Ingen gjør dette bedre enn Northug

110a7940dae0463da992-152Av Øyvind Brenne, sportssjef VG Nett.

byline-brenne2Petter Northug har gjort det igjen – og han er uten tvil norsk idretts største underholdningsleverandør.

Northug gjorde nordmenn stolte da han gikk omtrent så dypt et menneske kan gå da han vant 15-kilometeren. I dag viste han frem supertaktikeren Petter Northug.

Jeg liker begge versjoner. Minst like godt som før.

Først hadde Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning og Sjur Røthe gjort manns jobb. Så var det tid for VMs klimaks .

I dag luntet Petter Northug rundt det meste av den ti kliometer lange etappen. Det så ut som et skuespill. Og Northug så ut til at han enten var i dårlig form – hvilket vi visste at ikke stemte – eller hadde full kontroll.
USA – har de fire gode herreløpere? – hadde tatt inn 40 sekunder på et tidspunkt i løpet av den fjerde etappen. Men på slutten så var det alvor igjen. Og da fikk Northug betalt for å ha spart alt som var av krefter før det hele skulle avgjøres. Det er der hans genialitet ligger: Han utnytter til fulle at alle de andre må gjøre jobben fordi han er sterkest i spurten uansett. Likevel: Jeg fryktet Russland litt, og svenskenes ankermann hadde jo meldt at han kunne klå Northug.

Men på oppløpet var Petter Northug så overlegen som bare han kan være. Selvsagt er han best i verden i slike situasjoner: Som ankermann på et stafettlag. Sverige hadde ikke sjans; de andre var knapt i bildet langt bak – og over mållinjen kjørte han en ny variant alene som vinner i ensom majestet.

Ikke nesehornet. Ikke bremsing. Men armene slått ut – bare for å fortelle: Kæm e kongen?
Og svaret er like selvsagt som det er gledelig. Det er Northug selv. Langrennskongen. Og etter femmila er han også den udiskutable kongen av Val di Fiemme.

– Fantastisk. Det svir mer når man tar det på oppløpet, sa Northug og smilte med tanke på svenskene i første intervju etterpå.

Han shower i løypa. Han vinner renn. Han serverer replikker. Stikkene til svenskene er fantastisk underholdning, og selv om han ikke alltid treffer, gjorde han det til gangs i dag. Northug har attpåtil åpenbart vokst som person i det siste. Det har oppførsel etter nederlag i dette VM vist for åpent kamera. Summert opp: Ingen med norsk pass leverer bedre kombinasjon av resultater og underholdning.

Takk, Petter! Noen bedre i dette landet, mener du?

@vgnettbrenne99

 

26 tanker om “Ingen gjør dette bedre enn Northug

  1. Northug er riktignok både arrogant, frekk og siler av seg en del slibrige kommentarer vi godt kunne vært spart, men én ting er i hvertfall sikkert: han er en suveren idrettsmann og det kan ingen ta fra han! Det er sjelden jeg får gåsehud av å se på langrenn, men når Northug inntar sporet så er det gjort. Heia Northug og Norge!

  2. haha! Kalle Halvfarsson mot Petter Northug er bare for dumt, Northug hadde slått han på slalom ski! Og du derre Martin, du er vel ganske mye av grunnen til at folk ikke viser respekt mot dere forbanna svensker!

  3. Gäsp. Det finns 100 svenskar i NHL som tjänar mer pengar än den där snubben. Slå en signal när ni har 4 lagkaptener i NHL. Jag väntar inte vid telefonen.

  4. Vel, Northug er nok fremdeles den beste av distanseløperne i en spurt, men på femmila så vi andre kvaliteter da Johan Olsson vant en velfortjent seier på en imponerende måte.

    Og dersom jeg ikke husker helt feil, så ble det russisk seier på sprinten og sveitisk seier på 30 km med skibytte.

    Etter min mening hausser mediene Northug altfor mye opp.
    Han er en dyktig skiløper, det vet vi alle, – men han er ikke den eneste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *