Selvfølgelig skal Zlatan ha gult kort

Av Sindre Øgar, sportsjournalist i VG Nett

(VG Nett) Zlatan Ibrahimovic dro av seg skjorta. En hel fotballverden dro frem superlativer. Svein Oddvar Moen dro opp det gule kortet.

Selvfølgelig gjorde han det. Nå får den norske dommeren krass kritikk for handlingen. Selvfølgelig får han det.

Det var Norges bidrag til Sverige og Zlatans festaften i går, meldes det på Twitter.

Som om vi fjeldaber ikke var fotball-kjipe nok fra før: Nå nøyer vi oss ikke med å ødelegge egne fotballkamper (med langpasninger, ”best uten ball”, innkast og 4-5-1), nå har vi også sortkledde festbremser som ødelegger andres party.

Jeg antar at de som kritiserer Svein Oddvar Moen tenker omtrent slik: Zlatan var for god til å kunne få gult kort. Zlatan var så til de grader festens midtpunkt. Han scoret historiens første mål på Sveriges nye nasjonalarena. Han ble den første til å score fire mot England. Og da publikum trodde at alle ekstranummer var over, kastet han seg opp i luften og fikk folk til å føle noe de ikke hadde følt på lenge.

Det var som en vekkelse. Vi følte at vi hadde vært med på noe spesielt. Alle som har spilt fotball på en løkke ble truffet av skuddet. I en tid der fotballkamper går i alle kanaler, nesten til enhver tid, og således utvanner seg selv litt, fikk vi igjen en påminnelse om at fotball betyr noe.

Blodet bruser. Livet er ikke snømåking, sentrifugering og reviderte handlingsplaner. Ikke her. Ikke nå. Vi skal kjenne på den følelsen. Der og da. Vi skal styres av våre følelser. Vi skal nyte det. Det er riktig for alle. Bortsett fra én mann i hele verden: Svein Oddvar Moen.

Han skal følge boken. Reglene. Det gørrkjedelige. Han skal være så kjip bare en dommer kan være. Han skal stå imot gruppepresset og gi Zlatan Ibrahimovic gult kort. Det er det motsatte som ville ha vært dårlig spilleforståelse.

Det er vanskelig nok for en dommer å være dommer allerede. Hvis han i tillegg til alt annet skal kunne gjøre egne unntak fra regelboka, blir det umulig. Likhet for loven gjelder også for fotballen. Også i privatlandskamper. Det sier seg egentlig selv.

Uansett hvor vanskelig det er å akseptere.

Twitter: VGsindre

 

7 tanker om “Selvfølgelig skal Zlatan ha gult kort

  1. Har aldrig läst någon konstigare text. Det var INGEN som brydde sig om att han fick ett kort. Det är INGEN som bryr sig om det idag. Det är INGEN som bryr sig om det imorgon.

  2. Käre Sindre!

    Jag håller fullständigt med. Detta är en ickefråga för både Zlatan och domaren log samtidigt som kortet kom. Men det handlar inte om kortet – det handlar om målet med stort M. Detta var en träningslandskamp men det sista målet handlar inte om motståndet utan om Zlatans teknik och spelförståelse.

  3. Det er fint nok, at han bare følger reglerne. Men det er altå stadig en tåbelig regel. Mn kunne have håbet på lidt ulydighed

  4. Självklart ska han ha gult kort. Regler är regler. Men ingen bryr sig. Ingen i Sverige, inte ens Zlatan själv som små log mot domaren och accepterade kortet.

    • Det er faktisk KNALLHARDT v re p bghindlinesrease. Man kan sammenligne det med en treningsleir ut verne deltar p f r OL.Jeg var like hvit etter fire uker i Syden som da jeg dro ned jeg alts . Null dager p stranda.I helgene da man har fri fra trening er du s utslitt at du bare ligger og sover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *