Når lidenskap blir til jobb

Foto: Pa Photos

Foto: Pa Photos

SWANSEA (VG) Det var en merkelig opplevelse. Jeg har lest og hørt mye om det kjølige forholdet mellom Wayne Rooney og Manchester United. I går så jeg det selv.

Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist i VG.

Knut Espen Svegaarden, fotballjournalist i VG.

Av: Knut Espen Svegaarden, journalist VG

For – noe overraskende for mange – satte manager David Moyes inn Wayne Rooney etter en time. Garantert et helt bevisst valg. Et klapp på skulderen, noen korte beskjeder – og så var Rooney i gang igjen hos Manchester United.

Eller var han egentlig dét?

Da har varmet opp langs sidelinjen kom det litt tvetydige signaler fra Uniteds supportere om hva de tenkte om Rooneys retur. Noen pep, andre klappet. Så prøvde de på et massivt «Roooooo-neey…»

Men det kom ingen reaksjon eller klapping over hodet i retur fra mannen som i ni sesonger har gledet Manchester Uniteds supportere.

Da han entret banen var også mottakelsen blandet. Men det skulle komme flere, noe merkverdige situasjoner. For Wayne Rooney smilte ikke. Han så ikke lykkelig ut. Men han var på jobben. Så han prøvde å engasjere seg, gjøre seg spillbar. Men han fikk sjelden ballen.

Etter 72 minutter fikk han den, og spilte Robin van Persie for første gang. Denne dro av en mann og klinket ballen i mål. Moyes var oppe fra benken og jublet, van Persie kom seg dit, og alle spillerne jublet sammen for en praktfull scoring.

Bortsett fra han som hadde målgivende pasning.

Wayne Rooney gikk for seg selv, så i bakken og var førstemann tilbake på egen halvdel.

Manchester Uniteds supportere reagerte. De så hva som skjedde. Når en på laget ikke vil juble med resten, så endrer tonen seg – kraftig. Ingen er større enn laget. Det er sånn Alex Ferguson bygde suksessen i klubben.

På overtid sendte Rooney Danny Welbeck fri. Det ble ny scoring, 1-4, og en ny målgivende fra Rooney. Heller ikke denne gangen deltok han i feiringen, «faket» i stedet en liten skade og kom ikke med et smil en gang.

Det toppet seg da kampen var slutt. Wayne Rooney var den eneste United-spilleren som ikke takket supporterne for kampen. Han hilste på med- og motspillere.

Og gikk i garderoben som førstemann.

At noe er alvorlig galt mellom Manchester United og Wayne Rooney er åpenbart.

Det som en gang var følelser og kjærlighet så plutselig ut som en vanlig jobb.

13 tanker om “Når lidenskap blir til jobb

 1. Helt enig. Han så ikke veldig fornøyd ut…. La merke til selv at han viste null glede når vi scoret, noe som er utrolig skuffende. Er hjerteskjærende å se slike scener som United-fan fra en som har gitt oss så mye. Nei æsj…..

 2. Ingen, INGEN har bruk for en ansatt som ikke har følelser for jobben sin! Samme om det er negativt eller positivt bare så lenge du føler noe! For det er når du gir blaffen og «bare» gjør en jobb at du skal bort!
  Hvem tror Barca ville hatt Messi om han ikke brydde seg?!? Er du negativ er du ihvertfall fortsatt engasjert selv om du ikke er enig det som skjer på arbeidsplassen din

 3. Det er veldig synd at det skal være sånn, dette er ikke den Wayne rooney som ferguson signerte…… Det er kjedeli og se en fotball kamp der den spilleren som gjør en forskjell ikke er interisert i og spille eller feire ikke minst….. håper dette fikses og rooney blir i <3manchester united<3. Fotball er ikke en sport/lek lengre det er en livs stil!!

 4. jeg tror det er på tide han går. vi som liker united har mistet følelser for han og jeg håper han går hvor som helst. vi har andre spillere som gjøre mye bedre enn det han kan som van persie chicharito welbeck. så vi behøver ikke han tror jeg.

 5. Ikke prøv å snakk om følelsene til Rooney.. Han har vært hjerte til United i 10 år, og være det i mange år til! Han er viktig, og ja profesjonell fotballspiller er et yrke ikke noe kjærlighets forhold, sålenge han presterer på toppnivå er jeg fornøyd med han i klubben, bedre det enn se han vinne noe i en hvilken som helst annen klubb. Han er forskjellen på trofé eller katastrofe sesong i årets pl

 6. Enig i det du sier, med Rooney ble faktisk klippet ned bakfra av Michu etter han spilte igjennom Welbeck. Valencia feiret heller ikke den scoringen med laget. Noe å overanalysere?

 7. Dette kommer fra en mann som heier på City og opplevd større gnister og drittfakter av bl.a Tevez, men jublet uhemmet da han var med og vant serien med dem……Når Tevez sin oppførsel kunne tilgives kan dette også kanskje…

  • Jøss, det var da fælt så hårsår du var da. Svea er sportsjournalist og fagmann. Det er vel irrelevant at han heier på City og unødvendig at han må forsvare Tevez-sagaen. Kan heller ikke se at han påstår at forholdet er uopprettelig. Tviler sterkt på at noen sportsjournalister med lidenskap for engelsk fotball ikke har et hjerte for en spesifik klubb, men det betyr ikke at man ikke kan snakke objektivt og med oppriktig innlevelse når det kommer til andre klubber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *