Ble Inter snytt for straffesparkkonkurranse?

Knut Arne Hansen

Knut Arne Hansen

Av: Knut Arne Hansen, journalist i VG Nett-sporten

Man kan si hva man vil om at fotballkamper skal avgjøres på straffesparkkonkurranse, men spenningsnivået når et klimaks når alt skal gjøres fra krittmerket etter 120 minutter fotball.

Jeg mener vi ble snytt for prikken over i-en etter en fantastisk fotballkamp på Stadio Giuseppe Meazza i kveld.

Etter at Tottenham storspilte hjemme på White Hart Lane mot et tafatt Inter-lag, var rollene snudd i Milano i kveld. Andre Villas-Boas’ menn var kun skygger av laget vi har sett de siste ukene, og ga fra seg hele tremålsforspranget de hadde med seg fra London.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger, og Tottenham fikk ny glød. Det ga belønning da Emmanuel Adebayor satte inn 3-1 etter 96 minutter.

Ti minutter før slutt slo Inter igjen tilbake, da Ricky Álvarez satte inn Inters fjerde for kvelden. Da dommeren blåste av kampen var ikke jubelen å se hos Tottenham-spillerne, selv om de hadde tatt seg videre i Europa League på bortemålsregelen.

Inter jubler for sin første scoring i oppgjøret mot Tottenham. Foto: Reuters

Inter jubler for sin første scoring i oppgjøret mot Tottenham. Foto: Reuters

Men var det rettferdig? Inter klarte ikke score på 90 minutter på bortebane – det klarte heller ikke Tottenham. Villas-Boas’ menn scoret ikke i Italia før de fikk nye 30 minutter. Inter fikk også 30 minutter ekstra hjemmebanefordel, men er det riktig at Adebayors scoring skal telle som to?

Bortemålsregelen er et kapittel for seg selv, som man kan si mye om, men burde ikke målene i ekstraomgangene være like mye verdt – borte som hjemme?

6 tanker om “Ble Inter snytt for straffesparkkonkurranse?

  1. Disse ekstra minuttene blir da også spilt på bortebane, noe som er en ulempe. Derfor er det bare rett og rimelig at de skal telle mer.

  2. Helt klart at bortemålsregelen bør gjelde i ekstraomgangene også. Det snakkes mye om den tolvte mann med publikum og det utgjør en meget stor forskjell å spill på kjent gress og foran 70 tusen egne supportere mot 10-12 tusen bortesupportere (om det er så mange engang).

  3. Som tilhenger av straffesparkkonkurranse ser jeg helst at bortemålsregelen forsvinner. Iallfall etter 90 minutter.

  4. Bortemålsregelen virker mot sin hensikt. Regelen ble innført fort å gjøre det mer attraktivt for bortelagene å angripe, men det har bare ført til at hjemmelaget blir mye mer forsiktige noe som fører til at første kamp ofte ender opp med en kjedelig 90 min stillingskrig.

  5. Selvsagt skulle det vært straffespark, men sånn blir det når media fokuserer så mye på filming og annet juks, at dommerne ikke lenger tør å blåse mot forsvarerne. Det verste er at tullinger som dommersjef Rune Pedersen går ut og forsvarer dommerne – uten å ha sett annet enn redigerte repriser fra kampen, og de aktuelle situasjonene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *