Er United kjedelige?

Av Nikolai Kleivan
Manchester United – West Brom 2-0

– United er kjedelige.

Renskrevet ser mange av dagens og mange tidligere dagers kommentarer omtrent slik ut. Svarene fra United-fans kan ikke alltid renskrives, men vi kan diplomatisk si de er veldig uenige. Veldig uenige og voldsomme i tonen, men det får bli en annen gang.

Er United kjedelige? De har scoret 50 mål hittil i sesongen, 12 flere enn Manchester City på andreplass, og ifølge Opta leder de også statistikken for å skape store sjanser.

United er objektivt sett ikke kjedelige, om det er vellykket offensiv fotball som definerer underholdningsverdi.

Men det er jo ikke det. Underholdningsverdi er en subjektiv størrelse.

Og om United-supportere sliter med å forstå hvorfor nøytrale eller rivaliserende supportere synes laget de elsker er kjedelig, kan det kanskje hjelpe å se på det hele på en annen måte: Fotball handler, akkurat som en film eller en TV-serie, om dramaturgi.

Les også: Van Persie punkterte kampen med perlescoring

Mer presist handler det om handling, eller narrativ. Å nyte en god krim, for eksempel, er stort sett helt avhengig av at man ikke vet hvem som er morderen. Og en stor del av det som gjør fotball og annen sport så forlokkende, er at man ikke vet hvem som er vinneren.

I ellers mer eller mindre monotone liv får vi en pause når vi ser på fotball, hvor det finnes en genuin følelse av at hva som helst kan skje, at det uforutsigbare er mulig. Utfallet er helt ukjent.

Men det føles ikke alltid sånn når United spiller kamp, eller når en ny sesong begynner. Vi vet at de kommer til å være på toppen, eller i hvert fall helt der oppe, fordi de har dominert så lenge. Og når denne antagelsen bekreftes gang på gang, blir man lei.

Det er nesten alltid skuffende når det forventede skjer, i livet, i kunsten eller i fotballen, for vi vil ikke egentlig ha rett, vi vil ta skikkelig, skikkelig feil. Vi vil at noe fantastisk, noe totalt uventet, skal skje. En gang skal vi jo dø, ikke sant? Døden er forutsigbar. Livet er det forhåpentligvis ikke.

SAME PROCEDURE: Selv Alex Ferguson gjesper av United innimellom.
FOTO: Afp

Manchester United spiller ikke mindre «underholdende» (teknisk briljant, offensiv, hurtig) fotball enn andre, men de er likevel kjedelige for mange, fordi de svekker den magiske følelsen av at hva som helst kan skje, og slik gjør de helgen til hverdagen.

Den samme kritikken ble rettet mot Spania under EM, antageligvis av mange av de samme grunnene.

For United-supportere er dette selvfølgelig vanskelig å forstå, fordi for dem gir en United-seier glede. Og dermed blir det mye glede, ofte. Men at andre synes det er kjipt, er ikke bare misunnelse.

Det er selvfølgelig litt av det også, men akkurat det bør jo være smigrende. Hvis man PRØVER å holde noen undertrykt i kjelleren, er det et godt tegn om man hører klynking fra kjellertrappa.

E-post: nikolai.kleivan@vg.no
Twitter: @1999kolai

 

69 tanker om “Er United kjedelige?

 1. Veldig bra skrevet Nicolai, Tror du har satt ord på hva mange med meg tenker om PL for tiden.Selvfølgelig er det ManU presterer imponerende, men for andre enn united fans gjør det fotballen litt kjedeligere at de alltid vinner, spenningen er som du sier grunnlaget for all sportsinteresse spør du meg og det at det aldri er spennede for nøytrale, eller fans av andre klubber, når ManU går på banen gjør fotballen, for oss, litt kjedeligere…

  • Enig. Nett som med Rosenborg for noen år siden. Man håpte på et tap i ny og ne (for de som ikke er fan), men vet at det ender med seier. Litt kjedelig når det samme (forventende) laget vinner år etter år. Ingen spenning i toppen av serien da nei. Mye mer underholdende når 4 – 5 lag kjemper om tittelen synes nå jeg. Er ikke ManU fan (YNWA), men de skal ha credit for offensiv spillestil. 🙂

   • United vinner IKKE hvert år! De siste 20 årene har united vunnet premier league 12 ganger, dvs litt over annet hvert år. RBK hegemoniet i samme er mye «verre» med 16 titler på de siste 20. Jeg er united fan, og jeg kan ikke forestille meg å ikke se en kamp fordi det er store sjanser for at united vinner. Hvis man ser bare på de siste kampene som er spilt i desember, så har united scoret 17 ganger mot motstandernes 10 mål. Man har flere tette oppgjør som f.eks mot City, Swansea og Newcastle. Jeg tror rett og slett du har for lite å skrive om Kleiven for dine påstander er luftslott og traurige teser. Get a real job!

 2. Her treffer du spikeren på hodet.

  Har full forståelse for at nøytrale og rival-fans syns forutsigbarheten til United er kjedelig. Føler det samme når det gjelder Spania og Barcelona.

 3. Du nevner dramaturgi som et poeng, men det er jo noe av det som gjør Man Utd spennende å se på. De er rett og slett veldig gode på å gjøre kamper mer spennende enn de behøver å være ved å slippe inn først. (http://www.tv2.no/sport/fotball/england/premierleague/paa-denne-tabellen-sliter-manchester-united-i-feil-ende-3950642.html)

  Drama er nesten garantert når du skal se Manchester United, selv om det begynner å bli en vane at det nesten alltid løser seg for de røde djevlene.

 4. Dette er kanskje den mest unyttige bloggen jeg har lest. ManU er ikke så overlegene. De sliter jo mot hvert eneste lag. De er ett par år unna den perfekte stallen. Når laget må basere seg på to spiller på nesten 40 år, betyr det at de har mye å hente her. United har scoret masse mål, men de har f.eks sluppet inn like mange som Liverpool (før dagens runde). Jeg vet ikke helt hva du er ute etter, men det virker som du bare har lyst til å rakke ned på United.

  Lykke til med neste blogg. Ta å se på dopingkulturen i spansk fotball i stedet…

 5. Helt enig. Er som å se Ferrari i Formel 1 i sin tid. Barcelona gjør det samme. Jeg har mistet helt interessen for Barcelona-kamper fordi den stort sett består av å trille trekant gjennom hele banen. Det er ingen action lenger.

 6. Som RBK fan skjønner jeg problemstillinga. I gullårene til RBK (13 seriemesterskap på rad) møtte jeg ofte folk som «hatet» RBK fordi de vant hvert år. Men jeg ville jo bare at de fortsatt skulle vinne. Jeg spurte meg selv ofte, hvorfor hater de RBK bare fordi de vinner?
  Så jeg har kommet fram til at hvis et lag vinner fordi de fortjener det gjennom sportslige og administrative ting, så fortjener de det. Det jeg ikke liker er kjøpelag, hvor en riking bare pøser penger inn for å skape seg et navn/status/whatever.
  Derfor liker jeg ikke at Molde vinner eliteserien, der har Røkke spytta inn for mye penger, eller om ManC eller Chelsea gjør det i PL, der er det også for mye rikinger i bakgrunnen.
  PS
  Noen kaller RBK et kjøpelag, men de har faktisk tjent hver ei krone selv, mye gjennom deltakelse i CL hvor de faktisk gjorde det bra til tider.

 7. Som United supporter blir jeg alltid smigret, fordi etter hver eneste kamp er Facebook full av kommentarer om laget. Dersom pool spiller ser jeg stort sett «YNWA», og Newcastle supporterene har alltid syrlige kommentarer om DB og VG som «aldri» gidder å skrive om Newcastle.

  Selv ser jeg vanligvis City sin kamp, og kanskje Chelsea. Dvs Uniteds reele konkurenter, noe Liverpool, Tottenham, Arsenal er uten noe katostrofalt skulle skje i United. Jeg har ikke så mye tid på hendene at jeg får sett alle kampene hver eneste helg.

  Alle som hater United, noe som sikkert er flere en United antallet United supportere i verden fikk jo kanskje den mest dramatiske avsluttningen på 25 år? (Lengre tilbake levde jeg ikke) Dere fikk se United miste tittelen på målforskjell mot sin rival fra samme by. Alle som hatet United fikk sin største drøm oppfylt.

  Hvorfor vises United på PL1 så og si hver eneste helg, det er fordi alle ser kampen. Det er garantert spenning siden United skaper mål begge veier. (3 kamper uten baklengs, av 19?)

  Jeg så mange nøytrale supportere skrive at United – Newcastle var en av de beste kampene hittil i år. RvP var det navnet som dukket oftest opp i fjor på Facebook om hvor syke ting han gjorde. Både fra United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, City supportere. I år er det kun United supportere som nevner RvP.

  Skal jeg være ærlig så var kampen i dag mot WBA spennende for en united supporter, de leda 1-0 til 90 minutter var spilt. For en vanlig supporter ser jeg at kampen var kjedelig. United vet hvor viktig det er å spare krefter i denne perioden av sesongen. Selv med mye rotasjon så man at Valencia, Evra, CLeverly og Carrik ikke var på langt nær så løpsvillige i dag som mot Newcastle. United føltes tam fremover, og ikke noe særlig underholdende. Welbeck må spille en god del for å være god, og Kagawa var tilbake for første gang på 3 måneder.

  Som United supporter så driter jeg i om vi ikke alltid kjører fult ut dersom det kommer kamper innen 4-5 dager. Newcastle hang ikke med de 20 siste minuttene forrige kamp, United hadde ALDRI greidd det om de var like slitne som Newcastle, og i dag rakna Newcastle totalt, siden de fikk kjørt seg på OT. Det er ikke mange dager til kamp igjen, og da kan vi stille med uthvilte spillere som Hernandez, RvP, Ferdinand og kanskje Jones.

  • Som utd-supporter er jeg selvfølgelig helt enig med deg, og du sier det bedre enn jeg kunne sagt det selv.
   Det Nikolai sier kommer (for meg) ikke frem som noe mer enn et typisk united haters trolleinnlegg *host db.no* bare litt bedre formulert.

   Selvfølgelig er Manchester United kamper kjedelige for folk som ikke holder med laget. Selv om det er El clasico jeg ser på, får jeg åpenbart ikke samme følelse av spenning som jeg ville gjort jeg om så på United mot hvilket som helst lag.

   Uansett har det blitt totalt 78 mål i Manchester Uniteds kamper i år, flest av alle, nest flest i Newcastles kamper med 63. Trodde folk synes mål var gøy jeg? Eller er det bare gøy når det ikke er United som putter?

   • Nikolai skriver ikke et troll innlegg. Jeg hadde gledet meg til Utd kampen, da jeg ville at WBA skulle tape, men hadde ikke forventet meg at det skulle skje på den måte, den kjedelige måten… Etter 20min hadde jeg fått nok av kjedelig fotball og skulle skifte kanal til Reading WH…men så kom det en pitteliten vitamin-innsprøyting som gjorde at jeg holdt ut 5min ekstra…da hadde jeg fått nok. Resten av dagen ble en fest med fotball, jeg skiftet til City Norwich og fulgte opp med Arsenal Newcastle. ManUtd er en maskin som bare vinner uten den stor underholdningen for den objektive supporter.

 8. Jeg er United fan, og jeg synes vi spiller kjedelig. Håpet WBA skulle ta ledelsen for å få fart på guttene våre. Kanskje vi er iferd med å bli «boring Arsenal»?

 9. For så vidt en grei redegjørelse. Tror de fleste United-fans er skuffet over spillet vi har prestert i år – fordi ja, det skal være fin fotball, ikke bare effektivitet. Men, det er klart at vi også vet at det gjelder å vinne når man ikke er i form, noe man har gjort til gangs i år. Uansett synes jeg fremstillingen er underlig sett i lys av ÅRETS sesong. United scorer mye mål, og mange av dem praktfulle, de er mer offensive enn tidligere, noe som går ut over balansen i midtbanen og tryggheten i forsvaret, derav at man sliter defensivt. Men, som nevnt, det er ikke nødvendigvis underholdende fordi man scorer mye mål. Det som imidlertid er forskjellen er at United har stort sett knappe seire i kamper som har spenning til siste slutt. Jeg er ikke enig at du alltid vet de kommer til å vinne uansett. United har tapt mot Everton, Tottenham og Norwich i år, lag man vanligvis slår (med noe unntak av Everton). Det normale er at tapene kommer mot City, Arsenal, Chelsea eller Liverpool. De har vunnet 3-2 mot Chelsea, Soton, Fulham, Aston villa og City etter veldig spennende kamper med sene avgjørelser (unntaket være Fulham). De har spilt gysere mot Newcastle og Reading som endre 4-3. At dette skulle fremstå som kjedelig er veldig rart, og jeg har vanskeligheter for å se at det bare er United-fans som synes. I år fremstår de med større usikkerhet enn noen gang, men samtidig med en større vinnervilje enn noen gang. Kanskje det er det som er kjedelig..andre lag kunne tenkt seg den samme mentaliteten. Ja, det har vært noen dørgelig kjedelig kamper mot West Brom og West Ham spesielt, men det har da vitterlig andre lag og..kom igjen!
  Jeg har fulgt med på debatten og jeg tror du mener det du skriver, hvilket som jeg sier innledningsvis er forståelig, men jeg tror også at dette ikke er representativt for de som mener United er kjedelige – de refererer til spillet – kvaliteten jevnt over en kamp, ikke bare i 10 minutts opphenting. Således kan jeg være til dels enig, for årets utgave har jeg ofte måtte rive meg i håret over. Men at kampene med United er kjedelig i år – faller på sin egen urimelighet og blogginnlegget er således dårlig timet spør du meg.

 10. bare tullet. det var sikkelig bra. fotball handler om å vinne kamper, ikke om underholdning og spenning. kanskje for tilskuere, men ikke for spillere og trenere. det handler om at de skal gjøre jobben sin, nemlig å vinne kamper

 11. En skal lese mye rart, og som journalister er det jo viktig at en skal holde seg objektiv. Men kanskje dette ikke gjelder når en «blogger».

  Som regel sier man at United vinner i sluttminuttene. Dem har et vaklende forsvar og noen av verdens beste angripere. Keeperne deres kan også finne på en masse tull. Kjedelige? Nei, langt i fra. Eneste en kan synes er kjedelig er den voldsomme vinnerviljen, og kanskje noe man kan kalle flaks.

  Som City, Arsenal eller Chelski supporter er det neppe interessant å se United kamper uansett hvilken type fotball dem spiller, kampen er bra dersom United taper i sluttminuttene eller kollapser helt. Men som regel er det akkurat det motsatte som skjer.

  Dersom United-fans er voldsomme i tonen grunnet dette dumme innlegget er kanskje velfortjent? Å kalle en av verdens mest suksessfulle klubber for kjedelig er vel det samme som å kalle Herr Nikolai Kleivan den nye Walter Cronkite.

  Misunnelse, DET er kjedelig det.

  Hilsen, en ikke-United supporter, men beundrer klubben for det den er. Eller en «objektiv» person om du vil.

 12. Man United har funnet formelen, eller den gylne middelvei om du vil – de har knekt køden! De har funnet en spillestil som kanskje ikke er underholdningsmessig best, men de vinner kamper!

  Så, hva må vi nå diskutere? Jo, det er på hvilken måte vil du vinne ligaen/cupen på? Bryr du deg i det hele tatt, eller er en seier en seier, tittel er tittel. Hadde verden vært rettferdig, ville Arsenal vunnet ligaen de siste 10 årene på rad, men slik er det nå en gang ikke. På sitt beste er det ingen lag i ligaen som spiller vakrere fotball. Før Wenger tok over, var Arsenal kjent som ‘Boring Arsenal’. Dette uttrykket blir fortsatt brukt av Arsenal, på en ironisk måte.

  Fotball er til syvende og sist mer enn bare 3 poeng og seier. Det er om følelser, lidenskap, det å komme seg opp etter et tap, og ikke minst økonomi. Få vil se tilbake på epoken med Ferguson som trener å si at United spilte blendene fin fotball. Folk vil si at de vant titler!

  Du nevner et godt poeng med at underholdning er en subjektiv størrelse, fin fotball er subjektivt. Fotballanalytikere og taktikere vil muligens si at Italiensk fotball er den fineste. Ekstremt godt organisert forsvar, sjelden rot og tabber, de har alltid en plan b. For eksempel har Italienske lag en bedre Champions League statistikk enn de engelske.

  Jeg mener at Manchester United spiller kjedelig, og dette er ikke på grunn av at de ikke har de samme toppene og bunnene som andre lag. For eksempel er Everton for meg, ligaens kjedeligste lag å se på. De er det på grunn av måten de spiller på. Men de vinner titler heldigvis.

  Det gjorde også Hellas i EM 2004’…

 13. Jeg er blant de som mener at Uniteds spillestil er usedvanlig forutsigbar og kjedelig. Men den er også effektiv. Hvorfor? Jo, fordi de har penger nok til å kjøpe seg spillere i den absolutte toppklasse – spillere som vet hvor målet står. Da kan man holde på med sin primitive kick-and-run-and-fight-’til-the-bitter-end-fotball, og fortsatt vinne kamper.
  Til syvende og sist er det det det handler om, så ære være dem for det, men personlig finner jeg det usedvanlig kjedelig å se på. Sikkert øy for fansen…
  (La meg også få presisere at jeg ikke kaller de røde djevlene fra Salford for et «kjøpelag», da de faktisk er en klubb som har tjent pengene sine selv, i motsetning til bl.a. Chelsea og Man City, – og de kunne hatt enda mer om de ikke var for the Glazers.)

 14. Det er et poeng i det du skriver, men det blir som mange har nevnt at det at det er «skjebnen» at united vinner kampen, altså. Det er flere kamper som har vært ekstremt nervepirrenes i løpet av sesongen, jeg husker når vi satt i Tyrkia, når vi satt og så på MU – Southampton, eller hva det nå var. Hvor det kun var 1 person som ville at united skulle tape, (ikke spesielt relevant men likevel) Det var sykt! de siste 5 minuttene, det pøste på med sjanser og da RVP fullførte Hat-tricken sin, ja da ble det liv i bulla for å si det sånn.

  Nei, blir feil å si det på den måten, men likevel er det noe i det du skriver. Derimot er det litt mer den vinklingen man kan se ifra en Tottenham supporter, (er ikke så drøye som alle LFC supporterene) for å ta noen som eks.

  Takk for meg..

 15. Du så ikke Southampton – United 2-3, United – Spurs 2-3, Chelsea – United 2-3, Villa – United 2-3, Reading – United 3-4 og United – Newcastle 4-3? Bør være nok dramaturgi for deg i de matchene der, for ikke å nevne City kampen. Kampen i dag er vel mer unntaket som bekefter regelen for årets sesong, vi scorer mindre enn tre og slipper ikke inn mål. Ja, vi.

  Men det er klart, hvis kjernen i ytringen din er at du synes det er kjedelig at United ofte vinner fotballkamper, uansett hvor dramatiske og målrike kampene er, så ja, da er United kjedelige. Fotball er mye mer enn bare: «Hvis favoritten vinner (United) så er det en kjedelig kamp.» Men hvis misunnelsen får overta, så vil nok United seier alltid være «kjedelig.»

 16. Kjedelig eller ikke, jeg setter som kjæresten til en United fan veldig stor pris på at de er stabilt gode. De vinner og alle er glade. Eller han ihvertfall og det smitter.

 17. Hater United selv. Syntes de også begynner å bli litt kjøpelag de også. Det jeg mener er at de egentlig ikke trengte rvp. De har jo hernandez, welbeck og rooney fra før. Så ikke klag så mye på shitty og Chelsea

  • lattelig kommentar, hvor får city og chelsea pengene fra? jo det er rike eiere!!
   hvor får united pengene ifra? jo av fansen og sponsorer, som vil støtte verdens beste fotballklubb

 18. Er faktisk enig i at United har spillt kjedelig fotball i år. MVH Man UTd fan. Men jeg støtter alltid laget mitt fullt ut 🙂 OG er sikker på at de får et comeback og spiller den fantastiske gøye fotballen som tidligere i år.

 19. Det er et godt poeng i denne bloggen som gjelder forholdsvis mange. Det er noe i det at du vet at Manchester United tar de tre poengene til slutt i nesten hver kamp. Men, hver gang jeg ser United spille blir jeg lei rett og slett. Dette skyldes flere grunner, men hovedsaklig er det av at de spiller den samme fotballen gang på gang og får mål relativt sent i kampene. For en supporter skjønner jeg at det blir spennende, men for en nøytral tilskuer blir det bare kontring på kontring.

  Spillerne har faste retningslinjer de skal følge og av det blir det resultater men ikke underholdende fotball. Skulle gjerne ha sett litt av det samme i Arsenal slik at strukturen kan gjenoppstå, men slik som det er i dag er det rett og slett bare underholdningen i sistnevnte klubb som er godkjent.

  Ta for eksempel Arsenal – Newcastle kampen der det sto 1-1 til pause. De fleste lag inkludert United ville ha blitt ultra-defensiv når de så tok ledelsen i 2.omgang. Det skulle Arsenal ha gjort og, men (heldigvis) ville de annet og resultatet ble en heidundrende underholdende kamp for alle tilskuere. En slik mentalitet og mangel på struktur kan slå i begge retninger (som vi har sett tidligere i sesongen) derfor er det ytterst få klubber som utfører fotballen på en slik måte.

  Manchester United har taktikken og mentaliteten som resulterer i resultater, men underholdende fotball har de rett og slett ikke.
  Derfor føler jeg en liten skuffelse hver gang jeg ser noen som syns United er like gøy å se på som Arsenal. Fordi det er bare en ting «min» klubb har for øyeblikket og la klubben bli anerkjent for det.

  • Du må ha fortrengt at United har most,kjørt over og fått Arsenal til å se ut som det naive guttelaget det er, de siste åra! 8-2 sier det deg noe?

  • Dette er helt bak mål å skrive. United slipper jo alltid inn mål!? Bare fordi de spilte 2-0 igår trenger man ikke svartmale. Så du 3-2 kampen mot southamption, aston villa, man city, chelsea, eller 4-3 mot ncastle og reading.. Synes dere slike kamper er lite underholdene fordi dere liksom skulle visst at United klarte å fikse seieren.. DUMMESTE JEG HAR LEST! Ta dere en bolle og slutt å se på fotball da vell.

 20. Er selv United supporter, og forstår på en måte hva du sier. Likevell må jeg si meg litt uenig.
  Du skriver først at United spiller kjedelig fotball og prøver å forklare hvorfor, senere i innlegget skriver du: «Manchester United spiller ikke mindre «underholdende» (teknisk briljant, offensiv, hurtig) fotball enn andre».
  skjønner jo hva du mener når du sier det er kjedelig at United alltid havner i toppen når du ikke er supporter, men betyr dette at kampene er kjedelige å se på? United kan tross alt finne på å tape mot lag som f.eks Norwich.
  Man forventer kanskje før sesongen at United skal havne høyt oppe, noe som har skjedd ganske lenge nå. Det er kanskje kjedelig å vite at de vil havne i toppen, men hver enkelt kamp lever sitt eget liv, jeg mener derfor at en United kampe ikke nødvendigvis vil være kjedelige å se på. Spesielt ikke når de spiller like ««underholdende» (teknisk briljant, offensiv, hurtig)» fotball som andre, som du sier.

 21. Dette er det desidert dummeste jeg har lest…. Du mener United er kjedelige og attpåtil bruker du tid på å fortelle om det i bloggen din, i håp om at du skal klare å provosere noen United fans til å lese og kommentere innlegget ditt? Jeg synes strikking er dritkjedelig men legger meg ikke opp i hva de bruker tiden på. Du burde også finne deg en hobby som interesserer, eller skru av neste gang United er på tv, så slipper vi disse tåpelige innleggene fra totalt uinteressante personer…

 22. Jeg skjønner ikke helt hvorfor dette blogginnlegget dukket opp nå – midt i en sesong hvor Man United har holdt nullen i kun fire av tyve seriekamper.

  De har ligget under og snudd ni(!) kamper i Premier League denne sesongen. Og du kritiserer Man Uniteds kamper for å mangle dramaturgi og spenning.

  Hva med kampene mot Fulham(3-2), Southampton(3-2), Tottenham(2-3), City(3-2), Reading(4-3) og Newcastle(4-3)? For ikke å snakke om kampene mot Chelsea(3-2 og 5-4)!
  Og Stoke(4-2)!

  Kjedelige kamper? Langt ifra.

  Som nøytral fotballsupporter har det vært en fryd å se kampene til Man United denne sesongen, for man VET at det blir mål i begge ender, og ikke bare ett!

 23. det e forsåvidt rett det du sir, når et lag vinner stort hele tiden kan det bli litt kjedelig i lengden.
  Men at noen sir at ManUtd e kjedelig og se på er bare lattelig.
  det er jo mål vi vil se i fotball og det er jo det ManUtd representerer. Dem skårer veldig mye, men dem slepper jo inn enormt med mål også.

  det er vel nesten ingen kamper i det siste som har vært like spenende som United sine kamper. De har jo blitt avgjort i siste minutt!!
  da spør jeg meg, kan man be om mer spenning enn det??

 24. Er ikke en united fan, men syns at United kamper er nok så underholdene! Denne sesongen har de som regel kommet tilbake fra å ligget under, syns dette er ganske imponerende. Det er spenning fra siste minutt til det siste, et godt eksempel vil jo være sist kamp mot Newcastle. Jeg mener også det å få æren til å se på en spiller som Robin Van Persie også er veldig gøy, utrolig presis med ballen.
  For å oppsumere så vil jeg si at United er kjekke å se på fordi at de er veldig sterke offensivt men samtidig dårlige defensivt. Sesongen er på ingen måte vunnet for United, har enda troen på at city kan slå tilbake.
  Gleder meg til den siste andel av premier league sesongen! 🙂

 25. Grunnen til man u er kjedelige er at de har så kjedelige spillere! Bare tørre, grå, kjipe nerder. Se på fx man city eller chelsea! Mye kulere stall, og med spillere som virkelig er stjerner og fargeklatter som bidrar med å spre glede i fotballen. Der har man u mye å lære, de består kun av grå mus som ingen husker navnet på en gang.

 26. Er city fan. Han Ferguson klager på dommeren I hver kamp. Idiot, får til slutt sin vilje, men en ting er sikkert Newcastle er ikke et lite lag I nord-øst England. Hvem tapte mot de 2 ganger I fjord. Å hvem fikk Europa plass.. Jo Newcastle. å de siste Man City er ikke et kjøpe lag. Alle lag som ikke har vært så gode, å plutselig får MYE PENGER bruker dem. For 5 år siden kjøpte ikke city noe. Får man sjansen får man jamen bruke den…..

 27. Dette blir jo som å si at herre-langrenn er kjedelig fordi Northug alltid vinner til slutt. Jeg tror hele den norske befolkning kan skrive under på at herrelangrenn ikke er kjedelig, men ofte veldig dramatisk. I årets liga har United 20 seire, 1 uavgjort og 3 tap. Så de vinner ikke vær eneste gang. I tillegg har flere av seirene vært utrolig spektakulære med store opphentinger og masse mål, alt mange av oss elsker med fotball. Greit det er kjekt når et mindre lag greier å karre seg til en 1-0 seier (som f.eks når Chelsea red av 1-0 mot Barcelona i Champions League i fjor), men det er mye kjekkere å se på at et lag som ligger under 0-3 greier å hente seg opp igjen til en 4-3 seier. Uansett om laget som vinner til slutt faktisk var favoritten til å begynne med. Jeg mistenker at synet om at Manchester United er kjedelig deles av veldig mange som faktisk ikke ser kampene, men som dømmer ut i fra resultatet og tabellen alene. I så fall kan jeg forstå at de synes at Man Utd er kjedelig for tabellen er jo ikke akkurat så utrolig spennende alene =)

 28. Jeg personlig synes dette var en helt elendig analyse. Du skriver bra, men det du kommer fram til er helt håpløst.
  Ta deg i skinnet og se på united-kampene. Har ikke de hatt nok spennende kamper?!
  God jul og godt nyttår! Håper du får et bedre år neste år, «ekspert».

 29. Dere bemerker dere med å kalle united kjedelige, kanskje primitivive i sin spillestil, men det Manchester United står for er noe helt spesielt. De har en egen unik spillestil som dere uheldigvis ikke legger merke til og som de beklagevis til tider bruker for ofte; det er at de trykker på, spiller gode kombinasjoner, skaper muligheter og har et fantastisk angrepsspill og et bunnsolid forsvar – så er det den klassiske, de slakker, de rett og slett legger seg bakpå for å kontrollere og spare på kreftene noe som i og for seg er smart med tanke på det tette kampprogrammet, men i de to siste årene har de manglet en konkret dominerende midtbanespiller og en midtstopper (Vidic skadet eller ute av kampform) de greier ikke å opprettholde det offensive når de slakker fordi de ikke har det defensive i sjakk, slik at de må jobbe mer defensivt enn offensivt og kontringene går for tregt. United blir kjedelig og for stasjonære fordi de mangler de dominerende spillerne i de avgjørende posisjoner slik at de kan virke som et symfoniorkester uten en dirigent.

  Og bar for å nevne det; kjøpelag ? hvordan ? de kjøper spillere med de midler de har i de posisjoner de trenger dem(ikke alltids), men de handler ikke navn, de handler et lag. derfor greier ikke City eller Chelsea og for den saks skyld Real å holde en standard som omfatter at fotball handler om sammenfletting av spillere og ikke de individuelle ferdigheter når de ikke kan fungere i lag med spiller av samme kaliber. Motivasjon, disiplin og vilje til å blø for drakten savnes hos de store klubber – ferdigheter har de.

 30. Du starter med en problemstilling; er united kjedelige? Så beveger du deg over på noe helt annet enn å svare på problemstillingen, om United vinner til slutt eller ikke, har vel ingenting si om de er kjedelige eller ikke. I tillegg gjør du deg svar skyldig når du nevner Spania som et eksempel hvor de spilte kjedelige i EM. Ingen kan vel påstå at Spania anno 2012 var like underholdende som de to foregående mesterskapene, de vant VM noe man i teorien viste, er de da kjedelige?, de spilte en totalitær fotball i EM 12′ bare gamle nederlendere kan like. Tilbake til United som et kjedelig lag kan vel flere skrive under på, din konklusjon kan også tolkes som at du mener Barca er kjedelige å se på, fordi de vinner klart hver gang. NEI! United vinner som regel til slutt og det pga maskinfotballen gjennom 90 minutter og en stjernespiller i Persie. Attraktivt er ikke synonymt med fotballen til United, en defensiv tankegang vinner kampene for United.

 31. Jeg må si -at til å være sportsjournalist, så stiller du rare spørsmål…..
  Må minne om at det ikke gis stilkarakterer i fotball, det er antall mål som avgjøre om du vinner eller taper. Om det er noen som mener at United er kjedelig, så spiller igrunn det liten rolle – lenge de vinner kamper og topper tabellen……

 32. Dette må no være den mest bortkasta bloggen jeg har lest.
  Hva er det egentlig han prøver å oppnå med dette innlegget. Om et fotballag er kjedelig eller ikke er såklart rent subjektivt. For united fansen finnes det sikkert ikke noe mere spennende enn når United spiller kamper, og for andre fans sikkert ikke noe mere kjedelig.
  Jeg koser meg med god fotball, enten det er Barca, United eller Arsenal. (Finnes flere gode lag orker bare ikke liste opp) . Det er ikke slik at det presumptivt gode laget må tape for at det skal være spennende. Så lenge det er fart, scores mål og hiv gjerne inn en omdiskutert avgjørelse eller to , og sluttresultatet ikke er gitt lenge før kampslutt, da er det en god fotballkamp i mine øyne. United-Newcastle (4-3) , Newcastle -Arsenal (4-4), og gjerne Spurs -Arsenal oppgjørene. Dette bare for å nevne noen.
  Men det er sikkert slik at et godt fotballag blir oppfattet som kjedelige av mange, rett og slett i kraft over å være gode. Ikke nødvendigvis for at de vinner hver kamp.
  United som det skrives om her går på blemmer rett som det er. De røk ut av CL etter gruppespillet i fjor, tapte tittelen til city på målstreken og målforskjell ?? , og de har tapt mot Norwich , Spurs og Everton i år.
  Slik er det i hver liga i Europa. Bayern, Barcelona, Danmark , Italia , Frankrike (PSG med nyrike onkler), Holland (PSV eller Ajax), Portugal (Benfica eller Porto), and the list goes on. Da må jo ifølge det artikkelforfatter skriver være slik at alle topplagene i disse ligaene er kjedelige. Vel er de? Ikke i mine øyne selv om de ar for vane å vinne, slik som United. Alle disse går på blemmer, taper kamper de skulle ha vunnet og felles for de alle er at hvert år blir de utfordret av andre lag som prøver å dytte dem ned fra toppen og overta posisjonen. Det som kjennetegner disse er at de svarer på utfordringen og tar toppen tilbake, og det er måten de svarer på som gjør det spennende .

 33. 14 ganger har United vunnet med et mål, inneværende sesong. Er det virkelig så kjedelig og overlegent? De bøtter inn mål og har også vært sjenerøse bakover. Det må være en drøm for nøytrale tilskuere.

  Kleivan nevner at Uniteds vinnermentalitet og kvalitet, ikke bare er misunnelse. Gratulerer med årets vits 2012.

 34. Jeg syns United har spilt mer underholdende enn noen gang i år. Tidligere sesonger har United hatt rekker med kamper de vant 1-0, og gjerne avgjorde helt på slutten. DET var kjedelig. Men denne sesongen har det vært mange mål, snuoperasjoner og jevne kamper. Jeg kan knapt huske en kjedelig forestilling.

  Jeg kan forstå at det er frustrerende for andre supportere at United ALLTID klarer å komme tilbake, og vinne kamper. Når det er sagt vil jeg ikke si at United dominerer like mye i PL som det Barcelona gjør i La Liga. Langt derifra. Det kan faktisk ikke sammenliknes en gang. Stort sett alle kampene til United har vært jevne og nervepirrende, det er ikke mange Barcelona kamper som har vært det i år.

  Men jeg syns det er utrolig artig å lese at andre supportere er så sikre på at United vinner ligagull i år. Vanligvis ville folk sagt at de håpet United ikke vant noe, og at de er mange andre som kan vinne osv… Det viser jo bare hvor mye rett Fergie og United har gjort – med konkurrenter som flyter over av penger (City og Chelsea).

  Å si at United er kjedelige, er rett og slett noe av det mest latterlige jeg noen gang har hørt. Etter 11 ettmålsseiere, 3 tap, en uavgjort, er det bare 5 kamper United har vunnet med mer enn ett mål. Med 28 baklengs og 50 mål scora, vitner det om svært så målrike og jevne kamper. Både statistikk og følelsene etter alle disse kampene sier meg at United på ingen måte har vært kjedelige.

  Men for en sliten og lei Liverpool supporter som stadig blir mer og mer

 35. Dette er akkurat det samme som skjedde på begynnelsen av 2000-tallet, da Ferrari og Michael Schumacher vant 5 år på rad. Da måtte FIA til slutt innføre regler som gjorde at Ferrari ikke vant alt. Publikum sluttet å se på Formel 1 fordi de visste at Ferrari ville vinne igjen. Resultatet ble at Ferrari ikke har vunnet mer en ett førermesterskap og to konstruktørmesterkap siden 2004.

 36. Du kunne jo fått frem det lille poenget du har i dette innlegget med en setning…; Jeg synes det er kjedelig å se de beste lagene spille kamper, fordi de beste lagene nesten alltid vinner til slutt.
  Bortsett fra dette poenget eller synspunktet, som jo er helt greit, for du jo helt riktig frem at United spiller veldig god offensiv fotball, scorer mye mål og skaper mye sjanser. Som Kenneth viste til over – «Du så ikke Southampton – United 2-3, United – Spurs 2-3, Chelsea – United 2-3, Villa – United 2-3, Reading – United 3-4 og United – Newcastle 4-3? Bør være nok dramaturgi for deg i de matchene der, for ikke å nevne City kampen».
  Det våset du nevner om dramaturgi og underholdningsverdi faller jo på sin egen urimelighet og du klarer fint å fullstendig slå beina under dette selv. Du toucher inn på temaer som fotball sin rolle i samfunnet og filosoferer litt rundt menneskelig behov, tid, død og annet småtjafs, men dette burde du vel ærlig talt ta opp i en separat post. Hørtes sikkert feiende flott ut når du leste det opp høyt for deg selv, men er jo fortsatt bare vås når det kommer til United sine fotballkamper.
  Ellers er det jo greit å nevne at denne bloggposten ikke engang er skrevet om den regjerende PL vinneren (vet ikke om du fikk med deg serieavslutning, men den var litt dramatisk og underholdene, og at United til slutt tapte på målforskjell mot byrivalen…) så noe sier meg at denne posten er skrevet for å få noen ekstra klikk og buzz rundt en ellers rimelig tam blogg.

 37. Hei du, Nikolai Kleivan.. Vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men dette var vel rett og slett ikke det beste artikkelen du har skrevet. Jeg skjønner poenget ditt med at du sammenligner United med Spania. Men det er vel gradforskjell når vi tenker på hvor gode Spania er, kontra United. Spania vinner forsåvidt alt, og det vil jeg vel ikke si at United gjør, men greit nok, ser poenget.
  «I ellers mer eller mindre monotone liv får vi en pause når vi ser på fotball, hvor det finnes en genuin følelse av at hva som helst kan skje, at det uforutsigbare er mulig. Utfallet er helt ukjent.»
  Og se United spiller 4-3 mot Newcastle.. Du sitter å svetter gjennom hele kampen og håper det skal gå veien, og til slutt får du en scoring på overtid ol. Det er «dramaturgi»
  Eller så kan vi Manchester City – Manchester United derby’ene. Hvor City slår United 6-1. Og neste kamp så vinner United 1-0 Med et brassespark fra Rooney. Jeg gjentar Rooney med brassespark. Da er vi tilbake på at «alt kan skje» Ikke kom å si at «Rooney er en god fotball spiller, bla, bla» Hadde du noen gang i hele ditt liv tippa at Rooney skulle avgjøre 1-0 med et brassespark mot city? Jeg tviler. Hva som helst kan skje i Premier League, og det er derfor vi følger med på den ligaen, og elsker den. United er en stor del av den ligaen, greit nok de ligger alltid blant top 3, kanskje top 2 hver eneste sessong. Men at United blir sammenligna med Spania i WM blir litt overdrevet vil jeg si. Jeg ser poenget ditt, men det er mange hakk på «kjedelighetskala’en» her. Og underholdene fotball er vel rett og slett bra fotball, med mål begge veier, og spennende kamper.. er vel en grunn for at folk kaller det for «Fergie time» Noe som jeg synes er helt på trynet for fakta messig stemmer det ikke uansett. Men og si at United er kjedelige blir litt for dumt synes jeg.
  Men ingen dum idé hvis planen var å få United supportere irriterte :- )

  • Brassesparket til Rooney var for 2 sesonger siden i en 2-1 seier. City slo oss i begge ligakampene i fjor.
   Ellers riktig det du sier, å sammenligne United med Spania er tullete.

 38. Ha ha ha! Jeg er ikke saa veldig paa fotball, men dette synes jeg ble en stupid kommentar. United har jo vaert ganske saa fint utsablie i det siste. Sist hoydepunkt var jo 4-3 seier i siste minutt. Hvordan kan du kalle det for kjedelig? Kanskje du boer finne noe annet aa gjoere enn aa se paa fotball?

 39. Vil heller si at la liga er kjedelig… Er jo bare real Madrid og Barcelona som kan ta gullet… Synes det er kjedeligere enn at United som oftest er blant topplagene! I år vil jeg si at det er tre lag som kan ta tittelen, fordi serien er lang og United kan fortsatt tape seriegullet!

 40. Total skivebom Tord, i England kan kun to lag vinne (et til slutt). Det er United og City, i Spania er det for tiden kun et lag som kan vinne, tidenes klubblag, Barca. Forresten ligger Real Madrid på 2. plass i Madrid tabellen.

 41. Siden du nevnte at du fikk mye kjeft, skal jeg som United-supporter gir deg litt støtte. Jeg er ikke enig – jeg elsker å se United vinne uansett kamputvikling – men jeg skjønner at folk mener det. Jeg skal til og med være den første til å innrømme at jeg har ment det samme om Spania …

  Samtidig mener jeg at United-supportere mener United er kjedelig å se på er tåpelig. I valget mellom «boring United» og mer usikre kamper og ditto usikre seire/poeng bør det være liten tvil hos de fleste. For motstanderfans og objektive er det jo noe HELT annet, selvfølgelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *