Chelsea)

  Amen

 65. Spillestallen er for dårlig. Upresise pasninger hele veien.De klarer ikke å lese spillet.
  De mister ballen med en gang.Tar ikke sjansen når muligheten byr seg. Jeg ha aldri sett det norske landslaget så dårlig.De fortjener ikke å komme lenger.De burde se mer på Real Madrid,
  Barselona, M, united ,Brasil. og kanskje lære litt.Jentelaget er jo mye bedre.

 66. Norge stiller alltid med det laget som trener/trenerteamet mener er best i akkurat den kampen.
  Norge er og kommer aldri til å bli noen stor fotballnasjon.
  Det er mange grunner til det.
  Synes at Norge i ny og ne spiller helt ok fotball, men dessverre for tiden har vi ikke gode fotballspillere.(typene Dutte, Odd Iversen, Tom Lund, H.Thoresen, Myggen, Rune Braseth, Hangeland, Erik Thorstvedt….., det nivået der-noen få kvalitetsspillere til)
  Vi kommer nok til å spille noe bedre en eller annen gang om noen år(noen tiår).
  Hvem som et trener er viktig, men er ofte overvurdert.
  Om toppklubbene kan heve seg mange hakk er vi på gang. Det er jo nesten som at de beste utenlandsspillerne i toppklubbene skulle blitt Norske statsborgere.
  Heia Norge.

 67. Vi må erkjenne at vi ikke har gode nok spillere til å kvalifisere oss denne gangen. Drillo er ikke «gått ut på dato», han kan og skjønner fotball som få andre. Men veldig greit å få inn en ny trener etterhvert. Men jeg tror svært få er veldig interessert i å ta over akkurat nå, selv om de hadde vært klare. Bruk penger på U-21, der er det mange spennende typer på gang.

 68. Det er spillerne det er noe galt med!: IKKE Drillo. Hvorfor er det altid slik att når spillerne spiller ræva og klarer ikke det trenern sier så er det trenern som må gå??. Spillerne ofrer seg ikke nok!. Og når jeg ser Norge spiller så stresser dem mer på banenen enn motstander laget. Man skal ta seg litt mer tid og finne ut løsninger!- Skjerp dere Norge og hele fotball forbundet. få opp kvaliten.

 69. Enig med Svegaarden! Jeg takker gjerne Drillo for det han har gjort tidligere for Norge og han er jo en flott person, men samtidig virker det som om gutteklubben i fotballforbundet fortsatt ligger 20 år tilbake i tiden og tror Drillo-filosofien er eneste måten å spille fotball på for et land som oss. Men faktum er at vi har flere talenter på vei opp nå enn vi kanskje noen gang har hatt, og de har vokst opp i ballbinger og på kunstgress, noe som har gjort dem til tekniske ballspillere. For disse gutta er langballer og andreballer like forståelig som gresk. Vi må passe på disse unggutta og sørge for at de får spille slik de er vant til og ønsker. De må få lov til å prøve og feile og deretter bli fortalt av trenerne at de må tørre å prøve igjen. Derfor synes jeg valget av den neste landslagstreneren er ekstremt viktig. Det er på tide å bryte med den særnorske fotballfilosofien og tørre å spille ball i stedet for å sparke ball. Bare se på Sveits, de har klart det…. Derfor synes jeg Solskjær eller en utenlandsk trener bør ta over, jo snarere jo bedre….

 70. Greit nok at Drillo kanskje bør vurdere å gi seg, men når man ser norske klubblags innsats i Europa kan det vel hende endringene bør skje før spillerne kommer til landslaget? Det sier seg selv at når «toppspillere» i tippeligaen ikke klarer å slå en presis 5-meters pasning på klubblaget, så vil de heller ikke klare det på landslaget. Det bør snart være på tide å se på basis-ferdighetene våre, hva trener de egentlig på i klubbene? De aller fleste land spiller bedre fotball enn oss, mye mer presisjon. Det holder ikke å skylde på dårlige treningsforhold på vinterstid lenger heller! Slutt å henge en mann, at vi ikke har spillere som klarer å spille ballen til hverandre er ikke Drillo`s skyld

 71. Enig med at Drillo bør gå og generelt sett at Drillo aldri burde vært ansatt i den siste perioden. Norge har et ekstremt godt og spennende lag på gang, med spillere som tør å spille teknisk og kjapp fotball. De spillertypene passer overhode ikke inn i Drillos spillemønster. Det går ikke an å tviholde på taktikken med en tragetspiss, når denne targetspissen vinner 1 av 10 hodedueller, og hans klare styrke er i bakrom og posisjonering foran mål. Drillo har heller ikke dratt nytte av kreativiteten til Eikrem på midten. Jeg håper å se Deila som ny landslagstrener. Godset spiller den type fotball som landslaget har de rette spillerne til.

 72. Han skulle gått for lenge sida egentlig! Hva han gjorde i 1994 er da! Den gammel mann’s fotballen han legger opp så gutta skal spille er aaaalt for dårlig!!! Han lar folk spille som ikke kan spille fotball! Et eksempel Jaratestein! Unnskyld ordbruken men hva Faen gjør ham på landslaget?!! Han er elendig som Drillo! Få de to ut av Landslaget!
  Den «fotballen» vi spiller er bare Heeelt latterlig!
  Til og med lilleputt laget til Norge spiller bedre fotball!
  Få inn nytt blod som virkelig brenner for det flagget de nærer på brystet!

 73. Drillo skal ha takk for innsatsen for det han drev med på 90-tallet.

  Spillerne som Norge har er ikke samspilte og gode nok til å slå Sveits , slik er det bare.

  Prøv gjerne med en ny trener men det er ikke sikkert vi greier å kvalifisere oss til noen EM eller VM med det første , en ny generasjon spillere kan bli gode en gang men vi har bare 2 som holder topp klasse i dag.

 74. Det er da veldig rart at ingen evner å se at spillemateriellet (laget) ikke holder mål. Selv Drillo kan ikke gjøre noe når de tekniske ferdigheter ikke er gode nok og da hjelper selvsagt ingen taktiske disposisjoner.

 75. Vinner Drillo med landslaget, så er han en helt. Taper laget neste kamp så skal Drillo skytes. Typisk VG. Dere må da kunne ansette folk med litt perspektiv før opplaget havner på nullgrensen.

 76. Det er riktig at drillo fikk oss til vm 94, da fungerte det med 4-4-2 og bare slå lange baller opp og vi scoret på hodet, men tiden har forandret seg nå er det mere teknikk og duellspill som gjelder! Se hva vi har prestert i kvalikken.. Klarer ikke vinne i en så enkel gruppe. Vi har sterke tekniske spillere som brukes helt feil! Gamle drillo skjønner ikke at han må endre spillestil og det har resultert i at vår sjanse til å bli med til rio er minimale.. Vi trenger en trener som har et annet syn på spillestil.

 77. Ja, Svea..

  Synes det som er trist, er at du gidder å skrive sånne kjedelige innlegg her. Virkelig en sterk mening du kommer med – og viktigst av alt, den er helt sikker å publisere. Folk er generelt misfornøyd med Drillo, dermed er riktig av VG å publisere en artikkel de vet mange vil klikke på.

  Vi er inne i mørk dal når det gjelder fotball, men folk må innse at det tross alt er i Rjukan norsk fotball hører hjemme. Vi hadde et unntak på 90-tallet da norsk fotball virkelig solet seg i glansen og var gode, men å stille samme krav den dag i dag – er idiotisk.

  Å kreve Drillos avgang litt tidligere enn når kvaliken er over har jo ingenting å si. Ny trener har ikke så mye å si heller. Vi har ingen enkeltperson som kan løfte et lag med denne type spillere over natten. Vi burde heller fortsette satsingen på våre unge spillere – kanskje en heldig trener kan overta et superlag, om 10 års tid.

 78. Liker hvordan det alltid skal gå utover treneren når noe først ikke går som det skal. Drillo har vist oss flere ganger at han er flink. Han har sin egen stil og det er opp til spillerne å følge den, når de ikke gjør det så er det heller de som burde byttes?
  Som du sier » Norge så ut som et lag som hadde møtt hverandre for første gang», lagspill er ikke no de kan. Det er ikke Drillos feil.

 79. Nye Norge i 4-2-3-1 full av fart, teknikk og kreativitet:

  Nyland
  Elabdellaoui – Standberg – Forren – Hedenstad
  Tettey – Eikrem
  King – Berget – Nielsen
  Moa

 80. Drillo eller ikke, det finnes ikke en norsk fotballspiller som holder et internasjonalt nivå..
  Det er pinelig å se at de ikke engang kan slå en presis pasning , og markeringer virker som et fremedord på M . Så må alle forstå seg på.. og fotballelskere akseptere at norsk fotball fortiden er på et utrolig lavt nivå, faktisk så lavt at jeg har problemer med å finne idrets /sportsgrener med lavere intenasjonalt nivå.
  Synd for god fotball er et fasinerende spill.

 81. SKAL FOTBALL VÆRE SÅ UMENNESKELIG? HVEM HADDE NEVNT NOE OM DRILLOS SIN AVGANG PÅ FREDAG. DA NORGE VANT SNAKKET MAN OM CHOCHING I VERDENS KLASSE, TAPER MOT EN MYE BEDRE LAG, SKAL HAN PLUTSELIG GÅR. HAR VI GLEMT ALLE DE GODE MINNER DRILLO HAR GITT NORMEN. VI LEVER I EN VERDEN SOM HAR BLITT VELDIG KRAV STOR, SOM VIL IKKE LAGE PLASS TIL DE SOM FEILER AV OG TIL.

 82. Enig i mye av det du skriver! Kan dra opp flere eksempler på dårlig ledelse også.. Men jeg tror også vi må se på ressursene som skal bidra utpå banen.. Jeg tror ikke elendig kampledelse kan gjøre noe med feilpassninger, feilvurderinger og middelmådig tekniske ferdigheter.. Ei heller motsatt, kampledelse i verdensklasse som enkelte like å kalle det. Vi må ikke glemme at vi fra glansdagene har gått fra en start-ellever med 3-5 spillere som spillte fast i klubber som ble skuffet om de ikke nådde semien i CL!!! Vi hadde seriemestrer i de store ligaene, vi hadde spillere med meritter som kunne måle seg, selv om vi møtte Nederland, England osv.. Hva har vi i dag???

  Ellers en tanke som slo meg i går, som du sier, det så ikke ut som disse gutta hadde spillt sammen 5 minutt.. Er det virkelig så mye terping på dødball og andre trekk på disse samlingene at man ikke kan avse en halvtime med «five a side»?? For å lære hverandre og kjenne??

 83. Tipper det blir samme stilen med Per Mathias Høgmo og for å gjøre det ekstra kjedelig hvorfor ikke ha Even Pellerud til assistent ? Rygge rygge , tette rom, falle av og satse på en tilfeldig dødball og for all del ikke prøve noe nytt ! Toppfotballsjef Semb var vel heller ikke akkurat kjent for å underholde. Få inn Tom Nordlie eller Kjetil Rekdal !

 84. Drillo har sikkert sine feil,men ingen trener i verden hadde tatt dette laget til VM.Hvor mange av Norges spillere hadde fått plass på et middels europeisk landslag?Kanskje Hangeland neppe noen andre.Keepertabber og forsvarsfeil er neppe trenerens feil.

 85. I fare for å spy ut av meg en masse drit om den mannen, nøyer jeg meg å si at den gangen drillo hadde suksess var spillerne så gode at de hadde klart seg like godt uten drillo. Forskjellen fra da til nå er at laget hadde klart seg bedre uten drillo.

 86. Meget godt observert Svea… Jeg var så heldig å få sitte i VIP-seksjonen på Ullevål selv, ved siden av fotballkyndige som Dan Eggen, Mons Ivar Mjelde, Gunnar Halle, Leif G. Smerud osv… og vi virket alle like forbauset den totale mangelen på angrepsvilje og egenskaper til å skape trøbbel for Sveits. Det var tross alt ikke Spania vi møtte! Drillo er helt sikkert en supersympatisk kjernekar, men å bevisst ta så svake valg mot slutten av kampen når Norges eneste reelle sjanse for VM-sluttspill var 2-3 mål, er utelukkende skuffende!

  Men jeg føler at Semb og co. har minst like mye ansvar her, og de gjør overhode ingenting for å bedre situasjonen. DERSOM Norge skulle slå Slovenia borte, og de andre resultatene gå slik at vi stadig har «hope in a hanging snore», så bør NFF omtrent gi ut gratis billetter til Ullevål (maks 150 kr billetten) samt skaffe alle i publikum matchende kampeffekter slik at Norge i det minste kan KNUSE Island på tribunen. Mot Sveits ble vi latterliggjort minst like mye fra tribunen som på banen, og jeg satt 1 meter bak/over den største horden av «Hop’ Suizze»-gjengen 😛 De var regelrett fantastiske, selv om de dog hadde mer grunn til å juble enn oss nordmenn!

  Gi ut gratis billetter til Norge – Island og skap KJEMPESTEMNING i Drillos avskjedskamp, så får det gå som det går resultatmessig!
  TAKK

 87. De fotballguttene må begynne å tenke på ball og mål istenfor å tenke på hvordan de ser ut og håret ligger. En hau med klyser. Før i tiden spilte de fotball. Gi de hver sin time med Jan Thomas de hadde elsket det!

 88. Er blitt grundig lei av de bedreviterne av noen journalister. I politikken omtales deres kommentarer som brønnpissing! Drillo har nok hatt bedre grep om spillergruppen tidligere enn i dag. Men kampen ble spilt av 11 spillere som ikke så ut til å være interessert, eller i stand til, å yte maksimalt og følge opplegget. Derfor taper Norge kamper. Middelmådig spillermateriell, stjerneklasse på trenerbenken.

  • Hei og takk for din tilbakemelding. Du har gode poenger, men det må være lov å forvente mer enn det Norge leverte i kveld – selv om jeg ser at generasjonen ikke er den beste.

   Øyvind.

 89. Ok, ikke en heldig kvalik. Kombinasjonen av mangel på kvalitetspillere, samt en kanskje noe foreldet ideologi kan vel forklare dette. Det er vel ingen tvil om at «unggutta» (U21) nå er på gang. At Drillo skulle stå opp som en Messi(as) med det materialet han hadde til rådighet var vel å tro på julenissen. Sjeldent få spillere på høyt plan i andre internasjonale ligaer, samt et rimlig dårlig nivå på spillere i tippeligaen er/var det han har hatt til rådighet. Uansett, nok er nok. Gå av med verdighet, du har aldri fått den annerkjennelse du burde hatt.

 90. Drillo må gå snarest mulig!

  Jeg har fulgt med hva Drillo har utrettet og er lut lei av hele fyren.
  Han har ikke klart noengang å skape et norsk football lag som holder internasjonal standard. Engang var vi nær, men nå er han blitt en gammel fosil, som ikke har god påvirkning på ungguttene. Det må forandring til straks.

 91. Latterlig. Jeg er en av de heldige som gir blanke blaffen i fotball men er til overmål lei smarte forståsepåere og bessvissere som forfatteren av artikkelen over. Hvis du er så dyktig og taktisk, hvorfor er ikke du på banen da og hjelper landslaget frem? Er det kanskje utenfor ditt kompetanseområde eller er artikkelen din en slags søknad som trener til landslaget?
  Fotballen er rund og man setter vel ett lag sammen med den kortstokken en har tilgjengelig. Kanskje det heller er fotballspillerne det er noe feil med? Overbetalte bortskjemte mennesker som har gjort toppfotballen til en usmakelig sak der kostnadsnivået er så høyt at klubber går konkurs og tv selskap må selge organer for å få råd til å få sende kamper. Jeg for min del gikk over til hockey og er skamfornøyd med det. Den lille interessen jeg hadde for fotball forsvant da NRK ikke lenger fikk lov til å sende noe fra en idrett de har hjulpet frem sammen med tusener av frivellige som har hjulpet til med barneidrett.
  Så ikke sit der og syt men engasjer deg og hjelp til hvis du er så mye smartere enn professoren som har tatt på seg en utakknemlig jobb og gjort det han kan med det han har til rådighet. Lykke til

 92. Drillo gjør en særdeles talentløs jobb med fotball landslaget, men hva kan vi ellers forvente oss av en kommunist, antisemitt og Israel hater. Han burdet fått sparken for lenge lemge siden. Det er en stor skam for idrettsnorge at han gang på gang trekker fotballnorge så til de grader ned i søla 🙁

 93. Drillos tilnærming er å spille ganske likt Bayern München under Heynckes. Men dette har han ikke spillere til. Altfor for få med det nødvendige tempoet i beina! Da gjelder det å tenke på en annen måte. Dette mestrer desverre ikke Drillo. Han forsøker fortsatt å kjøre med plan A, når han burde valgt en plan B, eller C. Dette er vel hans største svakhet som trener. En god trener er i stand til å se hvilke spillertyper man har tilgjengelig, så lager man en taktikk og en gameplan utifra dette. Her tror jeg Ole Gunnar Solskjær eller Ronny Deila vil gjøre en mye bedre jobb. Eller er det kanskje på tide å svi av litt oljebudsjett på en storfisk fra utlandet Yngve Hallen???

 94. Det var da fryktelig til gnål om Drillo. Hva er det som dere ønsker ? At han skal lage gull av gråstein ?
  Man kan være enig eller uenig med Drillo men en ting står fast, norske fotball spillere må lære seg basis fotball ferdigheter. slå en pasning , ta imot en ball osv må de beherske. I denne kampen som i flere andre kamper viste de at dette er ikke deres sterke side. Norske fotball trenere har her etter min mening et stort ansvar. Drillo ser dem kanskje tilsammen en uke i året og da er det begrenset hva han kan få til. Det er den lokale trener som har ansvaret for spillerutvikling. Mange av de norske spillerene fikk tunnel syn da de løp med ballen. De viste knapt hvor de selv var og ingen peiling på hvor medspillere var. Pasninger gikk i hytt og pine. Ingen hjalp hverandre. Denne kampen var fæl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *