Juksforsøk som dette bør gi rødt kort

bs1826220-jpgelitese-680

ANNULLERT MÅL: Her scorer RBKs Nicki Bille Nielsen med hånda under mandagens oppgjør mot Molde på Lerkendal i Trondheim. Målet ble annullert av dommer Tom Harald Hagen. FOTO: Bjørn S. Delebekk, VG.

Av: Knut Espen Svegaarden

Stavanger stadion, 16. mai 1999: Viking slår Vålerenga 2-0. Seiersmålet scores av islendingen Rikhardur Dadason, godkjent av dommer Terje Hauge. Etter kampen blir det et helvete – fordi «alle» har sett at Dadason har scoret med ulovlige midler. Han kaster seg fram og slår ballen i mål – med handa.

Ulovligheten får ingen konsekvenser – for Viking og/eller Dadason. Men det får konsekvenser for Egil Olsen. Drillo har stilt spørsmål ved dommer Hauges partiskhet, og det er den tidligere landslagssjefen som straffes, ikke synderen Dadason. Fordi regelverket i Norges Fotballforbund var sånn den gangen.

Lerkendal stadion, 20. mai 2013: Rosenborg og Molde spiller 0-0. Den eneste scoringen er av danske Nicki Bille Nielsen, men godkjennes ikke av dommer Tom Harald Hagen. Det blir et mildt «helvete» etter kampen, fordi dommer så at Nielsen kastet seg fram på innlegget fra Tarik Elyounoussi og slo ballen i mål – med handa. Og fordi synderen raskt erkjente tabben sin, selv om han jublet først.

Passbilde VG-ansatte. Knut Espen Svegaarden

Knut Espen Svegaarden, VG.

Ulovligheten får en konsekvens, i det Bille Nielsen får gult kort og blir sett på som en juksemaker. Og nå er regelverket i NFF endret. Så selv om dommer ikke hadde sett ulovligheten, så kunne NFF ha straffet dansken i ettertid.

Så litt lenger har vi kommet i jakten på syndere som ødelegger fotballspillet. Men har vi kommet langt nok?

Under VM i 2010, i Sør-Afrika, handset Uruguays Luis Suarez på streken mot Ghana i kvartfinalen. Han ble utvist for det han gjorde. Dette fordi regelverket sier at en spiller kan utvises hvis han fratar motstanderen et mål eller en målsjanse.

På Lerkendal kan ikke Nicki Bille Nielsen vises ut, i følge regelverket. Fordi en hands er sabotasje, usportslig opptreden, som skal straffes med gult kort.

Men er det verre å hindre en scoring med hånda enn å score med hånda? Jeg mener nei. På et vis mener jeg at det Bille Nielsen gjør er verre, fordi det er mye mer utspekulert, uansett hvor mye dansken hevder at det ikke var med vilje. Refleks eller ikke: Han gjør som flere og flere i dagens fotball: Prøver å score/vinne med alle midler – også de ulovlige. I Suarez sitt tilfelle så er det også en refleks, der han kaster opp hendene for å hindre en scoring. Men den er på ingen måter utspekulert. Og han prøver da heller ikke å komme unna den.

Hvis juks skal tas på alvor, så er det mulig NFF må endre reglene sine – igjen. De gjorde det etter Dadason-handsen i 1999. Nå er det modent for å se på det igjen. For ingen ønsker at juksemakerne skal vinne.

For gult kort og uthenging til tørk i en dag eller to etterpå, det er kanskje ikke straff nok. Hvis vi skal få endret holdningene til sabotasje av spillet.

Må det en regelendring til for å få bukt med slike påfunn?

53 tanker om “Juksforsøk som dette bør gi rødt kort

 1. Så det du sier er at man skal ikke straffes for selve handlingen (bevisst hands) men for handlingens konsekvenser (mål og evt. feiring). Hvis han da handser i et forsøk på å score – men ballen ikke går i mål – mener du da at det bare er gult?
  Spilleren må straffes for tanken/atferden bak handlingen, ikke for resultatet. Forsøk på en usportslig handling straffes i like stor grad som selve utføringen av handlingen.
  Hilsen dommer

 2. Hvorfor er det verre å handse enn å filme eller holde trøya til motstanderen innen i feltet? Så ingen slike artikler da Jo Inge Berget prøvde å filme seg til straffe for ett par uker siden, selv om det er minst like mye juks som dette er. Det har selvsagt mest med hvem som utfører jukset, Bille og Suarez er mye mer interessant enn Berget, Phil Neville og sånne.

  • Helt enig! En hands kan være en refleks, men det er ikke en refleks å filme. Så for å følge Svegaardens resonnement, så burde filming innenfor 16-meteren bli straffet med utestengelse i flere kamper hvis hands straffes med utestengelse i en kamp, for filming er mye mer utspekulert enn hands. Hvorfor tok ikke Svegaarden dette opp når Berget var utspekulert og filmet? Riktignok er det lite troverdig av Bille å påstå at han hadde sagt i fra til dommeren om det, men han var stor nok til å unnskylde seg i ettertid. Media bør slutte å lage «storm i vannglass» over personer som Bille som faktisk sa unnskyld til både dommeren og Ole Gunnar Solskjær etter kampen, og heller ta de utspekulerte spillerne som IKKE viser storhet ved å unnskylde seg for sin utspekulerte episoder, også om de spiller i Molde..

  • I artikkelen så påpeker han en «hands» som medfører mål. Et godkjent mål. Det å filme til seg straffespark er juks- absolutt, men fremdeles ikke et mål. Straffen skal tas først. Slikt sett, litt søkt, så blir det litt som om å sammenlikne det å bli dømt for en forbrytelse du ennå ikke har begått, kun fordi du tenkte på det. Men er langt på vei enig i at bevisst juks generelt bør straffes hardere.

  • Du har ett dårlig eksempe for å understreke ditt poengl. Alle 4 eksperter i TV2 studio med utall repetisjoner mente Berget skulle hatt straffe og gult kort self var feil.

  • Berget filmet ikke. TV-bildene viste at han snublet. Det er tragisk at hvis en angripende spiller snubler og får gult, selv om man detter i straffefeltet trenger det ikke automatisk å være straffe eller filming.

 3. Hva med Fredrik Gulbrandsen mot Sogndal ?
  Jeg sendte mail til Rune Pedersen og fikk ett merkelig svar at dette var det noen utenfor NFF som behandlet. Det kommer nok ikke til å få noen konsekvenser for han heller, så da er det vel fritt fram med juks og filming.

 4. Jeg ser heller ikke den prinsipielle forskjellen mellom å handse for å redde eller handse for å skåre et mål. Like rødt i begge tilfeller.

  Ekstra spesielt ble det i går, da Linnes får direkte rødt for å felle en Nilsen på vei mot en «OK skåringsmulighet» som han selv beskrev, og Nilsen selv kun får gult for å prøve å slå ballen direkte i mål (og avgjøre kampen).

 5. Rett ord i rett tid. Det som blir interessant å se, er om Rosenborg tar affære og straffer spilleren både økonomisk og med karantene. Tross alt har Bille både revet i stykker drakta, og nå viljehandset ballen i mål. Angeren stikker heller ikke dypt hos spilleren siden han vitset med episoden på Twitter i etterkant. Hadde han spilt i PL, ville straffen for begge disse insidentene blitt knallhard.

 6. Håpløst utspill av journalister som mangler evne til å tenke rasjonelt. Alle fotballspillere bryter reglene i større og mindre grad, og jukser for å oppnå fordeler. Dette er ikke verre enn forsvarsspillere som holder angriperen på hvert eneste hjørnespark, uten at det blåses.
  Eller angriperen som filmer seg til straffespark. Skal det være rødt kort for det også?

 7. Helt enig. Rødt kort i sånne situasjoner. Er ikke sikker på at Bille hadde sagt fra, men ingen tvil om at det er det han ønsker at han hadde gjort. Men hvem av oss har ikke gjort ting som vi har angra på når vi fikk tenkt oss om?

  Jeg liker dansken!

 8. Hei. Hvorfor er det slik att angripende lag skal ha så god moral og ikke jukse. ( filming/handse) Da burde det samme gjelde nå forsvarsspillere holder, dytter,står på foten og jukser på alle tenkelige måter for å ta ifra det angripende laget muligheter til å lage mål. Klarer ikke helt å se forskjellen på dette.

 9. Kan begynne med å straffe alle typer juks i samme sleng. Hva med Molde som saboterte med uthaling av tid i en hel 2. omgang uten andre konsekvenser enn 1 min tillegg i tid (3 min for 6 bytter, 4 min til sammen). Spissen MFK satte inn i 2. omgang som lå og vred seg i 5 min, men som mirakuløst nok ble helt frisk igjen da spillet ble satt i gang igjen. Keeperen som brukte 1 min på alle 5- metere.

 10. Det skjer mye rart med dømmingen på Lerkendal. RBK har vunnet mange kamper på feige dommeravgjørelser. Derfor er Rbk’s hjemmebane fryktet av alle. Når i tillegg supporterne er de ufyseligste i Norge er det stort av Molde å nedkjempe hele bunten med 10 mann !!

 11. Helt enig i at det bør gis direkte rødt på handsmål, viljehandsmål. Enkelte spillere, som denne Bille, har litt for store tanker om seg selv og trekker inn Maradona og guds hånd for å ufarliggjøre det hele. Det er på tide å sette foten ned overfor disse wannabe-kopiene, neste gang skal rødfargen frem!

 12. Det blir bare dumt når spilleren etter å ha jublet vilt for scoring sier at han ville ha sagt i fra til dommeren at han hadde jukset.

 13. Hva er juks?

  Det å slå ballen i mål er selvsagt usportslig og noe som ikke bør forekomme, men hva er egentlig juks når vi snakker om fotball? Hvilke typer juks skal man akseptere?

  En forsvarer som holder eller dytter en angrepsspiller er ikke lov og derfor noe som også kan anses som juks. Likevell så skjer det i 100% av fotballkampene uten at dommerne slår ned på det. Sånn sett er det et mye større problem enn de få gangene en spiller bruker handa til å score. Så skal man til livs juksing har man helt andre områder man faktisk kan gjøre en forskjell.

 14. Dette er også typisk dommerstanden i Norge, han så at han brukte hånda, enda så får han KUN gult kort og ikke rødt…
  Det tror jeg skyldes ene og alene at Bille er Rbk spiller og at dette skjedde på Lerkendal, for jeg tror 101 % sikkert at alle andre hatt fått rødt kort hadde dette skjedd annet sted enn på Lerkendal

 15. På Lerkendal i går burde det ha blitt delt ut to røde kort, et til Bille Nielsen for den mye omtalte handsen og et til Coly for overspilling. Begge deler er like ille sånn som jeg ser det. Og dommeren kunne vel hvis han hadde vært skikkelig tøff gitt gult kort for handsen og gult kort for feiring etterpå, altså rødt?

 16. Her er vi ved fotballens hovedproblem. Regler brytes i fleng uten at det får noen konsekvenser. Som 18 åring var jeg kretsdommer i Vestfold Fotballkrets, og sleit med eldre spillere som prøvde å bruke alle midler overfor oss dommerer, slik at vi ble usikre. Jeg sluttet å dømme pga. studier i Tronheim. De siste ti åra har jeg vært dommer i judo. Dette er en sport der regelverket er meget strengt. Den minste antydning til usportslighet straffes med tapt kamp og bortvisning fra stevnet. Holdningen i fotball er dessverre at alt dommeren ikke ser er lovlig, og denne holdningen er det liten eller ingen vilje til å gjøre noe med. Vi har lenge hatt video til hjelp i judo, ennå vi er 3 dommere til å holde styr på 2 utøvere som holder seg innenfor et kampareal på 8×8 m. Fotballdommerer har en håpløs oppgave og må få videohjelp. Se på Ichockey, der ser dommeren på video før avgjørelse taes, det gjør vi i judo også hvis vi er i tvil.

 17. Dette fratar meg litt lyst til å gå å se fotballkamper. Nå skal det vinnes for enhver pris. Norsk fotball er ikke tjent med å ha den type spillere. Har vært på noen Bayern München kamper og det er ett annet spill enn det denne dansken driver med. Tar jeg feil hvis jeg mener å huske den samme mannen rev av seg drakten på Lerkendal. Har han ikke skam i livet?
  Egentlig så er det HAN det er synd på. Han viser hva han egentlig står for.
  Tore

 18. Hvorfor lukker Bille øynene, hvis han vet han skal bruke hånden og ikke hodet ? Det er som regel en refleks rett før ballen treffer hodet, at øynene lukkes.
  Han burde derimot ikke ha jublet for scoring.

 19. Det er mye stygt og farlig spill som ikke ender med rødt eller gult. Mange opplagte hendelser blir heller ikke straffet etter kamp på grunnlag av video da dommer såkalt har observert og kansje omtalt i kampraport. Start hylekoret etter røde kort etter disse situasjonene. Jeg er enig i at det er unødvendig av RBK spilleren å gjøre dette, men han fikk gult og det er mer enn enkelte grisetaklinger og albuer til hoden ender med!

 20. Helt enig med deg Jens.

  Dersoim dette var en refleks, så skjønner jeg ikke Knut Espen’s indignasjon.
  Da synes jeg det er mye værre å filme seg til straffespark for det er en bevist handling.

  En annen pussighet. Jeg legger merke til at det blir vesentlig mere fokus og støy i media når det er spillere i Rosenborg som er innblandet eller når Rosenborg blir tildelt «lettkjøpte straffespark» enn når det samme skjer i andre klubber. Det er også påtasgelig mindre støy i media når Rosenborg blir bortdømt enn når andre klubber i kamp mrd Rosenborg blir det.

  Jeg noterer Knut Espen som nok en Rosenborg missliker. Skjerp deg.

  Mvh Alf

  .

 21. Kan jo være fordi Berget ikke jukset. Han fikk gult kort ved en feil. Selv forsvareren innrømte dette.
  Uansett er å slå ballen i mål en anelse verre enn å legge seg i feltet. Selv om begge deler er ufint.

 22. JENS nå må du ta deg sammen. Helt enig med Knut Espen her og JUKS ER JUKS uansett hvor på banen det foregår. Dette var ikke et angrep på Rosenborg, men jukset som brer seg grunnet de store pengene som finnes i dagens fotball at enkeltspillere er villige til å trå over alle etiske og moralske grenser for å oppnå suksess i idrett. Det har også vært bevist at spillere og utøvere også har fått forkastelige beskjeder fra styrende om å jukse. Forslag 1. Innfør strenge utestengelser og bøter ved bevist juks. 2. når det gjelder fotball innfør videodømming for dommeren får rett og slett ikke med seg alt og tør å vise kontroversielle situasjoner på skjerm.
  Med disse 2 forslagene er mye gjort og man slipper opptøyer og den slags ved utilstrekkelig og såkalt urettferdig dømming da folk får sit. opp direkte opp på skjermene og en voksen god forklaring vedlagt Folk har faktisk rettferdighetssansene inntakte rundt omkring på kloden.
  Ps: kjøper ikke Bille sin forklaring da han jublet like etter scoring. Det sier vel sitt…….

 23. Sier som Jens.

  Hvor går grensen? Skal en midtstopper som holder en angriper på corner straffes i etterkant, er ikke dette utspekulert? Juks i en eller annen form vil alltid forekomme. I denne situasjonen får Bille gult kort og får dermed indirekte straff ved at han må sone senere. Hadde ikke dommeren sett det, ville NFF sannsynligvis ilagt karantene.

  Blir lei av dette hylekoret som roper hver gang det skjer en enkelthendelse. Tenk litt lengre så ser du at en slik innføring av karantene vil skape forskjellsbehandling. Anbefaler deg å se Gary Nevilles analyse samt redegjørelse av filming/karantene/konsekvenser, ligger på youtube. Flere av momentene han nevner er relevante også her.

 24. Synes ikke det er noe verre å jukse foran motstanders mål enn foran eget mål. Hvorfor skal det liksom være så mye mer utspekulert? En forsvarsspiller som jukser ved å holde i trøya er like usportslig som en angrepssspiller som filmer. En angrepsspiller som skårer med hånda er akkurat like usympatisk som en midtstopper som redder et mål med ulovlige midler.

  Rødt kort blir alt for strengt i mine øyne. Gult kort og ferdig med det.

 25. Enig med jens. Hva med lillestrøspilleren som selv sa han filmet seg til straffe mot brann tror jeg det var. Så ingen slike kommentarer da.

 26. Denne «Bille» er ikke EN gang juksemaker, men FLERE ganger i samme kamp. Det at dommeren fremstår som et «kveithau» gjør i saken bedre. Om jeg oppfattet rett var Molde-spilleren som fikk rødt kort PÅ ballen, men Bille holdt munn. Etter hans «Guds hånd» jublet han – juks nummer tre og til sist hevder han at han ville sagt fra om hånden – hvilket er lett å si i etter «hånd» 🙂 – juks det også. Det er kanskje denne type sportsånd Norge vil ha, men ikke jeg. Flott sportslig utfoldelse er fint å se, men juks tar sportsgleden fra spillet.

 27. Han skulle selvsagt hatt hendene på ryggen som en skiflyver idet han kaster seg frem for å stupheade ballen i mål……………..::)) Alle som har spilt fotball vet jo att det er det man gjør, hendene skal sitte klistret til kroppen i alle situasjoner! egentlig burde samtlige spillere bruke tvangstrøye for å få slutt på armbruken.

 28. Å handse i egen 16-meter gir straffespark. En forseelse som hindrer motstanderen en klar scoringssjanse gir rødt kort. Å handse i motstanderens 16-meter er heller ikke lov, men det bør i hvert fall ikke gi rødt kort. Gult kort for viljehands er OK.

 29. Vedr juks; Spør OleSOlskjær hva han mener om sin egen afrikaner som ligger nede i 4 min for så å spurte ut på banen. Hadde jeg vært dommer hadde jeg følt det som et hån mot meg.

 30. Æ skjæmmes over å vær trønder med en sånn juksemaker som den der dansken på det som en gang i tida var et trønderlag. Nei hør på hva levangergutten Kristoffer Vatshaug, som spiller på MFK , sier om saken !Aldri om dansken hadde tenkt å si fra om han hadde jukset ! Han var kanskje på tur bort til dommeren når han jublet etter scoringa ? Patetisk kar !

 31. Dette er helt klart ingen viljehands, det går tydelig frem av nærbildet : Han har hodet i posisjon for å heade ballen i mål. Dersom han bevisst skulle slå ballen i mål, ville han sett rett fremover mot ball og hånd ! Her når han ikke frem med hodet, ballen passerer fra høyre og treffer armen.
  I et slikt stup ville det ikke vært naturlig å holde armen bakover, men fremover for å være klar til å ta seg for når han «lander».
  At han først jubler, er en umiddelbar reaksjon etter 80 minutter med slit for å få ballen i mål. Så tar det noen sekunder før realiteten går opp for ham. Motsatt : Hadde det vært bevisst handling, ville han ventet med feiring til han så om det hadde lyktes. Stå på Bille !

 32. Jukserne skal taes. Det er greit. Hvilke juksere skal taes? Er det bare de som i kampens hete slenger ei hand fram eller opp? Din argumentasjon om at Suarez gjør en reflekshandling, mens Billes handling er overlagt skjønner du nok selv faller på sin egen urimelighet. Ingen av de to har god tid på å planlegge alle de situasjoner de er involverte i i løpet av en fotballkamp, det meste skjer på refleks.
  Hvis du virkelig vil ta tak i juksere i kampen på Lerkendal i går kan du ta tak i moldes støtteapparat, som nekter å ta med en ‘skadet’ spiller av banen. De nekter ikke bare en gang å følge dommerens tydelige beskjed. Først etter at dommeren har gitt beskjed på en måte som overhodet ikke er til å misforstå tre ganger trekker de motvillig ut på sidelinjen.
  Hvis Solskjær ikke ser at han sitter i glasshus og kaster vannflasker er det han Magne Hoset bør be gå i seg selv, og ikke dommeren. Akkurat det er vel en utopi å håpe på, Hoset er ikke akkurat kjent for å være balansert hverken på eller av banen.

 33. Helt enig i at en viljehands for å jukse til seg et mål er like ille som å frata motstander scoring ved bruk av hånden, og derfor bør straffes like strengt.

  Men en annen (u)ting som jeg synes fortjener strengere straff er filming, både innenfor sekstenmeteren og på resten av banen. Dette gjøres jo også for å oppnå fordeler i større (straffe, utvisning) og mindre grad.
  Før synes jeg det var ille å se sør-europeiske og latinamerikanske lag overspille etter alle kunstens regler, men i de siste årene har dette blitt et større problem også i Premier League.
  Desto mer frustrerende å legge merke til en økende aksept for fenomenet blant kommentatorer, studioeksperter og journalister. Fra hvilken som helst sending fra PL i vinter hvor det var omdiskuterte straffesituasjoner kunne man høre ekspertene ytre sine meninger. Da er det provoserende å høre noen av de si: «det var kontakt, ergo soleklar straffe.»
  Det behøver da ikke dømmes straffespark i enhver situasjon hvor en spiller er i kontakt med det andre lagets angriper??? Angriperen må da på en eller annen måte hindres for at det skal være straffe. En av de verste i denne sammenhengen er Petter Myhre, som tydeligvis mener at det bør innføres en halv meter sikkerhetssone rundt angripende spiller…

  En annen ting er usportslig opptreden ved å stille seg foran ballen for å hindre motstanderen i å ta en rask dødball. Det burde være svært lett å luke bort ved å gi kort til saboterende spiller umiddelbart. Hvis jeg ikke tar feil er det slik i innebandy at du selv har ansvar for å komme deg unna når motstander har dødball, straffes med 2 min. utvisning.

  Drøying av tid ved å bruke lang tid på å komme seg av banen ved spillerbytte er også en sak det burde være enkelt å komme til livs. Hvis dommeren oppfatter dette kan han/hun bare sette i gang spillet umiddelbart, slik at den juksende part i praksis spiller med èn spiller mindre den tiden byttet tar.

 34. Det Bille Nielsen viser i Rosenborg gjør at han ikke er verdig til å spille for klubben. Den arrogansen han viser og oppførselen han har med å rive av seg drakten i sinne og ikke minst når han bevist bruker armen til å score mål og deretter le av det hele, viser etter min mening at Rosenborg burde selge han snarest mulig. Denne typen vil aldri bli en ekte Rosenborg spiller.

 35. Enig – en slik forseelse kan man godt gi rødt kort dersom ikke spilleren direkte går bort til dommeren og innrømmer feilen før han starter å feire scoringen. Vi kan akseptere en refleks hvor han slår inn ballen, men at han prøver å «sno seg unna» forbrytelsen skal straffes tøft. Det at andre overtredelser av regelverket ikke straffes hardt nok, er ikke det vi diskuterer her.

 36. Slike forsøk på juks burde selfølgelig gi direkte rødt kort – OG i tillegg minimum 5 kampers karantene.
  Mr. Bille – Det hjelper IKKE å si i ettertid at du hadde kommet til å be dommeren annulere når du setter opp et ufårstående tryne i det han dommeren gjør nettopp det. Den unnskyldningen trenger du større påhengsmotor for å komme unna med – nytter ikke å ro.

 37. Ref artikkel i Aftenposten.no, se http://fotball.aftenposten.no/dommerhjornet/article280582.ece, der en spiller på Nardos G16-lag hylles for å sagt i fra til dommeren om at han scorte med hånda.

  Vi hadde en tilsvarende situasjon i en J15-seriekamp mellom Bærum og Oppsal 16. mai der Bærums spiss scoret ufrivillig med hånda. Dommeren godkjente målet, men jenta sa i fra og målet ble annullert. Både i kampen og etterpå tok dommeren spilleren å hånda og takket for hennes ærlige og prisverdige opptreden. Selv om Bærum tapte kampen 0-1 etter å ha misbrukt svært mange gode målsjanser var det altså ikke aktuelt for spissen å jukse seg til mål.

  Her kan det synes som om ungdommen viser vei for å endre på en kultur der det har vært ok med juks. Hvem husker ikke den tåpelige uttalelsen om i «Guds hånd» fra en viss Maradona i 1986, og som ble gjentatt av Bille Nielsen i Trondheim i 2. pinsedag. NFFs fair play kampanjer får først mening når slike saker som omtalt over blir løftet frem og når juks blir slått ned på gjennom f.eks flere kampers karantene for å ha «brakt sporten i vanry». Vi kan håpe at dette setter en ny standard for hva som forventes av alle fotballspillere.

 38. Forsøk på juks skjer da ved hvert eneste innkast, når spillerne prøver å påvirke dommeren til å gi dem kastet, selv om de vet de var sist på ballen. Og hadde du ikke skårt mål selv om du visste du var i offside? Å ta ballen med hendene er bare så fryktelig «jentete». Og biting.

  Filming er vel i prinsippet ikke noe værre enn annet forsøk på juks, bare at det er så stakkarslig å late som om man har vondt, når man ikke har det. Straff.

  • Hva med å opprette et fair play utvalg som tar for seg alle kamper i eliteserien og 1. div (for å starte der) og tildeler alt fra en til flere kampers karantere for juksemål, filming for å oppnå frispark/straffe, nedsparking, overdreven armbruk, dårlige meldinger til motspillere, kjeft på dommeren, drøying av tiden og annen uønsket oppførsel. Fotballspillere er som alle andre, de må OPPDRAS, og da må NFF ta tak for å få endret kulturen der «alt er lov bare ikke dommeren ser det». Vi har jo alt på video, siden det gjøres opptak av alle kamper på de to øverste nivåene, la oss bruke det til å tvinge fram fair play hos de spillerne som fortsatt ikke har de riktige holdningene til sporten og til alle folka involvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *