– Er Bolt den eneste rene?

Usain Bolt.

Usain Bolt.

Da Tyson Gay (30) tidligere i dag innrømmet positiv dopingprøve, skrev jeg at «jeg blir kvalm».

Av: Ole Kristian Strøm, journalist VG Sporten

Ole Kristian Strøm

Ole Kristian Strøm

Hva jeg gjør nå, etter nyheten om at også Asafa Powell (31) er tatt, skal jeg spare dere for enkelthetene om.

Men det er bare en ting å si: internasjonal friidrett er pill råtten.

Nyhetene om at Gay og fem friidrettsutøvere fra Jamaica er tatt, alt offentliggjort i løpet av noen få timer en søndags ettermiddag og kveld, er mer enn friidretten kan tåle – bare noen uker før det er klart for VM i Moskva.

Friidretten har ligget litt i skyggen av sykling på «dopingtoppen». Nå er jeg ikke så sikker lenger.

Mistankene mot sprintere fra Jamaica og USA har vært der hele tiden, og siden 2008 er nå 14 sprintere fra Jamaica dopingtatt. Det er tydeligvis slutt på at Jamaica er «frihavn» for doping. Det samme kan sies om amerikanerne. De ser ut til å gjøre et helhjertet forsøk på å rydde opp nå. Selv om veien er veldig lang, så er det et veldig godt tegn at disse landene – og også Russland – ser ut til å ta dopingproblemet på atskillig større alvor enn tidligere.

Avsløringene om Gay og Powell gjør at alles øyne i enda større grad blir rettet mot Usain Bolt. Er han den «eneste» rene?

Skulle Usain Bolt bli tatt i doping, ville det være en katastrofe for friidretten. Han er den eneste virkelige superstjerne i internasjonal friidrett akkurat nå, og det store trekkplasteret overalt han dukker opp.

Usain Bolt er ikke tatt i doping. Det har heller aldri vært noen klare antydninger om at han skulle ha noe urent mel i posen.

Jeg velger å holde meg til det.

TESTET POSITIVT: Asafa Powell har avgitt en positiv dopingprøve.

TESTET POSITIVT: Asafa Powell har avgitt en positiv dopingprøve.

69 tanker om “– Er Bolt den eneste rene?

 1. Jeg synes at Steinar Hoens kommentar til det hele er en «miniskandale» sett fra norske øyne. Han vil vente til han vet hvilke type dop det er før han bestemmer seg om han vil utestenge blant annet Gay fra Bislett. Han burde stå med rett rygg å si at Gay eller andre som er tatt med dop i blodårene sine ikke er velkommen eller ønsket til Bislett.

 2. Hvorfor velger du å tro at Usain er ren? Og har du virkelig trodd ikke friidretten er råtten? Det er umulig, for noen som etter sigende skal ha kunnskap om trening og friidrett å bli kvalm av at Tyson Gay blir tatt. Det er helt ufattelig at Christina V. blir overrasket og sjokkert over at Tyson Gay blir tatt, eller at noen andre blir tatt. Enten er du/de usannsynlig naiv/dum (velg det som passer), eller så har man urent mel i posen selv.

  Du blir ikke best hvis du ikke tøyer strikken lenger enn alle andre. Du tar ikke et (ulovlig) stoff om det ikke gjør deg bedre enn konkurrenten.

  Toppidretten burde også vært ren, men det er den ikke. Slutt å lat som du er overrasket, du fremstår bare som dum/naiv (velg det som passer).

 3. Minner meg litt for mye om, da alle gikk rundt å trodde at Armstrong var den eneste rene på starten av 2000 tallet. Siden ingen trodde han turte å tukle med kroppen sin, etter han ble kurrert for kreft.

  Så jeg hever ikke et øyenbryn den dagen eventuelt Bolt går i garnet også.

 4. Lenge sidan eg slutta å følge med på idrett. Trur de eg trur at Bolt ikkje er dopa? Kor naiv skal media tillate seg å vere?

 5. Her antydes det ganske tydelig at når alle blir tatt i doping unntatt den best så er det bare et tidsspørsmål, akkurat slik som med Lance Armstrong.

 6. USain Bolt er ikke mye rein, hør på Victor Conte, som sa mange år før Armstong ble tatt, at han var full i shit.
  Takk for meg

 7. Det er bare å forberede seg på neste avsløring, hvem det nå enn blir. Ett er sikkert; det er mange flere juksemakere i dette gamet. Den virkelige store brøleren er om Bolt ryker i, om de da tør avsløre han da (((((((((

 8. ….og jeg er enig i at man kan ikke mistenke alle vinnere for doping.
  Men jeg blir verken kvalm eller overrasket om mine – ikke uttalte – tanker medfører riktighet !

 9. TRAGISK, TRAGISK OG ATTER TRAGISK!
  Jeg blir så skuffet over holdningene til så flott idrettsutøvere,.. at de kan få seg til å ødelegge sin egen karriere, ved å gjøre noe så dumt, virker for meg helt uforståelig. Da har vi bare Usain Bolt igjen, dersom han ikke skulle være «ren»,… ja, da er tillitten til og respekten for disse 100 og 200 m løperne «en saga blot»!
  Bjørg Fredval

 10. Friidretten har fått en stor ripe i lakken,,Men det er godt at juksemakerene blir tatt,,,Burde vært mye strengere straff ,,,Burde stilt økonomisk ansvar og betalt tilbake alle prispenger og startpenger de har fått,,Da blir de ikke like atraktivt å jukse

 11. Bolt er gjennomsyret av dop!
  Treningskameratene er fulle av dop og så møter han opp og knuser dem med god margin?! På spørsmål om dop er han lite snakkesalig og nærmest forsvarer dem. han kommer fra et land som har et dårlig forhold til dop.
  Spørsmålet bør heller være, hvordan klarer han å skjule det?

  • Det er faktisk ikke så vanskelig å skjule det som man kanskje skulle tro.
   Jamaica er et av få land hvor løperne ikke er tvunget til å teste før og etter løp. Er de i en internasjonal konkurranse i f.eks USA, må alle løpere teste.
   Men innen den tid har Bolt fått dopet ut av kroppen. Dette planlegges nøye.

   I Jamaica kan han dope seg og trene så mye han vil uten å bli tatt. Hensikten med dop i de fleste sporter er ikke å bli stor, men å kunne ha evnen til å trene hardere, lengre, få bedre opptak av oksygen, og bedre blodgjennomstrømning.

  • Bolt er ikke på samme treningslag som de dopingtatte jamaicanerne. I Jamaica er det to forskjellige lag som ikke har noe med hverandre å gjøre. Skal du skyte fra hofta, så sett deg inn i sakene først. Pinlig…

  • Passe ufint å beskylde en på grunnlag av at han slår folk som nå er tatt. Ta en titt på historikken til Bolt før det renner over med kvalmt, dømmende slam. Jeg gulper av deg

  • Det er viktig å være kritisk til idrettsutøvere som gjør det bra, men å svartmale han uten noen bevis blir latterlig.

  • Han trenger ikke å skjule det. I likhet med Armstrong i sin storhetstid har ikke friidretten råd til at han blir tatt. Markedsføringsverdien hans er for høy. Om noen år, når det er en ny fyr som kan være det store trekkplasteret…. Da kan man lage et nummer ut av «hvor seriøst man tar doping», ved å rippe han for alle triumfer som alle har visst har vært et resultat av doping hele tiden

  • Timothy, selv om at Bolt er abnormal, betyr ikke dette at han bruker noen form for dopingmidler. Det er derimot et spørsmål ettersom Jamaica er kjent for doping, men han har jo alltid framstått som en noe nykter’n og ordentlig person.
   Måten han har framstått virker det ihvertfall ikke sånn. Han skal vel ha blitt testet en dusillion ganger, ettersom han er en ganske enestående løper så det er bare å vente å se, ihvertfall håper/tror jeg at Bolt ikke er av den typen kaliber som kunne ha funnet på noe slikt.

  • Ja, Usain Bolt er åpenbart dopet. Jeg skjønner at journalister og andre med føringer på hva de kan skrive uten en positiv prøve på vedkommende, men de som faktisk ikke skjønner at Bolt har drevet systematisk doping i en årrekke kan ikke ha fulgt mye med i timene.

  • Timothy Dale, hva er det du sier? Det har ikke blitt vist noen antydninger på at Bolt kan ha drevet med dop. Ikke uttal deg om ting du ikke vet noen ting om!

  • Tøff påstand. Jeg sier ikke at jeg vedder hodet mitt på at han er ren, men at et fåtall mennesker er eksepsjonelt gode i visse ting er ikke til å komme bort i fra. Jeg velger å håpe på at Bolt er en av dem.

 12. Rimer det at den suverene mesteren er ren mens utfordrerene ikke er det? Hvordan klarer bolt å bli så suveren(som han har vært) i en så stor idrett som sprint når de han konkurerer med har vært dopet.

 13. Helt enig. Det fremstår svært usansynlig at Bolt ikke er dopet og muligens er svaret på hvordan han klarer å skjule det enkelt. Som det står skrevet vil det være en katastrofe for friidretten dersom han blir tatt for doping. Er det muligens slik at ledere og forbund ser en annen vei, slik sykkeltoppene lenge gjorde i forhold til Armstrong?

 14. Ja helt riktig, Bolt er full av dop. Alle rakker ned på Carl Lewis og andre sprintere som dopet seg men forsvarer og forguder Bolt samtidig. Når mange sier han er det største talentet og med de beste genene noen gang, da blir jeg forbannet. Særlig når han knuser verdens rekorder som allerede var helt syke i både 100m og 200m da må jo folk begynne å våkne opp å forstå at ham også er over dopet.

 15. Usain Bolt kan godt ha tatt metylsynefrin som Powell, bare ikke like nære konkurranse som det Powell gjorde. Og det er helt lovlig.

 16. Lenge var også Lance Armstrong den einaste reine, og dei fleste lukka augene så altfor lenge. Ei rekke av Usain Bolt sine treningskameratar og landsmenn er mistenkte eller dømde, og han forsvarar dei som dagen er lang. Det skurrar allereie der, slik det gjorde med Lance veldig tidleg. Den som vil lukke augene, får berre gjera det. Mediehus flest var snille mot Lance, og er like snille mot Usain i dag. Ein kunne i det minste stilt Usain til veggen der han forsvarar treningskameratar eller mumlar kvar gong doping vert tema.

 17. Håper rett og slett at Usain Bolt ikke blir tatt for doping, det ville vært en katastrofe for friidrett som du sier. Men setter min tvil til han nå, er den raskeste av dem alle ikke dopet ?. Det gjenstår og se om han blir tatt for det. Det er nesten slik at de ikke hadde gått ut med det til media hvis Bolt hadde blitt tatt, det hadde som sagt vært katastrofe.

 18. «Han kommer fra et land som har et dårlig forhold til dop»?
  Åh herregud, er du virkelig overrasket over at i sport er det langt mer business og penger, enn lidenskap og fair-play?! Det kommer ikke ann på hvilke land du kommer fra, men hvordan profitten ligger ann! Slik har vært slik siden dem begynte å teste verdier hos utøvere – ikke bare proft, men også amatør LENGE! Skulle det vært fair – og skapt en vinn-vinn både for lag, utøvere og tilskuere, skulle det absolutt vært 100% legitimt å bruke ALT som kan gjøre utøvere bedre!

 19. Hvis det hadde vært mulig å vedde på om Usain Bolt er dopet eller ikke hadde det vært formålsløst å satse. Oddsen ville vært 1,00

 20. Det er helt utrolig at mennesker blir overrasket at det hele tiden kommer avsløringer om dopingbruk. Jeg tar det forgitt at alle doper seg i toppidretten det er helt naturlig. At Ole K. Strøm blir nærmest overrasket helt utrolig. Her blir alle rundt Bolt tatt..er det ikke slik at doping skal gjøre et individ mye mer overlegent over et annet, da må han på toppe være likedan som de andre. Dette minner om Lance A. saken. Det tar tid før den største faller. Jeg vil ikke kalle meg selv en sportsidiot men mye sport blir det. Det finne ikke en større glede når grenser sprenges om det er mine landsmenn eller andre, men jeg er ikke naiv når det kommer til doping.
  La det være klart jeg ønsker en verden fri for doping men da må alle land være villige til å ta sine egne. Spania er det land som beskytter sine egne, Contador saken der statsministeren går ut og støtter en dopingtatt landsmann, sier mye eller for den del saken med superdopinglegen Fuentes, der rettssystemet beskytter mange andre som doper seg. Slike land burde vært fjernet fra OL osv.
  Selv om doping ble fjernet fra idretten vil det neste være at hvert land avler frem spesifikke mennesker til spesifikke idrettsøvelser. Er det doping også?
  Jeg forstår at du Ole K. Strøm er journalist og skal og bør velge ordene dine med omhu men jeg synes du er veldig naiv.

 21. Jeg er nesten 100% sikker på at Sven Kramer fra nederland som går på skøyter også er proppet med doping.. noen burde sjekke han grundig også!

 22. Hvordan kan du si at Usain Bolt er gjennomsyret av dop? Jeg velger å tro at han er ren til motsatte part sier noe annet. Det er rett og slett katastrofalt for friidretten om selveste Usain Bolt, trekkplaster og den store friidrettsstjernen er stappfull av dop. Så la oss heller vente å se 🙂

 23. For en kommentar! Videre spekulasjoner uten å gi sin egen mening, ikke en gang antyde annet en fakta. Hvis du først skal legge ut en artikkel/kommentar/hva enn du kaller dette, er det ikke like greit å komme med et poeng? Klikket meg inn på linken fordi jeg tenkte at den kunne inneholde noe fornuftig i «kampen» mot doping, men dette var jo bare enkelte enkle fakta og en ikke tildstedeværende konklusjon.

  Skjønner forsåvidt at journalister skal holde seg upartisk og ikke legge altfor mye vekt på sine egene meninger og/eller tanker. Mitt råd er at du skal vokse deg et par ekstra baller og gi litt mer av det du selv mener!

 24. Uavhengig av hvor mye jeg digger Usain Bolt som idrettsutøver, er det bare å innse fakta; At uansett om han er en unik sprinter (med tanke på høyden og løpsstilen hans), er det ikke mulig at han kan knuse Tyson Gay og Asafa Powell med så stor margin når de begge er neddopet. Tidene som har blitt oppnådd i det siste er jo helt absurde. At en mann skal kunne springe 100m på 9.58 burde ikke være mulig. Bare noen tiår tilbake, når Ben Johnson(som også var preppet full av dop) og Carl Lewis var de to største figurene i friidretten var tider rett rundt 10.00 det som var vanlig. Mens i OL 2012 springer Tyson Gay inn på tiden 9.80, og kommer ikke engang på medaljeplass.

  Unnskyldninger som at «treningsmetodene og teknikkene har bedret seg gjennom årene», fungerer desverre ikke for min del her. Finnes grenser for hvor mye litt finjustering på en allerede ellers så god teknikk kan bedre tiden din. Man er bare nødt å innse den brutale sannheten, at eneste måten å nå toppen innenfor slike grener er ved hjelp av doping. Er ingenting hokus pokus med det. Verden forventer at rekorder skal brytes, men det finnes grenser for mennesket. Ved hjelp av doping kan disse grensene brytes.

  Doping vil desverre aldri forsvinne fra idretten. Alt handler om folk som vil tjene penger. Hvis det var en friidrettsverden hvor ingen rekorder lengre ble brutt, eller det ikke engang fantes potensielle utøvere til å kunne sette nye rekorder, ville idretten mistet mye av sin populæritet og sjarm. Ingen glemmer hvordan verden var i ekstase når Usain Bolt satte ny verdensrekord på 100m. Det er slike ting som tiltrekker seere og publikum.

  PS: Påstår ikke at alle rekorder som er blitt satt gjennom tidene er blitt gjort av dopingmonstre, men sannheten er nok at det bare er tull å si at prestasjoner som har blitt gjort innenfor sprint-grenene de siste 10 årene har blitt gjort på ærlig vis.

 25. Det er for mye store penger og prestisje involvert til at noen tør avsløre Bolt om han klulle bli dopingtatt. Da raser friidretten sammen og sponsorer og alle forbund får panikk. Og det tør ingen risikere. Kanskje får vi vite sannheten om Bolt noe tiår etter at Bolt har lagt opp ((((

 26. Nettopp av den grunn at Usain er det eneste virkelig store trekkplasteret for friidretten, gjør at det nok finnes mektige krefter i spill for å forhindre at han blir tatt for doping, og om det skulle skje, at det holdes hemmelig. Vi lærte av Armstrongs sak at han hadde blitt tatt for EPO minst en gang, i 2001, men at dette ble holdt hemmelig av organisasjonen rundt blant annet ved hjelp av store pengesummer. Det ville ikke overrasket meg i det hele tatt om det samme gjøres for andre store idrettstjerner, og at de kun blir tatt når de møter noen som absolutt ikke kan kjøpes. Som vi også så i Vukicevic saken i fjor, ser vi at også land som Norge, som ikke er i verdenstoppen innenfor sportene en gang er gjennomsyret av doping. Spørsmålene som ble stilt var konkrete og for de som har drevet med doping skjønner med en gang at Vukicevic visste akkurat hva han spurte om, og hans unnskyldning var veldig tynn. Desverre er metodene for testing alltid to steg bak metodene for doping, og jeg ser ingen tegn til forandring.

 27. At det går ann. Dette er helt for jævlig for idrettsutøvere! Spesielt de unge. Tenk på dem som streber etter resultater dag ut og dag inn. Noe må bli gjort!

 28. Når man kommer fra et land hvor 5 av landets beste utøvere blir tatt for doping, da må en være temmelig naiv om en tror at den beste av dem alle ikke bruker dop.
  Spørsmålet er dette.
  Hvordan klarer han å ikke blir tatt, han må ha svært gode leger og hjelpemannskap rundt seg som klarer å skjule det han tar.

 29. Jeg skal ikke beskylde Bolt for å ha dopet seg, men finner det underlig når han slår alle som har dopet seg. Han må i det minste tåle at fokuset nå også er rettet mot ham.

  Jeg forstår ikke at friidetten ikke har lært. Det gikk en dokumentar på fjernsynet her om kvelden hvor alle de store heltene fra tidligere stod frem og fortalte de hadde dopet seg, organisert av leger og støtteapparat. Dette var under Carl Lewis og Ben Johnsen sin storhetstid. Lærte de ingenting av den gangen?

  Nå er hele 14 stk fra Jamaica blitt avslørt. Jeg tror ikke de fra Jamaica er noe dummere eller lettere å lure enn andre, men de er fattigere enn mange andre og hva gjør man ikke for ære og penger? Fordi det er jo det dop til slutt handler om? Penger, penger og atter penger. Sporsdirektører og ledere, sponsorer. Alle krever resultater. Så hva gjør man? Jo det som igjen har kommet frem. All idrettsglede er for meg drept når slike ting dukker opp. Jeg lar meg ikke imponere mer rett og slett. Steng de ute for alltid. Er du tatt så får aldri lov å sette dine ben på en idrettsarene mer. Du skal miste all heder og ære, bli fratatt alt av penger du har vunnet og sitte ribbet tilbake. Det er nå min mening.

 30. Man får se det an litt, kan se ut som om Powell har blitt tatt for et mildt sentralstimulerende middel. Det er noe helt annet enn boler, mystiske vanndrivende midler etc. Det er idiotisk å ta slikt når man konkurrerer, men kan ha en forklaring. I alle tilfelle gir det minimal prestasjonsforbedrende effekt.

 31. Tror også spørsmålet om Bolt er hvordan han klarer å skjule det. Når han ligger så langt foran hver eneste motstander (som da også har testet positivt på dop). Eller så ligger det bare i genene hans å være semigod? eller kanskje han er alien? hmmm

 32. Apropos stjerner i friidrett, er det ene og alene medias fokus på hva de mener som er stjerner. hadde fokuset vært litt bredere hadde barn og unge idag hatt langt flere helter å se opp til. Hvor mange barn og unge vet hvem som er Norgesmester i andre idretter enn langrenn og fotball! Det er synd at media er så nedlatende til leserne.
  Selv om sykling har vært i en annen liga når det gjelder aksept for å ty til hva det skulle være for å vinne, glemmer denne artikkelen helt at friidrett har vært og det ser ut til fortsatt å være en arena der doping er nøkkelen til seier. Glemmer man helt Ben Johnsen/Carl Lewis, og enda tidligere DDR epoken. Av nyere tid er vel Marion Jones en av de største bedrag gjennom tidene.
  At sannsynlighetene for at Bolt har jukset øker er bare naturlig, dog kan det være tegn på at verdens raskeste mann har endret seg mtp at Justin Gatlin har løpt fortere. Gatlin har mest sannsynlig gått bort fra juks etter utestengelse.
  Men det setter større spørsmål ved effekt av doping tidligere i karrieren, noe som absolutt bør være en faktor for å utestenge avslørte for livstid.
  PS. håper media kan legge fokus på det som er bra, enn feks henge seg opp i Oleg Tinkovs tankegang !!

 33. Før Lance Armstrong innrømmet doping sa mange av oss på div diskusjonsforumer at det var idiotisk å tro at Lance var ren siden han hadde vunnet Tour de France syv ganger og i samtlige løp slo en lang rekke syklister som beviselig var dopet. Da fikk vi til svar fra de naive at jo, så god var faktisk Lance Armstrong. Han var bare en komplett syklist!

 34. Hei, Timothy. Hvordan kan du si at Usain Bolt er uten tvil dopa?? Han har vært en megastjerne i i friidrett og kommer alltid til å være det. Han har aldri blitt tatt for doping og testet ikke positivt. Se smilet hans og alt han gjør for barn og friidrett! Jeg tror aldri han hadde hatt god samvittighet ved å lure alle barn som ser opp til han. Man kan se og høre på han at han 100% ren for doping. Jeg kan tenke meg at siden 14 jamaicanere er tatt, så er Bolt positiv også. Men der tar du feil og du kan ikke vite sånt. Favoritten min i friidrett er Usain Bolt, for jeg kan se og høre at han elsker sporten sin og at han aldri vil ta doping, da er alt han har gjort forgjeves. Når han vinner, kan man se stoltheten, en ekte stolthet i smilet hans. Så du burde virkelig skjerpe deg. Greit at man har egne meninger, men seriøst, ikke døm andre før du vet noe. Takk for meg!

 35. Vi vil dessverre aldri få bort disse stoffene. Nye bedre og vanskeligere å spore til en hver anledning. Forsvinner alle sponsor penger og skyhøye lønninger vil vi kanskje få tilbake det som var meningen med idrett, gøy-sunt og sosialt

 36. Mulig jeg er naiv eller optimist, men jeg håper og tror Usain Bolt er ren. Når en ser på fysikken hans, så er Bolt ett hode høyere enn de beste og har en overlegen fysikk. Det kan også sies at Bolt har skilt seg ut stort allerede som 15 åring. I 2002 vant han gull på 200 m under Junior-VM. Dette før han hadde fylt 16 år. I det samme mesterskapet var han også med på å ta sølv både på 4x 100 m stafett og på 4 x 400 m stafett. Året etter tok han gull på 200 m under U-18 VM. Han var også den første junior til å løpe 200 meter på under 20.00. Mulig at jeg tar feil, men jeg tviler på han var dopet som 15 åring og allerede da var han suveren. På den andre side hadde jeg ikke trodd at Marion Jones heller var dopet før det var ett faktum, men jeg håper jeg slipper å bli like skuffet denne gangen som da.
  Om Bolt bli tatt i doping slutter jeg å se på friidrett.

  • Jeg synes at det blir helt feil å forhåndsdømme personer og Usain Bolt er og blir ren til det motsatte er bevist .

 37. Bolt er ikke dopet. Tror dere ikke at han har gått gjennom mange blodprøver når han vant OL og slo verdensrekord?!?!? Det finnes vannløselig doping ja, men da kan jeg bare se tilbake til Frank Schlek. Frank var en proff syklist og syklet for team Leopard i Tour de France. Han brukte vannløselig dop og ble tatt med en gang. Med andre ord, dop er umulig å skjule. Ja han vinner med stor margin over de som har dopet seg. Men har ingen lagt merke til at hver gang han snakker alle om hvor stor han er i forhold til de andre. Med 196cm høy og veier 100-110 kg er det ikke rart han er rask. Ja, han knuser de han løper mot (som er dopet) men Bolt har ingen grunn til å dope seg. Helt siden han var 16 år har han vært med i verdenstoppen. Som 17 åring løp han på 20,01 på 200m. Tilogmed som liten var han stor. Doping hjelper å få bedre resultater ved å dope seg i 5-7 år. Skulle Bolt ha dopet seg som 10-12 åring? Nei.Moren og faren til Bolt testet han for ADHD fordi han var så hyper av seg. Tror dere virkelig at en 3 åring stikker nåler i sine egne ben? Nei. Så alle dere idioter der ute, som tror han er dopet, fordi han slår de som er dopet, kan gå å lese mer fakta om Bolt før dere argumenterer.

  Dere ble akkurat satt på plass av en 15 år gammel gutt.

 38. Det er mulig Bolt også er, eller har vært, dopet. Men fysikken hans er rimleig forskjellig fra de fleste dopingtatte sprintere. Han har en kroppsbygning og en steglengde som kanskje gjør det mulig å løpe på de tidene han gjør uten doping. Tiden vil vise. De fryser nok ned prøvene hans og analyserer på nytt når bedre metoder blir utviklet. Så om 10-15 år vet vi nok ganske sikkert om også han doper seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *