Ingenting holder for denne mannen

Av Øyvind Brenne, sportssjef VG Nett.

Når Roberto di Matteo nå må gå, er det bare nok et bevis på at Chelsea-eier Roman Abramovitsj har fullstendig urimelige krav til sine managere.

Og derfor er han et problem for fotballen.

Di Matteo tok Chelsea til både FA cup-seier og Champions League-triumf i vår. Likevel var det ikke sikkert at han skulle få fortsette, men etter tilsynelatende nøye overveielser fikk italieneren toårskontrakt. Med Eden Hazard og flere andre spennende nysigneringer – og en tydelig start på en ny Chelsea-æra uten Didier Drogba og med Frank Lampard mindre sentral – startet han årets Premier League-sesong som en virvelvind.

La gå at det har lugget litt i det siste, men i det hele tatt å vurdere stillingen til en manager med den objektive suksessen italieneren har hatt, er galskap. I alle fall før håpet om Champions League-avansement er ute.

Historikken viser at Roman Abramovitsj har droppet en rekke topptrenerne etter at José Mourinho røk ut: Avram Grant, Luis Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas og nå Roberto Di Matteo. De fleste sitter under 300 dager. Språkmektige Di Matteo fikk 262.

Scolari og Ancelotti var det resultatmessig greit nok å skifte ut, og Hiddink ville ikke fortsette, men det vesentlige her er at tilsynelatende ingenting er bra nok for den styrtrike russeren. Nesten en milliard kroner skal han ha betalt i kompensasjon til sparkede trenere. Siden han tok over Chelsea har han brukt mange flere penger enn klubben har tjent, og sånn sett økonomisk dopet de blå fra London. Typisk nok sendte Chelsea ut pressemelding om at de for første gang etter Abramovitsjs inntog gikk i balanse 31. januar 2011. Noen timer senere la klubben 50 millioner pund for Fernando Torres.

Nå snakkes det om Rafael Benitez inn. Uforståelig for meg med den sterke taktiske, men lite karismatiske, spanieren inn, all den tid han har vært ledig lenge og suksessen i Inter og på slutten i Liverpool ikke imponerer noen. Det kan umulig haste å få inn Benitez.

Er det Pep Guardiola – den mest suksessrike treneren i fotballhistorien i forhold til hvor mange år han har vært ansvarlig på et lag – som sitter klar, er det det eneste som gir meg et snev av forståelse for Abramovitsjs siste skrik. Han vil i så fall være et scoop for Chelsea.

Men troverdighet, langsiktighet og lojalitet for den sportslig ansvarlige virker å være fremmedeord for russeren. Hvis Guardiola skal lykkes i Chelsea som i Barcelona, vil jeg tro han trenger tid på å bygge opp noe nytt.

Stamford Bridge får han neppe det. For der har sjefen null tålmodighet.

Om ett år har han nok skiftet trener igjen.

Hva synes du om sparkingen – og hvem bør overta?

64 tanker om “Ingenting holder for denne mannen

 1. Jeg tror den eneste grunnen til at han må gå nå er at Abramovich har klart å få til en avtale med Guardiola. Det klarte han tydeligvis ikke i sommer, så da ble Di Matteo sittende.

 2. Hvorfor bruke tid på dette? Det er penga som rår i internasjonal fotball og Roman Abramovitsj
  liker å skifte skjorte en gang i blant. Det er mulig han oppfattes som et problem for fotballen, men et minst like stort problem er journalister som kaster seg på en sak uten å ha hele oversikten. VG er en slik avis.

  • Takk for din mening. Penga rår i stor grad, ja, men det er vel likefullt lov å antyde at Abramovitsjs pengebruk isolert er ødeleggende for fotballen? Jeg reagerer for eksempel ikke på at Real Madrid betaler 900 millioner kroner for Ronaldo, ettersom det er markedspris og han i tillegg til å levere på banen selger drakter og øker interessen.
   Øyvind.

   • Nei, jeg beklager Øyvind, men det du sier her er ikke helt korrekt. Jeg er Madrid-fan bare for å nevne det, men 900 millioner er ikke markedspris når billettpriser i fotballen har økt med 1000 % over 20 år. Økning i billettpriser øker i tillegg 500 % høyere enn vanlig inflasjonsrate. Det er å stjele fotballen bort fra dens opprinnelige målgruppe, nemlig arbeiderklassen. Samtidig får Madrid og Barcelona en så stor prosentandel av TV-inntektene i Spania at de opererer i en annen økonomisk virkeligheten enn de resterende 18 lagene, når de konkurrerer om de samme premiene. Det er ikke markedspris, det er økonomisk kriminalitet, hvor det i realiteten er Madrids konkurrenter som finansierer kjøpet av Ronaldo gjennom TV-rettigheter.

    • Jeg er helt enig med deg Thomas. Dog også enig med Øyvind at Abramovitsj, og andre mega millardærer, ødelegger fotballen.
     Pengene rår, og de trofaste fansene har snart ikke råd til å gå på kampene lengre. Jeg er selv ihugget Arsenal-supporter, som har vært på flere kamper over dammen, og jeg treffer alltid gamle og nye bekjentskaper. De bruker hele lønnen sin for å se Arsenal, men som de selv sier, det går snart ikke lenger.
     Det er også nødt til å komme et lønnsloft i PL, for slik som utviklingen har vært de siste 15 årene er jo helt sykt. De burde se på NFL-ligaen, der fungerer det meget bra.

     • Jeg beklager hvis det ble misforstått, men jeg skrev aldri noe positivt om Abramovitsj, en mann jeg ser på som en pest for den moderne fotballen. Det samme kan forsåvidt sies om Chelsea som klubb og de begredelige verdiene den representerer. Fans har ikke råd til å gå på kamp i Spania heller og dette kommer bare til å bli verre og verre. Derfor er påstanden om at Ronaldos prislapp på 900 millioner er markedspris et klart tegn på manglende kunnskap om den globale fotballøkonomien. Svært få overganger på verdensbasis forholder seg til sunne økonomiske prinsipper og dette, sammen med høye lønninger, leder direkte til økte billettpriser.

      Det er ingen tvil om at det trengs et lønnstak, og jeg er klar over at de fleste amerikanske idrettsklubber opererer med overskudd hvert år. Derimot må du også være klar over at over 65% av kostnader til stadioner er betalt av skattepenger i amerikansk idrett. Dette fører til enorme besparelser for klubbene som forklarer mye av overskuddet, og er utnyttelse av fansen, bare på en litt annen måte enn vi ser i europeisk fotball. Om dette er et tema som interesserer deg vil jeg anbefale deg å lese deg litt opp på australsk idrett, en industri som faktisk fortsatt opererer innenfor sunne økonomiske prinsipper (i de fleste tilfeller selvsagt!)

    • Nei Thomas, det er ikke helt sant. Real Madrid finansierte ikke kjøpet av Ronaldo bare gjennom tv-rettigheter, men den spanske kongen var med på å finansiere mange av spillerene som Mourinho bruker i startellveren og på benken i dag. Fordi at Real Madrid er favorittlaget hans

     • Synes det er helt greit det du trekker fram om Abramovitsj. Men kommentaren «Det samme kan forsåvidt sies om Chelsea som klubb og de begredelige verdiene den representerer» vitner bare om at du ikke har den minste peilig på hva som skjer i klubben på det sportslige. Hvis du kjenner ordtaket «fei foran egen dør før du feier foran andres dører» så bør du kankje gjøre det. For det er vel ikke bare «glorie» i Madrid-klubben-

     • Ja Knut, da fikk vi denne uken på det rene at det sportslige er jo på topp i Chelsea. Angående ditt Madrid eksempel så ser jeg ikke helt sammenhengen det har med denne artikkelen. Om du derimot er interessert i hvordan Madrid har bygget opp sin rikdom anbefaler jeg deg å lese noen forskningsartikler som kanskje kan gi deg mer informasjon rundt dette. På det sportslige snakker vel egentlig historien for seg selv…

   • Er enig i at Pengesterke mennesker ødelegger mye i fotballen.
    Chelsea, Man City er blant lagene som har fått slik «økonomisk» støtte.

    Selv er eg Aston Villa supporter og gleder meg til hver kamp da eg veit at hver bidige spiller er endten trent opp via eget akademi eller kjøpt for penger som har kommet fra spillersalg eller hardt oppsparte middler.

    Finn en penge milliardær og sett han i Leeds og vips etter eit par år med oppryk så vinne dei igjen. hvorfor? jo fordi pengene rår over alt i dagens samfunn. (Dei kjøper seg titler kan du kalle det).

    At Real og Barca som det blir skrevet om tjener mest i Spania tviler eg ikkje på. litt synd egentligt, for alle fortjener en bit av kaka der som andre ligaer.

    I Norge har vel ikke «trenden» kommet helt enda. og kjekt er det.

    Kommentarer mottas med takk. klar for diskusjon/kverulering om noen er interessert.

    • Aston Villa bokførte et tap i 2011 på £53 millioner. Dette var på tross av at eier Randy Lerner spyttet inn £25 millioner i klubbkassen fra egen lomme.

     Aston Villa er en flott klubb som jeg alltid håper at gjør det bra, men å si at de opererer under sunne finansielle vilkår er direkte feil (ikke at den er verre enn de fleste andre).

 3. Det dere ikke vet er at Ambramorich har gjort et større scoop enn dere kan tenke dere. Han har hentet ikke mindre enn TO storheter til Chelsea; Eli Landsem og Martin Andresen.

  Det lukter suksess lang vei her nå…

 4. La oss hylle den «gamle dame» som pga kampfiksing ble ned gradert fra serie A for et par år siden. La oss holde hender for fotballen, å stå imot den usmakelige russern som sparker trenere. Han er virkelig et PROBLEM for fotballen!

 5. Nei det er jo litt rart, når en trener, som Roberto De Matteo får ti kalde tær i ræva, etter det han har fått til. Hva er det da han der Abromovitsj vil, for dette gir absolutt ingen logisk mening. Uansett er det å ansette en ny trener jo ingen garanti for suksess, men heller et usikkerhetsmoment i spillerstallen!

  Man kan så som ikke Chelsea fan, håpe på at alle gode spillere etterhvert ikke ønsker å skrive under på kontrakter i den klubben, men det er vel heller idiotisk utopi å håpe på det, med alle de midler som tydeligvis er tilgjengelig i lommen på Abromovitsj…

 6. Roberto DI Matteo hadde en vannvittig opptur og mye flaks og hell på sin side i våres- Det kunne virke som alt han tok i ble til gull. Se bare CL-finalen. Utspilt, men vant, og sikret med det CL i 2012/13.
  I år har et kobbel med fantastiske spillere gjort sitt til at han har fått det til igjen, men i det siste har det vist seg at laget mangler taktikk og samhandling og ikke minst evnen til en plan B. Jeg har lenge sagt at RDM kom til å slite på sikt. Du ser ofte det med assistenter som tar over. De får en kortvarig opptur, men så snart arbeidet til hovedtreneren faller ut av hodene og assistentens egne tanker skal impliseres, faller korthuset sammen. Det tror jeg skjedde her.
  Jeg tviler også på at Abramovitsj noensinne trodde på RDM. dagens nyhet om sparking tyder iallefall på det.
  Jeg tror Benitez kan gjøre underverker med stallen til Chelsea, det samme kan en som Harry Redknapp. Guardiola tror jeg også vil gjøre det strålende, om han får tid å jobbe. Men det tviler jeg og flere med meg på.

 7. Forsvaret til chelsea henger ikke sammen de klarer ikke og spille jevnt med juve engang sluppet in fire mål mot de to største konkurrentene i gruppa på hjemme bane hmm er vel ikke vanskelig og se at de sliter kollektivt når motstanden er god. Dessuten engelsk fotball sliter i europa fordi de ikke har noe kollektivt spill og press de er rett og slett umoderne.

 8. Er vel ikke bare russern i chelsea som har penger i lomma? Hvis du vrir tryne ditt østover så er det mange klubber der med rike eiere:) gidder ikke engang å nevne alle de klubbene, eierne i man.city er også ødeleggende for fotballen? Hmm..

 9. Lurer på hvem som vil ta over i Chelsea? Er det noen som har lyst til å arbeide for Ambramorich med så lite arbeidsro? Laget fikk jo en kjempeopptur med Matteo som manger med både Champions Leauge og Fa Cup. Selv om laget sliter litt nå så er det helt utrolig at Matteo sparkes. Dessverre slik moderne fotball har blitt.

 10. hei . det er trist att robbie går men har mer rare lagutak og svake og direkte feil måte og spille på . han vil alltid vøre en helt for meg men bring on guardiola og hold raffa langt unna bruå.

 11. Grunnen til at Di Matteo blei ansatt i første omgang var fordi han vant CL og FA cupen. Roman Abramovitsj følte seg presset til å ansette han da blei veldig populær hos fansen og de ønsket han som manager. Di Matteo var aldri første valget til Roman Abramovitsj i første omgang heller, og som nenvt følte han seg presset til å ansette Di Matteo. Han har ventet på en mulighet å sparke han, og nå som resultatene har vært dårligere over en tid, sparket Abramovitsj han. Personlig er jeg ikke uenig dette da jeg tviler på Di Matteo hadde klart å snu trenden, jeg tror ikke han hadde respekten som skulle til for å lede dette ego sentrerte Chelsea laget. Di Matteo fik tross alt sparken i West Bromwich, ikke at det har noe med saken å gjøre;)

 12. Chelsea henger ikke sammen i forsvar de har sluppet inn 4 mål mot hoved konkurrentene gruppa. De spiller ikke jevnt med juventus. De har ikke noe ordentlig taktisk plan over spillet sitt. De sliter i pl mot lag som jobber godt kollektivt de klarer bruke Torres på riktig måte. De ser umoderne ut og
  Mikel er en skandale i det defensive
  arbeidet da
  ,men Di Måte skryter av han i media

 13. Legg patriotismen tilside. Sakens kjerne er enkel PENGER!!! Chelsea er ingen ting uten Abramovich, Han har lekt FM-live og kjøpt seg et lag. Hvordan skal dette være leve dyktig? Man må tjene penger – altså ha kontinuerlig resultater. Dermed har de ikke råd til å feile og må ha nye ideer og tanker inn. Det svir å si det men Manchester United har vist hvordan det skal gjøres. De har ikke den beste stallen, men det er kontinuitet og kultur i veggene. Chelsea når ikke opp ditt før om kanskje 15-20 år. Lenge leve fotballen og de lagene som gjør som ajax og dyrker spillere selv.

 14. Som chelsea fan e detta em trasig dag helt ufattelig at mateo blir sparka som trener i dag likte han godt. Men men vi får håpe på pep å at de får kjøpe noen spissa som faktisk klare å skåre mål.

 15. Skjønner ikke at Chelsea sparker RDM. Selvom de skulle få inn PEP, er det ikke gitt at han kommer til å gjøre det bedre. Benitez? Harry Redknapp? Neppe.

 16. La oss gjøre et lite, men interessant, tankeeksperiment.

  Dersom Abramovitsj hadde vært eier av Manchester United i 1986 (som en noe suspekt militærmann i sovjet, men det er en helt annen historie), og ansatte en viss herremann, la oss kalle han Alexander Ferguson, ville da historien til den røde klubben i Manchester sett annerledes ut?

  Dette er selvsagt enkelt å skrive nå som vi 26 år senere sitter med fasiten, men kan det være at Mourinho, Ancelotti, Andre Villas-Boas eller Roberto Di Matteo, om 26 år (kanskje noe mindre i Ancelottis tilfelle) kanskje kunne se tilbake på en av de største sportslige suksessene i Chelseas historie – dersom de fikk muligheten til å prøve og feile litt?

  Som du skriver, Øyvind, så er det heller ingen garanti – uansett hvem som tar over Chelsea – for at Abramovitsj blir fornøyd. Man må vinne FA-cupen, PL eller CL årlig (helst de to siste også), man må være i toppen i PL og CL hvert eneste år, man må føye seg etter Abramovitsjs sine spillerkjøp og være taktisk fleksible slik at de spillerne han liker (Sjevtsjenko, Torres..) passer inn og gjør det bra og man må ha et personlig knirkefritt forhold til Abramovitsj. I tillegg må man tålerere å få taktiske beskjeder fra han, og at han legger seg bort i hva som skjer på treningsfeltet og ellers i garderoben.

  Abramovitsj bestemmer. Ikke treneren.

 17. At en så tydelig kriminell mann skal bli anerkjent på noe som helst vis i det hele tatt av den vestlige verdenen er en skam. Er Chelsea fan, men Abramovitsj er en skurk. Han burde ikke fått lov til å nærme seg fotball, men heller en rettsal.

 18. Her lukter det solskjær lang vei!

  Neida 🙂 Jeg er fryktelig skuffet over sparkingen av Di Matteo, men jeg hadde ikke forventet annet. Det lukter at Guardiola skal signere en avtale om klubb neste år og selvfølgelig vil mr chelski konkurrere der. Jeg er allikevel av den oppfatning at barcelonafotaball er kjedelig. Visst når det går unna er det vakkert, men det er ikke noe som er kjedeligere enn å se barca holde ballen i laget mot svake lag i premiera division. (det er nettopp det de gjør).
  Jeg ønsker meg mourinho tilbake. Jeg liker defensivt orientert fotball med heftige kontringer, dueller og mye løping. Jeg liker IKKE kjedelig per-i-midten fotball. Det får de drive med i andre klubber.

  Tilslutt ønsker jeg å presentere en hestekur for chelsea, slik jeg vil se det.

  1. Gi torres beskjed om at han vil bli byttet ut etter 70 min uansett og han skal løpe så han ikke klarer å stå på beina i denne perioden. Egentlig bryr jeg meg ikke så mye om han skårer, men ballgjenvinninen hans har periodevis hvert god. Det virker dog som om han ikke gidder/sparer seg.

  2. 3 playmakere er for mye. Det ser man helt klart bakover. Chelsea er langt mer åpne ned flankene og det har vært problematisk med dekning her. Periodevis har det vært fordi backene er med for høyt opp, men når dette tok slutt var allikevel ikke angrepsspilleren med ned. Dette gjenspeiles i at samtlige mål har kommet fra løp ned sidene med kjipe resultater scorewise.

  3. formasjon: 4-3-3 Med ramires, mikel og en som kan bekle en mellomoffensiv rolle på midten. Jeg lot meg imponere av Marchisio igår. Ballack var slik og essien var slik. Kanskje kan oscar omskoleres. Han er høy og rask, men må spise mer grøt. 3 foran må være kun 1 spiss og to offensive midtbaner. Fordi mata og hazard er mer orientert mot midten passer det perfekt at marin og moses er mer orienert mot sidene. Da har man mulighet til å variere avhengig av hva man er ute etter den dagen. hvis mata hazard spiller kan man tilby bredde ved å tillate mer offensive løp fra bekkene. Cole, Bertrand, Azpellicueta og Ivanovic kan bidra oppover.

  4. slutt å dille med ballen og være mer direkte. Når vi scorer mål kontrer vi. Inniblandt fungerer mikkespillet men for at torres skal kunne bidra må ballen bevege seg fort i lengderetnignen. Det passer min type fotball utmerket.

  Innkjøp: ekstra spiss uten egoproblematikk (schurrle) og ekstra midtbanespiller med defensiv orientering. Marchisio eller kanskje en hardtarbeidende en fra frankrike. Liker utseende på m’villa og moussa sissoko.

 19. Hvor kommer alle pengene til Abramovic fra? Og hvordan har han skaffet seg dem?
  Alle pokalene til Chelsea er vunnet med å ta på seg store underskudd. Hva slags bragd er det?
  Vi får se til sommeren hva UEFA mener med økonomisk fair play?

 20. Innfør tyske regler overalt så fort som mulig!! Nemlig at ingen kan eie mer enn 49% av en fotballklubb. I Tyskland har dette ført til en talentutvikling uten like, stappfulle tribuner, sunn økonomi – og kort og godt like konkurransevilkår.

  • Det hadde vært en stor seier for fotballen. skulle vært sånn i alle ligaer. Blir jo umulig for dårligere lag og komme opp i toppen med alle de rike eierene. Tror fotballen også hadde blitt bedre over tid. Tror også det hadde gitt sterkere landslag og gjort em og vm mer spennende! Bare se på landslagset til Tyskland etter min mening det mest spennende laget å se på i em/vm!

 21. Han er en skam for fotballen. Alle Chelsea fans skulle gått sammen og boikottet denne mannen som er så stormannsgal at han aldri bør være eier av noen engelsk klubb. Alle managere har gjort en kjempejobb i Chelsea, men hva hjelper det når eieren er en russisk faen som bare tenker på seg selv. Boikott alle kamper til han trekker seg! Det er mitt råd.

 22. Ser av innlegget at Pep er et scoop,det kan han selvfølgelig være/bli. Jeg tror ikke det. Man må husket at han kun har vært manager for et lag,Barca. Med de spillerne barca har/hadde trenger man ikke være «world class» for å ha suksess med. Pep har etter min mening bevist lite som manager. Ja han har vunnet det som er av titler,men kan han ha suksess med Chelsea uten verdensstjerner på hver posisjon?Det tviler jeg på. Han kom til dekket bord o barca,det gjør han definitivt ikke i Chelsea.

 23. Jeg synes du bommer i denne kommentaren, Øyvind. Roberto Di Matteo levde trolig på lånt tid dag en. Han var neppe noen høyaktuell kandidat før Champions League-finalen, og det var trolig seieren der som gjorde at han akkurat kom i mål, og fikk jobben. Abramovitsj fikk rett og slett problemer med å ikke tilby en så høyt elsket klubblegende jobben etter at han hadde ledet klubben til den største øyeblikk noensinne. Det var der russeren begikk en katastrofal feilvurdering, og som ved tidligere feilvurderinger, så har han nå forsøkt å rydde opp for tidlig. Abramovitsj kan mer om fotball enn de fleste tror, og han elsker Chelsea, men han fremstår til tider også som veldig naiv, og det har skadet klubben ved flere anledninger.

 24. Er nok bare en som kan overta her som vil bli sittende i mer en et år, nemelig Roman Abramovits selvj. Mener bestemt å huske at Pep ble spurt om Chelsea jobben var aktuell for han for et års tid siden, da svarte han at han prøvde å bygge en kariere ikke å ruinere karieren. Pep høres nå ut til å være en smart man som her vett nok til å holde seg langt unna en klubb med den historien, om det motsatte skulle vise seg, sier det bare at alle har sin pris, også menn med prinsipper.

 25. Jeg håper at fotballsirkuset går konk.Null tvoverføringer,folk som går på kamper,spillere i fra din egen by og mindre pengemas.

 26. Skjønner virkelig ikke denne antipatien mot Benitez som mange har. Han er en enormt sterk trener som fikk til mirakler med et Liverpool-lag som virkelig ikke var godt nok i 2005, så bygget han sakte men sikkert opp Liverpool til en tittelutfordrer til tross for et vanskelig arbeidsmiljø i klubben som dessverre tok knekken på hans karriere til slutt.

  I Inter ble han lovet ting som ikke ble holdt av klubbledelsen. Da er det ikke så rart at det gikk skeis med en aldrende og skadeplaget spillerstall.

  Legg dette til på det han oppnådde med Valencia så ser jeg ikke helt hva problemet med ham er annet enn en sterk personlighet, men det kan da virkelig ikke skade i et Chelsea der spillermobben har fått råde fritt siden Mourinho ble sparket.

 27. Roman er IKKE et problem! Han har gitt Chelsea mye. Dette var en rett avgjørelse, akkurat som AVB, Scolari, Grant og Ancelotti. Når skal folk forstå at INGEN personer er viktigere enn selve klubben!?!? Journalister tror de vet så mye bedre:)

  KTBFFH!

 28. Selv om vi vant CL i fjord gjorde vi det ikke med stil. Det var noen typiske West Brom trekk over gutta i disse kampene. Defansivt og feigt. Selv om Di Matteo har trioen Hazard, Oscar og Mata på midtbanen, og Torres som spiss insisterer han på at pasningen opp til dem skal komme i hodehøyde, dette burde de fleste skjønne at er meningsløs bruk av angrepsrekka bestående av kun teknikkere. En mann med en mer ballbesittelses sentrert taktikk må inn for å få ut det fulle potensiale av disse spillerne og resten av laget.

  Enhver som så Chelsea – Juve og kan fotball må da være enig i dette?

  Huff, ser det er mange som skriver at Roman gjør den samme feilen igjen. Hvordan gikk det sist han sparka en manager da? FA cup triumf, Champions League triumf og klatret bra på tabellen i PL. Det snudde en grå sesong til tidenes sesong.

 29. Som mangeårig Chelsea-gutt er dette vondt. Snart så jeg håper vi rykker ned, blir kvitt russeren og kan bli den klubben vi engang var… Sikkert vanskelig å forstå for supportere av engelske lag født etter 1990, men fotballen hadde mer passion før.

 30. Det stemmer vel ikke helt hva du skriver at Chelsea gikk pluss før de kjøpte Torres vel? Så langt jeg husker så la de frem et underskudd på ca 700 mill samtidig som de kjøpte Torres og Luiz

 31. Sånne folk er ikke bare et problem for fotballen, men for menneskeheten. Fyren har jo kastet vekk milliarder på lek med ball, mens halve kloden sulter. Syk, syk verden.

 32. Det er helt latterlig! Han bruker ikke hodet i det hele tatt.. Benitez? Heregud!
  Nej, da ville jeg heller spurt om Lampard hadde lyst til å ta over i stede. Dette blir bare for dumt. Han ødelegger ikke bare fotballen, men han ødelegger Chelsea som et lag! Benitez kommer til å starte med nye formasjoner og nye spillerstiler! Dette kommer til å ødelegge Chelsea totalt. United, City, Arsenal etc. Alle har hatt nedturer, men trenerne sitter fortsatt der! Men vi gir ikke folk nok sjanser. MAX 1 år får de, før de må dra. Hva er godt nok for Abramovic? Håper vi får noen nye eiere med litt mer fotballhode og har bedre tålmodighet!

  Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *