Drillo-magien er tilbake!

Av Sindre Øgar, sportsjournalist i VG Nett

BERN (VG Nett) Landslagssjef Egil Olsen (70) klarte på en eller annen måte å få spillerne til å tro på seg selv igjen. Det så ut som han bare manglet Drillo-magien på Stade de Suisse, men så dukket Brede Hangeland opp.

– Uflaks, sa Drillo etter at Island scoret på to av sine tre målsjanser på Laugardalsvöllur tidligere i høst.

– Jeg mener dette bare handler om uflaks. Vanligvis scorer jo alle lag på en av hver tredje eller fjerde sjanse. All erfaring viser at dette jevner seg ut over tid, sa han etter at flere av Norges motstandere viste seg meget effektive.

Så skjedde det noe mot Slovenia. Riise scoret seiersmålet flere minutter på overtid.

– Når du får scoring på overtid, så kan man si at det er litt flaks. Men alt i alt vinner vi fortjent, sa Drillo etter den kampen.

Han sa også:

– Hjerteflimmeren kom ikke tilbake, det betyr at den aldri kommer tilbake.

Det kan ikke ha vært langt unna på intime, festlige Stade de Suisse. Det ble en ny dramatisk kamp der de norske spillerne fortjener mye ros.

Spillere som Daniel Braaten og Alexander Søderlund hadde tydeligvis bestemt seg. De skulle vinne duellene. Og da det norske laget hadde bestemt seg for det, så var de det sveitsiske laget fysisk overlegent i flere deler av spillet. Spesielt ved dødballer.

Vegard Forren spilte bare sin landskamp nummer tre. Det så mer ut som kamp nummer hundre. På et par norske cornere steg Forren til værs med besluttsomhet og presisjon. Han ble så vidt hindret scoring.

Og da sveitserne ventet på et tredje Forren-forsøk, kom den korte varianten til John Arne Riise. Han er som kjent ikke redd for å skyte, men denne gangen gikk skuddet så vidt utenfor.

Sveitserne ble mer og mer frustrerte – og da trenerstorheten Ottmar Hitzfeld reiste seg fra benken, i sin sorte frakk, et par benkerader foran oss, så han mer enn en smule bekymret ut der han sto.

Han ble stående lenge. Med armene i kors, eller i lommene. For Norge viste mer enn Braatens brøytebil-egenskaper. Det var også små glimt av strålende kombinasjonsspill, der Norge trillet ballen gjennom den sveitiske midtbanen. Spillere som Tarik Elyounoussi og Ruben Yttergård Jensen bidro der.

Sveits hadde også noen store sjanser, blant annet en heading i stolpen fra Tranquillo Barnetta.

Da innbytter Gavranovic ga Sveits 1-0 med ti minutter igjen å spille, så det ut som om Drillo kun manglet magien. Men magien kom med Brede Hangeland – og dermed lever VM-håpet.

Og tenk hvis Tarik Elyounoussi hadde scoret, istedenfor å skyte i stolpen i sluttminuttene.

 

 

 

37 tanker om “Drillo-magien er tilbake!

  • Nok en gang viser et av verdens svakeste landslag seg fra sin beste side; med et resultat som bidrar til at de må holde seg hjemme når de beste møtes. Fotball i Norge er ikke toppidrett.

  • Når man sier at Norge kun skaper sjanser på dødball og cornere, er det vel på tide å lære seg litt om fotball før man ytrer seg..??!

  • Ditt kunnskapsnivå innen fotball er neppe bedre enn dine skriveferdigheter, Morten. Meget bra kamp av Norge, uansett om man liker Drillo eller ikke. Personlig er jeg enig med de som mener at Drillo og N.A. Eggen er Norges beste trenere gjennom tidene. Solbakken og Solskjær har potensialet til å bli det….

 1. Bli nå ikke for «cocky». Drillo har vel enda ikke gjort en ærlig dags arbeid, og tipper 0-2 mot Kypros (håper inderlig det skjer) stopper alle dere som tror at han har noen form for magi ved seg.

 2. nå må vi ikke ta av, drillo er ut på dato, en landslagstrener tar ikke ut spillere som sitter på benken eller verre ikke spiller, få frem ungdommen

  • Hvor mange av de som var på banen igår sitter på benken i respektive klubblag?
   Og hvem skal overta for Drillo? Han skjønner ihvertfall hvordan Norge MÅ spille utfra forutsetningene, at spillerne IKKE har samme individuelle ferdigheter som Spania ol. lag.

   Hvis det er så utrolig negativt for deg så la være å se landskampene 😉

  • Seier hjemme, uavgjort borte. Det pleier å bli tabelltopp av sånt. Mot de svakeste motstanderene kan vi kreve to seire, men mot de som er den største konkurrenten til tabelltoppen så er uavgjort på bortebane absolutt godkjent.

   Slår vi Sveits hjemme, så gjør ikke feilskjæret mot Island noe. Tar vi like mange poeng som Sveits i resten av kampene (altså totalt tre poeng mindre enn Sveits mot de øvrige lagene i gruppa), så er vi likt på poeng, men bedre innbyrdes, noe som gir gruppeseier og direktekvalifisering til VM. Hvis Sveits også går på et feilskjær, kan vi tåle 0-0 på hjemmebane mot dem.

  • hahaha, da er det mange fotballamatører over hele verden 😉 🙂 Stort sett alle landslag er godt fornøyd med uavgjort på bortebane 😉

 3. Hi hi. Ikke spesielt fotballinteressert, men. Corner og lange innkast? Sveits scoret på en corner. Norge scoret på en corner. Så ingen store sjangser etter lange innkast. Men haugevis av målsjangser etter godt spill, av begge lag. Sett kampen eller, Morten? Eller var du på skriftelig norskkurs?

  Hva har Braathen drevet med??? Mannen er jo blitt et fjell av en maskin!

  • helt riktig, man så mange lange innkast men ingenting ledet til store sjanser av den grunn. for meg blir det for dumt å kaste opp mot 1 spiss på topp når ikke mange følger etter. Norge hadde kun to situasjoner der vi klarte å spille oss opp ved kun bruk av pasninger langs bakken i første omgang. resten gikk desverre mest på å mæle ballen opp så snart vi hadde gjenvunnet den på egen banehalvdel og kryssa finrga for at vi vant duellen lenger opp i banen. Vi lagde mange unødvendige frispark for mostanderen i ufarlige situasjoner, men utenom det var jeg veldig fornøyd med den fysiske innsatsen i taklingene. Braaten viste god innsants. Vi var dog også heldig med dommern i en del situasjoner. Sveits er et godt lag så uavgjort er ikke dårlig, men å kalle denne kampen for magi skjønner jeg svært lite av. Drillo må bevise mye mer hvis han skal beholde jobben som landslagstrener. Det at han ikke benytter seg av de fantastiske unge spillerne våres skjønner jeg rett og slett ikke.

 4. Endelig, NORGE spiller faktisk fotball igjen. Godt å se et landslag med arbeidskapasitet og vilje til å skape noe. Det ble en flott forestilling hvor vi satt litt lamslått foran tv. Kjempebra. Vi gleder oss til neste kamp :-))))

 5. må dere slutte, drillo magien er vel faen ikke tilbake før dem greier å gjøre det bra i mange flere kamper enn 1 kamp de ikke vant en gang, men ja de spillte bra =)

 6. Hva i all verden er det som feiler Norge? Det har vært en landskamp i fotballl mot et middelmådig lag, og Norge spilte uavgjort???

 7. ÈN jævla kamp som er uavgjort, og magien er tilbake? Unnskyld meg, men.. er virkelig norske journalister så trangsynte at de skryter det norske landslaget opp i skyene bare på grunn av en uavgjort mot Sveits? Hadde de faktisk klart å kommet til VM, DA kan en si at «Drillo-magien» er tilbake. Før det så får en heller være med objektiv til landslaget enn subjektiv.

 8. Drillo og Nils Arne Eggen er de beste fotballtrenere som har vært i Norge. Drillo går aldri ut på dato. Han er et geni. Hva fikk foresten Hareide til med landslaget. Svar: IKKE EN DRITT.

 9. Hva er det med folk og denne negitivitismen? «Norge skaper kun sjanser på corner og lange innkast (dødballer)». Okei, så stolpeskuddet til Tarik er ikke en sjanse det da?
  I dag spiller Norge en meget godkjent kamp, og henter med seg ett poeng fra den vanskeligste bortekampen i vår VM.kval gruppe. Det er imponerende. Norge viser tiltider «sambafotball», til Norge å være, og presser Sveits tilbake på banen. En strålende arbeidsinnsats fra de to fremste leddene, pluss et solid forsvarsspill, hindret også Sveits i å spille god fotball.
  Konklusjon: Skaffer oss et viktig bortepoeng, og henger dermed godt med i gruppen. Laget viser at de vil til Brasil. Sist, men ikke minst – Drillo, nå har du funnet startoppstillingen, for disse elve spillerne imponerte hvert fall meg STORT!

 10. Det er noen som alltid har det med å være negative. Skyldes det komplekser, eller total mangel på fotballkunnskap?
  Fotball handler om å score flere mål enn motstanderen, uansett hvordan! Det gis ikike stilkarakter i fotball, men i går kveld hadde også landslaget både stil og målsjanser nok til at de burde vunnet. Man må forholde seg til fakta og ikke dette tullpratet om trenere utgått på dato, innkast, dødball og cornere… Klisjesitater uten fotballkunnskap, blir bare utrolig dumt!

 11. Har alle bare sett 2 omgang, hvem hadde mest ball og sjanser i første, pluss flere i andre, hadde vi hatt en sjef som Deila så hadde Norge vunnet med dette laget uten tvil, nå må vi komme oss ned på bakken og se hva slags mannskap vi har. VI MÅ TENKE ANNET EN OVERGANG OG OVERGANG, VI MÅ BEGYNNE Å SPILLE FOTBALL.

 12. 1-1 mot Sveits og «magien» er plutselig tilbake, det er så dumt å høre på, vi hadde flaks som ikke lå under med 2-3 mål til pause. Dette er IKKE imponerende!!!

 13. Drillo er kongen. Ingen over ingen ved siden her i Norge (Nils Arne Eggen er i samme kategori her i Norge som klubb trener)!!!!!!!!!!!!!

 14. Nå må vel fotballnorge se til å få fjernet Drillo fra banen for godt.
  Han har jo aldri hatt noen suksess. Se på andre lag. Har ikke treneren noen
  suksess så forsvinner han ganske enkelt. Så Drillo har vært med altfor lenge nå !!

 15. Beste åpning på 16 år. Er vel ikke godt nok med 1 poeng på 2 kampen, tror ikke de vinder på tirsdag. Taktikken er feil, er ikke bare dødballer som skal til for og vinne. Sveits hadde noen på stolpe også, så kampen skulle vært 3 poeng til Sveits etter sjansene og dømme. Så hvis det er beste åpning lykke til ved neste kvalikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *