Er det noen som vil kjøpe en billig badeshorts?

Viktig melding til alle reisende til Rio de Janeiro: Gaten er i ferd med å stenge.

Av: Stein-Erik Stormoen, sportsjournalist VG

Alt annet enn seier vil være en gedigen skuffelse, sa Drillo på landslagimg-6568-jpgoslo-201-518ets pressetreff torsdag. Skuffet ble vi. Gedigent.

For nå er Norge i ferd med å falle av i det som mange mente var tidenes enkleste kvalifiseringsgruppe. Sveits skulle få kamp av Norge om seieren.

Men nå er også Island foran og innehar i øyeblikket play off-plassen. Det er selvfølgelig fortsatt mulig å ta den. Men lite gir håp om det her vi sitter – skuffet – akkurat nå.

Drillo snakket også om at han hadde sett at Albania ble lurt av Kamerun med hurtige dødballer. Fredag var det vi som ble lurt. Det hurtige frispark ble tatt, de norske spillerne sov og ballen hang i garnet bak Rune Jarstein.

Kaizers Orchestras «Hjerteknuser» begynte å spille i hodet.

rio16-jpgr-dmerket-i-563

DEILIG: Ipanema-stranden virker ikke spesielt nære for Norge neste sommer akkurat nå. Foto: NTB Scanpix.

Norge skal ha for sluttspurten. Moa og Markus Henriksen var blant dem som fikk kjempesjanser til å utligne. Alt annet enn avslutningene ble gjort rett. Men det ville seg rett og slett ikke.

For dette var Albania-fansens – som det virket som om var i overtall på Ullevaal – kveld.

Alexander Søderlund fikk sjansen på kant i Daniel Braatens karantenefravær, og hadde ingen god dag på jobben. Med forbehold om at Joshua King selv har sagt at han ikke orket mer enn en halvtime etter skaden, mener jeg det tok for lang tid før han kom inn.

Drillos ansiktsutrykk da han holdt hendene til ansiktet og så tomt ut i lufta. Ti rødkledde spillere med et teppe av skuffelse over seg ute på gressmatta – mens de albanske spillerne feiret rundt dem.

Det var bilder som talte sitt klare språk. Stivfrosne på Ullevaal etter å ha tapt hjemme mot Albania. Lenger unna sambadansing i sanden på Copacabana i Rio er det vanskelig å komme.

Hva tror du? Ser vi Norge i Brasil-VM?

@VGNettStormoen

 

 

 

 

 

26 tanker om “Er det noen som vil kjøpe en billig badeshorts?

 1. Med den negative fotballfilosofien til Drillo, trenger han resultater. Alt annet vil skape den følelsen vi sitter med nå. Hatet av alle andre og nå hatet av oss selv. Lykke til videre!

 2. Gi dere, fotball er en konkurransesportl, ja, et populært verdensspill, men ikke livsforandrende. Vi tapte ærlig og redelig og gutta på banen ga det de var god for den dagen. Jeg tror vi skal gi dem alle en applaus for innsatsen og ønske dem lykke til i neste kamp.

  Det er lett å være kritiker, de trenger ikke prestere.

  • Eh, du har misforstått noe fundamentalt…! Og sådan du skriver, så har eg desverre ingen som helst mulighet å forklare det for deg, så deg gir eg opp – men god bedring ønsker eg deg…
   Og – artikkelen var genial!

  • Mener du virkelig at disse gutta som aldri klarer å vinne noe som helst bør ha en klapp på skuldra? Mener du virkelig at disse gutta bør få en sjanse til på landslaget?

   Bedre å hente spillere fra norsk 3 divisjon, for da får vi spillere som bokstavelig talt vil blø for drakta. Disse primadonnakyllingene vi sendte utpå i går har ingenting på en fotballbane å gjøre!!

 3. Vi spiller rett og slett som forvirra høns . Det er jo ikke noe mål og mening med spillet. Drillo sier han er bitter , fordi vi er det beste laget i dag . Det holder ikke Drillo, tape for lille Albania er flaut . Tror det er på tide å gå nå. Ta med deg Riise , snakk om dårlig kamp fra den mannen .

 4. Hmmm, hva skal man si etter nok en begredelig fotball forestilling. En kamp hvor vi egentlig er bedre besatt på alle banens 11 plasser! Spiller mot spiller, men gutta har det jo ikke gøy utpå gresset der! Stillestående , stå fotball , med en tragisk fotball filosofi ! Absolutt alle spillerne er mest interessert å pole ball høyt mot motstanderens 16m, stillestående upresset t.o.m dette greier ikke fotball proffene våre! Spill ball , løp mere , beveg dere raskere , hold ball under knehøyde og ha det GØY !!! Møkkamatch , jeg vil se ,Sir Ronny Deila stående og engasjert på trenerbenken. Vi trenger spille humør og fotballglede!!! Ikke vits å gjøre fotball vanskeligere enn det egentlig er ?? Men vi må skape magi og spillelyst? Norge må dyrke en fotball «nortug» !! » stiller du på start, da MÅ du ha trua»! Tipper hans mentalitet og unorske personlighet hadde overraska selv en landslagsjef i fotball!!!! Ta dere utfordringen til en invitasjon og 5 ukers forberedelse til Nortug, ville for det første fyllt Ullevål, og jeg tror faen meg han hadde fortjent en plass på banen også!!! 100% vinnerskalle!!! Mvh freddy10ochta

 5. For mer enn 20 år siden var Drillo genierklært og vi klarte å karre oss til vårt 1. VM. Etter forberedende trening i sorte søplesekker i Norge klarte vi et mål på 4 kamper. Det var utur at vi ikke gikk videre sa Drillo da. Siden har visa alltid vært den samme, vi er avhengig av alle andre for å komme videre. Drillos strategi er som vanlig å gå for 1 poeng(uten mål) og håpe det holder. Hvis ikke så har vi utur, du hører aldri Drillo si han la opp til feil strategi til en kamp. . Så lenge den mannen og alle hans disippler(Semb ++++) er i norsk elitefotball makt så kommer Norge til å forbli i hengemyra og håpe på tur for å komme videre til et sluttspill vi kan ydmyke norske fotballhjerter i. For med disse nissene ved roret kommer aldri Norge til å bli noe annet enn en b nasjon i fotball.

 6. Jeg er veldig glad for dette, for nå kan Norge stille med toppet lag i U21 EM, i stedet for å vrake de beste spillerne sånn at de kan sitte på benken for et A-lag som ikke engang klarer å komme videre fra en gruppe bestående av Sveits, Island og Albania!!! U21 kan faktisk gjøre det bra, noe Alaget bare kan glemme. Norges A-landslag må bare vente på at talentene blir etablerte og kommer opp. TAKK

 7. Var på Ullevål, trodde jeg skulle få se fotball men Norge prøvde seg på volleyball. Ballen er Alltid i luften. Latterlig,Drillo tror slikt spill fungerer i 2013 og i Brasil. Tro igjen! Fotballen må ned på gresset og det må gå fort fremover. Mot mål. Drillo kommer aldri til å lede Norge til VM,innse dette.
  NFF må begynne å innse det.
  Noen albanske fans pratet om atmosfæren på Ullevål…. Ikke rart det da,med slik elendig fotballspill fra Norges side. Ikke rart blir uengasjert.

 8. Folk må jo nå snart innse at Drillo og hans syn på fotball er en forbanna kreftsvulst i norsk fotball. Jeg kan rett og slett ikke fordra den mannen sitt syn på fotball, og landslaget er det null håp for. Så han kommenterte i VG her om dagen at det han ikke likte med den nye generasjonen unge spillere, var at de likte å holde på ballen og gjøre ting med den… Seriøst, denne «professoren» må vekk. Det norske landslaget kommer ALDRI til noe mesterskap mer med denne mannen bak roret. Vi trenger en trener som er interessert i å spille fotball, for det er faktisk det det handler om. Å SPILLE fotball. Ikke måke og kælke fotball. La den unge generasjonen få spille fotball slik som de ønsker og kan, så kanskje vi kan få et landslag som man ser prøver og som kanskje kan underholde. Uansett, så må Drillo vekk fra landslaget. Tvangspensjoneres av forbundet eller noe. Det er ingen vits i å vente, for ny trener kan bruke resten av kvalikken til å sette sammen et ordentlig lag som kan spille fotball, og som da er samkjørte til vi skal begynne å spille kvalikk mot EM 2016.

  Truls Dæhli, det er på tide å få i gang mediemaskineriet mot Drillo, så sett i gang og skriv!

 9. Problemet i denne kampen er først og fremst at Drillo-stilen har sin svakhet når det defensive arbeidet holder laber kvalitet og laget i tillegg skal styre en kamp på hjemmebane mot antatt svakere motstand. I kamper som dette må landslaget i større grad kontrollere spillet og skape muligheter i etablert angrep. Norge har aldri vært gode på det under Drillo, og mangler spisskompetanse både defensivt og offensivt om dagen. Da blir det jevnt, selv mot svak motstand, og enkeltsituasjoner vil avgjøre kamputfallet. Den nye U21-generasjonen kan kanskje komme til å hevde seg bedre internasjonalt med tiden, men ble jo realt avkledd av Spania, så optimismen er ikke veldig godt begrunnet.

  Men: Et lag som ikke dominerer stort mot Albania hjemme har ikke noe i VM å gjøre. Det hadde bare blitt pinlig.

 10. Norge har ingenting i Brasil å gjøre. VI har en spennende ny ung generasjon som bør klare EM-plass i 2016. Sats heller på dem, og glem denne generasjonen her.

  • hallooo……EM-plass i 2016….?? «Sats heller på dem, og glem denne generasjonen her»…!! Rom ble ikke bygd på en dag…ei heller forandring fra et «skakkkjørt» styresett..les:gamle USSR til demokrati..!! Derfor satser jeg heller på årene 2023-2033,da har «Norge» kanskje lært å spille fotball langs bakken og ikke som et «håndball lag ..som nå.!! 🙂

 11. Man kan dra til Rio selv uten Norge i VM så det er bare tull , ta med badebuksa og nyt livet.

  Man kan heie på et annet land, f.eks Brasil.

 12. Så ikke kampen en gang. Gav opp landslaget for mange år siden. Alltid ment at norge må våge å fornye seg, satse på ny spillestil og ved dette gå igjennom en periode med prøving og feiling, men Norge fortsetter med det gamle og spiller elendig. Den gangen man innrømmer at man er for dårlig og søker forandring, aner jeg håp, men som alltid blir intervjuene etter kampene noe slikt som: «vi klarte det nesten… uflaks at vi ikke satte inn siste målsjanse.. Vi hadde vunnet hvis bare ikke..» og jeg blir så oppgitt over denne virkelighetsflukt.

  Norge har ikke noe i et WM å gjøre, og jeg skriver ikke det i ond mening, men i beste hensikt og ønske for selve sporten.

 13. Vi er en liten nasjon og burde stikke fingrene i jorden og se hvor vi er. I stedet for å si, «ok vi kan miste et par sluttspill de neste årene, men nå bygger vi et lag for fremtiden med unge spillere og en trener med fremtidens fotballfilosofi» så kjører vi videre på det samme gamle i håp om at det kan gå. Drillo innså betydningen av et generasjonsskifte i ukene før Island kampen, en timing som viser hvor ute av synk han er med dagens fotball.

 14. Jeg trodde det nesten ikke, da NFF ansatte Drillo igjen. «Dra norsk fotball tilbake i historien» tenkte jeg, og jaggu hadde jeg rett! Norge er avlegs med Drillo i sjefstolen, kjedelig og inneffektivt! Mange kan si vi ikke har bedre spillere, og forsåvidt har de rett i at det er spillerne som bestemmer resultatet, og allikevel – lederskapet har allikevel mye å si.

  NEI – Norge kommer ikke til VM, og jeg tenker; Hva skal vi der? Hva skal dette landslaget stille opp med i et VM, når vi er dårligere enn Island og Albania?? Glem det, selg shortsen!

  Etter resultatet igår tenkte jeg; «Endelig blir det diskusjon om Drillo som sjef», men neida, ikke et ord har jeg sett av det. Ingen som tør ta til ordet for en diskusjon om utvikling, moderne fotball og fremtidsrettede mål. Drillo er «fredet», av merkelige årsaker. En skikkelig særing, en fyr fra Østfold som pga. eldgamle meritter får lov til å dytte trua inn i oss fotballinteresserte mennesker, og siden han kom tilbake har den trua ført til en gedigen mistilitt for min del. BYTT TRENER! Så enkelt…

  Nei, vi kommer ikke til VM, og samma kan det være! For når jeg ser et VM vil jeg se hurtig, offensiv, lekker, elegant, solid fotball til underholdning, mange lekre mål, finurligheter som får håra til å reise seg. Det klarer ikke Norge. Nasjonalfølelse har jeg, og allikevel orker jeg ikke den negative møkkafotballen Drillo står for. Mini var modig med sine spørsmål, og Drillo mente det var utur? Javel, og litt senere sier denne fyren at hadde vi utnytta alle frisparka, cornere og dødballer bedre…. Javel? Er det utur det og, eller er det som Mini sa udyktighet?

  Drillo er en tulling! Og han ga blaffen i hvor mange tilskuere som kom? Javel, og tilskuerne gir snart blaffen i Norge også. Og det er det han er ansatt for, for å underholde, enten han liker det eller ikke. NFF – nå får dere ta et grep! Få inn noe nytt!

 15. «Ti rødkledde spillere med et teppe av skuffelse over seg ……»

  Jeg så ti bortskjemte drittunger som aldri har prestert noe som helst men som allikevel beholder sine skyhøye lønninger uansett hvordan de presterer på landslaget.

  Trekk dem i lønn for å ha ødelagt landslagsfotballens anseelse – og så spark hele gjengen!!

  Og Drillo? Den gamle nissen er jeg så drittlei at jeg ikke engang orker å kommentere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *