Klarer ikke å sutre seg bort

17257266-jpgfile-pho-432

BLIR VÆRENDE? Mye tider på at Luis Suarez gjør helomvendig og fortsetter i Liverpool. FOTO:: PA

Hvis Luis Suarez blir værende i Liverpool, er det et godt eksempel på sterk ledelse av klubbens amerikanske eiere. Samtidig sitter rødtrøyene igjen med noen utfordringer.

Av Jon Martin Henriksen, sportsjournalist i VG

jmLiverpool-eier John W. Henry har vært urokkelig hele veien om at Luis Suarez ikke er til salgs. Han var knallhard mot Arsenal på sosiale medier etter at London-laget la inn et bud, og han har gjentatt budskapet en rekke ganger i løpet av sommeren.

Skal vi tro dagens rapporter om at Suarez har gjort helomvending, bekrefter det at amerikaneren ikke bare har pratet tøv for å presse opp prisen på stjernespissen. Dette sender også et sterkt signal ut til Liverpools tilhengere og andre klubbledere.

For dette viser at det – heldigvis – ikke alltid er slik at fotballspillere under kontrakt kan sutre seg til en overgang.

Og i dette tilfellet fra Liverpool til en Premier League-konkurrent.

Det villle vært en fallitterklæring fra scouserne om de hadde solgt sin beste spiller til The Gunners. Det ville fått supporterne og omverdenen til å betvile John W. Henrys ambisjoner og fremtidsplaner for en av Englands absolutt største og viktigste klubber historisk sett.

Akkurat på samme måte som med Manchester United når det gjelder Wayne Rooneys ønske om å reise til Chelsea. De regjerende ligamesterne nekter å selge til noen de skal kjempe om Premier League-tittelen mot.

Det er både full forståelig og helt riktig.

Det kan tyde på at Anfield-ledelsen ikke har vært til å misforstå i samtaler med Suarez-leieren. Samme hvor mye han har sutret og gnålt i både engelsk og utenlandsk presse, har det aldri vært aktuelt å sende ham til Emirates – uavhengig av hvor mange pundsedler Arsene Wenger har vært villig til å bla opp.

Flere av de pengesterke klubbene i Europa forsterket tidlig angrepet i overgangsvinduet. Hvis Real Madrid ikke på noe tidspunkt kommer på banen for å hente uruguayaneren, kan ikke Suarez gjøre stort annet enn det han etter sigende nå har gjort. Altså at han uttrykker at han blir værende på Merseyside. Rett og slett fordi han ikke har stort annet valg.

Det kan ikke Liverpool se bort fra.

De har forsvart urokråken til tross for at han gjentatte ganger har utfordret klubbens verdier med særdeles kontroversielle episoder. Liverpool har gitt ham i overkant mye støtte.

Takken de har fått i retur er en sutrende superspiss med klare planer om å forsvinne. De kan ikke uten videre glemme alt Suarez har stelt i stand – selv om han er en av verdens absolutt beste i sin posisjon.

Hvis Brendan Rodgers og The Kop umiddelbart begynner å hylle 26-åringen igjen, vil det fremstå som at Suarez’ kvaliteter er viktigere enn det klubben står for.

Det vil i så fall ikke se bra ut.

3 tanker om “Klarer ikke å sutre seg bort

  1. Takk for ett bra innlegg, godt som Liverpool supporter å endelig se ett objektivt og vellskrevet innlegg om Liverpool på VG siden. Det har det vært mangel på de siste åra med Suarez. God skrevet

  2. Så spørs det da hva som ligger i dette. Han har nok forstått at han ikke får gå til Arsenal, men spørmålet er vel også om han noen gang har ment at han vil til Arsenal?

    Det kan like godt hende dette med Arsenal var/er et spill fra Suarez sin side, kanskje til og med i samarbeid med Real M, for at prisen skal bli lav. Dersom LFC hadde solgt til Arsenal måtte de jo vært skrekkelig dumme. Så dumme er de neppe.

    Real M vil selvsagt ha han billig. Det vil også være svært lønnsomt for Suarez og hans agent om prisen blir lav. Dette kan gi høyere lønn til Suarez og større utbytte for agenten. Folk har gjort mindre for penger før.

    Tror Real M kommer med et lavt bud rett før vinduet stenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *